BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 4 tygodni temu #970522 przez jurada
Odebrałam wyniki badan i nie mam różyczki...
Tak jak powiedzial lekarz wynik byl fałszywie dodatni, co się często zdarza... Ze musiało paść akurat na mnie...

A co do siusiania to idę przed snem i w nocy też się budzę. A najgorsze jest to ze potem zasnąć nie mogę.
Na brzuchu boli brzuch, na plecach boli kręgosłup, na boku niewygodnie i tak szukam miejsca to spania:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #970533 przez Zazanna
Hej :)

Moja Maluszka ma 3,64 cm, 120 serduszko i jest słodka i nie lubi zdjęć heh -odwraca się tyłem :)
Ogólnie wszystko u mnie ok, tylko trofoblast mi się jeszcze nie domknął i mamy się delikatnie kochać -choć na wszelki wypadek już zapowiedziałam T. że do następnego badania nie dam się dotknąć ;) Ogólnie ten lekarz mnie dziś wkurzył. Chyba miał kiepski humor. No nic, za 2 tygodnie mam skierowanie na kolejne USG (12 tygodnia) i zobaczymy jaki będzie wtedy. Jeśli taki jak dziś to po prostu zmienię, bo szkoda moich nerwów.

A to moja Kluseczka :)

Załącznik nie został znaleziony

A po wizycie poszłam na zakupy i oczywiście nie wytrzymałam i nakupowałam............. łe. Kupiłam leginsy ciążowe -Dziewczyny nie spodziewałam się, że one są tak wygodne, normalnie super :) Dwie bluzki takie dłuższe, tenisówki i balerinki jak już będzie cieplej (bo potem zawsze mam problem ze znalezieniem rozmiaru tego co mi się podoba) i torebkę pasującą do balerinek -nie mogłam się powstrzymać B) -w załączniku wrzucam zdjęcia zakupów :) Bez ekscesów jeśli chodzi o wzory ubrań, bo ja raczej te bezpieczne preferuję i spokojne :)

10 lata 4 tygodni temu #970534 przez Zazanna
Jurada super !!! Świetna informacja ! :) Bardzo się cieszę :)

Malinka.. nie poddawaj się kochana :* Jeszcze będziesz miała Maleństwo.. No i pamiętaj, że już masz jeden cud na świcie :) :*

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #970535 przez jurada
Zuzanna pisz szybko gdzie kupiłaś te trampki... Rewelacja!!! I ile zapłaciłaś
A kluseczka cudo!

10 lata 4 tygodni temu #970540 przez 25malinka
No właśnie dzięki Natalii nie straciłam sensu zycia, gdyby nie ona to niewiem....

10 lata 4 tygodni temu #970541 przez Zazanna
hm 39,9 :) sa mega wygodne :)

10 lata 4 tygodni temu #970543 przez sabina
mnie sie podobaja balerinki :) fajny kolor...
i sliczna kluseczka lub kluseczek :D

juranda dobrze ze w porzadku wszystko ....

malinka sciskam mocno cale zycie przed Toba :kiss:

10 lata 4 tygodni temu #970546 przez agatagama
Malinka tak mi przykro, że takie rzeczy się dzieją :( mam nadzieję, że te wszystkie złe chwile zostaną Ci wynagrodzone w niedługim czasie :*
Jurada no to super, że nie masz!! ...ale co przeżyłaś to Twoje....
Zazanna a czym Cię lekarz wkurzył? Śliczna dzidzia ! :)

10 lata 4 tygodni temu #970548 przez asiekasiek
Hej dziewczyny,

jak jechałam z pracy kupiłam sobie pizze i teraz obżarałam się ble :sick:
Kurcze zapomniałam wziąć sobie z munduru komórkę jak sie przbeirałąm :( nie wiem jak ja wytrzymam do jutra rana:(

Zazanna śliczne maleństwo :) śliczne zakupki :)mam taką samą torebkę :P tylko inny kolor :P

Malinka trzymam kciuki, żebyś sie nie poddała i za jakiś czas znowu starała się :)

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #970560 przez pesq
Hej, dziewczyny macie cudowne maluszki! Są takie duże, nie moge uwierzyć, że mój pewnie też tak będzie - usg prenatalalne za tydzień w piatek.

Poza tym równiez wstaje siku, czasem kilka razy w nocy, boli kręgosłup, brzuszka takiego super jak Zazanka albo Lidziun nie mam, za to zrobilam sie jakaś kwadratowa i zniknela mi talia, raczej ogólnie urosłam niż zrobił mi sie taki ladny brzuszek :/ .

Codziennie walcze z bólem głowy :( :( . Straszne :(.

Jurada ciesze sie że nie masz różyczki!!

Pozdrawiam Malinka kochana, fajnie ze sie odezwałaś .

10 lata 4 tygodni temu #970576 przez Zazanna
Agatka, bo dziś miał zbyt ciężki humor nawet jak dla mnie, choć sama mam ciężki. Leżę sobie na leżance i rozmawiamy (szykował sprzęt) i mówię "nie wiem czy mnie pan pamięta, bo byłam u pana raz, ja z tych co to nie mogą mieć dzieci" (w tym czasie już zaczął badanie), a on na to "ano właśnie nic nie widzę" -no to mi się serce zatrzymało :blink: A jemu tak usta drgają ze śmiechu -.-' No i to to bym zniosła, ale potem przez długie 4 minuty mnie badał z pełnym skupieniem na twarzy nie odzywając się wcale -to najdłuższe 4 minuty w moim życiu ! I potem mi pokazał gdzie ma głowę, ręce, nogi itd. -no ale co się zdążyłam stresu najeść to moje.
No i mi nie powiedział co to trofoblast, tylko powiedział i pokazał na ekranie, że jeszcze się nie domknął, więc żebyśmy właśnie nie robili dzikich ekscesów, tylko delikatnie do póki się nie domknie. No a ja ze stresu nie spytałam.
I dopiero mnie przyjaciółka po czasie uspokoiła, że z trfoblastu tworzy się łożysko i że skoro mam "bez cech odklejania" to wszystko w jak najlepszym porządku.......

Przewrażliwiona jestem ahh, ale tak strasznie czekałam na ten dzień, a on nie był taki podekscytowany jak ja i chyba to mnie zbiło z tropu jak tak sobie teraz o tym myślę B)

Sabinka a jaką świnkę bierzecie? One są suuuuperrrr :D Choć rozetki mi się średnio podobają, bo w ogóle nie widać świnki pod tymi kłakami :P
Miałam kiedyś świnkę i nazywała się Prosiak i codziennie o 6 rano był dziki "kwiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkk" taką piszczałką totalną, bo Prosiaczek wołał na śniadanko :)
I ona (bo to była dziewczynka) biegała po całym domu, a załatwiała się tylko w klatce :) No ale musieliśmy ją oddać po miesiącu, bo miałam ostrą alergię :/

Asiek teraz bym zjadła pizzęeeeeeeee łeee

Pesq pamiętaj, że ja się odpowiednio powypinałam do zdjęcia i nasmarowałam balsamem żeby się światło odbijało i że Mama zrobiła ich kilka i wybrałam najlepsze heh B)

10 lata 4 tygodni temu #970578 przez pesq
Dziewczynki, kiedy zaczyna sie drugi trymestr - z końcem 12 tygodnia czyli 11 tydzien 6 dni + czy 13 tygodnia czyli 12 tydzień 6 dni + ? W necie różnie piszą.

10 lata 4 tygodni temu #970579 przez Zazanna
www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/zd...z-nich,230_3250.html

Tu jest napisane "Pierwszy trymestr ciąży (do końca 12. tygodnia ciąży)", "Drugi trymestr ciąży (13.-26. tydzień ciąży)"

i teraz Pesq zabiłaś mi ćwieka, to 12 tydzień jest wtedy kiedy się ma 11 tygodni i kilka dni? A nie jak się ma 12 tygodni i kilka dni?

To jeżeli ja mam 10tygodni i 3 dni to jestem w 11 tygodniu, a nie w 10?
Rany, nie ogarniam tego :(

10 lata 4 tygodni temu #970581 przez Zazanna
A tutaj trymestr.pl/ciaza-miesiac1.html :

I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.

10 lata 4 tygodni temu #970583 przez asiekasiek
yyy dziewczyny to jak ja jestem w 13tyg 2 dni to jestem w którym tygodniu ?? 14?? Czy jak ?? Bo mi lekarz pwoeidział, ze moja ciąża jest starsza bo z usg własnie widac ze jestem w 13 tyg a nie w 12 jak wychodzi z okresu.... ehhh o co chodzi?? :huh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia