- Otrzymane podziękowania: 189
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agatko, my kąpiemy...bez reguły:) w szpitalu chyba tylko raz nie chciałam jej kąpać, bo stwierdziłam, że i tak ma dużo atrakcji na naświetlaniu:) A w domu - nawet gybyśmy mieli opcję, to na pewno nie codziennie bym to robiła, bo nie ma takiej potrzeby, nie poci się Mała ani nic..w końcu nie lato;) Natomiast mnie samej ciężko jest zorganizować wszystko - do kąpieli, przed kąpielą, po kąpieli (tym bardziej, że kolejny raz nam narobiła w ręcznik ostatnio; już taka jej reguła;)), więc kąpię, gdy jest Piotrek:) A tak wynoszenie wanienki na korytarz, to tamto i siamto + jeszcze ją ogarniać - za dużo na dwie ręce:) I tak szczęście, że nie boi się wody i nie płacze podczas kąpieli ani po:) natomiast ona od razu musi być otulona w ręcznik, bo tylko w tym momencie zaczyna skrzeczeć jak to za długo trwa;) no i podczas strojenia się jest mega głodna po kąpieli i trzeba albo już jej wciskać butlę albo mega szybko ubrać, co przy fakcie, że mam pełno kupy w ręczniku nie jest takie proste;)))
My też mamy na nią różne powiedzonka, ale my do siebie też różnie mówimy, ja jakoś tak naturalnie wymyślam jakieś ksywki, a mój mąż na rzeczy - np. taki rogal do karmienia, którym leży jak na jakimś kole ratunkowym to tzw. kojo;) czasem na wózek też tak mówimy;) A Agatka to poza setkami zdrobnień - jak jeszcze często tu o niej w ciąży pisałam, to dla mnie najczęściej Biedroneczka albo Bąbella (heh najpierw było od bąbla, a teraz to powinno być Bombella od bomby, bo przy takiej wadze i fakcie, że nasza córka nie ma szyi, tylko podwójną brodę) albo Mysia:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Juradka mnie nadal cyce bola tylko nie mocno suty bo nie gryzie ssie pieknie ale cale cyce. No cos za cos. Karmienie piersią to trudny temat.. Sto razy trudniejszy niż myślałam. I nie dziwie sie ze czesc z Was nie karmi. Ja tak się uparlam bo ssak bardzo chce i ja bardzo lubię.
Kas mega dzielna jesteś.. Ja jeszcze nie bylam sama dluzej niż pól dnia ale w pn sie zacznie. Na szczęście wszystkie popołudnia Lukasz jest.
Wrzucam fotę fajny motyw co miwsiac fota z misiem
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Anisia trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej wyszli do domu.
Mysia ciężki miałaś poród i niepotrzebny stres-współczuje
Próbowałam z nakładkami i niby mleko było w nakładce a mały nie chciał ssać, tak bez nakładki to chociaż trochę possie, ale ryzyka pogryzienia jest
Jurada spróbuj elektrycznym ja od początku jestem na medeli i się sprawdza
Byliśmy wczoraj u pediatry, martwi mnie ten jego brzuszek i te rzadkie kupy (jedna na dobę ) pediatra mówi, że to od sztucznego mleka, bo my jesteśmy pół na pół- pół moje ściągam, pół sztuczne i zaleciła mleko nan pro sensitive i ono jest mega drogie, bo 50zł za 500gr i ciężko je dostać zamówiłam przez internet, powiedziałam że jak po tym mleku nie przejdzie to będzie musiała przepisać jakieś na receptę, bo możliwe że ma nietolerancję na mleko krowie ech...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Potwierdzam medeli jest niezawodny, ja ręcznym nawet nie próbowałam.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
ja sie powoli ogarniam tzn staram sie w miare mozliwosci mala dwa wisiala non stop na cycu naprodukowala mleka to teraz troche dluzej kima po karmieniu
jestem zakochana po uszy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mnie bolaw ogole plecy raz od epidrualu chyba dwa miedzy lopatkami jakos tak dziwnie ......chodze przygarbiona jak stara babcia
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Pesq super wygladasz Mi zeszlo juz 15 kilo, zostalo 14
Malutek tez spi z nami, bo ja dalej kiepsko chodze i wole mieć go przy sobie
Mrloska współczuję.. Jakiś dziwny ten ordynator.. Trzymaj się kochana..
