- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
bobotic odpukać chyba zadziałał...
noc ładnie przespana i poranek, potem troszkę pogadaliśmy i na spacerek na 2 h
teraz też gadamy
mi położna mówiła, że smok od 6 tyg...
ale Jaś też wisiał non stop na cycku, potrafił aż zwymiotować w końcu (raz się to zdarzyło) i wtedy dałam mu już smoka, bo ewidentnie nie był głodny, tylko chciał ssać. Doszłyśmy z położną do wniosku, że ładnie przybiera na wadze, więc raz na jakiś czas można mu go dać. Cycka też dalej ładnie łapie, także wszytsko gra
Pesq piękne te zamówienie !!!
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Co do ubierania to właśnie bez przesady, mój ma dzisiaj kaftnik z długim rękawem i śpiochy, a tak to często ma body i na to kaftanik, albo ostatecznie body i pajac, a jak było ciepło to leżał w samym body, za to na cebulkę ubieram go na spacer, bo temperatura mocno spadła i jest zimno
Kasandra, Agata wygląda przesłodka zwłaszcza w tym czerwonym komplecie
Basiek super komplet na chrzciny i niedrogi
Pesq bradzo podoba mi się Twoja kolekcja z milou
Też wróciliśmy niedawno ze spacerku
Smoczka jeszcze nie dawałam, właśnie w szpitalu cały czas wciskały położne, że hamuje odruch ssania i też był jak to Kas nazwała-zakazany
Co do kolek, mojemu się jeszcze dodatkowo pojawiła wysypka na policzkach , byliśmy dziś u pediatry i powiedziałam co i jak, że po tym mleku nie jest lepiej, że ta wysypka nie schodzi i brzuch cały czas twardy i kupy rzadko robione i takie z grudkami. Przepisała nam na receptę Bebilon Pepti no i zobaczymy, także prawdopodobnie ma alergię na mleko, no i kazała mi przejść na dietę bezmleczną z racji że karmię go jeszcze swoim, ciekawe co ja będe jadła w takim razie
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Co do ubierania, u nas jest bardzo gorąco od kiedy włączyli ogrzewanie, więc Malut jest na noc w bodziakach i skarpetkach tylko, a w dzień bodziaki i półśpiochy albo bodziaki i śpiochy Okazuje się, że pajace mi nie pasują,,, no i z 56 już powyrastał, ale udało się każde założyć choć na chwilę heh
Dziś byliśmy u pediatry na pierwszej wizycie -bardzo miła pani Zrobiło nam się odparzenie pod paszką i dostaliśmy maść taką robioną w aptece, T. odbierze po pracy i wieczorem będziemy działać. Potem byliśmy w hm-ie, bo niestety jeszcze się nie mieszczę w swoje kurtki wrrr.... i na koniec oczywiście w Smyku Bartuś nabył śpiworek na zimne dni do wózka -znaczy taką kurtkę-śpiworek śliczną -Niby 68 ale na całą długość gondoli jest. I standardowo zapas bodziaków
I wyobraźcie sobie, że mój Syn caaaałyyy wyjazd przespał I lekarza i zakupy Taki grzeczny egzemplarz mi się trafił
Aaa i Bartuś waży 4,5 kilo
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Sliczne te rzeczy i zazdroszcze
Imię nie wybrane niestety i coraz bardziej jedtesmy z tym zamotani bo wszyscy pytają
Liliana Laura i lilla i chyba lilla będzie
Najbardziej Julka nam sie spodobala ale u mojego jest chyba trzy w rodzinie i tu problem bo od mojej strony nie ma
No coz ja na razie mowie lilla i żaba najwyżej sie zmieni
Ale póki w akcie urodzenia nie ma wpisane to zostaje jeszcze mozliwosc zmiany
Moze to smieszne jest ale naprawde ciężko wybrac trzecie imię zeby i w pl i w uk było latwo wymawiac do tego zeby sie nie powtarzalo w rodzinie i pasowało do imion nazych dziewczyn no i jeszcze dlugie nazwisko he he
Ps nawet przez chwile byla opcja agatki i sie smialam ze beatki rodza agatki
Co do odbijania to jak dlugo nie moze na ramieniu to odbijam na kolanie
Tzn sadzam jakby na kolanie i podpieram glowke ręką tak zeby nie siedziala tylko caly ciezar jej ciala jest oparty na rece i druga klepie po plecach
Miedzy wskazujacym a kciukiem jest broda a reszta palcow podtrzymuje paszke lub klatke piersiowa , dziecko siedzi jakby siedzi na kolanie ale bokiem a druga reka masuje plecy.... nie wiem czy rozumiecie ale nie mogę inaczej tego opisac... taak robily polozne w uk jak ja mialam transfuzue i naprawde szybciej odbija się ale glownie klade na ramieniu to w ostatecznosci
No a jak to zawodzi to odkladam na boczek i za 5 min znowu na ramię
Dzis bylam pierwszy raz na spacerze cala rodzinka
Cudowne chwile
Chwilo trwaj
No i byla tez położna kolejny raz przyjdze w sobote ściągnąć plaster z rany po cc
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Asiek, aż mi wstyd to pisać,ale do Laury najczęściej zwracam się"siostra" albo Laura,siostra najczęściej bo Tomkowi ciężko powiedzieć Laura i mówi "JAŁJA" I np.mówię,chodź idziemy siostrę przebrać. Dziwna jestem ,czasem się z niej śmieję i przezywam Kalisz albo Kermit. bo ma takie pultyny i krztałt głowy kalisza,a jak płacze to ma minę jak żaba Kermit
A co do wyboru imienia bo nie pisałam to u nas było losowanie,Tomek losował zapałki,i oczywiście wygrałam,mąż chciał dogrywkę tona kartc papieru napisał imiona, i też Tomek miał wybrać 2 razy wygrałam i potem na porodówkę
Ja już podawałam linki do witaminek,ale pewnie nikt nie czytał tam właśnie było napisane,że może powodować kolki,a to przez to,że na bazie tłuszczu są robione.
Pesq zazdroszczę zakupów i gratuluję tych zacnych mililitrów, a i uwielbiam Twoje przekleństwa <3 I korzystaj z wyjść jak możesz,ja już nerwa dostaję bo jestem uwięziona na tej wiosce,dzisiaj mam mieć tą przyjemność i jak mąż wróci z pracy to jadę SAMA na zakupy spożywze ale muszę uruchomić mojego laktatora i zrobić zapas mleczka,bo chcę (i muszę)jechać po nowy stanik do galerii. Nie jesteśmy złymi matkami ale żeby nie ocipiećod siedzenia w domu,przyda się trochę wolności. Skończy się ten połóg to na jakiś fitnes czy siłkę się zapiszę, i na mój pole dance bym chętnie wróciła,ach tyyyle planów
Zaz u nas też odparzenie pod jedną paszką, działam na razie sudocremem i linomagiem. A Tobie jaką maść przepisano z jakimi witaminami?
pochwal się śpiworkiem.
U nas smoczek w szpitaluteż był zakazany,jak jedna mamusia chciała wyciągnąć to położna od razu,żeby schować Ja na razie nie daję i nie zamierzam,bo później ciężko oduczyć Tomkowi dałam po ok 3 miesiącu do drzemek ,i jeszcze ciumka tego dydka w sumie tylko na drzemkę i na noc, jak się zniszczy to kolejnego nie kupię
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zdrovekarmelove.blogspot.com/2015/01/pas...nymi-pomidorami.html
grupę na fejsie: pichcimy zdowo offtopowo,dużo przepisów,bezmlecznych,bezjajecznych,bezglutenowch, napewno znajdziesz coś dla siebie.
www.facebook.com/groups/pichcimyzdrowoofftopowo/?fref=ts
i blog "Smakoterapia" robiliśmy z Tomkiem taki deser wczoraj ,pycha www.facebook.com/groups/pichcimyzdrowoofftopowo/?fref=ts
ale są jeszcze inne ciekawe przepisy
mam nadzieję,że coś pomogłam
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Kas jaka elegancka ta twoja kruszynka śliczne ubranka
Zaz czekamy na fotki z zakupów!!! oczywiście jak tylko znajdziesz wolną chwilę
ja już zaliczyłam zakupy, ogarnęłam dom, zjadłam śniadanko, przebrałam Kubusia i standardowo czekamy na położoną... dziś już 5 wizyta. chciałabym żeby dziś przywiozła wagę bo jestem ciekawa ile to moje małe szczęście przybrało.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ja też odbijam na ramieniu zazwyczaj, czasem trzymam ja niżej, tak na środku przed sobą i też sie odbije;) chodzę, bujam, trzącham, jak jest Piotrek to robi tzw. "buddę" - sposób, żeby Agatta otworzyła oczęta też; siadam na łóżku i podskakuję na materacu z nią Zazwyczaj działa, czasem tak jak Gloria pisze -odkładam na chwilę i znów to samo...choć zdarza się, że jej się nie odbije, a ja już wysiadam...wtedy trudno:/
Dziś nad ranem znów przeboje brzuszkowe - pierwszy raz uruchomiam suszarkę do włosów i podziałało - baaaardzo uspokajająco!! po akcji suszarkowej już nam poszło lepiej i zjadła i zasnęła;) No ale średnio się wyspałam od tej 3-4:/
Ja też zjadłam śniadanko, w domu mam ogarnięte, choć wkurza mnie, że podłogi praktycznie codziennie muszę jechać;( nie mam już siły..w ogóle wczoraj taka byłam zmęczona:( ogarnąć dom, pranie, prasowanie, obiad, do tego Mała nie spała, więc do południa to sobie razem gadałyśmy, itp., karmienie, butelki, spacerek...w nocy człowiek niedospany, bo jednak pobudki i oczekiwania na kolki..czy będą czy nie... już zaczęłam myśleć, czy nie poszukać jakiejś pani do sprzątania raz na jakiś czas..... a w tym tyogdniu nawet nie byłam na zakupach, bo musiałabym z Małą, a targać wózek do samochodu i potem z samochodu i powrót i jak siaty wziąć na górę...robię takie doraźne podczas spacerów, ale kurde dziś już niezłe pustki w domu, nie lubię tak
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Polecam Ci chustę,mnie już nie raz uratowała,jak musiałam ogarnąć obiad,a Laura nie spała,moment w chuście zasypia
U nas z Tomkiem suszarka prawie całą noc włączona była
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189