BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1023629 przez kasandra9
Agat elegansi!!!
My dzis bylysmy w eko-frajdzie na spotkaniu chustomam(i nie tylko:)) i bylo super. Agu się tak rozgladala na inne dzieciaki i w ogóle milo spędzony czas:)))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1023630 przez me.ch
Jezu dziewczyny ile tu sie dzis napisalo :)

Pesq, trzymam kciuki zeby sprawnie poszlo!
Agatk piekna :*

Zaz, Kasia ale fajnie :)

Asiek WOW:) gratki dla Laury:) a moglabys dac foto jakie te kurczaczki? bo brzmi jak dobra motywacja zevby sobie usiasc ;)

Ja dzis staralam sie ko wytlumaczyc ze nie mozna mowic badz kichac z buzia pelna jagod - dzis dla odmiany sloiczek jagoda jabłko heh;)
On jak sie czasem zaprze o cos to sobie probuje wstac (np oparty omoje rece itp) ale zeby siadac czy kulac sie to mu sie nie chce ;p

u nas dizen ok ale bardzo absorbujacy, teraz tez mi tu juz zaczyna buczec ;P wiec zaraz lece.

Tylko chcialam jeszcze napisac ze jak sobota to w takim razie 20.02 czy 27.02 ? bo to sa te dwa weekendy kiedy jestem :)

Lece! Buczek woła!

9 lata 2 miesiąc temu #1023631 przez me.ch
Zaz, Bartus boski!! :) Babcia sie wzruszy :)

9 lata 2 miesiąc temu #1023634 przez kasandra9
27.02 my wylatujemy:)
Bartus jaki elegant aaaa!!!

9 lata 2 miesiąc temu #1023635 przez Zazanna
Kas ale ślicznie wyglądasz :) Ale musiało być fajnie ! Też chcę na taką imprezkę :P

To co, 20? :)

Zrobiłam naleśniki :woohoo: Z nutellą :evil:

9 lata 2 miesiąc temu #1023636 przez kasandra9
Dziekuje i wzajemnie Zaz! To dawaj na spotkanie tyle ze to na Bialolece;) co tydzień sa z reguły;)

9 lata 2 miesiąc temu #1023637 przez kasandra9
O zesz Ty. Ja na diecie a Ty mi tu naleśniki...a taka mam ochotę na naleśniki wlasnie bu;(

9 lata 2 miesiąc temu #1023638 przez Zazanna
Kas przepraszam :( Ale ja dziś taki dzień i wczoraj, że w nagrodę sobie zrobiłam :blush: Wyyyybaaaaccczzzz miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii B)
Jak na białołęce, to po wypłacie heh, musze mieć na takse górką -tak daleko z Bobaskiem komunikacją miejską nie pojadę :D

9 lata 2 miesiąc temu #1023641 przez pesq
20!!

9 lata 2 miesiąc temu #1023644 przez Kasia888
Pesq wzięłam wyżej ale mały leży jakoś krzywo o co chodzi, jedna noga wyżej a druga niżej?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu #1023646 przez Kasia888
Chyba teraz bardziej równo?
Załączniki:

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1023649 przez basiek149
hej
Pesq ale historia, masakra...

My dziś z rana byliśmy w przychodni z Kubą. Waży 6220g przy 66cm. Niby pediatra się nie przyczepiła ale mi się jakoś mało wydaje i sama nie wiem co o tym myśleć... Chociaż mój mąż w dzieciństwie też był chudziutki. Baaaardzo chudziutki więc może i Kuba ma to w genach... Nie wiem sama.
Co do azs... dostaliśmy skierowanie do alergologa i kolejne maści... eh... po kim on ma taką fatalną skórę to ja nie wiem... Było dobrze jak odpuściłam nabiał, buźka szybciutko się zagoiła a tu o dziwno na nowo zaczęło mu się coś robić (pomimo, że ja ciągle na diecie...). :pinch:
Pytałam też o szczepienie i ona powiedziała, że Kubuś będzie miał je podzielone. Nie dostanie tak jak ostatnio 3 szczepionek jednego dnia tylko mają mu je podzielić. Więc sanepidu nie będzie.

20.02 :) super, że jest już data :) Teraz już można śmiało odliczać :) Kubuś będzie miał wtedy 5miesięcy i 1 dzień B) :laugh:

9 lata 2 miesiąc temu #1023652 przez kropka 889

Moja Zuza zasnęła a ja oglądam tv
Dziewczyny piszecie że u dzieciaków robią się jakieś plamki i w ogóle u nas z mala jest ok za to ja mam jakieś suche i zaczerwienione miejsca na dłoni. Piecze mnie to. Ale.juz lepiej ze mi coś a nie malej

9 lata 2 miesiąc temu #1023657 przez Zazanna
Czyli 20 :) Dziewczyny prośba o info na pw kto się deklaruje na przyjazd (żebym wiedziała czego szukać i w jakiej kwocie) :)

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1023661 przez pesq
Kasia - Jas ma jeszcze troszke za krotki nóżki do tego nosidełka. Ale jeśli chcesz już nosić to weź ręczniczek i go złóż tak, żeby był pod pupą (w kostkę). Wtedy kolanka pójdą wyżej i tym samym nóźki nie będą się prostować ale będą zgięte. Z ciałka dziecka ma być mniej więcej literka M tylko środek mniej zapadnięty, co oznacza że nóżki mają być zgięte a nie pół wyprostowane, dlatego nosidło powinno kończyć się pod kolanem. Podłóż ręczniczek, dupka pójdzie wyżej i nóżki się zegną. I tak póki co to raczej sporadycznie niż namiętnie bo wiadomo że lepiej siedzące maluchy ;)

Basia heh u nas Agatka 3 dzień na maściach i jest spora poprawa. Co do diety to z tego co mi alergolog mówiła eliminować trzeba po kolei, nabiał i jajka to na sto procent a tak to już różnie bywa. A suma sumarum może się okazać że to wcale nie pokarm tylko jakiś durny kurz czy materiał czy proszek czy roztocza czy.. nie dojdziesz co.. EHHHHHHH nie wiem co to będzie z tymi azsami. W ogóle podobne te nasze dzieciaki. Kuba chłopiec 6200 66 Agatka dziewczynka 6000 65 czyli żeby nie inna płeć to pewnie ważyliby tyle samo (bo wiadomo chłopcy ciężsi). A jak Kubuś tygodniowo/ miesięcznie przybiera? Minimum na dzień na kp to 16 g/dobre (mlecznewsparcie.pl). Agatka ostatnie 1,5 miesiąca spadła raz nawet do 9 :( :( a tak to 14-16 czyli mało :( Ehh zobaczymy jak po mm.

Kas zazdroszcze spotkaniaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Kropka to pewnie dermatolog albo alergolog Cie czeka. Lepiej CIebie niż Zuze.

Dziewczyny ile nas bedzie i kto na pewno z maluchem? 20 pasuje?

Dziwne akcje dziś. Mała ewidentnie czuje sie kiepsko po szczepieniu bo od sasa do lasa humorki i w dodatku temperatura skacze od 37,3 do 37,8. Nie daje jeszcze paracetamolu ale czuwam. I jakieś wypieki jej sie porobiły. W ogóle dziś słabiutko jadła.. Ciężki policzyć ile mililitrów bo 2 kp były ale tak to w porcjach rano 90 później 110 później 50 (! :/) później 110 i pierś dopiła (oszukiwałam że butla to pierś bo nie chciała :/ nie wiem chyba za ciepłe mleko) i teraz 110. No ale na dzień dzisiejszy wiecej niż 110 na pewno nie wypije widze że taką ma pojemność. Jak tu dobić do tego litra skoro ona tak mało pije co? Postanowiłam, że jutro w nocy ostatnie karmienie piersią. Nie moge tego przedłużać w nieskończoność bo boję się że będzie mi bardzo smutno. Muszę już skończyć dopajanie jej potajemne. Pora otworzyć nowy rozdział. Karmiłam ją prawie równe 4 miesiące, to długo. A przecież tak będzie lepiej. <dzielnapesqdziękiWAM!>

A wiecie pisałam że Agata musi mieć wszystkie nowe ciuszki.. Tym samym została z ... 4 bodziakami, 3 sukienkami, 2 bluzkami i skarpetami :blink: :blush: :blush: :blush: :blush: Wszystko miala z lumpa albo po innych dzieciach. Wstyd mi.. może dlatego tak jej sie zrobiło ? :( :( :( :( Ale prałam wygotowywałam i Bóg wie co i nie robiłam tego z jakiejś wielkiej oszczednosci ale skoro dawali to czemu mialam nie brac? Bo ja w tym lumpeksie nawet nie kupowalam tylko matki i ciotki...... EHHHHHH. No ale dziś mamusia pojechała do smyka i pepco i nakupiła córeczce ubranek na 300 zł :blush: :blush: Także rozmiar 68 i początek 74 załatwiony, jedyne co dokupie pajace bo mamy tylko 3 a tak to po 7 bodziaków krótkich i długich, bluzeczki, i cudne legginsy! Piorą się ale może jutro wrzuce zdjęcia :) :) :)

JARAM SIĘ SPOTKANIEM.

Referat kończę.
Podziękowania: Kasia888

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia