BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972031 przez asiekasiek
hej laseczki :) z dzidzia wszystko ok :) mierzy 7.21mm. ale powiedział ze nerki mnie bolą i układ moczowy mam zainfekowany:( wiec jakby zaczęły mnie bardziej boleć przez weekend to mam dzwonić do niego i szpital. a jak nie to i tak w poniedziałek mam dać znać co i jak bo inaczej dalej szpital... przepisał mi no spe urinal i magnez. i mam szybko robić badania moczu. dobrze ze poszłam bo właśnie z koleżanką rozmawiałam i powiedziała ze tez miała problemy z układem moczowym i ze przez to córeczka miała wlokniaki na serduszku. wiec kurcze dobrze ze pojechalam.

pesq co za przystojniak:) śliczne zdjęcia:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972032 przez mysia5
..

9 lata 9 miesiąc temu #972033 przez pesq
Umowilam sie 20 marca na ten test pappa z krwi ale teraz jak mi troche emocje odeszły to nie wiem czy dobrze zrobiłam. Lekarz powiedzial ze nie zaleca ale też nie odradza, ja to chyba robie po to zeby miec wieksza pewnosc bo panikara jestem zawsze, a z drugiej strony czytam rozne rzeczy i sama nie wiem... Ktore z Was (oprocz Zazany bo wiem) robia pappa ?

9 lata 9 miesiąc temu #972034 przez mysia5
Zazanka, Sylwia świetnie ze wszystko dobrze  ;)
Pesq śliczny maluch :)
Ja tez jestem po wizycie i lekarz powiedział ze wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo.
Ma ponad 5 cm  i widziałam jak machał mi rączkami  :woohoo:

To mój ' maly-wielki' skarb  <3 :)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972039 przez pesq
Naczytalam sie jeszcze ze jesli nie ma wskazan to czesto roznie wychodza te wyniki pappa i zalecaja amniopunkcje, a ja nie wiem czy nie mam z dzieckiem konfliktu krwi i nie daj Boże by cos ten.. Jeny z jednej strony mam srodki na to, zeby pappa zrobic przyjaciolka robila mowi rob bedzisz pewna, a z drugiej nie wiem czy warto sobie robic w glowie metlik..

9 lata 9 miesiąc temu #972042 przez asiekasiek
pesq ja robiłam tylko badania genetyczne. u mnie w rodzinie czy w rodzinie meża nikt nie miał żadnych dzieci chorych.
też mówiła, że jak chce to mogę zrobić, a jak nie to nie trzeba też. Więc ja nie robię.

9 lata 9 miesiąc temu #972043 przez pesq
Sprawa jest taka, ze parametry z usg są super. Moja nadgorliwosc krzyczy zrob test podwojny tylko sie upewnisz - ale jesli test sie pomyli albo nawet pokaze szanse 1:200 (co oznacza 1 na 200 dzieci chore) to co dalej ? Amniopunkcja w przypadku mojej grupy krwi to nie dobry pomysl i chyba bym sie na nia nie zdecydowala.. przeciez wtedy do konca ciazy bede umierac ze strachu. A z drugiej strony jestli wyszedlby super to bym byla bardziej pewna ze wszystko ok...

9 lata 9 miesiąc temu #972044 przez asiekasiek
no to już nie wiem pesq. ja nie robię, dużo osób nie robi nawet badań genetycznych. Ale jak masz być spokojniejsza i masz na to fundusz to pewnie i zrób :laugh: będziesz spokojna:)

9 lata 9 miesiąc temu #972053 przez pesq
Mąż spi juz godzine z wrazen i zmeczenia :) a ja mimo tego ze sie polozylam nie moglam zasnac wiec wstalam i jem gołąbki.. juz 3 :o

9 lata 9 miesiąc temu #972058 przez Lidziun
Widzicie dziewczyny piątek 13 kto by powiedział ze to będzie taki tajny dzień, wiecie jak byłam na USG to lekarz wypisał tez test trisomii 21 czy cos takie którąś z was tez miała takie cos, wyczytalam gdzieś ze jest to test w kierunku z.Downa ale sama na e wiem tyle tak jest oznaczeń ze nie mogłam się polapac i nie sprawdzalam żółtego, my dzisiaj u teściowej byliśmyi w poradni pprzed małżeńskiej, śmiać mi się chciało jak facet opowiadał jak naturalnie sprawdzać cykl itd a ja w ciąży jestem, bardzo zabawnie było, teraz relaks i spać, dobranoc mamuski

9 lata 9 miesiąc temu #972065 przez Zazanna
Hej Wam :)

Lidziun dokładnie tak jak napisałaś to dotyczy ZD. Sprawdza, czy ilość chromosomów jest prawidłowa :)

"Dziecko z trisomią 21 (bardziej znana jako zespół Downa), ma trzy kopie chromosomu 21 zamiast dwóch kopii (jednej pary chromosomów 21). Dlatego su dziecka z zespołem Downa obserwuje się 47 chromosomów a nie 46. Trisomia 21 jest najczęstszą nieprawidłowością chromosomalną z niepełnosprawnością intelektualną jako głównym objawem. W niewielu przypadkach występuje również wrodzona wada serca lub inne nieprawidłowości fizyczne, które w czasie ciążymożna wykryć za pomocą badania ultrasonograficznego (USG)."

My zaraz na zakupy jedziemy, bo dziś gości mamy i będę robić ciaaasto mniam :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #972070 przez asiekasiek
Myśia śliczne bobo:)

lidziun ja na wynikach z badań genetycznych mam ten test trisomia u to jest tak jak pisała zazanna.

zazanna kurcze tez nie lubię być tak traktowana:(
kurcze wstałam nie bolały mnie nerki a teraz znowu zaczyna:(

9 lata 9 miesiąc temu #972074 przez sabina
heeelllolll :D

mysia Twoj bobas nam macha zauwazylas? :D

kurcze ja to sie czuje wieczorami tragedia okropnie klade sie wczesnie spac po to aby przestac juz czuc to wszystko bleeeccchhhh jeszcze z secem cos mi sie dzieje znowu :S

pesq dobrze ze wszystko ok :) ja bym nie robila nic wiecej na Twoim miejscu wiesz ze wszystko ok nie masz wskazan do tego aby robic ......

zazanna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #972075 przez jurada
Mysia twój maluch mówi " SIEMA MAMA WIDZISZ JESTEM CAŁY I ZDROWY"
:P

9 lata 9 miesiąc temu #972088 przez basiek149
Mysia no zdjęcie maleństwa masz wręcz rewelacyjne z tą rączką heh :) :) :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia