BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1021414 przez Zazanna
Kasia nasivin soft w kroplach u nas pomaga
Tylko pamiętaj, ze K można tylko 3 dni stosować. I wotamine C podawaj :) Jak mi przejdzie po 3 dniach to my podawalismy flegamine, ale to już trzeba z lekarzem skonsultować, bo to chyba od pół roku się daje czy jakoś tak.

Dziewczynki moje kochane ! SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU !!! :woohoo:

Zaraz goście do mnie przyjeżdżają więc uciekam :***

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1021420 przez Rita87
Kasiu, my jk jest katar to oprócz psikania solą morską i odciagania robimy inhalacje, ale nie zwykła solą a nebu dose (ma chyba większe stężenie, tylko to można chyba tylko kilka dni pod rząd stosować), do tego używamy kropli homeopatycznych Euphorbium (bez recepty) i na noc maść majerankowa. Jak masz sucho to jeszcze polecam rozwiesić ręczniki mokre i do miski z wrzątkiem wsypać majeranku dużo i soli i ustawić w pokoju. No i dobrze, żeby Jaś leżał pod kątem, żeby mu wydzielina nie spływała.

9 lata 3 miesiąc temu #1021427 przez Rita87
Tak w ogóle to nawet życzeń na święta Wam nie złożyłam :( ale u nas ten świąteczny czas to był istny sajgon... Przy Stasiu w ciągu dnia niewiele da się zrobić i ogarniałam mieszkanie przez kilka dni do późnych godzin w nocy :dry: dzień przed Wigilią o 2 w nocy robiłam sałatkę :P a do tego okazało się w dniu Wigilii, że kolację robimy jednak u nas... Potem każdego dnia aż do niedzieli mieliśmy gości i wychodziliśmy w gości, więc wieczorem padaliśmy wszyscy po tych goszczeniach się :) Plus jeszcze przez całe święta, aż do poniedziałku, była u nas moja babcia.

Ale za to na cały nadchodzący rok życzę Wam wszelkiej pomyślności. Z naszymi szkrabami radości i miłości nam nie zabraknie, dlatego życzę Wam jedynie zdrowia - jeśli nic nie będzie dolegać nam ani naszym maluszkom z pewnością będzie to wspaniały rok :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021428 przez Rita87
Asiek, pytałaś o sałatkę - już chyba za późno, ale może wykorzystasz pomysł kiedy indziej ;) najprostsza sałatka jaką robię, obowiązkowa na każdej imprezie, bardzo smaczna: kabanosy, papryka czerwona, cebulka konserwowa (te takie małe kuleczki), kukurydza, majonez. Kabanos i papryka w kostkę, cebulki na pół, kukurydza i majonez do tego. Można doprawić do smaku solą i pieprzem, ale czasem nie doprawiam już niczym :) gotowe :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021430 przez Rita87
A jeszcze tak Wam się w starym roku pożalę, bo u nas jak zwykle coś :dry:
Azs na buzi nam zniknłęo więc zaczęłam wprowadzać nabiał znowu i o dziwo wszystko było ok. No oprócz kup, bo ich było ok. 2 dziennie i dość rzadkie i ze śluzem (jak odstawiłam nabiał to była jedna kupa na kilka dni, ale też brzydka - nie wiem może to, że kupy były rzadziej to lepiej, bo mleko się lepiej trawiło i przyswajało?) No a wczoraj znów buzia czerwona i w ciągu dnia to było chyba 7 kup. 3 ostatnie to już taka jasna woda z grudkami... :( w nocy na szczęście i dziś już wszystko w normie. Ale też się oczywiście stresowałam czy to biegunka, czy przejdzie, czy się mi nie odwodni i zastanawianie się od czego...Na szczęście humor dopisywał, brzuszek nie bolał.
A z tym humorem to ostatnio u nas różnie. Od śmiechu do płaczu czasem tylko sekundka. I zdarza się marudzenie, że nawet przy cycku płacz i wygibasy, co wcześniej zdarzyło się może ze dwa razy. W pierwszy dzień świąt, rano, też przeżyliśmy koszmar. Wszystko było ok, szykujemy się do kościoła, a Staś nagle w płacz. W sumie to bardziej przypominało krzyk, jakby coś go bardzo bolało. Na chwilkę się uspokajał i znowu. Nie pomagało noszenie, masowanie, cycek, nic. Pierwszy raz widziałam jak płakał łzami :( aż w końcu sama zaczęłam płakać z tej bezsilności :( no ale przystawiłam go do piersi, Daniel zaczął go masować i zasnął. Wszystko trwało może 10-15 minut. Potem kilka dni spokoju i przedwczoraj jak wyszłam do biedronki to Danielowi zrobił to samo :( Wszystko było ok, śmiał się, a w jednej chwili podkówka i płacz. Jak wbiegłam do domu to już się uspokajał. Na główce aż mu wszystkie żyłki wyszły, stopki całe sine od tego płaczu się zrobiły. Też to trwało mniej więcej 10 minut a potem już śmiał się i cieszył. Nie mam pojęcia od czego to. Brzuszek miał twardy, ale przecież jakby to było od brzuszka, to trwałoby to dłużej i częściej. Eh może coś podpowiecie, bo martwi mnie to trochę :( Myślałam, że może to po świętach od nadmiaru bodźców, albo od wigilijnego jedzenia... Ale raz zdarzyło się rano, raz wieczorem i ten drugi atak płaczu to miał po bardzo spokojnym dniu i nie jadłam też niczego nowego...

No i tak to właśnie z tym moim Bąkiem jest ;) Ale pomimo tych zmartwień o jego zdrówko daje nam tyle radości, że aż ciężko mi to pojąć :) nawet moja mama ostatnio mówi, jak D. się zmienił, że taki radosny, otwarty, wygadany - a to właśnie Staś daje mu taka energię i radość :) nie myślałam, że będzie aż tak wspaniałym tatą... :) a dziś mija dokładnie rok odkąd wiemy, że Staś jest z nami :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021438 przez melisamienta
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku. :) :)

Asiek ja też nie mam jeszcze okresu i jakoś nie jest mi smutno z tego powodu :laugh: Z facetami już tak jest, mój to samo jak przyjdzie z pracy to ciuchy się wszędzie walają, a pokoju nawet i w kuchni.

Pesq Agatka jest przesłodka :woohoo:
Podziękowania: pesq

9 lata 3 miesiąc temu #1021439 przez agatagama
dziewczynki dziękuję za życzenia i wzajemnie do siego ! dużo zdrówka przede wszystkim !
i mam pytanie? czy to mogą być swędzące dziąsła? Jaś od dwóch dni niespokojnie zasypia, przez ok godzinę mimo, że ma oczka zamknięte to stęka i wbija buzię ze smoczkiem w materac...do tego w ciągu dnia wszystko do buzi, wszystko obślinione mega i... pogryzione sutki :( i ma zaczerwienione policzki, a czytałam, ze to też może być objaw. Za ciepło nie jest mu na pewno, gorączki brak...hmm? doświadczone mamusie, pomożecie?
Rita kurcze wyobrażam sobie, ze straszne te ataki muszą być :( oby się już nie powtórzyło !

9 lata 3 miesiąc temu #1021441 przez basiek149
Ja tylko na sekundę - Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczynki! :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021443 przez asiekasiek
Agata no moja tak samo robi i właśnie też zastanawiam się czy to nie zęby...

Oki lecę tez I Szczęśliwego Nowego Roku Mamuśki :D

9 lata 3 miesiąc temu #1021445 przez mysia5
Dziewczynki kochane udanego sylwestra ! Szczęśliwego Nowego Roku ! ;****

9 lata 3 miesiąc temu #1021448 przez me.ch
Szczęśliwego nowego roku kochane!:*

9 lata 3 miesiąc temu #1021454 przez kropka 889
My też wam życzymy wszystkiego dobrego w tym nowym roku
Pesq Zuzia ma takiego samego misia brązowego

U nas tez katarek w porównaniu do aspiratora super się sprawdza

9 lata 3 miesiąc temu #1021455 przez Zazanna
Dzień dobry noworoczne mamusie i noworoczne bobasy ! :woohoo:
Życzę miłego dnia ;) :*

9 lata 3 miesiąc temu #1021459 przez pesq
Hej w nowym roku :)

Kochane i nas dopadło paskudztwo.. plamka na nodze jakos tak sie rozrosła że ją wysypało konkretnie, wczoraj byłyśmy u lekarza i podejrzenie skazy białkowej/azs. Czyli siemanko Ritka, my zawsze coś razem :P ;) :/ . No więc odstawiamy nabiał, smarujemy się emolientami i dostaliśmy fenistil. Odstawiam też wszystkie inne alergeny z diety. Śmiać mi się troche chce bo 5 miesięcy w ciąży dieta cukrzycowa, teraz to. Zobaczymy jak będzie.

Z pokarmem nadal problemy. Ciągle chodzi mi po głowie mm. Nie wiem jak postąpie.

A wczoraj byli u nas goście, było super, Agat poszła spać o 19:30 i Zuzka 7 miesięcy dwie godziny później. Ale ogólnie zmęczeni byliśmy.

Dziś znowu zdjęcie z misiem.

Asia polecam laktator szczerze.

9 lata 3 miesiąc temu #1021462 przez asiekasiek
Dzień dobry :)

ja wcześniej rozpisałam się ale wcięło mi posta grrr :angry: :angry: no to było w sumie przeze mnie bo na myszce nacinęłam wstecz :P :whistle:

Pesq no to pięknie!! Dobrze, że poszłaś wczoraj do lekarza, a nie dopiero w poniedziałek. Kurde bezsensu alergia na nabiał bo co jeść :blink: :blink: właśnie wczoraj zamówiłam laktator, a ten muszę koleżance oddać tylko muszę to membranę kupić :pinch: :pinch: ale co, że nie masz pokarmu czy teraz przez tą skazę białkową?? Kurcze musisz się bardzo zastanowić i nie masz pewności czy coś po mm jej nie będzie... już prawie 4-ry miesiące skończyła i jeszcze ze 2 m-ce to może przecierpisz??

a u mnie taki nawał był w nocy, że szok :pinch: :pinch: wypiłam wczoraj karmi i
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i mój Aniołeczek coś nie spokojny jest :( możliwe że faktycznie idą jej zęby denerwuje się czy to ma smoczek czy nie, masuje jej dziąsełka tą szczoteczką silikonową. Budzi się często w nocy więc co dwie godziny w sumie jej nie budziłam tylko sama wybudzała się :/ jaką maść muszę jej kupić

Pesq pokaż zdjęcie :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia