BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1023667 przez me.ch
Dziewczyny, zróbmy może event na fb, będzie łatwiej wiedzieć co i jak!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1023669 przez pesq
Mech utworz wydarzenie :)

9 lata 2 miesiąc temu #1023670 przez mysia5
Pesq a jak Agacia ma teraz te problemy z azs to w czym masz prać ciuszki?
bo ja się chyba też przyłożę do zmiany płynu/proszku tylko chciałabym wiedzieć na co...

9 lata 2 miesiąc temu #1023671 przez kasandra9
Pesqus, z tymi ubraniami to masakra a, my tez ciągle kupujemy, niekończąca sie historia po prostu! Ja ost w 5,10,15 prawie stówkę wybulilam mimo rabatów:) triche w szczecinie w smyku sie obkupilisny 6 pajaców, 3 trojpaki bodow (jedne z chłopięcej serii heh bo nie bylo w tym rozmiarze, bo kurde a my 74 nosimy, choc dzis leginsy z 5 10 15 mamy jakies zaniżone 86 co kupilam w sobotę na oko zdawalo mi sie dobre no i widzicie na foto - nawet tylko raz podwinięte...dlatego nie kuouje przez net bo to loteria:) fajne body tez w Auchan po 5-10zl i wielopaki;)

9 lata 2 miesiąc temu #1023675 przez kropka 889
Jak ja ostatnio kupiłam w smyku przez neta 3xbody na 68 to okazało się że odpowiadają tym co nosi teraz na 62

9 lata 2 miesiąc temu #1023677 przez jurada
Ja w pepco legginsy kupiłam jej na 74.

9 lata 2 miesiąc temu #1023678 przez pesq
Leginsy w pepco 68 na Agatule a w smyku pajace 74 i wydaje mi sie ze będą ok albo ciut za luźne. Natomiast body ze smyka ma 68 i są ok. Ona generalnie jest in the middle of 68 tak czuje, tylko pajace większe ale wiadomo nie chce zeby nożki sie sciagaly.

Mysia pytalam lekarke, powiedziała żeby nadal prać w loveli ale w płynie nie w proszku (i tak prałam w płynie) i podwójne płukanie. Jesli chodzi o prasowanie (o zgrozo wiecie że nie prasuje :P ) to powiedziała że nie trzeba już w tym wieku bo nic to nie zmieni. W sensie jak dobrze wypłukane to powinno być ok. Podobno też płatki mydlane są ok ale nie próbowałam.
Podziękowania: mysia5

9 lata 2 miesiąc temu #1023680 przez pesq
Miałam wkleić i zapomniałam.

mataja.pl/2016/01/karmie-wiec-jestem-vs-karmienie-piersia-ssie/

Cudowny tekst babki która dużo w temacie wie. Tekst dla mam i mm i kp. I dla takich jak ja :P Tylko zróbcie herbate i uśpicie dzieciaki bo dlugi, ale mądry i ciekawy :)
Podziękowania: kasandra9

9 lata 2 miesiąc temu #1023681 przez basiek149
Pesq
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 2 miesiąc temu #1023682 przez basiek149
Pesq a na jakie mm się zdecydowałaś?!

9 lata 2 miesiąc temu #1023683 przez pesq
280/22 dni 12,7 g dziennie. Powinno być minimum 16 g dziennie. Basia poszukaj tej info na mlecznewsparcie.pl i poczytaj co oni tam piszą. A u nas to samo bylo tez nikt nie zwracal w przychodni uwagi ze mala tak przybiera aż spada z 50 na 25 centyl.. I tez ani słowa. A ja mam spora wiedze na temat kp i wiem ze spadków takich nie powinno sie zaliczać dziecko musi sie rozwijać RÓWNOMIERNIE. Modle sie żeby teraz ta rownomiernosc sie pojawiła bo póki co Malo pije Agata.

Basiu nic na razie nie rzucaj tylko poobserwuj. Kazdorazowe podanie mm zmienia flore bakteryjna na miesiąc i jesli nie trzeba to nie warto. Ja bym zrobila tak- zwazyla go równo po miesiącu. Jesli przyrost będzie niższy niz 16 g dziennie porozmawiala z lekarzem o tym ze sie martwisz.

U nas bebilon pepti. Dla alergików itd.
Podziękowania: basiek149

9 lata 2 miesiąc temu #1023684 przez Kasia888
Fajnie, że już ustalony termin spotkania oczywiście się piszę i będę raczej bez Jasia. Synka zabiorę na nasze kolejne spotkanie wiosną :woohoo:
Pesq spróbuje z tym ręczniczkiem i na razie nosimy się kilka razy dziennie po 15-20min nie dłużej, wiadomo najlepiej będzie jak mały zacznie siadać ;)
Pesq śliczna Agatula jak zawsze ;) Zaz Bartuś jaki elegancik :cheer: pewnie Babci zakręci się łezka w oku jak zobaczy :)

Dziewczyny co do mm i kp wszystko ma swoje plusy i minusy, ja w mm lubię to, że wiem ile dziecko zjadło, mogę to kontrolować, kp to trochę taki rollercaster raz jest mleka więcej a raz mniej. Jeśli dziecko mało przybiera to warto zastanowić się nad mm (no i wiadomo inne centyle przy kp, ale to się dowiedziałam od Was :) )
Basiek dobrze, że z Tobą ok.
Kupiłam kilka ślicznych pajace w smyku na święta na 68 i niestety rozpinają się same na nogach :huh: także szkoda trochę żałuje trochę, że nie wzięłam 74

9 lata 2 miesiąc temu #1023688 przez glooria
Dziewczyny witam
Z tym przybieraniem to powiem wam ze po 3 miesiącu juz nie beda tak duzo przybierac bo
Więcej sie ruszaja
mniej spia
I na prawdę u kazdej z cor nie bylo juz tego ze 1 kg w miesiac
Jezeli was martwi to pogadajcie z doktorkiem ale jezeli niema problemow skornych czy kupkosych i tyle miesięcy bylo w porzadku to troszke wyluzujcie z tymi cyferkami bo zwarjujecie
No i teraz dzieci beda mialy tak ze w jednym miesiacu beda rosnac w zdluz w drugim w kg
Nie wiem czemu ale tak bylo u moich ze widac bylo ze na buzi szczuplejsza sie robila przy skoku a pozniej okraglejsza a to samo jadla z ta sama częstotliwością
Jakby dzieci mialy tyc w takim samym tempie jak noworodki to nie miescily by sie do tych kubelkowych fotelikow

Basiek zaraz zaczniesz podawac inny pokarm i naprawde kp juz nie bedzie jedyne to tylko kikka tyg

Popatrzcie na swoje dzieci
Smieja sie
Gaworza
Zmieniaja
Sikaja i sraja
Więc nie wciskajcie sobie dodatkowego problemu

Pesq co do meza to ty sama wiesz .... na pewno ci smutno bylo i zle
Niestety zycie pisze swoje scenariusze i jak juz uporamy sie z jednym problemem to nagle cos znow podcina nam nogi

Basiek współczuję i składam najszczersze kondolencje

Tula cudna

Co do spotkania to wiecie ze ja nue mogę
Ale to nie zmienia faktu ze chce wiedziec jsk bylo i bede czekac na fotki i recenzje

9 lata 2 miesiąc temu #1023691 przez glooria
Pesq a tak na marginesie jak ma azs to bedziesz wnioskowac o zaeilek ?

9 lata 2 miesiąc temu #1023697 przez mysia5
dzień dobry :)

rozpisałam się i oczywiście mnie wyrzuciło ze strony ... :angry: :angry: :angry:

ja w zeszłym tygodniu zamówiłam pajacyki ze smyka dla małego na 68 i są mu na styk :pinch: więc za długo ich nie ponosi... a kupiłam mu w h&m też na 68 i ma jeszcze luz... i takie są te rozmiarówki :S

Zaz , zdjęcie Bartusia przepiękne !!! :woohoo: :cheer: :woohoo:

moje dziecko już od ponad godziny nie śpi i spać nie zamierza... a po co...
a jak nie pójdzie jeszcze spać to będzie marud nie z tej ziemi .. heeej :whistle:

zimno, ciemno, ponuro buu :lol: póki co to mamusia ma maruda od rana haha :lol:

miłego dnia dziewczynki ;**

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia