- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty poloznych . Zaz Bartuuś jaki skejt Cudnie!! Fajnie mozna chłopaczków poubierać
Gratulacje Sylwia i Meliska. Gloria kciuki!
U nas pępek odpadł przedwczoraj, nic na szczescie nie smierdziało ani sie nie babrało - 2 x dziennie octenisept i czyszczenie patyczkiem i jest git .Ale to różne szkoły są.
W ogóle aż boje się zapeszać ale.. Moja Agatka jest taka grzeczna że szok... śpi - wstaje albo ją budzę po 2,5-3 h na karmienie - karmimy 15-15 minut i... śpi! Albo 2 x dziennie ma czas aktywności to znaczy lezy z zabawką albo szumisiem i sobie patrzy na świat.. Płacze tylko czasami na przewijaku ale to wtedy kiedy jest mocno głodna albo 3 raz matka ją przebiera ... W nocy śpie 22-1, 1:30-4, 4-7 i później nawet do 10... Jestem kompletnie wyspana ! Ale początki takie różowe nie były.
No i odpukać nic z brzuszkiem ani razu sie nie działo mimo że ZŁA MATKA je wszystko co popadnie Ale wiem że kolki mogą się pojawić niebawem... OBY NIE.
Oczywiście martwie się że za krótko ssie bo wcześniej godzine albo i więcej i musiałam ją oddzielać od cyca a teraz naprawde wygląda jakby się najadła. No nie wiem czy ta moja produkcja aż tak ruszyła, jutro waga pokaże bo przychodzi położna...
Na ile czasu chodzicie na spacerki ?
Buziaki kochane miłego dnia. Aha wrzuce fotke na dzień dobry.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Julek bardzo ladnie nam rosnie, kolki jednak dalej mecza. Zastanawiam sie czy po tych witaminach tez bedzie go brzuszek bolal. Slyszalam ze po witaminach boli brzuszek :/ Glooria trzymam kciuki!!!
Załącznik nie został znaleziony
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde tak sie chwaliłam jak to super ale mam problem o ktorym nie wspomnialam.. nie umiem odbić dziecka W sensie po cycu biore ją tak jakby "na siedząco" albo przykładam główkę do swojego tułowia tak na pionowo (nie umiem jej wziąć na ramie jest za wiotka ) ale ona zaraz płacze bo nie lubi tej pozycji... a nawet jak noszę ale jej sie prawie nigdy nie odbija.. polozna powiedziala ze po cycu wcale nie musi, po butli zawsze, ale kurde zdarza sie ze pozniej uleje i to konkretnie i nosem i buzią i strasznie mnie to schizuje.. zawsze ją kłade na bok po jedzeniu bo boje sie tego ulania.
Kurde dziewczyny pomóżcie jak ją nosić żeby odbiła i żeby ta główka jakoś stabilnie była
W ogóle nie lubie podnosić Agatki przez te niestabilna główke
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
a Pesq twoja to ma spojrzenie jak coś się nie podoba to wpierd*l groźnie wyszła
a co do odbijania... Laurze odbija się a i tak ulewa i to dużo... a co do pozycji to ja biorę ramiona między kciukiem a palcem wskazującym reszta podtrzymuje główkę i na ramię wysoko daje żeby nosek oddychal i czasem odbije się czasem nie... i tez kładę ja na boku. ja nie używam rozka ani nic. i córcia lubi tak spać wtedy ucieszą się i nawet smoczka nie potrzebuje taka cwaniara...
my właśnie na spacerze oczywiście Mała śpi chyba lubi bujanie:)
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
pesq Mój Kubuś też nie przepada jak go biorę tak pionowo w pozycji "na odbicie". zresztą też baaaardzo rzadko zdarza mu się odbić po karmieniu. ale dla bezpieczeństwa po jedzeniu kładę go jeszcze tak na boczku w razie gdyby mu się coś tam ulało.
co do pępuszka do tam bardzo szybko odpadł i pomimo, że jeszcze za czasów ciąży strasznie bałam się tego kikuta, jak sobie z nim poradzę, tak więc stwierdzam, że nie było to aż tak straszne. w szpitalu po każdej kąpieli panie psikały pępuszki Octeniseptem. na wypisie miałam napisaną pielęgnację na sucho bądź dalej używanie tego preparatu. ja jednak w domu cały czas psikałam i bardzo ładnie zaczął nam odchodzić. a teraz jak już odpadł to położna nadal kazała mi tam psikać i tak patyczkiem delikatnie czyścić. Kubuś na szczęście nie protestuje przy tym zabiegu więc ładnie i sprawnie nam to czyszczenie idzie
- Scarlett86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wlasnie przegladalam zdjecia z calej ciazy, porodu i szpitala i stwierdzilam ze szybko mi ta ciaza minela choc pod koniec mialam juz dosyc. Tesknie troche za tym brzuszkiem Kurcze tez bysmy poszli na spacer ale u nas zimno i pada
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tu jakos dziwnie decyduja.,. Kolezanki synek ma lekka zoltaczke i sa naswietlani juz 3 dzien... dzisiaj maja ostatnie 12h i zamiast jutri do domu to w srode
Ja tez cicho licze ze w srode wyjdziemy
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kropka mi pierwszy wypadł w 11 dniu, wczoraj drugi, reszta jeszcze siedzi.. No ale juz tak nie bola przynajmniej
Juradka to na pewno ta właśnie. Tylko jedna taka tam byla. A reszta taka wspaniała, ze jak weszliśmy wczoraj na oddział to sie wzruszyłam, bo jednak tyle dni tam spędziłam o tyle wsparcia dostałam.. No i tam się dokonał moj cud <3
Pesq ale Ci zazdroszczę, że Wam tak ładnie w nocy spi.. Super O jaka slicznotka
My dzis zaliczylosmy pierwszy 'prawdziwy' spacer Czyli ze dalam rade ppnad godzine chodzic i ani razu sie nie zdenerwowalam Bo na wcześniejszych tak mnie bolalo ze po 10 minutach chcialam wracać i plakalam. A dzis bolalo, ale znośnie I bylo super I oczywiście Malut sie caly zasikal, a ja go tak pięknie ubralam
Scarlett jakie on minki robi <3
Ja daje ampulke 2w1 raz dziennie.
- melisamienta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
A to nasz Wojtus 3800g i 58cm
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
U mnie karmienie nabiera rozmachu. Od soboty po południu o ile dobrze liczę nie użyłam ani mm ani laktatora.
A wszystko dzieki Pesq. Jak dobrze mieć kogoś w takiej samej sytuacji i słuchać jak i ta osoba walczy... Mam nadzieje ze Lena przybiera na wadze i sie najadą. Po karmieniu - nie każdym - śpi ok 1,5 do 2,5 godz. Czyli nie jest tak źle.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Wojtuś śliczny. Nawet lekko uśmiechnięty do zdjęcia dla e-ciotek<3
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Boże jaki on jest kochany. Wiecie ze on przewija, nosi, tuli, całuje a mi się serce raduje.
Pytam go ostatnio czy kocha juz małą czy jeszcze musi sie oswoić a on ze kocha i to bardzo i zarobiło mu się głupio bo się zaczerwienił.
Mówiłam ze świata nie będzie widział po za córcia i tak jest.
A i D. Nas też pozytywnie zaskakuje.
Kocham te moje urwisy <3