Mysia współczuję nerwów i bolu.. Dobrze, że jednal zrobili cc. Tylko nie rozumim dlaczego zwlekal te czasu... :/
Najważniejsze,że Maluszek zdrowy
Ja jem lekko ale to ze względu na rany i hemoroidy Czekolady mie tykam, bo sie boje. Za to co xzien po obiedzie jem kawalek ciasta albo jakies ciasteczko w ramach doslodzenia
Anisia i jak tam ? Co z malutkim?
Mysia my na początku co 3 dzien, a teraz co drugi. Choć Malut zaczal robic dużo kupek, wiec chyba zaczniemy co dzień jednak. Tylko jeszcze ogrzewania u nas w bloku nie wlaczyli i tak mamy dosc rzesko i chcialam go jal najmniej męczyć.
Agatagama u nas został Malutek heh Az sobie wczoraj myślałam, ze jak tak dalej pójdzie to w końcu będzie mial taka kawkę
Jurada.mnie bola biodra -.-' Ale ja nie mogę jeszcze siadac i karmie tylko na lezaco.. wiec pewnie dlatego.
A w ogóle to nasz Synek konczy dzis 10 dni <3
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki ja jak dokarmialam to bebilon ha pro nutra 1 i bylo ok
Zaz to juz ładnie Ci spadlo. Ja tak jak Kas chce zobaczyć 6 z przodu teraz mam 70,5 ale jak nie przestane wpierdalac to nie zobaczę nigdy :/ mam nadzieje ze to nie mit ze karmienie piersią troche wyciąga chociaż nie wiem bo mam taki apetyt jak dzika i sie nie ograniczam... Taaa zdrowe nawyki ehhhh. Ale dam se czas do pn na szaleństwa a później słodycze i tłuszcze raz dziennie i 7 malych posiłków o !
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
my właśnie przy cycu:D
Kasia współczuję tych kolek:( u nas chyba nie ma chociaż coś kręci się i zwija nóżki właśnie myślę żeby kupić espumisan tak na wszelki wypadek.
Sabina no to tez wymeczylas się... ale najważniejsze że masz już Emilke ze sobą
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
U nas położna do miesiąca zaleciła kąpiel co trzy dni, ale jak widzę ze małemu się bardzo luszczy skórka czy coś to co dwa czasem kapiemy.
Ja tez mam nan pro ale musze zobaczyć które, choć myślę że to zwykle aale tez chyba będziemy mieć problem z kupka po tym bo dziś mały dostał i coś się prezy biedny mój zobaczymy, najwyżej kupimy to o którym Kasiu Ty mówisz
ale za to też zapłaciliśmy 50 zł, masakra...
moim pokarmem mały się chyba nie najada bo słabo po nim śpi i wkłada piastki wiec juz dziś podałam mu mm.
A pół na pół to znaczy ze dajecie na przemian swoje - później następny raz mm i później znowu swoje czy na jakiej zasadzie to u Was działa ? ;*
Kurcze ja dziś się tragicznie czuje... tak mnie mdli ze szok a jesteśmy sami... eh
Miłego popołudnia
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny chce się pochwalić malym/wielkim sukcesem.. Moja laktacja ruszyla z opóźnieniem, morze leż wylanych bo mala chciała cyce a nie butle, nie najadala sie i musiałamdawac mm mimo ze ona nadal chciała cyca jak to glonojad, odciagalam po 10, 15 ml.... Przedwczoraj 40... Od dwóch dni nie ruszałam dojarki tylko dostawialam mala ile wlezie na 45-60 min i dzis po posilki jadla tylko 30 min i zasnela wiec wzięłam laktator.. 7:5:3 70 ml !!!!!! Wiem ze dla większości to malutko ale u mnie to naprawde super rekord! Ale jestem zdeterminowana żeby dalej walczyć. Super!