- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Planujemy chociaż na tydzień nad polskie morze w maju, wyjazd za granicę raczej odpada.
Plusem jest to, że mam teściową na mazurach, więc co roku też tam się wybieramy. Tyle, że jak nie trafi się na pogodę, to nie ma zbyt wielu rozrywek...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
u mnie wakacje w tym roku odpadają ale w przyszłym roku już sobie nadrobimy, pojedziemy już całą rodzinką
a pogoda dzisiaj znowu rozpieszcza, tylko dzisiaj troszku wieje. ale i tak zaraz idę się wylegiwać przed domkiem na słoneczku lubię taką pogodę, jak jest pogodnie ale jeszcze nie gorąco. lata mnie potwornie męczy ale wiosna jest przecudowna
- niezapowiedziana
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
Kurcze dziewczyny ja chciałam jechać na mazury właśnie w lipcu do rodzinki, ale już sama nie wiem...zobaczymy chyba jeszcze jak się będę czuła i czy będę się w stanie przemieszczać w ogóle ;P
ps.: tak się cieszę z syyyyynka :D:D
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Witam nowe mamusie
U mnie tez pogoda piękna, ale nie mam siły iść na spacer, bo dopadł mnie bol brzucha Czuję, ze to więzadła się rozciągają, bo ten bol to raczej taki od mięśni. Szczególnie jak chodzę i na bok się przewracam. Na szczęście przechodzi po zmianie pozycji, jednak na spacer nie ma szans...
Asiek, ja się jeszcze nie zastanawiałam nad wakacjami, ale pewnie pojedziemy nad morze Od moich rodziców to jest ponad 100km, wiec w kazdej chwili mozna się wybrać jak ich odwiedzimy
W tamtym roku byliśmy w Kołobrzegu wlasnie w maju i bylo tak okrutnie zimno, ze raczej w czerwcu się wybierzemy dopiero...
Piękne te Wasze maluszki, ja dostalam zdjęcie ale tak niewyraźnie widac, wiec nie wstawiałam. W ogole na tych prenatalnych nic tam nie widzialam prawie na usg, jakiś inny sprzęt ten lekarz miał. Oczywiscie udawałam, ze widzę, bo nie chciałam wyjść na ślepą Dokladnie sobie obejrzę u swojego ginekologa
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
fajnie, że jest nas coraz więcej. tak sobie przeglądałam niektóre miesiące na forum i w niektórych miesiącach jest cisza. a nas jest aż tyle fajnie
ja przed chwilą wróciłam z tarasu, tak mnie muliło na tym powietrzu, ze gdybym tam mogła leżeć a nie siedzieć to na pewno bym w chwile tam zasnęła tak jest przyjemnie
nie chce mi się dzisiaj gotować, a tak chodzi za mną pizza, że chyba zaraz pomarudzę trochę mężowi żebyśmy gdzieś na nią pojechali...
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Powiedzcie mi dziewczyny, czy Was też czasami kłuje pępek?
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Mnie czasami kłuje w okolicach pępka. Dzisiaj wyczytałam, ze to od tego, ze macica powiększa się i coraz bardziej naciska na jelitaanisia27 napisał: Ja dzisiaj robię cukinie faszerowaną- w końcu apetyt wrócił
Powiedzcie mi dziewczyny, czy Was też czasami kłuje pępek?
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Ja za to zasiadłam z talerzem sałatki greckiej, na początku bez przekonania, ale powiem Wam że tak mi dobrze wchodzi ta feta jak nigdy;) tzn zawsze lubiłam, ale dziś jak zloto;)
Sabina, narazie planuje na początku kwietnia wrócić do pracy, być może po Wielkanocy bo w sumie zwolnienie mam do 11.04 ale zobaczymy jak będzie wyglądał ten krwiak na kontroli 31.03
Potem od czerwca prawdopodobnie już na zwolnienie bo najpierw jedno wesele w pl w boże cialo, po powrocie będę mieć chwile żeby przygotować pokoik i zrobić wszystkie zakupy żeby było gotowe na powrót po porodzie a od połowy lipca mogę wziąć juz macierzyński i wtedy polecę do pl (akurat lecimy na kolejne wesele wiec juz potem po prostu zostane).
Oczywiście jak widać dzidziuś poddaje plany weryfikacji wiec zobaczymy jak to będzie
Mnie też czasem kluje około pępka, a dodatkowo czasem mnie tak jakby "ciągnie" po bokach coś, jakby pod jajnikiem albo nad pachwina, Zapytam w piątek na wizycie czy to ok, ale mój mąż mówil ze jego siostra tez mu opowiadała ze tak miała.
A no i o mało zapomniałam, witaj Anisia:)
- niezapowiedziana
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziwny człowiek.....
No i sprzęt w sumie średni... nawet nie powiększył obrazu..
Dlatego chcemy sie z M. wybrać tak za tydzień, dwa na prywatne USG.. Mieć dużo ładnych zdjęć, objaśnienia co i jak no i ludzia który nas nie będzie krytykował za wszystko Jakieś sugestie?
Zapisałam się też do lekarki która pracuje w szpitalu w którym chce rodzić ale pierwszy wolny termin miała na 11 maj Więc trochę jeszcze musze poczekać, ale potem już tylko do niej będę chodzić!
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
wrzucajcie zdjecia brzuszkow, niech nas bedzie coraz wiecej