BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1024163 przez Zazanna
Dzień dobry ;)

U nas już poodkurzane, pomyte podłogi, Bobasso zalicza pierwszą drzemkę (ma 3 do 4 w ciągu dnia), młody ładnie ogarnięty, ja w miarę też, jedzenie na dziś przygotowane -właśnie jem śniadanie ;)

Dziewczyny, czy kp można pić zwykłą herbatę? W sensie czy Wy pijecie? Bo ja strasznie lubię i sobie zrobiłam z cytryną skoro jem tylko te 3 składniki żeby choć smak zmienić.

Pesq a jak właśnie ona w dzień śpi? W dzień nie ma takich problemów u Was chyba? Ojj biedna jesteś, ale to pewnie skok i niedługo da Ci pospać :)

Kas podziwiam Cię :) Kiedyś prasowałam wszystko tak jak Ty, a teraz.. hmmm -jak wyprasuję coś raz na miesiąc to jest wszystko :P

Kurcze tak gadacie o tulach, że ..zamarzyło mi się żeby też mieć :( Ale T. się w życiu nie zgodzi skoro już mam Womara. A sama nie kupię, bo to za dużo. Kurcze włączyła mi sie babska zazdrość :( B)

Ja bym nie przeżyła bez tulenie :) Jak śpimy to się trzymamy za rączkę, albo stykamy nóżkami heh -wariatka ze mnie ;) No ale korzystam póki mogę, bo zaraz odzwyczajanie, a potem urośnie i już nie będzie potrzebował mamusi :P

Aaaaa i dziś w nocy heh, czuję że mnie coś po twarzy tłucze, ale tak dość mocno i w okolicach szyi, no ale twardo śpię i sobie myślę "może zaśnie". No ale tak w oko dostałam,że aż podskoczyłam ! Ja patrzę a mój brzdąc śmieje się ułożony prostopadle do mnie radośnie macha nóżkami, nie dość, że cały odkryty to jeszcze tłukąc biedną matkę :laugh: Można? B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1024164 przez me.ch
Pesq, brawo dla Agatki:D :* i dla męza za kółko wzajemnej adoracji ;p

Asiek, ja mam Avent classic i u nas super a na poczatku w szpitalu dawali kornelowi NuK i sie mega dusil i krztusil bo mu za szybko lecialo (sle nie wiem dokladnie jakie mieli smoczki). My w Aventach zaczelismy wtedy od smoczka 1 a traz juz doszlismy do 3 i takich z kreska do kaszki :D

Basia, super wiesci o skorce! Trzymam kciuki :D

Zaz, top top top wycieczka :D Gratki :D SAMA - uwielbiam to jakze rzadkie teraz uczucie :D

(bede pisac na raty bo mam weekendowe zaleglosci a widze ze dodatkowo z rana juz dopisalyscie mase:D )

9 lata 2 miesiąc temu #1024165 przez mysia5
dzień dobry :)

wczoraj wam się żaliłam, że mały nie chce spać w naszym łóżku a dzisiaj wstał o 6,30 zjadł wzięłam go do siebie, chyba godzinę gadał... i zasnął :woohoo: więc spaliśmy sobie razem :woohoo:

Kasiu, u nas też tylko na boczki i głownie właśnie tylko jeden... chyba jeszcze czas, każdy maluch ma swoje tempo ale też już czasami panikuję że coś jest nie tak i z ciągnięciem główki w pozycji na pleckach i z obracaniem z brzuszka na plecki itd.. ale dam mu jeszcze czas :)

u nas mały od ostatnich dwóch dni tak gada że szok, i tak głoooooooooośno <3

Kropka, słodziutka Zuzia :)

Kas u nas dzisiaj udało się razem zasnąć ale jakichś specjalnych tulasów to nie było :lol: może jak będzie większy :) chociaż jak go mamy na rączkach to tak fajnie te rączki kładzie właśnie jakby chciał się przytulić :)

Asiu, daję Ci link
tu masz generalnie taki zestaw startowy, wszystko co potrzeba a inne lakiery możesz sobie później dokupić :)
ja uważam że ta firma jest bardzo dobra i lakiery się fajnie kładzie :)
zależy też ile chcesz wydać, bo wysyłam Ci link z lampą led, ale możesz też mieć UV, tylko różnica jest w cenie ;/ led jest droższa ale w tej led masz o wiele krótszy czas trzymania w lampie, do tego ona jest malutka bardzo więc łatwo ją przechować , i nie musisz wymieniać żarówek a w UV trzeba niestety wymieniać bo później nie 'suszy' dobrze i jest zdecydowanie większa, no i czas masz 2 minuty ;)
jedyne co to w tej led kciuk wchodzi osobno bo ona jest naprawdę malutka :)
gdyby coś to pisz, postaram się pomóc jeszcze :)
allegro.pl/semilac-firmowy-zestaw-do-man...ego-i5822019797.html

9 lata 2 miesiąc temu #1024166 przez me.ch
Basiek, ja tez kiedys takie frytasy walnelam i do dzis nie wiem jaki na to przepis ;P

Zaz, bedziesz probowac wprowadzac butle anyway? czy olewasz to?

9 lata 2 miesiąc temu #1024168 przez Zazanna
Malut tylko 2 razy sie obrócił z brzucha na plecki -i to przypadkiem :P

Meszku chyba sobie daruję.. Jak się urodził jadł z butli pięknie, a teraz bee. Więc już od razu na kubek wejdziemy :) T. się ze mną zgadza w tej kwestii :)
A Wy jak myslicie? Tak będzie ok?

9 lata 2 miesiąc temu #1024169 przez me.ch
Kasia, Kornel tez w sumie jako specjalnie sie nie obraca, w sensie zaprezentowal ze pieknie potrafi, na jedna strone z brzucha i potem na druga z brzucha (w sensie przez obydwa boczki) po czym olal sprawe. Tez sie z nim bawie i jak mu przerzuce nozke jak lezy na plecach to sie obroci, jak lezy na brzuchu i go pykne w ramionko tak ze sie zachwieje to tez, ale on chyba jak Jas nie widzi specjalnej potrzeby zeby sie przemieszczac jakos mega ;p
Czytalam ze niektore dzieci predzej siadaja niz sie przekrecaja na boczki wiec wszystko zalezy od indywiduum, moze nie ma sie czym martwic... :D

Za to Kornel zasypia w lozeczku nogami przy szczebelkach a budzi sie glowa przy szczebelkach z drugiej strony. Jak lezy na brzuchu to probuje pelzac do przodu ale wciaz jeszcze nie zrozumial ze poza tym ze rusza nozki i dupke to jeszcze wypadaloby rekami ruszyc zamias ryc łbem po ziemii:D

Dodatkowo wymyslil ze po co ma sie ruszac po zabawki jesli mozna sobie koc przyciagnac na ktorym lezy wiec i zabawki jakos sie przyblizaja. Kupilam mu teraz taka piankowa mate/puzzle zamiast koca na ziemie wiec moze cos ruszy jak sie nie bedzie dalo gory do mahometa przyciagnac to moze mahomecik ruszy tyleczek :D

9 lata 2 miesiąc temu #1024171 przez me.ch
Mysia no prosze jak elegancko dospal :) <3

Zaz no w sumie jak nie masz z tym problemu ze w takim razie zanim dojdziecie do kubka jestes na wieki przywiazana do syna to chyba ok :):D (nie wiem jak tam bartus bedzie chcial ale chyba ogolnie to dopiero ok pol roku jak nie pozniej chyba sie udaje...ja dla checy sprobowalam ale on tym kubeczkiem sie tylko bawi i tak ledwo co wypija tak naprawde.) Ale sa przeciez dzieci ktore NIGDY butli nie sprobowaly nawet i wszyscy zyja :D wiec jak nie trzeba to moze nie trzeba i tyle :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024175 przez Zazanna
Meszku mam wrażenie, że ja bardziej do niego przywiązana niż on do mnie :P

9 lata 2 miesiąc temu #1024191 przez me.ch
Byc moze :DDDD Tez fajnie :D

9 lata 2 miesiąc temu #1024204 przez Zazanna
Byliśmy z Bobaskiem i Graza na spacerku i i Bobas usnal ;) i jak go w domu odpinam, to zawsze się budził, a dziś spał dalej ;)

Załącznik nie został znaleziony

A co do chudniecia to ja chyba schudne najszybciej, bo dopiero drugi dzien, a mi już ten kurczak bokiem wychodzi.. :P

Żadna z Was nie pije herbaty? Łeee...

9 lata 2 miesiąc temu #1024205 przez Zazanna
A i przy okazji kombinezon na zdjęciu to rozmiar 86 B)

9 lata 2 miesiąc temu #1024210 przez agatagama
Zaz ja piję i jem wszystko :)
nie dość, że w nocy Jaś je jak opętany to dziś w dzień co 1,5 h...jestem jak zombie, a raczej jak ofiara zombie... :P

9 lata 2 miesiąc temu #1024217 przez asiekasiek
Mysia dzięki bardzo za pomoc :) tak właśnie myślałam żeby starter tai cały sobie kupić a kompletnie nie wiedziałam jaka firmę wybrać :/

Zaz ja już jem wszystko (no oprócz pieczarek jednak) i od początku piłam herbaty i kawy.

Kurde odwiesił mi się laptop a nie chce mi się przeglądarka mozzila włączyć i korzystam z chrome a tu nie mam zapamiętane maila i hasła go gmail a potrzebne do tabelki jest :pinch: :pinch: :pinch: :angry: :angry: :angry: może któraś zrobi, jak się spieszy bo nie wiadomo kiedy zechce zadziałać mozzila

9 lata 2 miesiąc temu #1024222 przez Zazanna
Agata a co będzie jak zęby pójdą :P

Asiek, a próbowałaś zaktualizować mozillę? :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024223 przez Zazanna
Macie już pierwszy zestaw jedzeniowy dla maluszków? W sensie talerzyk, łyżeczka itd.?
Bo szukam, ale tyle tego jest, że nie wiem na co powinnam zwracać uwagę..

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia