BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972492 przez asiekasiek
ivory a ile masz lat skąd jesteś ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972495 przez niezapowiedziana
Mi tez sie pojawily kroski na dekolcie i plecach... wczoraj sie tym denerwowalam ale jak napisalyscie ze to na dziewczynke to jakos mnie to pocieszylo!
Jurada ostatnio ciocia mi mowila ze ona po pierwszym synie chciala miec drugiego syna wlasnie dlatego ze wie co i jak z synkiem... a teraz oni juz prawie dorosli oboje sa a ona zaluje ze nie ma coreczki :D teraz jezdzi ze mna i moja mama szukac sukienki slubnej bo jest jej smutno ze nie ma swojej corki z ktora moglaby sie zajmowac takimi rzeczami :D

takie pysznosci dodajecie to ja tez sie pochwale kolacja! 2 godziny robiłam ale mialam ochote na taka prawdziwa wloska cienka pizze z mozzarella i bazylia itd itp... juz prawie cala zjedzona!
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972500 przez kasandra9
U nas dziś były papryki faszerowane, też bdb!:) No to jesteśmy po USG :) Wszystkie parametry w normie, dzidzi było bardzo grzeczne, pani dr powiedziała, że najgrzeczniejsze z dzisiejszych USG I trymestru jakie miała:) Ma 65mm, termin porodu nadal 23 września wg USG;) no i na 75% dziewczynka...nastawialiśmy się na chłopaka, no ale najważniejsze, że zdrowe:) mamy płytkę i 20 fotek maleństwa;)))) Na jednym fajnie ssie sobie kciuka;)
PS. robicie test PAPP-a? Bo ja chyba nie...stwierdziłam, że skoro nic nie wyszło, no to chyba bez sensu...

9 lata 9 miesiąc temu #972501 przez asiekasiek
kasandra!!! jakie super zdjęcie z tym kciukiem!!! kurcze świetnie :):) no ekstra !! to fajnie ze wszystko dobrze!! ale kciuk wymiata :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972502 przez kasandra9
moja teściowa oczywiście powiedziała, że dziecko biedne głodne:P

jestem super zadowolona z badania, naprawdę polecam tą lekarkę!!!!

9 lata 9 miesiąc temu #972503 przez ivory
Za kilka miesiecy skoncze 27,a jestem z lubelskiego.

9 lata 9 miesiąc temu #972505 przez niezapowiedziana
Kasandra Twoja maleńka jest przecudowna! I ten kciuk w buźce! Chyba nigdy nie widziałam słodszego zdjecia z USG!
A byłaś prywatnie?

9 lata 9 miesiąc temu #972506 przez basiek149
kasandra9 hehe teściowa :D
ale zdjęcie z kciukiem boskie :D

niezapowiedziana pizzaaaa... zjdłabym :woohoo: my niestety jeszcze nie posiadamy piekarnika i wszystkie tego typu potrawy odpadają :/ a piekarnik będzie jak ja już będę musiała leżeć po zabiegu więc, za przeproszeniem, dupa :P

do mnie dziś pisze z kolei druga siostra, że z rana przy podcieraniu znowu zauważyła kilka plamek. od razu wysłała córeczkę do teściów i sama trochę poleżała. późnej jednak napisała, że poszła do gin, gin twierdzi, że wszystko jest ok, wyniki ma dobre, maleństwo rośnie a plamienie na tle nerwowym (po tym jak druga siostra poroniła :/). ale dała jej skierowanie na obserwację do szpitala. i prosiła mnie żebym do mamy zadzwoniła. i tak się starałam wszystko mamie powiedzieć żeby się nie denerwowała, że lekarze tez mówią, że jest ok, tylko ma tam sobie poleżeć ale po głosie mamy było słychać, że się tym strasznie podłamała. mówi, że osiwieje zanim my porodzimy bo ciągle coś się niedobrego dzieje.
ale miejmy nadzieje, że szybko ją wypuszczą, mama się uspokoi i jakoś nam wszystkim zleci do tych porodów...:)

9 lata 9 miesiąc temu #972525 przez kasandra9
Dziękuję, tez się nie mogę na nią(niego - nadal wierzę, że może jednak:P) napatrzeć:))))
Tak, byłam prywatnie:) na NFZ mam na jutro skierowanie.

9 lata 9 miesiąc temu #972532 przez asiekasiek
dzień dobry:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #972545 przez pesq
Kasandra - cudowne zdjęcie! Ja też miałam długo tak, że nie mogłam się napatrzeć, w sumie 5 dni minęło a ja nadal mam zdjęcie na wierzchu i oglądam. Też mam termin na 23 września, u mnie na 60 procent chłopak, mimo tego, że chciałam dziewczynke :P Ale no nic, już wszyyyyystko jedno. Co do pappa - od razu po usg (też na usg wszystko i kość nosowa i przezierność dobrze - jakie miałaś parametry przezierności? ) się zapisałam, ale później doszłam do wniosku, ze po co mi te dodatkowe nerwy, bez sensu.

Wczoraj po popołudniu spędzonym :sick: :sick: :sick: dzisiaj czuję jakiś przypływ energii.. hmm.. czyżby naprawdę szło ku dobremu z 1 dniem 2 trymestru? :P

9 lata 9 miesiąc temu #972554 przez asiekasiek
Dziewczyny a myślicie o wakacjach??

Bo ja tak chciałam jechać w lipcu na chorwację, ale raczej będzie ciężko jechać w 8 m-cu ciążu :( i tak sobie myślałam, że pod koniec maja na początku czerwca gdzieś wybrać się... ale gdzie... w Polsce gdzieś ciężko z pogodą. o górach myślałam bo do zakopanego 2h ale co to za frajda jak nigdzie wychodzić na szczyty nie będę w stanie :( na mazurach byłam i podobało mi się ale to daleko i lepiej już może na chorwację ... ehhh nie wiem sama... włączam google maps :D

9 lata 9 miesiąc temu #972559 przez sabina
kasandra cudowne zdjecie !!!!!!!az sie poryczalam ze nasze dzieci takie rzeczy juz potrafia czy to nie jest prawdziwy cud?????

pesq ja tak mam czesto wybieram sie gdzies taka pozytywnei nastawiona a wracam jak zbity pies zdolowana zmeczona tragedius .....ale postep jest przynajmniej gdzies chce wyjsc gdzie miesiac temu myslalam tylko o tym aby do lozka wrocic :D

asiekasiek ja planuje tylko wizyte w pl miesieczna a pozniej byle do porodu :)

basiek wspolczuje bardzo siostrze :( przykre to strasznie .....ja czytalam artykul ze gosciu w Norwegi podal swojej kochance srodek wczesnoporonny bez jej wiedzy kobieta poronila dzieciatko w 12 tyg ciazy :(:(:(

w ogole to zaczynam sie cieszyc ta ciaza tak serio serio w koncu :D

niezapowiedziana smakowita pizza ale mam uraz na poczatku ciazy jadlam i mi pozostal niesmak tak jakos.......do pizzy i do kilku innych potraw

mech czyli na zwolnieniu bd juz do konca ciazy?

9 lata 9 miesiąc temu #972565 przez pesq
Sabinka, ja też zaczynam pomału się cieszyć, zapisałam sie do fryzjera dziś na 14:30 bo mam już za długie i za ciężkie włosy..

A co do wakacji - gdybym miała pieniądze a mąż mógł wziąć urlop (u niego problemy z urlopami...) to bym gdzieś pojechała pewnie w maju i też pewnie za granicę, ale z kasą krucho tymbardziej, że chodze prywatnie do lekarza, bo na nfz opowiadałam Wam o przejściach :S :S

9 lata 9 miesiąc temu #972566 przez Kasia888
Cześć dziewczyny nie było mnie jeden dzień na forum albo krócej i tyle stron miałam do nadrobienia :laugh:
Kasandra gratuluje maluszka :) z waszych wypowiedzi można wywnioskować, że lepiej nie nastawiać się na konkretną płeć, bo wychodzi na odwrót :P Szkoda, że ja jeszcze nie znam płci...
Mech, Zazanka muszę się do Was wybrać na obiad, bo gotujecie nieziemsko :P
Lidziun wygrywasz w kategorii największy brzuszek :)
Jeśli chodzi o objawy to w tym tygodniu zaczęły powoli przechodzić, piersi mniej wrażliwe, mdłości prawie ustały, została zgaga zwłaszcza dokuczliwa wieczorem jak próbuje zasnąć oraz wstawanie w nocy do toalety. Jednak to i tak nic w porównaniu z tym co było przez ostatnie tygodnie.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia