BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1021299 przez Kasia888
Asiek na 4 stycznia jestem zapisana do chirurga i ten mi da skierowanie do szpitala.
Kurdę chciałaś go odświeżyć a tu dziura się zrobiła-szkoda :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1021302 przez kasandra9
Wspolczuje bolu Kasiu i Pesq:( Pesq, a Ty mi ochoty narobilas na jedzenie jak zwykle!!:P ale jedziemy nad morze wlasnie do Międzyzdrojów i liczę na rybkę!;) wczoraj Agat nie miala dobrego dnia w tym Berlinie...dala nam czadu marudzącego - wózek sluzyl nam za przyczepkę na różne rzeczy a ona ciągle raczki najlepiej. Takze chusta ratowala nas oj ratowala:) dzis sie wyspalismy i ona tez i póki co wydaje się ze dzis bedzie lepiej:)
Pozdrawiamy Was!:)

9 lata 3 miesiąc temu #1021303 przez kasandra9

Załącznik nie został znaleziony

Ale Gluhwein i Wurst byl;))))

9 lata 3 miesiąc temu #1021307 przez pesq
Kasia my z maluchem, do nas wpadaja dwie pary jedna z córka 7,5 msc.

Asia hahah wybacz ale pomyslalam sobie - o dziwne że swetrodziurkacz nie od mamusi :D :D ;) :*

Kas - zżarłabym wursta :whistle: :whistle: :whistle: Daj znac jak Agatka sie trzyma :) Mała podróżniczka. Zazdroszcze Berlina, byłam raz i się zakochałam. W ogóle gdybym mieszkała niedaleko to bym się do Ciebie na niemiecki dla niekumatych zapisała ;)
Podziękowania: kasandra9

9 lata 3 miesiąc temu #1021323 przez basiek149
hej :)
Kasia my idziemy z Kubusiem na sylwestra. Miała być jeszcze jedna para z maluszkiem ale im się rozchorował i musieli odpuścić. Więc Kubuś będzie jedynym szkrabem na tej imprezie :) Ale on nam ładnie noce przesypia więc liczę na to, że nie będzie z nim jutro problemów i da się troszeczkę rodzicom pobawić :)

Byliśmy jednak dzisiaj w przychodni bo mamy już wypis ze szpitala i nie chciałam czekać do przyszłego tygodnia. Co do szczepionki to powiedziała, że będzie dzwonić do sanepidu w sprawie zamiany na inną żeby już się podobna sytuacja nam nie powtórzyła. Ale w związku z tym ktoś z sanepidu może się u nas pojawić i jeszcze zrobić jakiś wywiad :huh: no nic, mają takie procedury to ok. Byle po kolejnym szczepieniu było już wszystko w porządku z moim Robaczkiem.
A jak czekaliśmy na swoją kolej do pani doktor to czekała też jeszcze jedna mama z córeczką 7miesięczną. Śmiać mi się chciało bo Kubuś był tak w nią wpatrzony i dosłownie ślinił się na jej widok hehe B) :laugh: pierwsza miłość :D

9 lata 3 miesiąc temu #1021325 przez pesq
Hahaha Basia pierwsza miłość mnie rozbroila B)

Kochane ta plama na nodze która nie schodzi juz sporo czasu wygląda tak

Nie spotkalyscie soe z czymś takim?

Lekarz najwcześniej w poniedziałek. Kurde jak nie urok... Masakra dzidziom ciągle coś jest :huh:

9 lata 3 miesiąc temu #1021326 przez mysia5
hej kochane ;)

napisałam dzisiaj rano do Was, ale widzę że nic nie ma, więc oczywiście zjadło mi posta! :angry:

Pesq, a to nie jest jakieś odparzenie? smarujesz Agatce sudocremem lub czymś podobnym?

Kochane, zmieniacie już smoki na te 3-6 miesięcy?
i tez pytanie do mamuś na butli, macie już te z większymi dziureczkami czy jakimi karmicie? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1021327 przez agatagama
hmm dziwnie to Pesq, pierwsze widzę, a to jest suche?
Mysia ja zmieniłam smoczek :)
a sylwestra spędzamy z 1 w domu :P albo z trójką, jak kto liczy :P

9 lata 3 miesiąc temu #1021330 przez asiekasiek
Pesq może znamię będzie miała... hmmm ?? taka plamke szwagierki córka miała na rączce zrobiła jej się w 3-4 miesiącu no tak to już zostało do dnia dzisiejszego. ale kurcze i tak lecoalabym do pediatry. czemu nie możesz dzisiaj lub jutro iść ? kurde aż się dziwię ze do nowego roku z twoim przewrazliwieniem chcesz czekać :P może uczulenie ??

Mysia właśnie chciałam kiedyś spytać się o te smoczki. bo ja jak pamiętacie karmie butla przed snem. no mąż karmi ;) oraz jak gdzieś wychodzę na butli jest. i kupiłam tydzień temu smoczek większy i kurde tak jakby za duży był...?? leci szybciej i więcej ale krztusi się i tak jakby nie mogła złapać oddechu. i zmieniłam na stare znowu. a z firmy mam lovi. ktoś korzysta jeszcze z tych butelek/skoczków? ? może z innej firmy spróbuję ?? hmm

9 lata 3 miesiąc temu #1021331 przez pesq
Ja mam smoki do butli canpol 2 i odpowiada

dziś wykąpie ją w krochmalu a jutro rano spróbuje raz jeszcze zapisać się do pediatry na wczesniej niz poniedziałek

9 lata 3 miesiąc temu #1021338 przez pesq
Umowilam sie na jutro na 17. Sprawdzimy tez przybieranie...

9 lata 3 miesiąc temu #1021343 przez Kasia888
Asiek, Mysia ja mam butelki i smoczki avent i mam już teraz 3 smoczki czyli te do 6 miesięcy i są super.
Pesq pewnie sprawdź, będziesz spokojniejsza przed Nowym Rokiem.

W ogóle byliśmy u dermatologa, bo nadal ma te plamki na buzi i mamy wrócić do tej pierwszej maści po której było lepiej i potem po kilku dniach dołożyć drugą i jeszcze taką nową nam przepisał, ech :pinch: nie wiem od czego to ma bo na ciele nic takiego nie ma
Podziękowania: mysia5

9 lata 3 miesiąc temu #1021349 przez asiekasiek
Pesq to dobrze ze zapisalas lepiej sprawdzić bi tak to do poniedziałku musialabys czekać :pinch:

Kasia jeszcze ma te plamki/krostki :unsure: Ty to się na jeździsz z Jasiem i właśnie jeszcze jakby wiadomo od czego to byłoby inaczej.

jejku ja coś mam okropny humor. pretensje mam do wszystkich. a nie chce przy Laurze taka być :( ale M. mnie wkurza bo przyjechał z budowy bo robi hydraulike i rozdupcyl spodnie na korytarzu bluzę i syn juz oczywiście bo pełno gruzu juz ze trzeszczy pod kspciami!! zamiast wytrzepac i do pralki to położy a ja późniejsze sprzątać tak samo jest z ubraniami zostawi spodnie podkoszulki na fotelu a ja tylko składam po nim !!

9 lata 3 miesiąc temu #1021358 przez Kasia888
Asiek takie to chłopy wszystko trzeba im palcem pokazać :cheer:

9 lata 3 miesiąc temu #1021364 przez me.ch
Pesq, u nas podobne plamki były na nozce, właśnie oglądałam dziś przy kąpieli i już nie ma. Smarowanie zwykle pomogło w końcu, mieliśmy to przez jakieś dwa-trzy tygodnie.

Mu dziś byliśmy na wycieczce u rodzinki, kornelowi baaaardzo się podobało, poznał dwie kuzynki i w ogóle zauważyłam że przebywanie wśród dzieci chyba przyspiesza rozwój nawet u takiego szkraba, po powrocie szukamy play grupy dla Kornela albo jakiejś bawialni w pobliżu domu.

U nas smoczki w butlach avent, wczoraj zmieniłam na 3.
Smoczki do buźki mamy nuk o-6 ale w lutym najpóźniej zmienimy na 6-12 mcy, a być może już w styczniu bo Kornel na 95% zaczął zabkowanie na ostro..

Lecę bo nadal rodzinnie u teściów bez telefonu. Od 1go będę miała już własny spowrotem :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia