BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #189394 przez gosia2324
Agusia83 napisał:

Mam pytanko? do dziewczyn, ktore maja juz jedne swoje pociechy....czy kilka dni przed porodem czulyscie, ze cos sie zaczyna dziac, ze to lada chwila? Moze w dniu kulminacyjnym cos przeczuwalyscie? Jakies sygnaly? Oczywiscie oprocz odejscia wod lub rozpoczecia sie skurczy....

hmmm, ale kapusniakiem lub bigosem to bym nie wzgardzila :silly: jednak nie chce jesc takich rzeczy bo kapusta wzdyma...

Agusia,
mi przez caly tydzien do porodu bardzo czesto w ciagu dnia twardnial brzuch, Czesciej niz zwylke, no i 2 dni przed porodem odszedl mi czop.
A w dniu porodu mega oczyszczanie organizmu ...
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #189405 przez Agusia83
Gosia, mnie tak wlasnie twardnieje brzuch non stop...niewazne czy leze, siedze, czy tez chodze...czop juz mi dawno odszedl...a od wczoraj chyba mam oczyszczanko...kurcze, moze i u mnie cos sie wykluwa?
13 lata 3 miesiąc temu #189407 przez gosia2324
pomęcz sie troche, ja wchodzilam i zchodzilam z takiego malego stolka :)
13 lata 3 miesiąc temu #189409 przez Agusia83
Hmmm, wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie i naprawde sie zmeczylam...nie mam malego stolka, a na wiekszy sie boje...pochodzilam dzis troche po schodach....moze porabie przysiady/????one tez sa wyczerpujace...nie?
13 lata 3 miesiąc temu #189411 przez bewipo
Witam :)
Agusia u mnie tylko ten śluz podbarwiony krwią był parę dni przed porodem, a tak to nic wiecej.
Widzę kiepskie nastroje, więc puszczam do was oczko
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189422 przez gosia2324
Bewipo, Anitka to miniaturka Mamusi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Ja Ci idzie karmienie, moj glodomor tylko by siedzial przy cycku :)
a mleka mam dla bliźniąt chyba :)
13 lata 3 miesiąc temu #189423 przez Agusia83
Jakie zawadiackie zdjecie :laugh: sliczna Anitka :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #189426 przez fanka
Jestem Dziewczyny, oczywiście w dwupaku- jakby inaczej :-) więc po wczorajszych moich rajdach (olejek- schody- sok z malin- schody- sok z malin- schody) skurcze męczyły mnie z 3 godz i oczywiście przeszły.
Dziś ktg i wizyta, więc na ktg ani pół skurczu. Na badaniu zero postępu, rozwarcie ani na milimetr się nie powiększyło, szyjka się nie skróciła i Młody dosyć wysoko tak powiedziała Pani doktor. Na usg ok, wody płodowe w ilościach jeszcze dobrych. Jeśli nic samo się nie zacznie , na co sie nie zapowiada to we wtorek między 8 a 9 zgłosić się do szpitala i tam sobie będę leżeć i umierać z nudów i czekać na ciąg dalszy. Pani doktor zaznaczyła, że jeśli jakiekolwiek bym miała obawy , że coś jest nie tak to oczywiście zgłosić się wcześniej. No i dalej kazała próbować żeby ruszyło samo (schody, sprzątanie, sex). Badania moczu mi wyszły nie bardzo, jak to pani doktor określiła- dużo tam śmieci i dostałam jeszcze saszetkę jakiegoś leku , dobrze, że tylko saszetkę bo jedna saszetka kosztuje 40 zł, to nie wiem ile kosztuje całe opakowanie. Aha i zwolnienia mi już nie przedłużyła bo mówi, że nie bardzo może bo oni tylko do terminu porodu mają wypisywać także jutro jeszcze wycieczka do rodzinnej mnie czeka :-(

Bewipo- Anitka śliczna :-)
No i po kilku intensywnych dniach znów nastała u nas cisza, żadna nie chce rodzić! ;-)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #189433 przez gosia2324
Fanka Dawidkowi to musi byc w tym brzuchu za dobrze :)!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #189437 przez mgielka22
Ale sie spalo super przez 2h :D

Bewipo Anitka boska :D

Qrcze ja juz mam dosc tych objawow albo sie zacznie albo nie, juz mnie to mierzi...

Fanka brodawki jeszcze niech maz masuje ja po nich mialam takie skurcze ze woooo tylko ze przeszly :P

I sie psuje statystyka nie ladnie... :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #189439 przez fanka
Gosia- chyab tak, za dobre warunki mu stworzyłam ;-) ja się śmieje, że przejdę na dietę, może jak zgłodnieje to wyjdzie ;-)
13 lata 3 miesiąc temu #189441 przez bewipo
gosia2324 napisał:

Bewipo, Anitka to miniaturka Mamusi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Ja Ci idzie karmienie, moj glodomor tylko by siedzial przy cycku :)
a mleka mam dla bliźniąt chyba :)

U mnie to mniej więcej tak, że mała ok 4 h śpi, potem przez kolejne 4 co chwila przy cycu, tak, że nawet na siusiu nie mogę iść bo zaraz się kokosi ;)
Jakoś powoli dajemy radę :)
13 lata 3 miesiąc temu #189444 przez mgielka22
a skad wiecie ze caly czop odszedl??? Mi 3x cos odchodzilo ale bylo normalne bez domieszki krwi...
13 lata 3 miesiąc temu #189446 przez Agusia83
Hmm...mnie czop odszedl w szpitalu....tak mowili wszyscy lekarze, ktorzy mnie badali...mialam brazowy, rozciagliwy sluz...schodzil 2 dni, non stop...teraz zdarza sie, ze jakies glutki wychodza, ale sa juz bezbarwne lub bialawe...
A niedawno myslalam, ze moze wody odchodza bo poczulam w pewnym momencie, ze jest mi bardzo mokro...wkladka cala zalana....ale to na pewno nie wody, tylko znow jakis durny sluz....

A wczoraj wieczorem zauwazylam, ze brodawke mialam cala poklejona...mleczko sie troche ulalo z cyca :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #189452 przez kasia79
Dziewczynki ja tylko na chwilę bo zaraz jadę na zebranie do szkoły.

Byłam u lekarza imam skierowanie na jutro rano do szpitala, więc tak, mała waży ponad 4 kg, łożysko już tak stare że nie domaga, krótka pępowina, i najgorsze zaburzenia przepływów pępowinowych :( więc od jutra mnie nie będzie, proszę napiszcie mi do której mogę pisać ze szpitala.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia