- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia może zjadłas coś nowego??
ja właśnie czytałam ci potrafi niemowlak i heh nie potrzebnie bo było ze jak śpi z otwartą buzia to może mieć problemy logopedyczne a i ze noszę go źle. wiec juz wyłączyłem stronę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Pesq, wspolczuje, bo azs to juz gorzej troche niz morelowe kropki... ale badz dobrej mysli, kornelowy kuzyn tez mial (teraz 2 latka) i po uregulowaniu diety wszystko dobrze sie uklada, jedynie jesc musi specyficznie, ale zakladam ze latwiej jednak do diety przywyknac... Kornel tak czy siak Agatke kocha, takiej zonki nei ma nikt!
Trzymamy kciuki!
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
W ogóle mam jakiś spadek formy chyba. Mam nadzieję, że to przez chorobę. Czuję jakbym nie dawała rady, że za mało robię, że za malo się bawię z małym, to ciągle siedzenie w czterech ścianach mnie męczy A tu nie ma gdzie pójść. I dzień w dzień to samo. I jakoś mi wstyd, ze powinnam się bardziej cieszyć, a zamiast tego marudze. Przeraża mnie, ze to wszystko będzie już zawsze. Nie ze wszystko, tylko to 'zawsze' powoduje taką lekką panikę -nie umiem opisać o co mi chodzi
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Serio
Rano mam tyle planów a wieczorem stwierdzam ze nic z nich nie wyszło
Wystarcze ze bedzie kolejka w sklepie a ja juz jestem spóźniona z obiadem
Albo ze za pozno wyjde z domu do szkoły to pozniej wyszystko mi leci z rąk
Co do zabaw to u te sprawy zalatwiaja starsze córki
Ale i one chca z nia czas spedzic wiec mata i lezaczek to ich czas
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Co do krzesełka i karmienia to Kornelek i Agatka super wyglądają z tymi buziakami umorusanymi
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
A dziś mi tata zrobił niespodziankę Przyjechał z filmikiem dla nas, podkład stanowiła ta piosenka: i do tego najpierw moje zdjęcia, potem jak byliśmy razem z D. a potem filmiki jak już Staś był na świecie. Spłakałam się jak głupia i jejku jaki ten mój synek był malutki, ledwie na oczka patrzył a dziś taki duży, w głos się chichrał eh jak ten czas zapitala...
Kurcze też muszę pomyśleć nad prezentami dla babci i dziadka... a Zaz co było w wyprawce dla Twojej mamy? Może coś zgapię
U nas pojawiła się taka kaszka na brzuszku i pomimo smarowania nie chce zejść. Nie wiem sama co tu robić Kurcze też będę musiała poszukać jakiegoś lekarza. Ale to lepiej alergolog czy dermatolog? Miałam nadzieję, że to samo jakoś minie, ale widzę, że jednak nie Nie chcę Stasia ciągać po lekarzach, ale chyba nie będzie wyboru... Do tego się martwię, bo ostatnio tez ma jakieś dziwne jazdy w ciągu dnia, że przy cycku zaczyna się prężenie i ryk. Kiedyś przy cycku nigdy nie płakał. A od jakiegoś czasu, najpierw bardzo sporadycznie, a teraz coraz częściej właśnie robi przy cycku histerię. Dziś to tak kilka razy, marudził więc przystawiłam do piersi a przy piersi zaczynał się ryk, odstawiłam i zaczęłam nosić i wszystko ok ja nie wiem czy on tak sygnalizuje, że nie jest głodny czy co?? no i wczoraj w nocy to tak głową machał jak spał na wszystkie strony może to moje mleku mu po prostu jednak nie odpowiada? Kuzynka też walczyła o kp, ale jej synek bardzo ulewał, brzuszek bolał, brzydkie kupy robił, w nocy nie spał, bardzo marudny był, była na diecie bez mleka i jaj i też żadnej poprawy, ona już wykończona fizycznie i psychicznie, przeszła na mm dla alergików i inne dziecko - radosny, regularne kupy, eh już sama nie wiem co tym wszystkim myśleć
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Pesqu współczuję, AZS to nieciekawa sprawa. Tomek ma;-/ alergia na jajo(żółtko i białko 2klasy) Jest na diecie bezjajecznej,czasem coś w jakiś ciasteczkach jakieś śladowe ilości zje i nie widzę jakoś pogorszenia. Czytałam gdzieś na grupie,że nie zawsze azs wiąże się z alergią, gdzieś tu:https://www.facebook.com/groups/ZapalenieAtopoweSkory/?fref=ts ale skoro Ty alergiczka to Agat też może być na coś uczulona. Porób testy,i wtedy wyeliminuj alergeny,bo tak się zagłodzisz biedulko,i humor też nie najlepszy. Pielęgnuj skórę(po co to piszę, z pewnością to robisz)
Mysia chyba Ty pisałaś kiedy dzieci zaczną przesypiać noce, nie chce Cię pesymistycznie nastawiać ale mój Tomek do dziś się budzi w nocy i muszę do niego iść ciągle jestem niewyspana,od jednego dziecia do drugiego. Nie mam siły nawet ,żeby wstać przed dziećmi,żeby coś ogarnąć.
Chustę wreszcie mam dobrą,zamotałyśmy się z Laurą i jest super na lenny lamb jest taki jakby quiz jak dobrać chustę,Rita popatrz sobie
Ja też rozszerzam dietę po 6 miesiącu,także nie jesteście same( Pesqu, Rita)
I ja do września pozostaję w domu, Tomek pójdzie do przedszkola, nie wiem jak z Laurą,może dziadek przejdzie na emeryturę?do żłobka nie chcę oddawać. Jeśli miałabym płacić i to co zarobię oddawać to już lepiej z dzieckiem w domu zostać. Zobaczy się jeszcze..może gdzieś na pół etatu popołudniami.?
Jutro poniedziałek,cieszę się bo moje zajęcia Pole dance,jedyny dzień w tygodniu ,mój
Ja planuję zrobić kalendarze dla dziadków. Jeszcze nie dostali takiego prezentu,więc myślę,że będzie ok
Spotkanie super,tyle, że ja teraz nie dam rady. ale w wakacje fajnie by było się spotkać. Zapraszam na Klamry, na polu rozłożymy namioty,ognicho się zrobi
Kas i jak smakował brokułek?
Spadam bo niedługo głodzilla się obudzi:P
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Dziewczyny też się czuję przytłoczona szczególnie teraz jak Jaś chory. Pilnuję inhalacji, oklepywania, mija już tydzień i cały czas mu tam charcze nie wiem co robię nie tak i czemu nie może wyzdrowieć w ogóle nie myślałam, że będę tak panikować przy chorobie synka
jutro mamy wizytę znowu chciałabym wreszcie usłyszeć, że ma czysto w oskrzelach, ale marne szanse pewnie to moja wina jakbym go dłużej karmiła piersią chociaż trochę to bym dostarczyła mu więcej przeciwciał....
Mam nadzieję, że jak przyjdzie wiosna to będzie lepiej, oby...
Magda fajne dzieciaczki, Laura jaka okrąglutka na buźce lampa pierwsza klasa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Laura wstała raz o 3:30 i później znowu spanie pewnie dlatego ze poszła spać o 22 bo zabrało jej się ni chichoty w nocy i zabawy...
Magda powiem Ci ze nasze Laury są podobne jak zrobię zdjęcie to włoski tak samo wychodzą niebieskie oczka i pucusie takie zarozowione
wy to chociaż w mieście mieszkacie... a ja na wsi w zimie co mam robić... :/ w lecie to fakt fajnie jest ale zima to taka egzystencja. codziennie chodzę jak fleja uczęsac mi się nie chce i chodzę rozczochrana cały dzień
dzisiaj jedziemy na badanie krewki L. znowu ryk będzie... :/
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
W wyprawce babci był kubek "kocham moją babcię", poduszka "poduszka babci", koszulka "super babcia". torba parciana na zakupy "cool babcia" i dyplom świeżo upieczonej babci
Dziś bobas znów obudził się w nocy tylko raz o 4:20 I dziś mam postanowienie aby być bardziej zorganizowaną Póki co jest 9:53, mam poodkurzane wszędzie, umyte podłogi, salon posprzątany i zjedzone śniadanie. Bobas kończy oglądać baję i będzie karmienie. A potem zobaczymy, chyba sobie pozapisuje jak nam to godzinowo wychodzi i postaram się w miarę pilnować rozkładu dnia, może to faktycznie zadziała?
Idę, bo mi wyjec zaczyna marudzić heh
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Asiek wiem o czym piszesz... Kiedys wybraliśmy się w ferie zimowe na wieś. rano jeszcze ok ale jak juz szarówka sie robi na dworze to takie nudy, że tylko się pochlastać. Każdy siedzi w swojej chalupie i tv ogląda.
My z Lenka juz po porannym godzinnym spacerku...
Dom ogarnięty, córa dostała chrupka w garść i mogłam zająć sie sprzątaniem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A i mam pytanie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Jaś dziś pobił swój rekord i spał od 19.20 do 3.40 i potem jeszcze do 7
teraz już po pierwszej drzemce jesteśmy
Pesq trzymam cały czas kciuki za Agatkę, jak tam dziś humorek?
Miłego dnia Mamusie
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Ciemno, pada tylko człowiek by spał... Szkoda ze Lenka nie chce współpracować z mamusią