BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 tygodni temu #1019742 przez Kasia888
Haha polecam www.ciazowy.pl/kalkulator,koloru-oczu.html
za parę miesięcy zobaczymy czy się sprawdzi ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 tygodni temu #1019746 przez jurada
Mąż mówi ze zamiast Lena powinna być Gienia:)
Gienia okej ale Genowefa juz mi się nie podoba.

9 lata 3 tygodni temu #1019747 przez asiekasiek
Śliczne dzieciatka :)

Kasia kalkulator oczu... znajomi co mają syna jak byli u nas to właśnie powiedzieli tak :" nasz syn będzie miał niebieskie oczy bo z internetu wyszło ze ma mieć niebieskie" i to tak poważnie mówili... zaczęłam się śmiać ze tez kiedyś zrobiłam ten test na oczy na dwóch różnych stronach i co innego mi wyszło i nie biorę to na poważnie to obuzyli się ze to genetyka i ze oni maja sprawdzona stronę :blink: no kurde bez jaj... :P

Basia u mnie też spala ze raz budziła się oj 5 a teraz dwa razy w nocy 1 i 3-4. za dobrze byś miała :P sąsiadka co ma 8 mcy skończonych to teraz jej się budzi dwa trzy razy w nocy a jak był mniejszy to tez przesypial noce. a też jest na kp

9 lata 3 tygodni temu #1019749 przez jurada

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Lenka wstała i czas na zabawe.
Uwielbia te pszczółki

9 lata 3 tygodni temu #1019754 przez asiekasiek
A dziś mój króliczek kończy 3 miesiące (13 tygodni)

Tu króliczek tłamsił króliczka

Załącznik nie został znaleziony

nie dawno tak w ogóle nie podnosiła główki :D

a tu przed wyjazdem od razu kimono :D

9 lata 3 tygodni temu #1019755 przez me.ch
Jurada, swietne spodenki!
Kasiu, jaki slodziak! :) Top top model:)

Ja sie pakuje na wyjazd. mielismy wyslac glowny bagaz kurierem i dzis odbbior 14-16... wlozylam tylko prezenty plus rzeczy o ktore rodzina prosila do walizek (w koncu kurierem i tak posylamy wiec co za problem...) i okazuje sie ze nie ma miejsca na ubrania hahaha. chyba bedziemy ciuchy w podrecznym wiezli, a co trzeci dzien pranie robili.... achhhhhh.

A z testu nam wyszly zielone oczy i choc specjalnie sie nie nastawiam hehe bo to jest jednak tylko internet, to mi sie ten wynik podoba :P choc ciekawe ze podali wynik zielone ale obok ten mniejszy juz mowi 50%zielone, 50%niebieskie a 0%brazowe (pewnie wiedza ze ojciec by tego testu nie robil wiec podali kolor po mamie hahaha). Poza tym jestem oburzona ze nie bylo opcji "szare" bo moja mama ma szarawe a musialam jej podac niebieskie ;p

Zalamka z tym pakowaniem. Nie mowiac juz o tym ze im blizej ta podroz tym bardziej mnie ona przeraza.... tzn generalnie samego lotu sie boje...
No i tego pakowania :D ale i tak nie mam az tylu ubran w ktorych dobrze wygladam, to przynajmniej bedzie latwiej wybrac co i jak :P

9 lata 3 tygodni temu #1019757 przez me.ch
Asiek, jaka ona przeslodka!
i jak spi w swojej zielonej kurteczce :) <3

9 lata 3 tygodni temu #1019759 przez me.ch
W ogole to ja tez mowie do Ko "kroliczek" czesto. Poza tym to w slowie pisanym "Ko" albo jak mnie wkurza to "kluska" heheh. No chyba ze przesadzi juz, to wtedy z grubej rury "KornelJan!!" (bez spacji) ;)

A Wy? Jak mowicie?

9 lata 3 tygodni temu #1019767 przez jurada
Lenek Gienek:) jak mnie zezłości :/
Podziękowania: me.ch

9 lata 3 tygodni temu #1019772 przez asiulek_dolls
Dzień dobry Wrześnióweczki

Pesq panikaro nasza kochana za 10 lat idziesz do dd tvn i opowiadasz mniej-więcej coś takiego:
dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/kobieca-p...nternetu,188530.html
a zachowanie lekarki bardzo nie na miejscu, „…nie chce straszyć…” no ok. ja rozumiem że jej obowiązkiem jest poinformować o zagrożeniach/chorobach które mogą o tym świadczyć ale sposób jej wypowiedzi mnie zbulwersował po prostu, jak wykonując zawód lekarza można nie mieć w sobie ani odrobiny empatii i wyczucia taktu, tak się nie robi… „nie chce straszyć” pffff podejrzewam że analiza tego co wujek Google ma w tej kwestii do przeczytania nawet ciebie (chyba największej panikary jaką znam) nie wystraszyła tak skutecznie jak zrobiła to nie-chcąca-straszyć-pani-dr….. nerwa złapałam takiego że aby dać temu upust musze użyć tego: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
(jako też Aśka mogę potwierdzić że wszystkie Aśki kochają ta minkę, ale sama uwielbiam jak używa jej nasza Asia)
współczuje Ci że musiałaś przez to przejść, nie ma nic gorszego niż strach o zdrowie i życie własnego dziecka i ogromnie się cieszę że nasza Pięknooka jest zdrowa, buziak dla Agatki :kiss:
acha a strój na chrzest super!! ma być ładnie, czysto, schludnie i odświętnie-elegancko (ale bez przesady bo to dzieci!! i nie ma co ich przebierać za dorosłych!!) i jeśli o mnie chodzi to niekoniecznie biało.. to szatka którą dziecko dostaje podczas chrztu od chrzestnej ba być biała a nie cały strój dziecka

ta żyrafka Sophie podobno jest super, sama kiedyś chciałam Kacperkowi kupić i w sumie nie wiem jak to się stało że nie kupiłam… może teraz dla chłopaków w końcu kupie tylko rzeczywiście drogie są a dla moich kawalerów to podwójny wydatek
czekam w takim razie na recenzje jak u was żyrafka się sprawdzi…

hahaha Asiek a myślałam że tylko ja się tak na raty za prasowanie zabieram

Kropka fajnie że i Wam się na podłodze podoba

Jurada aaaaa Lenusia cała Ty!!! Obie jesteście piękne!!

Me.ch masz racje pilnuj pilnuj synowej bo jak nie będziesz pilnować to wiesz ja mam TRZECH!! kawalerów w kolejce do Pięknookiej

A właściwie tyle tu małych ślicznotek że na pewno znajdę tu żony dla wszystkich moich syneczków

Kropka a tam zaproszenie na ślub – jak nie zaproszą to i tak przyjdziemy
– i Me.ch, Pesq pamiętajcie wesele koniecznie we wrześniu a tort obowiązkowo truskawkowy

Mysia mojemu Kacperkowi pierwszy ząbek przebił się dokładnie jak miał 5 i pół miesiąca ale rzeczywiście dużo wcześniej pchał wszystko do buźki

Basiu przygotuj sobie wodę na noc w butelce dla Kubusia, jak się dziś znowu obudzi to zamiast mleczka spróbuj dać mu wodę, bo jeśli już ładnie ci spał i zaczyna się z powrotem budzić to może stwierdzi że na wodę nie opłaca się budzić i za parę dni a właściwie wszystko wróci do normy i znowu będzie ładnie spał…

Asiek piękna Laurka!! a odnośnie tego co pisałam wcześniej to masz już zięcia dla niej? Bo jakby co to wiesz… u mnie do wyboru… i całkiem blisko na randki by dzieci miały hahaha
Ha! Jest i truskawa na bodziakach! A dziś o tym myślałam i stąd ten smak tortu na weselisko Kornelka i Agaci
A jakie buciki córa ma swietne!

Me.ch moje chłopaki kiedy nie zwracam się do nich po imieniu (zarówno w pełnej wersji jak i wszelkiego rodzaju zdrobnienia) to przeważnie Łobuzy, Łobuziaki, Skarby, Serduszka, Bąbelki, Kochanie i Kawalerowie (Kawaler to zapożyczone od lekarza z ujastka za czasów jak Kacperek leżał na intensywnej, jak informował codziennie o stanie dziecka to zaczynał przeważnie „dziś Kawaler….” ) to wszystko w odniesieniu do całej trójki a bliźniaki od czasów ciążowych są też Robaczkami, no i ostatnio mąż nazywa Matiego naszym Borsuczkiem ale skąd taki pomysł to nie wiem umyślało mu się i ciągle słyszę „Borsuczku”
Podziękowania: pesq, me.ch, basiek149

9 lata 3 tygodni temu #1019777 przez basiek149

Mąż mówi ze zamiast Lena powinna być Gienia:)
Gienia okej ale Genowefa juz mi się nie podoba.

Jurada moja babcia jest Gienia :D
I jej słynny tekst to: "Jestem Gienia od urodzenia" hehe nigdy tego nie zapomnę :D

Aj... mój złośnik dzisiaj mi na nic nie pozwala tak więc uciekam do niego :)

9 lata 3 tygodni temu #1019799 przez kropka 889
No Asiek w końcu i Laura się pojawiła
Mała pieknotka; )
Asiulek masz rację - zaproszenia są zbędne juz czujemy się zaproszone
A moja Zuza dzisiaj znowu jakąś marudna nawet spacer się jej nie podobał
Ja ostatnio mowie na nią wargorek :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1019802 przez jurada
Wargorek? Dlaczego?

Mysia zamówiłaś te pampersy? Jak tak to nie zamawiaj.
Ja zamówilam a na drugi dzień przysiadłam do allegro i znalazłam 232szt za 140zl
Różnica 20zl a 58sztuk wiecej czyli cala paczka.
A teraz czekam na kuriera z tym śpiworem. Wiecie co... Uwielbiam zakupy dla dzieciaków. Jeny kiedy ja sobie cos kupiłam... Aaa przedwczoraj lakier do paznokci :P

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1019803 przez asiulek_dolls
No to wrzucam moich Łobuziaków-brzydaków

:P

[/hide]
Podziękowania: pesq, me.ch

9 lata 3 tygodni temu #1019806 przez jurada
Asiulek- nie widać :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia