BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972090 przez mysia5
Dziewczyny jak Was czytam to buzia się tak śmieje ze brak słów :)
Kochane jesteście , dziękuję ! ;*
ja juz widziałam jak się ruszał to tak machał , haha faktycznie jakby chciał powiedzieć ' siema mama jest ok, jeszcze trochę tu posiedzę ' :woohoo:
Zazanka nie marte się kochana, uda się wszystko na pewno mimo to. Choć oczywiście rozumiem Cię :kiss:
Asiek może się Połóż i odpocznij :)

Mogę mieć do Was próbę ? Wiem że już to pisałyscie ale nim to znajdę to minie 100 lat :huh: więc proszę Was o instrukcje jak ustawić suwaczek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972092 przez mysia5
Miało być prośbę, nie próbę :P
i oczywiście mały jeszcze kazał przekazać ze macha wszystkim kochanym ciociuniom forumowym :silly: i pozdrawia wszystkich swoich rówieśników w brzuszkach :laugh: haha :)

Miłego dnia dziewczynki :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972094 przez Kasia888
Pesq, Mysia super wyglądają te wasze maleństwa :cheer:
Jakaś kumulacja wizyt lekarskich w ten piątek się odbyła ;)
Zazanka nie przejmuj się faceci czasami nie myślą lub jak mówi moja mama "facet całe życie jest głupi" :silly:
Idę zaraz zjeść sałatkę z kus-kusa, warzyw i kurczaka wędzonego mhmmm...
Chyba pierwszy poranek bez mdłości-jupi :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972097 przez pesq
Kasia kurcze ty już 16 tydzien zaczynasz! Ojaaaaaaaaaa :))))))) .

Dziewczynki, mialyscie pokazac brzuszki :)

9 lata 9 miesiąc temu #972098 przez Kasia888
Tak pesq na to wygląda :P ale brzucha brak, zaczynam się martwić, kiedy on zacznie rosnąć? już moja siostra po zjedzeniu ma większy ode mnie.
Pokażę Wam jak będe widziała, że jest co :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #972100 przez jurada
Kasia u ciebie to pewnie nie będzie az w końcu jak wystrzeli to sama będziesz oczy przecierać ze zdumienia ze poszlas spać bez brzusia a wstalas z brzusiem:)

9 lata 9 miesiąc temu #972101 przez jurada
Bleee ale się najadlam... Naszło mnie na.... Makaron z jajkiem taki z patelni, wymieszane pomemłane i gotowe... Chyba na jajka nie spojrzę przez najbliższy czas :)

9 lata 9 miesiąc temu #972102 przez basiek149
Kasia nie martw się. ja w pierwszej ciąży długo, długo nie miałam brzuszka. a moja siostra jak szła do ślubu w ciąży pod koniec 5m-ca to mało kto widział, że coś się u niej kryje pod sukienką. zresztą całą ciążę miała nie wielki brzuch a mała urodziła się jak najbardziej zdrowa i prawie 3300g ważyła :] może po prostu taki urok pierwszych ciąż :)

my dziś na obiad mamy pulpeciki w sosie koperkowym mmm... :woohoo: uwielbiam :)

9 lata 9 miesiąc temu #972104 przez Zazanna
Dziewczyny ale jestem zmęczonaaaaa..............................
Pojechaliśmy po 7 na zakupy -stwierdzamy, że to świetna godzina bo w tesco puściutko :) Po raz pierwszy na zakupach się nie wściekłam ani razu, że mnie ktoś trąca albo co... :)
No i jak wróciliśmy tak stoję w kuchni -.-'
Najpierw zmywanie -z 3 dni ! Bo T. zapominał kupić płynu do mycia naczyń wrrrrgggrrrrrrr -no ale kupiliśmy zapas na 2 lata na wszelki wypadek heh :P
Rozpakowanie zakupów -dwie godziny. Bo jak robimy duże i takie "zapasowe" to od razu przecieram i układam w spiżarce i w ogóle, mięso dzielę, lodówkę też przecieram itp.
No i to co mam mieć podsmażone do sałatki to już mam, a teraz muszę się wziąć za ciasto, bo mi nie zdąży przestygnąć, a muszę je przełożyć kremem.
I mój brat miał przyjechać wcześniej aby mi pomóc chociaż z kanapkami, ale niestety coś mu wypadło i nie dość, że mi nie pomoże to jeszcze się spóźni.

Mam dziś hejta na wszystkich facetów B) Zabiję i poćwiartuję, a potem nakarmię piesałka B)

9 lata 9 miesiąc temu #972111 przez asiekasiek
oj Zazanna nie dziwie się, że jesteś wściekła :)
Ja od rana sprzątam ale na szczeście skończone, byłam również na zakupach i obiad teraz dopiero położyłam się i odpocznę sobie. Bo kurcze znowu mnie boli dół pleców ale chociaż brzuch tak nie boli ...
a później jeszcze mam robić kopiec kreta :) nie jadłam nigdy ale dzisiaj reklamę widziałam i taki smak mi się zrobił na niego :)

9 lata 9 miesiąc temu #972115 przez jurada
Asiek! Hahaha jednak ciążowe zachcianki u dwóch obcych sobie kobiet w podobnej fazie ciąży są identyczne

Załącznik nie został znaleziony

Też dzis robię :)

9 lata 9 miesiąc temu #972116 przez Zazanna
Łooo Dziewczyny hahhaha super :D:D:D

A ja dziś robię:

www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-marchewkowe,-najlepsze

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 9 miesiąc temu #972120 przez asiekasiek
Jurada no świetnie:) ale zgralysmy sie:) nigdy nie robiłam i nie jadłam ale tak smacznie wyglądał na reklamie ...:) mam nadzieje ze wyjdzie:)

Zazanna to twoje ciasto tak wygląda?? bo wygląda jak z obrazka:) tez takie zjadłabym:) nigdy ciasta marchewkowego nie robiłam...
właśnie po spałam troszkę i idę do kuchni:)

9 lata 9 miesiąc temu #972122 przez Zazanna
Moje jest bez orzechów włoskich na górze, bo nie przepadam i do środka nie daję, ale poza tym identyko B)
Przepis bardzo łatwy, a po prostu mega pyszne :)

A i zamiast serka philadelphia (czy jak go się pisze) ja daję do kremu łaciaty śmietankowy -jest dużo tańszy, a w smaku dokładnie to samo :)

9 lata 9 miesiąc temu #972123 przez pesq
Zazana podziwiam! Przepisy z moich wypieków są super ale dla mnie zdecydowanie za trudne, mam nadzieje że ci wyjdzie :)

Ja dzis zrobilam super sałatke, a wieczorem jedziemy do znajomych (kolezanka w 8 msc-u, ah bedziemy monotematyczne <3 ) wiec próbuje zrobic tartę... ale nie jestem zbyt dobrą kucharką, mimo że to tarta z mascarpone na spodzie z ciasteczek i masla, to i tak pewnie zepsuje :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia