BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 11 miesiąc temu #1024108 przez mysia5
Asiu jak będę jutro na kompie to wrzucę Ci link :) moim zdaniem najkorzystniej wychodzi kupić cały zestaw , bo tam masz wszystko od razu , lampa , baza , lakiery , pilniki i wszystkie pierdolki. Wrzucę Ci jutro na pewno :)

A teraz już lecę spać.

Dobranoc kochane ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 11 miesiąc temu #1024110 przez kropka 889
Zasnela jakiś czas temu ale na rękach.
Nie wiem czy to skok czy dziąsełka ale mam wrażenie ze jakoś mniej je a dużo pije herbatki
Asiek my mamy butelki z aventu
Dziewczyny jestem po dzisiejszych ćwiczeniach. Ciekawe czy będę mogą jutro chodzić hehe.
Zuza ostatnio budzi się ok 5.30 zje I zaczyna pogaduchy i śmiechy

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1024111 przez Magdalena9t
Hej :)
Pesq oszalałam,już nie wiem który wybrać :woohoo: doradź mi argumenty za tulą dla mojego męża,bo nie chcę jednak za jego plecami zamawiać,bo to już większy wydatek,ale nie mogę odpuścić ;) :)

wiedziałam,napiszę a tu Laura już stęka :pinch: :pinch:

u nas dziś też marud,najlepsze,że jak mąż to w miarę ok, a jak już sama byłam to dzieciaki dali czadu :evil:

I muszę się pochwalić,moja Kluska wreszcie samodzielnie się zaczęła obracać i przemieszczać na macie, a już się martwiłam.

Też mamy problem z butlą, Laura nie za bardzo chce pić;/ ostatnio nie było mnie ponad 3 godziny i nic w tym czasie nie zjadła :huh: :S

Miłego wieczorku :) :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024112 przez Zazanna
Basiek ja takie zwykłe zamawiam "dorosłe", tylko też głupia nie zapisałam gdzie kupiłam te co już mam.. a też bym chciała mieć takie same na półce :P
No nic. Najwyżej znajdę w tym samym rozmiarze (bo one bardziej kwadratowe są, w sensie nie a4) i ju..

Kropka jak słooodkoooo <3

8 lata 11 miesiąc temu #1024114 przez Kasia888
Dziewczynki co do zasypiania, mój przesypia noce i super, ale tak jakoś zasypia mi dopiero koło 23 :pinch:
miałam to zmieniać jak Wasze dzieciaczki zasypiają koło 20,21 to aż zazdroszczę ja nie wiem czemu tak wyszło pewnie dlatego że rano zwykle chciałam sobie dłużej pospać to teraz mam :pinch: :pinch:
Basiek szkoda, że już nie ma tych albumów :( bo teraz jeszcze chce wywołać ze świąt i sylwestra lada moment album będzie zapełniony, a naprawdę w sklepach stacjonarnych te albumy są paskudne :pinch:
co do obracania Jasiek obraca się tylko na boki i to głównie na jeden? mam się czym martwić? jutro mamy wizytę u rehabilitanta i zobaczymy co i jak. Bawię się z nim w turlanie itp. na macie, ale on jest leniuszkiem chyba po prostu ;)
Zaz super, że Ci się udało wyjść samej, musisz robić tak częściej chociaż raz w tygodniu- polecam :woohoo:
Pesq wcale Ci się nie dziwie, że się martwisz ale jak to kiedyś napisałaś Ty, ja i Ritka chyba największe zamartwiary na forum :) ale Agacia zrobiła postęp sama widzisz i teraz już tylko do przodu ;)
Dziewczyny te marudy to pewnie przez dziąsełka, co do Jaśka to ja nie mam problemów z usypianiem podobnie jak Mysia tulę troszkę na rączkach daję smoka trzymam chwilę za rączkę, gładzę powieczki i wychodzę z pokoju a on już sobie uspypia w łóżeczku :) tylko zauważyłam, że strasznie jest do mnie przyzwyczajony, nie muszę go nosić czy coś, ale jak wychodzę z pokoju i dłużej mnie nie ma to wtedy zaczyna marudzić a jak tylko przyjdę uśmiechnę się to przestaje rany
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 11 miesiąc temu #1024119 przez pesq
Nic nie rozumiem. Agata wstala o 23 z wielkim płaczem ponieważ to byla godzina ł. Przebral ja i robił mleko a ona krzyczała jak poparzona. W pewnym momencie jakby całkowicie sie wybudzila i śmiechy itd. Zasnela po jedzeniu dwie godziny i machanie głową wyciąganie smoka itd. :unsure: I tak do 4.. O 4.. Płacz. Rozbudzilam ją nakarmiłam i śmiechy. Leży w łóżeczku patrzy na karuzeli i gada. Jest jakas nienormalna za chwile pewnie znów rozpacz.

Skok?

8 lata 11 miesiąc temu #1024120 przez pesq
Co godzinę pobudka. K.. Ledwo zyje. O co chodzi?

8 lata 11 miesiąc temu - 8 lata 11 miesiąc temu #1024121 przez kasandra9
Asiu, u nas butla dr Brown's waska:) smok nr 2 i do kaszek - wczoraj pierwszy raz pila kaszke a tak to kilka razy kleik ryżowy.
Zaz, gratuluje! Ja czasem po zakupy sama biegam jak P jest ale dosłownie biegam...no w Sb pojechalam po 21...zeby nie marnować niedzieli bo też lubię jak jestesmy razem:) mój P sobie super radzi z A wiec nie byloby problemu ogólnie ale jakos tak..nayczylam sie ze wszystko biegiem...a z kimś wyjść - nie mam z kim za bardzo...szczególnie w tyg no i tez jego praca jaka jest taka jest wiec nie za bardzo mam możliwość a w weekendy wole razem:)
Pesq, ja nie wiem o co cho u Was:/ najedxna byla jak Szla spac? W sensie czy na pewno nie chciala wiecej? Nie mam pojecia...u mnie nie funkcjonują jakes inne wytłumaczenia poza standardowa chęci lista....jedyne co sobie pomyślałam ze Wasza Agata ma jakiś okres przejściowy...w sumie juz długo tak miala i moze to dla niej normalne zeby się wybudzić ze snu nocnego? Nawet miałam pisac czy dlugo spi w dzień ale np u nas to nie ma znaczenia...bo ona chodząc spac Np po 21-22 potrafi o 20 drzemać i to byl standard (ciesz sie ze Twoja w dzień sobie zasypia i nie musicie jej tego jakimś cudownym sposobem umozliwiac bo to tez irytujaceeeee bo nasza ze 4x chce drzemać! Kiedys w dzien prawie wcale a teraz wielce spiunca;)) u mnie Np rano jak juz widnojest i zje pierwszy raz i poloze na plecy to marne szanse na zasniecie bo juz ja rozprasza karuzela itp wiec wtedy to juz wyłącznie brzuszek...prawa lewa prawa lewa i spi - jak wczoraj na macie.
A w ogóle dzis szok bo teraz sie obudzila..5.30 - nie pamiętam kiedy ost tak bylo wcześnie ale...od 2 dni klade ja nieco wczesniej bo sie panna kompromituje tymi drzemkami późnymi wiec po co mamy sie wszyscy męczyć:) i 20.30 juz jadla kolacje i spanie - szybko jej poszlo...a poza tym wczoraj nie dostala porcji mleka - na śniadanie miala kaszke juz z mlekiem ....zzarla 140 wiec z tego co Meszek mowi to super (cala porcja z opakowania) no wiec juz mleka nie dostala dopiero o kolejnej porze...a w ogóle w ciagu dnia pobila rekord ever...moj "wczesniaczek" zjadl 240-250ml....robie 200 w standardzie..a tu musialam dorobić wiec 60...i zostalo jakies 10-15ml....ktos jest lepszy?;)
No a dzis sie obudzila wlasnie i 190...wiec nie dziwie sie ze bylo leeeeee skoro jeszcze tyle zatankować Gad.
Idę spac bo pewnie dzis dlugi dxien przede mną - wczesniej sie zacznie bo pewnie po 8 wstanie...oby nie wczesniej. Po 3 męża wyprowiantowalam, teraz córkę nakarmilam...jeszcze ktos?;)??? Dobrze ze psa nie mam i jeszcze nie musze wyprowadzić zaraz;))))

8 lata 11 miesiąc temu #1024122 przez kasandra9
I jak chrzciny nam wypala itp to po chrzcinach mize zamówimy tule;) z mężem rozmawialam!:P pytal od kiedy to itp i mu wszystko odp ale konkretów wagi itd nie znalam a on...to jeszcze nie wiesz??? Dowiaduj sie;) takze musze popatrzeć i moze cos wybiorę:) hej i promocja taka to nie promocja wg mojego męża haha;)

8 lata 11 miesiąc temu #1024123 przez pesq
Nie przeszkadza mi ze wstaje w nocy . Juz przezyje nawet dwa razy. Ale ona od 1,co chwila pobudka z krzykiem szukanie smoka i za chwile to samo. Dalam jeść 40 hehhe. Pić nie. W łóżku nie. Obudziłam śmiech. Teraz się turla po lozku i cieszy.

Masakra.

8 lata 11 miesiąc temu #1024124 przez pesq
Kas jak na tule to największa możliwa promocja :P

8 lata 11 miesiąc temu #1024135 przez agatagama
hej :*
u nas też od kilku dni nieciekawie. Jaś tankuje w nocy co 2 h ! Je o 19 po kąpieli, idzie spać, o 20 się przebudza na wielką dolewkę :P znowu o 22-23, potem 2, 4, 7 się budzi, 8 znowu je....rozmawiałam z koleżanką i jej synek w Jasia wieku miał identycznie, przez jakieś 2 miesiące :P spróbowałam mu dać z butelki, zeby wiedzieć ile zjada, ale zjadł 160 i i tak obudził się po 2 h. Przez to tyle sika, że pielucha waży tonę :) chyba skok...
dziewczyny trzymam kciuki za wasze odchudzanie ! :)

8 lata 11 miesiąc temu #1024136 przez asiekasiek
Pesq właśnie może ona przyzwyczajona do takich pobudek jest... hmm dziwne troszkę jej może daj czasu żeby przyzwyczaiła się do mleka... może taka jęk uroda nie grzeczna :) mojego kuzyna synek z lipca tak w nocy nie chce spać a w dzień śpi :) wiec może takie dzieciuchy są madrale :)

Kropka jak słodko :)

to jak nad ranem o 5 do nas do łóżka to "przytula się do mnie " bo przewraca się na bok i tak przesuwa w moja stronę ze ja jedna noga na podłodze ale mąż mówi ze szuka cycka :angry: ale co on się zna ;)

Mysia czekam na reklamę hybryd:D

ja też po chrzcinach kupuje tyle albo womar jak będzie taka promocja to pewnie tule kupie :D a w nie chrzciny mamy :D a i my płacimy 100zl w tym jest danie główne zimna płyta gorące danie owoce cukierki napoje kawa i herbata. placki można dokupić ale każdy robi po jednym. ale były w tańszej wersji tez no ale u nas ze taki imprezy są imprezy z alko :whistle: to więcej trzeba...

8 lata 11 miesiąc temu #1024143 przez kasandra9
chyba Mysia pisała, że Mały nie chce się tulić tj. leżeć z Wami - u nas to samo - tylko chwila i out chce;) nieprzyzwyczajona...tak bym się z nią zdrzemnęła, przytuliła np. w dzień, no ale gdzie ;) nie ma takiej opcji u córki;)

8 lata 11 miesiąc temu #1024161 przez asiekasiek
zaczęłam robić tabelkę a laptop mi się zawiesił :angry:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia