- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Meszku oj tak przebywanie z dziećmi podobno bardzo dobrze wpływa na rozwój

Jaś nie miał takiej okazji, bo niestety aktualnie w rodzinie nie mamy małych dzieci, ale chociażby przy piesku zachowywał się inaczej, cały czas się uśmiechał, był pobudzony i ściskał go za fałdki jak grzechotkę, a mopsik oaza spokoju

Co do katarku walczymy od kilku dni odciągamy, wpuszczamy krople, wodę morską itp. jest trochę lepiej, no i zamówiłam ten katarek co dziewczyny polecały.
A we wtorek szczepienie, więc nie wiem czy go pediatra zaszczepi przy katarku, choć niby mniejszy, ale jednak jeszcze jest.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Agatka od paru dni dużo więcej je co bardzo mnie cieszy, ale wczoraj była bardzo marudna.. wahałam się czy gdzieś iść no ale poszłam. Niestety słabo było, po prostu taka sobie impreza nie mój styl, wróciłam ok 24 do domu i Łukasz mówi że Agacia śpi ale mierzył jej temperaturę i 37,8. No i faktycznie zmierzyłam, 38 miała, podaliśmy paracetamol wzięłam do łóżka i po godzinie do 37 spadła (Agatka zawsze ma 36,9-37,2) ale całą noc albo trzymałam ją za główkę albo się kręciła i pojękiwała wiec takie to spanie :/ Zresztą ona od jakiegoś czasu już tak ma - do ok 24 śpi sobie spokojnie w łóżeczku, później już się wierci niezaleznie czy w łóżeczku czy w łóżku.. Dobija mnie to

Dzisiaj ma temperaturkę ok ale noskiem ciaga i troche oczka zaczerwienione. Ehhhhhh pewnie złapała coś w przychodni jak byliśmy w sprawie skóry..
Basiu dziękujemy za komplementy

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135
mam ostatnio problemy z internetem na laptopie a na telefonie zjada mi posty

a od jutra już znów pół dnia sama będę więc nie wiem jak dam radę...
przede wszystkim wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku Dziewczynki !

ja nie wiem, Wasze maluchy prawie wszystkie już śpią całe noce, a już na pewno wszystkie na mm a moje dziecko ani myśli o tym

już chyba w końcu powinien spać całą noc... ma skończone 3 miesiące przecież, nie wiem co mam robić... też chciałabym się w końcu wyspać...

Wy nie oszukiwałyście ani herbatką ani nic i maluchy po prostu same zaczęły ładnie spać a nasz bąbel nic.
nie wiem może podsuniecie mi jakieś pomysły co robić żeby zaczął ładnie przesypiać nocki.
Kąpiel przeważnie mamy między 19.30-20.30 i po tym zawsze jeszcze na noc dostaje 150 do zjedzenia, czasami nawet zostawi więc więcej nie chcę mu na siłę wpychać, a tak i tak budzi się koło 3.00 , dzisiaj już o 2.00 była pobudka

proszę pomóżcie ... jak jest taka nocka i dzień maruda to naprawdę na nic nie mam siły później
Przepraszam że tak marudzę ale jak tak czytam jak Wasze pociechy ładnie śpią to może i na mojego jest jakiś sposób

zasypia między 21-23 przeważnie , zależy od dnia...
Mech, Kornelcio cudny jak zawsze

5 miesięcy !!!

Agacia ubranko naprawdę ma boskie

kurcze właśnie co do temperatury nasz mały dzisiaj miał 36,1 ale był cieplutki generalnie.. więc nie wiem czy termometr źle zmierzył czy za zimno mu było, jak myślicie? bo to chyba za niska, a ubieram go dosyć ciepło wydaje mi się...
i u nas podczas snu straszne machanie główką na prawo i lewo, jeszcze tak nigdy nie było.. nie wiem czy to nie jest spowodowane ząbkami, bo niby śpi spokojnie a ta główka chodzi mu cały czas...
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Od nas goście pojechali dziś, mieliśmy wesołe 4 dni

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

to od sylwestra balowaliście?

- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170
My dziś byliśmy u teściów na obiedzie. Chrzestna wycałowała Kubusia, nie mogła się nim nacieszyć

Mysia nie podpowiem niestety co mogłoby pomóc na przesypianie całej nocy chociaż Kuba ładnie nam śpi. Ale on chyba ma to w genach i jest śpioszkiem po tatusiu

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie mowie juz nawet o niewyspanu ale martwie sie co jej sie dzieje..
- Rita87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 95

U mnie Staś przesypiał noce pięknie, budził się raz, a potem dopiero nad ranem. A od kilku dni jest masakra

Co do kręcenia to u nas to samo, kręci głową na wszystkie strony i najgorzej, że się przemieszcza w łóżeczku bardzo i głowa ląduje przy szczebelkach, a ostatnio to go znalazłam w pozycji głowa przy jednych szczebelkach a nogi przy drugich - i głowa tak aż wygięta, bo miejsca nie miał w takiej pozycji. Dlatego muszę go zawijać w rożek, bo tak jedynie w miarę idzie go okiełznać

No i chyba polubił w końcu leżenie na brzuszku

No i dziś zrobiłam zamówienie w 5 10 15, do dziś do 24.00 promocje 50% na sporo rzeczy, i zamówiłam już na 74

Wczoraj stuknęło nam 16 tygodni

I nie wiem jak Wy, ale ja to już miłości do tego mojego szkraba okiełznać nie mogę. Każdego dnia kocham go coraz mocniej, choć mi się wydaje, że już mocniej się nie da. No nie do opisania

- Rita87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 95

- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
Mysia nie dziwie się ze chcesz żeby przesypial nocki Kacper. jeszcze karmisz go mm wiec mógłby dłużej pospać. może spróbuj mu dać wodę jak pisała kiedyś Asiulek czy też Gloria.
widzę że nie tylko u mnie noce z pobudka czestsza no oszalec można

u nas tez kręci główka na prawo i lewo :/
Rita no u mnie tak samo odchyla głowę nie naturalnie jak chce coś zobaczyć. a w łóżeczku jest oblozona poduszkami bo ten wędruje jak szalona... a ostatnio położyłam ja w łóżeczku jak sprzątalam dałam zabawki patrze za jakiś czas a tej nogi zwisaja z łóżeczka powsadzala między szczeblki i zadowolona leżała...
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
Zaczęliśmy juz dawać próbować marchewkę, dynie, jabłko, gruszkę

2 dni w domu spędziliśmy i jestem taka zmęczona:/ Agat sie zmienia i charakter i wizualnie ze szok. W dzień nie potrafi usnac na drzemki i krzyczy trzeba albo ramionko, najlepiej tańczą do wolnej muzyki lub chusta:) jak soe przekima to inne dziecko:))) w ogóle mialam Was zapytac czy tez tak Wam wypadają włosy??? U mnie na potęgę....:/ i juz jakiś czas co kilka dni a wczoraj 2x leci mi krew z nosa...nie tak dużo ale zaczelam sie martwic ze tak często tym bardziej ze nigdy tak nie mialam....
PS. Zamowilam chustę z wyższej półki....moje pierwsze indio❤ aaaaaaaaa!!!!!
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

jejku co za noc... o 1 mały się obudził i oczy jak 5 zł, gadał i gadał sobie ale tak głośno że chyba u Was było go słychać

pogadał jakieś dobre 20 minut, dałam mu smoczka a on dalej gadał sobie ze smoczkiem...
po czasie jednak mu się znudziło i zaczął się marud straszny... i tak czas mijał a on zasypiał na pół godziny i marudek dalej i tak aż do rana...
w ogóle chciałam Wam się pochwalić że wczoraj małemu udało się tak ładnie i wyraźnie "powiedzieć" MAMA

Kas, mi też strasznie wypadają włosy, nigdy mi tak nie wypadały jak teraz, wystarczy ze delikatnie dotknę szczotką i już wszędzie są, do tego same mi lecą i naprawdę wszędzie ich pełno :/ bardzo mnie to denerwuje bo nie chcę żeby mały chwycił :/ tragedia.
Kasiu, biedny Jaś, leć może szybko do lekarza i będzie kazała Ci coś podać maluszkowi. Ucałuj go

kurcze, Wasze maluszki już się obracają ładnie na boczki, a mój nic... leniuszek... oczywiście już się martwię, że coś jest nie tak

Miłego dnia ! ;*
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasia Agatka też przeziebiona troszeczke, ale jest znacznie lepiej więc nie bede na razie ciągneła do lekarza bo wróci bardziej chora i pewnie dostanie tylko witamine c, która i tak podaje.
Kas wrzuć chuste!!!!!!!!!

Dziewczynki u mnie w nocy nadal (podobnie jak u większości) impreza i machanie głową. Aż sobie w jednym miejscu ranke wytarła na glowie

Ze względu na podejrzenie skazy odstawiłam wszystko co może mieć nabiał i wczoraj kupiłam mleko ryżowe i owsiane i o dziwo ryżowe jest przepyszne! Tylko drogie.. litr 9 zł

Poza tym zamawiam aspirator do nosa elektroniczny. Chyba taki - drmedica.pl/pl_PL/p/HAXE-NS1-Elektryczny...o-nosa-dla-dzieci/40 nie chce mi się tego do odkurzacza bo i tak pierdolnik w domu a jeszcze odkurzacz by się walał ... a ten ustny jest tragiczny.
Kochane chce się pochwalić (boje sie zapeszać..) ale ostatnio jakby troche mi sie laktajca ustabilizowała. Nie ma nawałów i później kryzysów tylko ciągle mała ma co pić, nie rzuca się a też nadmiaru nie ma. No i przybrała 200 w 10 dni!

Dziewczynki kp - a kiedy Wy planujecie ruszać z marchewkami? Ja chyba w marcu czyli 5-6 miesiąc. Boję się że znowu jakies alergie czy coś

Edit. Agatka się przekręciła może z 5 razy z brzuszka na plecki, w drugą stronę tylko czasami na boczki ale nie na brzuszek. Kurde ale jak daje jej ręce to nie podciąga się do siedzenia i nie ciągnie głowy...