BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 1 miesiąc temu #1008756 przez pesq
Basia piękne zaproszenia.

Gloria mocno trzymam
Podziękowania: basiek149

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 1 miesiąc temu #1008758 przez AgusiaKRK
Glooria, powodzenia!!! Czekamy na królewnę :-)

9 lata 1 miesiąc temu #1008759 przez asiekasiek
Dzień dobry.

wiem ze ten temat już był ale jakie macie wypełnienie do poduszek do karmienia chodzi o te Rogale? ?

9 lata 1 miesiąc temu #1008761 przez agatagama
Gloria i my trzymamy kciuki !!! Podziwiam Cię, że chciałabyś jeszcze więcej dzieci :) ja przy jednym wysiadam :P
Asiek ja mam chyba zwykłe, takie miękkie ;P ale sprawdza się ta podusia, dużo wygodniej się karmi :)
Zaraz 4 czwarta wizyta położnej, ciekawe ile Jaś przytył :) ale urósł na pewno, bo w niektóre śpioszki już się nie mieści :)
Pewnie to już ostatnia wizyta, a szkoda, ale jak coś to będę do niej dzwonić :)
my dalej męczymy się wieczorami, zaczęliśmy podawać probiotyk i delicol, ale chyba nie do końca pomaga...Jaś stęka, macha rączkami i nóżkami jak szalony, czasem nie da się go uspokoić :(
bardzo ładne zaproszenia ! :)
my chrzest zrobimy 6 grudnia, bo są w pierwsza niedzielę miesiąca, a w listopadzie trochę kiepsko wypada akurat :P
buziaki dziewczynki :*

9 lata 1 miesiąc temu #1008762 przez mysia5
Gloria trzymam kciuki ! :) powodzenia ! :kiss:
Basiu śliczne zaproszenia :) w środku juz tez masz od razu zrobione imiona gości itd czy będziesz wypisywać? Długo czekalas? :) ja dziś chce zamówić jak będzie wolna chwila.
U nas też mały czasem płacze, wygina się a ja nie wiem jak mu pomóc i czasami płacze razem z Nim :( zdarza się że jest problem żeby odbił po jedzeniu i później go meczy...
Asiu ja mam takiego mniejszego Rogala ale też mam takie miękkie wypełnienie :)

9 lata 1 miesiąc temu #1008768 przez basiek149
Dzień dobry :)
Glooria to już dziś!!! 3mamy kciuki i czekamy na Twoją córeczkę :)

Mysia co do zaproszeń to niby czas realizacji był od 5-10dni roboczych a ja już dostałam na trzeci dzień :) więc bardzo mnie to ucieszyło :) a w środku są do wypełnienia. można było wybrać opcję żeby wszystko było drukowane ale ja nie chciałam. zresztą na allegro jest taki wybór tych zaproszeń że na pewno coś dla siebie znajdziesz :)

nic, idę budzić moich chłopaków bo niedługo powinna zjawić się położna a muszę jeszcze Kubusia przebrać :)

9 lata 1 miesiąc temu #1008769 przez asiekasiek
kurcze to może i my pomyślimy o chrzscinach... zobaczymy... bo myślałam w przyszłym roku.

to ja też kupie jakaś zwykła bo miałam nie karmić piersią ale chyba przyda się taka poduszka bo jednak karmie ;)

u nas odpukać nie ma kolek. a wasze bobasy płaczą przy kolce i dlatego wiecie że to to. bo moja często podkurcza nóżki i denerwuje się i zastanawiam się czy to nie kółka ....

9 lata 1 miesiąc temu #1008770 przez jurada
Glooria powodzenia :)

9 lata 1 miesiąc temu #1008771 przez Zazanna
Hej :)

Wczoraj dostawałam zawału, bo Malut caly dzien marudzil i pepuszek zaczal dziwnie pachnieć :/ W końcu o 17 pojechaliśmy do szpitala ma noworodki, bo nie wytrzymalabym do dzis na lekarza. No i pani sprawdzila i wszystko prawidlowo, a jak aprawdzala to tal międliła, że .. odpadł :D I problem z głowy -bardzo mnie stresowal ten pepek :/ I przy okazji.pokazała nam co robic w razie wzdec u Maluszka :) Wiec bardzo się cieszę,że pojechaliśmy :)

Pesq gratuluję ruszonej laktacji !!! :)

Kirada my wuszlosmy na 4 dzien po porodzie na 20 minut :)
Ladnie Ci brzuszek schodzi :) Musze i ja takie zdjęcie zrobic.

Anisia trzymam kciuki za Twojego maluszka ! :*

Co do kup, to u nas co drugie karmienie srednio się produkuje :P A po mm na poczatku 2 dni nie robił i sie martwilam.. Ale juz nie dokarmiamy :)

Asiek chwasty hahhaha :D Kurcze, ja przez te hemoroidy ledwo chodzę :( Ale choc szwy zaczęły troszke odpuszczac i juz daje rade bez przeciwbólowych..

Gloria powodzenia !!! :)

Asiek moj podkurcza jak chce puscuc baczka, a nie moze i wtedy masuje brzuszek i pomaga :)

9 lata 1 miesiąc temu #1008773 przez kasandra9
Zaz, i co robi się na kolki:)? Ja dziś ponad godzinę masowałam Agatce brzuszek w nocy, choć i tak się wyspałam nawet, mimo że Piotrek spał w "salonie" a my same w sypialni, ale to lepsze rozwiązanie niż odwrtonie jak dotąd, bo mnie ciężko na tej sofie i brzuszek po cc boli od tego niezliczonego wstawania, poza tym czułam się taka odrzucona itp. jak musiałam wyjeżdżać z Agatką z sypialni...tzn. nikt mi nie kazał, ale nie chciałam, żebyśmy we dwoje nie spali, bo bez sensu, więc uciekałam...:)

9 lata 1 miesiąc temu #1008774 przez kropka 889
Cześć dziewczynki ;)
Miałam chwile to was Doczytałam.
Gloria trzymamy kciuki.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

9 lata 1 miesiąc temu #1008777 przez Magdalena9t
Glooria 3mam kciukasy ;) :) :) powodzenia!

Dzisiaj ciężka noc,oboje dzieci nie chciało spać w nocy, spaliśmy w 4 na naszym prawie 2m łóżku,ale ciasnota :S :P

Czy Waszym maluchom wycierają się włoski? myślałam,że Laure ominie a tu robi się "wysokie czoło" :woohoo: :P

9 lata 1 miesiąc temu #1008781 przez jurada
Zaz co do pępka to u nas tez zaczął cuchnąć lekko i teściowa poradziła jak za dawnych czasów spirytusem przemywać. No i mąż przemywa. Juz wisi na takiej białej niteczce. Bo w szpitalu kazali suchym wacikiem.

Zaz mówilas o nieprzyjemnej osobie na położnictwie. Byla jedna pielęgniarka blondynka. Myła nam dzieciaczki. Taka nieprzyjemna ze szok. Co do reszty to cud opieka i doradzają nawet w środku nocy.

Bartus jaki juz duży chłop :)

9 lata 1 miesiąc temu #1008782 przez jurada
Kropka ja jeszcze mam a to tydzien minął.

9 lata 1 miesiąc temu #1008785 przez asiekasiek
Kropka mi po dwóch tygodniach zaczely szwy puszczac. ufff az leoiej bo tak to ciagnely... zazdroszcze za tak Zuzi wszystko kupuja. my niestety wszystko sami :(

Zaz mi już pupa nawet odpusciła... :dry: my w sobote bylismy u pediatry z pepkiem bo zeschizowałam sie bo tkiej wydzieliny było duzo klejacej, ale na szczescie nic powaznego i z octenisept odlozylismy i zaczelismy spirytusem i juz jest lepszy...

Magda u mojej Laury jakna razie nie wycieraja sie ale to pewnie kwestia czasu :unsure: i tydzień różnicy jest między Laurami wiec wszystko moze zdarzyc sie. mam pytanie zdrabiniacie jakos imie Z??

przepaszam ze tak pisze chaotycznie ale córe mam na ramieniu bo przeciez wierci sie przz sen mamy grzecznie spi :pinch: :whistle:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia