BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1023469 przez pesq
www.facebook.com/groups/466332473535873/

Prosze Kasiu..

8 godzin?!?!?! O Matko.. Nie spałam więcej niż 3 ciągiem od 2 miesięcy, będę wdzięczna jak będę mogła 6. A jaką porcje je?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1023470 przez Kasia888
Na noc staram się, żeby zjadł te 180 ale wczoraj zjadł 130 tylko a i tak nie obudził się na jedzenie wcześniej:huh:
kurde nie wiem co jest ten link mi nie działa naprawdę :(

9 lata 3 miesiąc temu #1023471 przez jurada
Kasia mi działa
odrazu przekierowuje mnie na grupę.

9 lata 3 miesiąc temu #1023473 przez Kasia888
Może to kwestia przeglądarki?
Spróbuje z innej przeglądarki

9 lata 3 miesiąc temu #1023475 przez Zazanna
Kasia wyslij krorejs swoj login żeby Cię dodała do grupy :)

Kurczę T. Pięknie uspil gluteksa (pod okapem), a Graz wtedy akurat postanowiła porozmawiać porozmawiać sąsiadem -.-' I bawimy się od nowa. .

9 lata 3 miesiąc temu #1023477 przez Kasia888
Wysłałałam :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023479 przez Rita87

9 lata 3 miesiąc temu #1023480 przez pesq
Kurczę Kasia nie wiem czemu. Idę spac. Agatulka spi tak spokojnie mimo ze po szczepieniu mam nadzieje ze będzie sie dobrze czuła. I jakos Glowa nie macha nerwowo. Boze moze ten ciezki proszek z woda faktycznie pozwoli jej się lepiej czuć. Obali to wszystkie moje teorie bo wiecie ze ja pro kp na kazdej płaszczyźnie ale chciałabym żeby się okazało ze w przypadku mojego dziecka wybrałam dobrze...

Włosy mi się sypia garściami.

Zaz u nas bywają takie dni i wtedy ten popiwrdzielony Lucjan jak na złość sie uruchamia i szaleje albo szczeka. Współczucia. Ciezki dzień za Toba byle jutro bylo lepiej.

Ju jak L po szczepieniu? To tez drugie? Nfz czy skojarzone?

9 lata 3 miesiąc temu #1023481 przez kasandra9
Pesq, nie martw się normami...przeciez nadal je Twoje mleko to raz, a dwa, że to tylko jakieś tam uśrednione...wy dopiero zaczynacie, więc spokojnie, ureguluje się. Moja często zjada więcej niż norma przewiduje, czasem zje mniej, teraz od wczoraj daję jej kleik no i je jakieś warzywa/owoce, więc grom wie jak to liczyć w tym momencie;) Zresztą co etykieta to inaczej..na Bebilonowej jest, że moja od dni powinna zjeść 5x210 (a na tabelach karmienia i wprowadzania nowych produktów 5x150-160, więc duuuuuuuuuuuuuuuża różnica) - Agat owszem od niedawna zjada mi koło 200, zazwyczaj 10-20 zostawi, ale raz jej się zdarzyło 200 i głodna, więc jeszcze dorabiałam i jeszcze 30 wciągnęła...a na noc...np. dziś 160, a wczoraj i przed - 80 i 70 heh. I nie ma reguły jak ona śpi, bo śpi do rana...podobnie czy zje 20:50 czy koło 22....6-8 się budzi na jedzenie (czasem sama ją biorę już jak się obudzę, żeby mieć z głowy i wolę jak zje jak jest jeszcze ciemno, bo wtedy się nie wierci tylko od razu kima) a czasem jak się obudzi koło 8 zanim się przewiniemy i zjemy to już potem gorzej ma zasnąć, a i jakieś dni były, że nie zasnęła i wtedy pierwszy marud już o 10:P (a tak o 12 jęki i spać a nie może sama zasnąć;)) Dziś kupiłam tą kaszkę co Meszka ma i będę chciała jej od weekendu wprowadzić i zastąpić jedno mleko, bo teraz je 6x na dobę i wieczorrem wychodzi, ze o 19 i potem 21 (oczywiscie plus minus i zależy o kotrej rano wystartujemy, chociaz ja nie budzę jak Kasia rano), może też dlatego na samą noc mi mniej zjada, bo szybciej dostaje. Ja ogólnie zapisuję sobie od zawsze o kotrej i ile zjadła i sumuję ile w dobie i tak nam wychodzi 800-1000 już jakiś czas- jak czasem przez jakieś wyjście albo cokolwiek że je 7x to jest ponad 1000 (gdzieś tak od ok. miesiąca usunelismy jedno jedzenie i je 6x, ale tak jak pisalam i to sporobujemy od weekendu zmodyfikować).
A tak w ogóle - moja córka pierwszy raz od nie pamietam kiedy zasnela dziś na plecach! i póki co jej nie przerzucam na brzuszek bo się nie obudziła, szok. Mam anazieje, ze nie odbije jej nic i bedzie spała pięknie jak zawsze. W ogóle od wczoraj trochę dziwnie się zachowuje przy zasypianiu - juz na rekach jakies odpychanie i gadanie, poloze ją i jeszcze wstaje na rękach i cos tam po swojemu gada itp. Nie trwa t o jakoś długo, mysle, ze ponizej 10min i zasypia, dzis ją dodatkowo na te plecy przerzucilam i zasnela, ale dziwne to;) kiedyś czytałam i ktoś na fb pisał, że po 4 mcu sie zmienia i ze duzo osob tez mialo ze do 4 mc super a potem raptem COS sie zadziało i juz nie bylo tak pieknie...oby u nas sie jednak nie zmienilo.

Basiu, najszczersze kondolencje...

9 lata 3 miesiąc temu #1023482 przez pesq
Dobra zbiore swoje pytania do mam mm do kupy. Dziewczyny
1) jaka ilość
2) co ile
3) jak wygląda przygotowanie tzn. Czy macie wode w termosie i kilka butli odparzonych czy na bieżąco jaki macie system
4) jaka woda tzn firma i temperatura
5) jaka butla i smok
6) czy macie stale godziny
7) ile maluchy śpią w nocy
8) jakie kupy i co ile
9 jakie mleko macie

Będę mega wdzięczna.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1023483 przez asiekasiek
Pesq mi od tyg wychodzą garściami :( mąż aż sam mi się spytał co z włosami moim dzieje się nowo mnie dotknie to gdzieś ma klaki moje

kas mija tez tak robi ale w końcu zasypia

9 lata 3 miesiąc temu #1023484 przez kasandra9
"ciezki proszek z woda" - Pesq, prawie się pobeczałam ze śmeichu:D

9 lata 3 miesiąc temu #1023485 przez Zazanna
Mi też garściami.. wszedzie je znajduje -.-'

Kasia odpisałam Ci pw. ;)
Swojandroga mogkiby zrobić żeby było bardziej widoczne jak się dostaje wiadomość ;)

Bartuś zasnął, T. się położył. To i ja idę spać dziś wcześniej ;)
Miłej nocki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1023487 przez kasandra9
U mnie to samo z włosami - pisałam Wam niedawno. Teraz ciut lepiej bym powiedziała - zaczęlam stosować szampon Dermena (kupiłąm na pocz. ciązy- hehe rok temu;)) bo mialam mega łupież i pomogl) - wyczytałam, że też nie wypadające włosy jest, wiec zarzucam, a co;) pisałam na mama radzie mamie na fb w tej sprawie i dziewczyny odp, ze to normlane (że po 3mcu wypdają i to norma tez od fryzjera swojego slyszalam, ze wtedy bylam miesiac po i sie smialam ze Tomek sie zna jak hormony działaja hehehe) i że w ciazy kazda ma piekne wlosy i nie wypadają i teraz te co nie wypadly musza wypasc i wszystko wroci do normy....niby uzywaly dziewyczny jakies ampułki, szampony, sok z marchwi, ale pobono to i tak niewiele pomaga...wypadanie co ma wypaść i tak.

9 lata 3 miesiąc temu #1023488 przez pesq
Ja znalazłam ostatnio swój wlos u A. W pampersie.. :unsure: Dobranoc kochane

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia