BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1022942 przez mysia5
dzień dobry ;*

Aśka już kiedyś czytałam to co wrzuciłaś o tym maluszku i myślałam już wtedy jak tak można... ale teraz kiedy mam własne ukochane maleństwo i znowu to przeczytałam to tak mi łzy poleciały że masakra... wzruszające bardzo
ja wolę nie czytać bo później panikuję i wymyślam, ale z drugiej strony chcę wiedzieć co mały powinien umieć, czego może się nauczyć itd :pinch: ;)

Zaz mnie czasami też dobija to, że ciągle siedzę w domu, oczywiste jest że nie oddałabym tego za nic w świecie ale to chyba nic dziwnego i złego że czasami mamy ochotę odetchnąć :) a i tak wiemy, że nasze skarby są dla nas całym światem :)

uważam podobnie jak Ritka, że jak mały podrośnie to będzie więcej atrakcji, będzie można pójść w więcej miejsc itd. ale może tylko mi się wydaje :laugh: i jak tylko wejdę z Nim do sklepu to będzie cyrk i ' maaaaaamo! chcę to! kup mi! ' haha i tak szybko jak wejdę będę chciała wyjść, choć jednak mam nadzieję, że uda nam się wychować synka tak aby nie było takich sytuacji i będziemy mieli jakieś 'zasady' ale póki co to moja teoria tylko i chęci aby tak było, a co wyjdzie to zobaczymy :)

Ritka piękna niespodzianka :) ja ostatnio też przeglądałam zdjęcia synka (często to robię :P) i widzę jaki był malutki i jak szybko rośnie jeeeejku :) po ubrankach też to widzę, ostatnio wzięłam do ręki śpioszki 56 i przyłożyłam do niego i myślę "jejku, On był taki malutki?" :laugh:
a co będzie za jakiś czas jak maluchy zaczną chodzić... :silly:

u nas skórka też jest ciągle bardzo bardzo sucha :/ już chyba wypróbowałam wszystkie możliwe kremy i też wybieram się do dermatologa, muszę znaleźć dobrego i jak najszybciej iść, bo nie wiem już.... chociaż bratowa mówiła mi że ich córa jak była malutka też miała taką suchą i po prostu 'taka uroda' no ale nie wiem... wolę iść do lekarza i niech porządnie zobaczy i zdecyduje, bo na brzuszku też robią mu się takie czerwone ślady, są i znikają i tak różnie... :S

Ritka u nas też tak główką macha, ale czytałam że to u maluchów normalne jest :)

Madzia, dzięki za pocieszenie co do nocek :laugh:
dzieciaczki słodkie, i lampa piękna :)

ja mam na telefonie ściągniętą aplikację szumów i jak bardzo mały marudzi np. ze zmęczenia to włączam i jest lepiej, uspakaja się, więc może spróbuj Ritka przy piersi mu coś takie włączyć :)

Kasiu przestań się obwiniać! bo to nie jest Twoja wina! maluchy chorują przecież, kochana nie zadręczaj się! pamiętaj szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko!!! :)
trzymam kciuki za wizytę i uśmiech! :kiss: :kiss:

Zaaaz mi też przydałaby się dobra organizacja, bo jakoś ostatnio kompletnie nic nie ogarniam jak trzeba, muszę się wziąć za siebie :blush: będziesz moją inspiracją :cheer: ale dzisiaj już mam od rana włączone pranko, zmywarka, kuchnia i sypialnia ogarnięta, wczoraj posprzątałam pokój małego bo ostatnio zrobiłam sobie tam pralnie i był jeden wielki bałagan ale już jest jak trzeba :) więc oby tak dalej i żeby ten zapał mi nie minął :cheer:

Juradka można już takie chrupki dawać maluszkom? :woohoo: :woohoo: :woohoo:
słodziutka ! :kiss: :)
ja dostałam komplecik dla małego same body i czapeczka i wiem że był za 40 zł, więc jak tu są jeszcze spodenki to na pewno lepiej wychodzi :)

haha moje dziecko śpi i ... chrapie :blink: czy Wasze maluchy też chrapią? :lol:

Pesq, nie załamuj się, poczekaj co lekarz powie. Trzymam kciuki i ściskam! :kiss:

Miłego dnia :)
Podziękowania: Kasia888

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1022945 przez jurada
Mysia ja kupiłam dla Daniela i tak na próbę jej dalam juz parę dni temu to prawdę powiedziawszy wiecej tego chrupka jest przyklejonego do bodziaka, buzi i rak niż ona tam go zje. A zawsze mam chwile żeby cos zrobić. Z całego takiego chrupka to zje 1/4. Nic jej nie jest po tym wiec czemu nie...
Podziękowania: mysia5

8 lata 11 miesiąc temu #1022952 przez jurada
Mysia my mamy tak z D. Ze ustalam z nim przed pojechaniem do sklepu ze dzis tylko oglądamy zabawki. Tak było od małego i tak jest do dziś. Jezeli chcemy mu kupic wtedy mówimy mu do jakiej kwoty moze sobie wybierać zabawki.
Z Lena będziemy tak samo postępować.
raz zrobił histerię na środku marketu, położył się na podłodze i awantura. Wstyd mi było ale czekałam grzecznie. Bo gadanie typu wstań itp pogarszały sytuacje. Ludzie sie gapili jakbym nienormalna była, taka nasza społeczność. Wydarł sie, wypłakał, wytarł podłogę kurtka i uspokoił się.
A drugim razem jak tak zrobił to mąż z nim poszedł do auta... Nagadał mu i podziałało, bo się nie powtórzyło juz nigdy...

8 lata 11 miesiąc temu #1022953 przez Zazanna
Juradka jeśli używasz tej czapeczki, to się opłaca :)
Pogoda faktycznie masakra i strasznie ślisko :/ Byłam z małym w nosidle i grażą (bo ma biegunkę -.-' ) i masakrycznie się chodzi. Najgorsze, że czeka nas dziś chodzenie "na żądanie" :(
Na szczęście bobas mi zasnął w nosidle, więc w domu go rozebrałam, dałam cyca i zapadł w swoją poranną drzemkę i udało mi się ugotować obiad :)
Dla mnie makaron ze szpinnakiem i kurczakiem, a dla T. z kurczakiem i sosem pomidorowym -ja nie wiem jak można nie lubić szpinaku ;)

Jurada, a to już można dawac chrupki w tym wieku ? W sensie ona go je ? Też mogę dać? :D

Mysia szalejesz dziś :woohoo:

Ja się ciutek lepiej czuje (albo paracetamol zaczął działać heh) i chciałabym jeszcze dziś poćwiczyć :) Zastanawiam się nad ćw. siłowymi, ponoć są dobre na redukcję, a nigdy jeszcze ich nie robiłam -w sensie jako podstawy treningu :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022957 przez Zazanna
Ja tak robiłam jak byłam mała :blink: Kładłam się i wyłam i rzucałam, a to jeszcze czasy były, że jak mama nie reagowała, to dopiero ludzie patrzyli z potępieniem -dawałam czadu B) Mam nadzieję, że nas to ominie, a w najgorszym razie, że nas spotka raz i się więcej nie powtórzy :P

8 lata 11 miesiąc temu #1022958 przez jurada
Zaz napisze tak.
Ja jej daje od paru dni tak do rączki i ona go wkłada do buzi, cos tam jej się zawsze rozpuści ale jak napisalam wiecej tego chrupka jest na ubraniu i buzi niż ona zje.
To tak jak pisalas ze dałaś malutkowi spróbować jabłka i bananka. Ja tez juz dalam jej posmakować jabłuszko. Zjadła moze ćwiartkę ćwiartki. Ona i tak się krzywi jakby to było cos okropnego...
To ty jesteś mamą i ty wiesz najlepiej czy podać czy nie. Starszak miał. 3mc i dostał zupkę jarzynową i było jak z chrupkiem wiecej na nim niż w brzuszku.

8 lata 11 miesiąc temu #1022959 przez Zazanna
Hmmm to poczekam jeszcze tydzień żeby miał pełne 4 miesiące i mu dam :) Ciekawe czy mu posmakuje, póki co jest zachwycony wszelkimi smakami "innymi", ostatnio lizał ziemniaczka :P

8 lata 11 miesiąc temu #1022960 przez asiekasiek
hej hej hej :)

z paluszka została pobrana krewka i jutro wyniki. zobaczymy co to będzie. a na korytarzu zahaczyla nas panu pediatra i jeszcze osluchala L. czy z serduszkiem dobrze ( chodzi o te zasinienie wokół Buzki ) ale jak na razie serduszko bez żadnych szmerow jest. i powiedziała żeby na razie nie kłaść na brzuszku bo może jest ucisk na grasice i od tego te sinienia.

Jurada śliczny komplecik stronę zapodaj ;)

chyba chrupka tez kupie jak pójdę do sklepu :)

Ja też dzisiaj lepiej wyglądam legginsy wyjelam przed ciąży i tak lepiej wyglądam niż w rozciagnietych deskach :P karmie mała i kot zauważył ulubione chrupki swoje na półce. wyskoczył srucil opakowanie i otworzyło się... i ma teraz ucztę nie będę już dala się bo wystrasze L. ... ech :unsure:

Zaz ja przez te wolne to raz dwa razy byłam na orbitreku... ale od dzisiaj zaczynam ostro !!!! a jakie masz te siłowe ? znalazłaś coś na YouTube?

8 lata 11 miesiąc temu #1022962 przez jurada

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Lenka chce na ręce a mamusia hop zapakowała lobuza :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022963 przez jurada
Asiek " dziecięcy świat mody" na fb
Podziękowania: asiekasiek

8 lata 11 miesiąc temu #1022964 przez mysia5
Juradka dzięki :)
kupię też i spróbuję mu dać, dzisiaj lizał jabłko ale sama nie wiem czy mu smakowało czy nie bo robił rożne miny... od takiej :huh: :unsure: :blink: po uśmiech i zadowolenie :) :cheer: haha więc nie wiem :lol:

Zaz narobiłaś mi ochotę na dobry sos pomidorowy mmmm, tylko ja dobrego nie umiem zrobić :angry: wrrr. Wpadnę dziś na obiad B) :cheer:
i ja też nienawidzę szpinaku :whistle: więc rozumiem Twojego T. :lol:

zamówiłam ostatnio małemu tą pieluszkę bambusową i dzisiaj przyszła, jest naprawdę taka milutka :) mam nadzieję że mu się spodoba :)
on teraz każdą ściereczkę/pieluszkę/kocyk ładuje do dziubka i myślę co tu mu kupić żeby mógł sobie 'jeść" ? podsuniecie jakieś pomysły? :)
przy tym wiecznie jest cały mokry i ciągle leci ślinka przez co przebieramy się 100 razy dziennie i zaraz nie dam rady wyrabiać z praniem :laugh: ząbki chyba powoli na dobre się zaczynają :P

8 lata 11 miesiąc temu #1022969 przez mysia5
Zaz jak możesz napisz mi jak robisz tego kuraka z sosem pomidorowym :) :blush: :)

8 lata 11 miesiąc temu #1022972 przez Kasia888
Zwlekała tydzień z tym antybiotykiem ta lekarz to teraz mam...
osłuchowo jest gorzej, dostał antybiotyk tylko czemu tak późno czemu nie dała mu w piątek jak jeszcze było w miarę? :( :(

Pesq jak tam? Załatwiłaś Agatce wizytę u alergologa?
Lenka jest przepiękna po mamusi :cheer:

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1022973 przez Kasia888
Naprawdę ręce mi opadają...
najpierw tydzień katar później od tygodnia zapalenie oskrzeli i nie ma poprawy...
Co zrobiłam źle? :( :(

8 lata 11 miesiąc temu #1022978 przez asiekasiek
na pampersie jak zaloujecie sie to bedziecie mieli rabat -25zł na nie
Podziękowania: mysia5, basiek149, Zazanna

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia