BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972403 przez Angelika
Witam:)
Juz widzę, że coraz wiecej znanych płci:)
agatagama gratuluje małego mężczyzny :) Bardzo fajnie, że wszystko jest w porządku:)
pesq ja tez nie należę do najszczuplejszych i troszkę obawiam się przytycia, ale lekarz uspokoił mnie i powiedział, że nic sie nie stanie naszym dzidzią jak odmówimy sobie czasem jakiegoś kawałka ciacha:)
niezapowiedziana- śliczny brzuszek to nawet ja w 15 tyg jeszcze takiego nie mam:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972405 przez Angelika
Witam:)
Juz widzę, że coraz wiecej znanych płci:)
agatagama gratuluje małego mężczyzny :) Bardzo fajnie, że wszystko jest w porządku:)
pesq ja tez nie należę do najszczuplejszych i troszkę obawiam się przytycia, ale lekarz uspokoił mnie i powiedział, że nic sie nie stanie naszym dzidzią jak odmówimy sobie czasem jakiegoś kawałka ciacha:)
niezapowiedziana- śliczny brzuszek to nawet ja w 15 tyg jeszcze takiego nie mam:(

9 lata 9 miesiąc temu #972411 przez basiek149
hej hej :)

agatagama to zapowiada nam się kolejny chłopiec :) ciekawa jestem kto tam u mnie siedzi...ale następna wizyta równo za 2tygodnie więc może ktoś tam się nam ujawni :)

u mnie też pogoda przepiękna. już siedziałam sobie trochę przed domek i łapałam promyczki słoneczka ale zaraz znowu tam wracam. krokiety mam ze wczoraj więc obiad na dzisiaj mam z głowy i mogę się byczyć :)

9 lata 9 miesiąc temu #972412 przez Lidziun
A to mój brzuch, coraz większy oczywiście, agatagama piękny dzidziuś no i cos tam widać miedzy nogami ja może pójdę przed świętami na USG może cos będzie widać i wtedy fajna niespodzianka dla rodziny na święta będzie,
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972428 przez Zazanna
Hej Wam :)

Byłam z Mamą u rodzinki za miastem -stąd taka cisza heh ;) Ale podczytywałam Was na bieżąco :)

Lidziun suuuuuperrrrr brzuszek :)

Rodzinka się totalnie ucieszyła, wszyscy szczęśliwi i nic mi nie pozwalali robić.. Jakaś masakra, przyzwyczaję się, a potem urodzę i już nikt nie będzie wokół mnie latał ehh B)
U mnie słońce też piękne, ale nie mogę się zebrać do wyjścia.. teraz czekam aż mi włosy wyschną :)

Na obiad mam gołąbki -pierwszy raz robiłam <dumna> mniam :)

9 lata 9 miesiąc temu #972430 przez Zazanna
Dziewczyny macie jeszcze jakieś objawy?
Bo mnie już nawet biust nie boli...

9 lata 9 miesiąc temu #972436 przez jurada
Mnie bola przy dotyku ale tylko sutki i jak zdejmę biustonosz wieczorem to wyglądają jakbym oliwka je nasmarowała.
A tak to budzę sie w nocy na siusiu i ostatnio mnie tak co jakiś czas pobolewa w dole brzucha, tak bardziej po bokach aaaa i mam mnóstwo krostek na czole, karku i dekolcie i wydaje mi sie ze zbrzydłam :( moze dlatego ze utyło mi się juz dużo.

9 lata 9 miesiąc temu #972441 przez sabina
niezapowedziana fajny brzuszek :)
Lidziun Twoj bije wszystkie na glowe :laugh:
pesq mam identyczna figure jak TY :D

zazanna ja dalej mam okropne popoludnia mdli mnie drazliwa jestem zmeczona sutki sa wrazliwe na dotyk

fajnie ze juz powoli plci znamy :) ja pojde w pl na usg to tez sie dowiem :evil:

juranda ja tez mam co chwile jakoas kroste gdzies w ogole dziwna cera sie mi zrobila tlusta mozna powiedziec a mialam sucha ......i zmarszcki jakies takie glebsze heeheh :unsure:

ja dzis lososia zrobie z kartofelkami i szparagami mniam mniam :silly:
swoja droga zjadlabym golabki nie potrafie sie juz wizyty w pl doczekac tyle ZARCIA :blush: zurek slaski babci mojego bije wszystko na glowe i bulka prosto z piekarni taka polska ......i te wszystkie polskie potrawy omnomnomnom tak naprawde to przytyje tak serio serio w pl B) na razie nie przytylam nic ale z synkiem tez tak mialam nic nic a pozniej dup 20 kg :lol:

i u nas wyszlo slonko :D:D:D

9 lata 9 miesiąc temu #972446 przez me.ch
Hej dziewczęta,

Widzę ze brzuszki się nie obijaja i rosną a synowie widać są bardziej odważni bo już się ujawniają w przeciwieństwie do coreczek. Brzuch mój chyba też się powiększa z tym ze czasem mam wątpliwości czy to dzidzia czy wzdęcie;) wstawię zdjęcie jak się pozbieram ;)

Byłam wczoraj na wizycie po-incydentowej i dzidzia urosła z 51mm w środę do 66 w pon, niesamowite to jest....:) niestety to usg było tylko "emergency" wiec ani nie dostałam zdjęcia ani nic ciekawego się nie dowiedziałam, ale przynajmniej wiem ze wszystko ok, krwiak nadal jest no ale czego się spodziewać po kilku dniach. Podobno to potrwa ok 3 tyg czy nawet dłużej...

W piątekwieczorem idziemy na genetyczne (trochę na ostatnią chwilę ale z wydarzeniami zeszłego tygodnia tak wyszło) będzie to już 13,5 tyg ale mam nadzieje ze jeszcze na czas;)
Jak juz będziemy po to chyba w końcu powiemy reszcie ludzikow, bo póki co tylko rodzice i rodzeństwa wiedzą o ciąży.

Tymczasem siedzę w domu i zaczynam się nudzić na tym L4 bo nie za wiele mogę robić bez zbytniego wysiłku, na grubsze sprzątanie czy jakieś wyprawy na miasto średnio jeszcze chyba się nadaje, Wiec skupiam się głównie na jedzeniu, oglądaniu tv/internetu i siedzeniu - wiec pewnie wkrótce utyje i to sporo......
Póki co udało mi się uchowac i nawet zgubić te 2 kg które w pewnym momencie się pojawiły, wczoraj na wadze była moja startowa (przy czym w tej chwili juz jestem ciężka sama w sobie i plan jest ttaki żeby nie utyc ale coś zaczynam średnio to widzieć jak tak dalej pójdzie, no ale zobaczymy)

Miłego dnia Kochane!

9 lata 9 miesiąc temu #972450 przez me.ch
Wiec napisanie ze wstawię brzuch zmotywowalo mnie do ddziałania także wstawiam

Załącznik nie został znaleziony

Co do objawów Zazanna to w sumie lekko mnie jeszcze od czasu do czasu bolą piersi ale rzadziej o mniej niż wcześnie, zmęczenie nadal jest z tym ze pewnie to ta zawalona noc tak na mnie podziałala, za to jest mi niedobrze ostatnio aktywniej wiec nie wiem, czy to przez to ze mam więcej czasu się nad tym zastanawiać czy co, bo myślałam że teraz już powinno przechodzić raczej niż się pojawiać, no ale cóż...

Gratuluję gołąbków:), tez bym zjadła, ale chyba nie zbiore się do sklepu, len mnie złapał... Za to wczoraj rybę w cukinii zrobiłam jak juz się dorwalam do garów i przyznam że wyszła super (fotę dla wizualizacji wstawiam z kwestii smaku skąd tez przepis wziwzięłam):)

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 9 miesiąc temu #972454 przez Zazanna
Mech super brzuch! :)
I jakie jedzoooonkooooo <3 Ja nie umiem robić ryb. Zawsze mi coś z nimi nie wychodzi.. Nie mam pojęcia dlaczego skoro inne rzeczy robię pyszne (skromność heh) ;)

Jurada jak napisałaś o kropkach to mi się przypomniało, że też je mam. Wszędzie. Znaczy całe czoło i dekolt -a nie miałam nigdy. To wygląda jak taka kaszka :)

9 lata 9 miesiąc temu #972457 przez jurada
No Zuzanka dokladnie tak :)

9 lata 9 miesiąc temu #972458 przez ivory
Hey dziewczyny, czytam was od dłuższego czasu i postanowiłam dołączyć. :-)
Jestem w 16 tygodniu i 2 dni ciąży, a termin mam na 1 września, choć na ostatnim usg w 12 tygodniu dzidziuś wyszedł 3 dni starszy więc może i na sierpień się załapię. ;-) Płci jeszcze nie znam, wybieram się specjalnie po to za tydzień na usg, może się uda.:-)
Moja ciąża od początku jest z małymi problemami-najpierw krwiak, teraz łożysko dochodzi do ujścia szyjki i jeżeli nie podniesie się to raczej poród naturalny jest wykluczony. Ciągle biorę duphaston i nospę forte no i od samego początku ciąży mamy zakaz współżycia.

Patrząc na wasze brzuszki jestem poprostu w szoku. Chyba moja ciąża jest najstarsza tutaj, ale mój brzuch jest praktycznie niewidoczny. Nikt kto mnie zobaczy nie domyśli się, że jestem w ciąży i to już w końcówce 4 miesiąca, jeżeli sama nie powiem. Rano to mam praktycznie płaski brzuch, a dopiero po południu się uwypukla i jest ledwo widoczny.Moja waga też praktycznie stoi w miejscu, przytyłam chyba tylko 0,5 kg, a zaczynałam z niedowagą więc tak średnio. Schizuje już przez to, bo wydaje mi się że może maleństwo przestało się rozwijać i dlatego wcale mi brzuch nie rośnie. Chociaż 2 dni temu i wczoraj miałam w brzuchu takie dziwne uczucie, które raczej nie przypominało nic związanego z gastrycznymi odgłosami ;-) , jakby coś pukało mi w brzuch od środka i zastanawiam się czy to może były ruchy, ale dzisiaj już ani razu nic takiego nie czułam. W ogóle od początku ciąży przez te moje problemy ciągle boję się, że stracę ciążę, nawet teraz ciągle nachodzą mnie takie myśli, że co jak sie okaże że ciąża obumarła...

9 lata 9 miesiąc temu #972461 przez jurada
Witaj ivory przedstaw sie p, powiedz nam cos o sobie:)
Nie lam sie. Na pewno wszystko jest dobrze z maluszkiem:)

9 lata 9 miesiąc temu #972462 przez pesq
Hej Ivory - pewnie malauch już sie rusza :).

Sabina - ja widzę, że my jakies podobne,nie dość że figura to te mdłości. Ja dziś pojechałam za miasto na spacer nad rzekę i nie wiem czemu ale wróciłam w opłakanym stanie - czuje się, jakby coś mnie łamało a w dodatku :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: jak w 6 tygodniu a nie prawie 14 :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia