BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 2 miesiąc temu #1024224 przez agatagama
mam nadzieje, ze przez 2 miesiace mu jeszcze nie wyjda ;)
ja mam, dostalismy pod choinke :) bratowa dała takie, ze jak jedzonko za ciepłe to zmieniaja kolor :) mówiła, ze musza byc waskie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1024225 przez mysia5

Zazanna napisał: Macie już pierwszy zestaw jedzeniowy dla maluszków? W sensie talerzyk, łyżeczka itd.?
Bo szukam, ale tyle tego jest, że nie wiem na co powinnam zwracać uwagę..[/quiz]

Zaz ja mam łyżeczki z tomme tippee i są bardzo fajne :) zmieniają kolor gdy jedzonko jest za gorące :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024226 przez mysia5
No właśnie to chyba te same co Agatka ma :)

9 lata 2 miesiąc temu #1024231 przez asiekasiek
oo takie jest ze zmienia kolor ? fajne to może o ja znajdę jak na razie czytam o butelkach avent :P a łyżeczkę mam jakąś munchakin czy jakoś tak podaje na niej Wit c lub espumisan.

Zaz kurde nie włącza mi się teraz w ogóle. spróbuje po uruchomieniu ponownym laptopa. bo tak to nie wiem jak miałabym zrobić :/ a co do tego ze nie dajesz butli to twoja jest decyzja. no ja musze przyzwyczaić bo za nie spełnia dwa miesiące wracam do pracy. sąsiadki synek wiem ze nie lubi butli i jest na cycu a ma 9 miesięcy a kleiki itp dawała juz z łyżeczki no bo z butli nie chciał i nie chce.

a chrome nie lubię :/

9 lata 2 miesiąc temu #1024232 przez me.ch
Zaz od teściowej mej rada z logopedycznego punkt widzenia: ważne żeby łyżeczka nie była za plaska bo dzieci nie uczą się wtedy ruchu górna warga:)

9 lata 2 miesiąc temu #1024236 przez asiekasiek
Mech jaka ty mate zamówiłas? bo znalazłam jakieś puzzle ale wydaje się za mała ta mata :/

9 lata 2 miesiąc temu #1024238 przez asiekasiek

9 lata 2 miesiąc temu #1024239 przez me.ch
Asiek, taka

Załącznik nie został znaleziony

Kornel śpi dziś 4 raz. Trzy poprzednie po całe 15 minut.

9 lata 2 miesiąc temu #1024241 przez jurada
Hej! Zaz ja pije kawę rozpuszczalna 2x
Herbata ale słaba z cytryna czasem goździkami , imbirem z 4x
Woda woda woda...
Nie pijam soków itp.

Eeee juz nie pamiętam co chciałam napisać! :huh:

9 lata 2 miesiąc temu #1024242 przez jurada
Aaaa dziś dzien spędzony aktywnie! Prawie cały dzien za domem. Jeszcze Lena wstanie i ok 20 w ramach zmęczenia jej poćwiczę z nią ;)
Jezuuu bolą mnie wszyyyyyystkie zęby!!!!

9 lata 2 miesiąc temu #1024246 przez Zazanna
Agata i Mysia zróbcie zdjęcie i pokażcie <prroooosiiii> :)

Asiek po prostu zainstaluj od nowa -wejdź w chromie na mozille i pobierz nową. Ja tak kiedyś zrobiłam jak mi się zepsuła. No chyba, że ktoś zna lepszy sposób, bo mój to typowo łopatologiczny B)

Ale fajna mata ! Też chcę ! :)

Juradka a co się dzieje? Chora jesteś?
Co ciekawego robiłyście? :)

My się bierzemy za przeglądanie ubranek, część odda siostrze T., część sprzedam, a kilka sobie zostawię na pamiątkę :)
No i chyba sprzedam moją poduszkę do karmienia (chlip, chlip), bo Bobasek już się na niej nie mieści i tylko miejsce zajmuje.. ale mimo to trochę mi szkoda, bardzo się z nią związałam "emocjonalnie" heh :blush: B)
Podziękowania: me.ch

9 lata 2 miesiąc temu #1024250 przez jurada
Zaz jak R jest w domku to spędzamy czas po za domem a to zakupy a to spacer a to sanki z D. Itp.

Ejjjjj! Nie jestem chora i nie mogę być bo jutrooooooo mam spotkanie :D

Poduchę do karmienia
mam i używam cały czas... Lenka jak leży to na niej... Na brzuch jak ja kładę to tez na niej. Jak ja karmie na siedząco ( ja siedzę) to tez na niej. I jak na leżąco to podtrzymuje ją poduszka w pozycji na boku...
Mach mata super! To takie puzzle do układania???
Musze kupic jakas mate antypoślizgową do wanny bo L juz w wanience siebie kapie bo woli kąpiele albo z D albo z mamunią <3
Podziękowania: me.ch

9 lata 2 miesiąc temu #1024253 przez pesq
Padam na ryj.. cały dzień rozmemłany przez tę noc. Dziś nie może tak byc bo oboje z Łukaszem ledwo żyjemy.. A gwiazda poszła właśnie na drzemkę. Kurde, ona z reguły 19-20 śpi to jak teraz drzemka to nie wiem co będzie dalje :huh: :huh: :dry:

Bożeee boje się nocyy...

Mamy butelki podstawowe, antykolkowe z canpola (od początku canpol bo wszystko mi do laktatora easy start canpol pasowało więc używałam małych z tej firmy chociaz miałam też aventowe, aventowe Agacie nie pasowały) i są ok. Ale mała piła moje mleko też jak wychodziłam z butli dlatego dla niej butelka to nie nowość na czym mi zależało jeszcze w ciąży żeby móc ją swobodnie z mężem zostawić.

W sobote idziemy na urodziny do znajomych, 30 urodziny pary, co im kupić?

9 lata 2 miesiąc temu #1024254 przez jurada
Zobaczcie co znalazłam w SH za całe 13zl 70gr :woohoo: :woohoo:
Podziękowania: Kasia888

9 lata 2 miesiąc temu #1024255 przez Kasia888
Byliśmy dzisiaj u rehabilitanta i będziemy chodzić na rehabilitację ze względu na tą asymetrię :pinch: i pokazała nam też jak ćwiczyć w domu. I to że nie przekręca się z brzuszka na plecy i na odwrót to normalne w tym wieku, także chociaż w tej kwestii mnie uspokoiła.

Zaz my mamy łyżeczki z ikei, pakowane po dwie w zestawie o takie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40199287/
Butelki mamy od początku avent, natural, i są dobre bo Jaś się w ogóle nie krztusi jak pije
Juradka co porabiałaś? :)
Pesq może dziś będzie lepiej w nocy.
Na prezent? nie wiem wazon, kieliszki, ostatnio jak byłam na parapetówce u koleżanki to kupiłam zegar taki na ścianę. Zależy co lubią

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia