BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 6 miesiąc temu #197458 przez mgielka22
chyba cierpie na zespol napiec przedporodowych...
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #197463 przez Smerfetka
Klatina gratulacje! :)
A ja dziś byłam na KTG bo już 2 dni jestem po terminie. Z Leo wszystko dobrze, tylko u mnie skurczy brak. W ciągu 20 minut były podobno tylko 2, których i tak wcale nie czułam :ohmy:
13 lata 6 miesiąc temu #197472 przez mgielka22
Jak to jest z tym KTG same sobie zalatwilalyscie??? Mi lekarz nic nie mowil :angry: a nie wiem czy moge sie zglosic do szpitala w ktorym bede rodzic zeby mi zrobili i czy to jest platne???
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #197476 przez Joanna-Rona
Witajcie Kochane Dziewczyny!

Ja w zeszłym roku o tej porze też cierpiałam na zespół nerwów przedporodowych. Ostatecznie 27 września przyszła na świat Alicja teraz już duża panna. A ja cóż kończę właśnie wychowawczy i niestety wracam do pracy. Cudowne chwile przed Wami! Gratuluje już tym rozpakowanym Mamusiom!

mgielka22 KTG w szpitalu nie jest odpłatne, powinnien Cie na nie skierować lekarz prowadzący który Cię prowadzi i zazwyczaj pracuje w danym szpitalu. Powinnaś mieć ze sobą książeczkę ubezpieczeniową.
13 lata 6 miesiąc temu #197493 przez mgielka22
Mam ten problem ze moj lekarz nie podlega zadnemu szpitalowi on ma po prostu swoja przychodnie...
13 lata 6 miesiąc temu #197497 przez Ani-ta
Klatina gratulacje :laugh:
a mnie naszło na zrobienie jabłecznika (nowy przepis) i właśnie wystawiłam ciasto z piekarnika ciekawe czy będzie dobry :laugh:
gosia śliczne te ciuszki na chrzest :) ja planuje chrzest dopiero w święta BN
13 lata 6 miesiąc temu #197534 przez Smerfetka
Mgiełko mój lekarz pracuje w szpitalu w którym robiłam badanie. Kazał mi się zgłosić jak minie termin a nie urodzę więc poszłam :)
Ale jak zgłosisz się do szpitala w którym zamierzasz rodzić to myślę że bez problemu Ci zrobią to badanie :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #197561 przez gosia2324
13 lata 6 miesiąc temu #197570 przez mYSZA
Gosia, słodziak z tej Jagódka!

moja lekarka pracowała w szpitalu w którym rodziłam i dawała mi co tydzień skierowania żeby mieć 5 ktg na 24h

co do kolki- dzięki Pati. spisze sobie tą nazwę. jutro idziemy do lekarza wiec z nią też pogadam o tym.
a w ogóle dzis Janko ma takie odparzenia, ze masakra. zasnęliśmy po tym ataku kolkowym o 2- tj wtedy go karmiłam i wiedziałam, że kupkę walnął w pieluchę i ze go po karmieniu musze przewinać. ale obydwoje ( tj. ja i Jan, bo mój mąż padł już po tym nocnym spacerze po tarasie) zasnęliśmy i biedak leżał z tą kupą do 6.30;/ wygląda to nieniajlepiej ale jak go wysmarowałam sudocremem to był prawie cały biały od pasa po kolana wiec mam nadzieję, ze zadziała!

oj ciężko jest być mama takiego malucha- jest się mu niezbędnym do życia a i tak nie zawsze jesteśmy w stanie pomóc w cierpieniu. i cierpi sie wtedy też!

Janek z nami!
13 lata 6 miesiąc temu #197586 przez mgielka22
Bede musiala zadzwonic i sie zapytac chyba ze jak jutro bede u lekarza to sie zapytam...
13 lata 6 miesiąc temu #197610 przez Pyśkaaaa
Gratuluje Klatina :kiss:
Migielka ja za KTG płace 30 zł moj lekarz też nie podlega zadnemu szpitalowi i wykonuje je prywatnie ale jak dziewczyny piszą mozesz sie zgłosic do szpitala z ubezpieczeniem i powinni zrobic...

dziewczyny ale mnie boli w okolicach krzyża chyba umrę...

Gosia Jagodka cudna :)
13 lata 6 miesiąc temu #197612 przez Edyta1986
hej kobietki :)
ja jutro ide do szpitala bo juz bede tydzien po terminie i pewnie beda juz wywolywac bo objawow zadnych ani nic :(
w zwiazku z tym to mam pytanko:czy ktoras z was moglaby mi na priva wyslac numer kom to bym sie odezwala jak sie juz "urodzimy" i jakies zdjecie Wojtusia wyslala :)
Pozdrawiam :)
13 lata 6 miesiąc temu #197613 przez mgielka22
Pyśkaaaa napisał:

Gratuluje Klatina :kiss:
Migielka ja za KTG płace 30 zł moj lekarz też nie podlega zadnemu szpitalowi i wykonuje je prywatnie ale jak dziewczyny piszą mozesz sie zgłosic do szpitala z ubezpieczeniem i powinni zrobic...

dziewczyny ale mnie boli w okolicach krzyża chyba umrę...

Gosia Jagodka cudna :)

Pyska moze sie zaczyna porod :D
13 lata 6 miesiąc temu #197640 przez Pyśkaaaa
tylko że mnie boli tak jednostajnie.
dziewczyny a jeszcze głupie pytanie mam jak macie skurcz to was boli dół brzucha tak jak na okres i przy okazji twardnieje czy to jakiś inny ból :unsure:
13 lata 6 miesiąc temu #197649 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

tylko że mnie boli tak jednostajnie.
dziewczyny a jeszcze głupie pytanie mam jak macie skurcz to was boli dół brzucha tak jak na okres i przy okazji twardnieje czy to jakiś inny ból :unsure:

Boli jak na okres i twardnieje co jakis czas,
A przy skurczu jest tez takie uczucie jak zaciskanie paska na 10-15 sekund
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży