- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas klopotybz brzuszkiem straszne
Podawalismy probiotyk i delicol, ale nie pomogl niestety a Jas strasznie sie meczy
Dzis kupilismy bobotik i czekamy na efekty...
Plakalismy dzisiaj z Jasiem razem, juz nie wytrzymalam...
Dobrze, ze moj M. ogarnal sytuacje i ululal naszego Robaczka...
Ehhh straszne to jest.
Gloria szacun za bycie wspaniala potrojna mamusia !
Buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
Gloria super u Was !
Eh widzę ze problemy brzuszkowe ma wiele z nas. Ja czasami płacze z małym bo tak mnie to boli ze nie mogę mu pomóc...
musimy być silne
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
u nas też ODPUKAĆ nie ma problemów brzuszkowych i mam nadzieję, że tak zostanie bo tez się boję że będę płakać razem z nim jak nie będzie chciał się uspokoić dłuższy czas
Kas śliczna ta wasza żaglóweczka i cudowny kącik Agatkowy ślicznie macie
u nas jeśli chodzi o rozmiar to nadal mamy 56... mam nadzieję, że do chrztu Kubuś podrośnie do 62 bo upatrzyłam sobie śliczny garniturek dla niego a jest właśnie w rozmiarze 62 i chciałabym go kupić ale jeszcze trochę poczekam i zobaczymy czy ładnie podrośnie
www.nadrex.pl/pl/ubranko-marcel-jasny-siwy.html
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Basiu, dziękuję gajerek bardzo ładny:)
U nas też rozmiar 56 w końcu;) Niektóre rzeczy przyluźne, ale dzieci podobno lubią swobodę
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolory sa mega słabe, na zywo o wiele żywsze
Kasandra - u nas troche porąbane z tym smokiem. Bo z jednej strony mała ma zajebiscie silny odruch ssania i od poczatku w szpitalu już dały jej polozne smoka za moją zgodą - nie widziałam w tym nic zlego bo jakos nie wierze w teorie o krzywym zgryzie. Ale.. później poczytałam że ssanie smoka może wpłynąć na zle łapanie piersi, a jakoże ja sfiksowałam na punkcie tego cycowania to zaczełam sie troche bać. No ale mała wzorowo pierś łapie (łapała - coś ostatnio mi się uwidziało że jakoś słabiej łapie, mam takie wrażenie bo sutki mnie bardziej bolą ale położna mówiła że nadal profesjonalnie wiec nie wiem...) więc dajemy jej tego smoka ale wtedy jak już nie pomoże szumiś i tulenie - z reguły wtedy wtykamy smoka, ona pociumcia ale po 2-3 minutach wypluwa i już jest spokojna. Staramy się go ograniczać ale z drugiej strony jeżeli nie wpływa to na nic to może nie ma sensu skoro ona lubi a i tak ciumcia kilka minut - w sumie może z 20 minut w ciągu dnia. No ale jeśli nie ma potrzeby wielkiej to może nie zaczynaj z nim przygody .
A u mnie 56 rozmiar też na tapecie - okazało sie że mam go bardzo mało i czesto zakładam 62 i Agat pływa No nic W ogóle to moje ulubione stroje to body z dlugim + półśpiochy a na noc body + pajac chociaż dzisiaj po body + pajac mała wstała z mokrymi plecami ale wiem czemu chyba.. bo dotychczac przykrywałam ją tym bambusowym kocykiem złozonym na 2 a dziś przykryłam kocem z minky tym jesiennym i chyba temu..
W ogóle kochane dziś przychodzi pediatra, małą ubrałam tak żeby jak najłatwiej rozebrać (w ogóle nie lubie przy położnej rozbierać i ubierać małej bo czuje się jak na jakimś egzaminie mimo że położna jest super.. Agatka lubi powyć w trakcie rozbierania i ubierania i mi od razu ręce się trzęsą że ktoś pomysli że coś robie nie tak więc dziś przy tej babie to w ogóle ) - body + półśpiochy. I zastanawiam się czy nie stwierdzi pediatra że za cienko jest ubrana.. ale kurcze w domu 23-24 stopnie sama nie wiem... nie chce jej na sile wciskać w jakieś dodatkowe warstwy. Jak myślicie - body z długim + półśpiochy ok ?
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Nawet mozesz samego pajaca ja tak robie jak ma przyjsc polozna i HV zeby bylo szybko i wygodnie
A tak to body i legginsy będziemy ubierać i jakis top bo wtedy ladnie i szybko
Ci do smoka ja uzywalam jak załapały dziewczyny
I uwazam ze pomaga daje to chwile wytchnienia i na ogarnięcia sytuacji
Co do tego czy niszczy zgryz to podobno bardziej spanie dziecka bez poduszki powoduje problemy za zgryzem dlatego okolo roczku u nas juz spia z poduszką tylko jako takie robaczki dziewczyny spaly na materacu
Smoczek to zbawienie przy kolkach .. bo zamiast pakować w dziecko kolejna porcję mleka bo blednie myslimy ze a może jeszcze chce to damy smoczek i ukoi lub uciszy
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a w ogóle ona je np. cyca i podczas jedzenia ulewa jej się i ona dalej chce jeść :(nie wiem czy ona taka pazerna jest na jedzenie czy jak... miała przyjechac do nas położna w tym tygodniu a nie przyjechała jeszcze... bo mam tyle pytań do niej...
a dzisiaj ciocia kochana z wawy przysłała wydziergane sweterek i czapeczke dla Laury jejku ona jest dobrze po 70 a powera ma wielkiego ze nie jedna z nas mogłaby by się zawstydzic przy niej... kurcze może w przyszłym roku byśmy ja odwiedzily
Pesq kurde super te rzeczy jejku ale strasznie drogie jak widziałam na stronie nie wiem kto normalny zamawia takie coś nie ze Ty nie normalna bo wiem ze dostałaś w prezencie bony ale chociaż jakbyśmy z mężem zarabiali tak miesięcznie razem 10 000 zł to pewnie bym zamawiala z takich stron
co do ubierania Pesq to jak ja ubieram body z długim + polspiochy to wielce jest gadanie ze za zimno... wielce mama tak mówi już mam dość z gadaniem jak mam ubierać ją :whliste: i u mnie taka sama temp jest jak u Ciebie... ale ubieram jak uważam
co do rozmiarów ja od razu pochowalam rozmiar 56 po przyjeździe ze szpitala i znów powoli robią się małe ubranka... no niech rośnie a taki pucus z mojej jest siostra moja powiedziała ze jest podobna do mnie bo pamięta mnie jak ja byłam mała
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja swoją ubieram obecnie najczęściej w body długi rękaw, półśpiochy/leginsyspodnie plus na to kaftanik (ale takie cienkie, rozpinane) albo jakiś sweterek czy coś; w końcu w domu jest ciepło, bo zaczęli porządnie grzać, wcześniej na body dł. rękaw zakładałam coś grubszego - bluzę jakąś albo sweterek i był zapięty cały. Śpiochów nie zakładałam ani razu, pajacyki na początku, ale wolę wersję, że dół spokojnie mogę zdjąć i nie bawić sięw upuchanie nóg i podwijanie tego pod plecy wszystkiego przy zmianie pieluchy;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
zaraz zbieramy sie na spacer:)
a zakupów zzdroszcze - piekneeeeeeeeeeeeee<3
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W zyciu bym sama nie kupila tych rzeczy bo drogie jak pies.. Ale mając kupony
A ja dzis poklocilam się z babcia. Trzy razy do mnie dzwonila żebym chociaż nie brala malej ba zewnątrz bo zimno. Kulturalnie mówiłam ze dziękuję za rady i nie wezmę (oczywiście wezmę ale dla spokoju) ale za trzecim telefonem kiedy powiedziała ze mój pediatra i polozna gowno wiedzą jesli nie zakazali mi wychodzić co najmniej do 3 msc wkurwilam sie poważnie i powiedziałam ze ma nie dzwonić. Bez przesady. Tymczasem my na spacerku siedzimy na ławeczce
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co do smoczka to my daliśmy po tygodniu jak byliśmy w domu bo ona ssać i ssać chciałaby... i jak na razie nie widzę żeby gorzej ssala piers przez to a jeszcze karmimy z butelki i pomimo tego dalej chce się męczyć przy piersi. chociaż bałam się ze nie będzie z piersi chciała ssać no bo tak z butelki jej leci samo...
Gloria jak zareagowały dziewczyny na siostry? no i jakie imię !??
Basia jakie super ubranko jaki dżentelmen będzie z niego
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia właśnie cudny strój!
Asiek moja babcia gorsza niż matka...
A właśnie ja wczoraj bylam na mieście i tak średnio co drugi dzień zostawiam Lukasza z dzieckiem i wychodzę sobie na 2 h i bardzo Wam to polecam jesli macie możliwość dla własnego zdrowia i samopoczucia.. Nie żebym nie kochala siedzieć z mala ale to serio odpoczynek zrobic cos dla siebie a tatuś nawiązuje bliższa wiez chociaż Agat akurat zawsze przesypia ten czas kiedy mnie nie ma