BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #203636 przez Ani-ta
Lily gratulacje :)
z nierozpakowanych zostały 3 osoby ;)
to ty piszesz że 4080g to dużo, mój "maluch" na wtorkowym USG miał 4200g i nie zamierza wyjść :angry: więc jutro idę do szpitala :blush:
Marta a twoja Maja śliczny pucuś :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203641 przez gosia2324
Witam Was mamusie :)
No tak wrzesien sie konczy i dzieciaczki rosna na potege :)

A to my z wczoraj ...
;
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203644 przez pati-m
Witam :)
Lily gratulacje :)
Gosia - słodziak z tej Twojej królewny. Urosła :)

Mój Kacperek zasłużył dziś na medal - obudził się tylko 3 razy w nocy i pospał do 9 :)

Oto nasza tabelka - część dziewczyn zniknęła z forum, ale może się odezwą jeszcze :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203646 przez gosia2324
Oj urosla i to bardzo ...
Juz ubranka na 62 poszly w roch a urodzila sie 50 cm :)
Tylko dalej mordujemy sie z przyzwyczajaniem do smoczka, butelka wody tez sie nie napije :dry:

Pati w niedziele nasze maluchy przestaja byc noworodkami :)
Konczymy Miesiac !!!!
Troszke zal ze tak szybko rosna ...
13 lata 3 miesiąc temu #203649 przez pati-m
A smoczek lovi nie działa? Mój Kacper nie ssie smoczka wogóle bo go wypluwa, ale jak budzi się wygłodniały to wtedy bierze do buziaka i possie go jakiś czas dopóki jedzonka nie dostanie - taki zastępnik na chwilę :silly: Z aventu nie chciał trzymać w buziaku bo się krztusił, ale kupiliśmy te lovi.pl/produkty,dynamiczny_smoczek_uspo...uEwqsCFQTwzAodhXTCsQ i po kłopocie :)
My też wskoczyliśmy już w ubranka 62 :)
13 lata 3 miesiąc temu #203650 przez gosia2324
pati-m napisał:

A smoczek lovi nie działa? Mój Kacper nie ssie smoczka wogóle bo go wypluwa, ale jak budzi się wygłodniały to wtedy bierze do buziaka i possie go jakiś czas dopóki jedzonka nie dostanie - taki zastępnik na chwilę :silly: Z aventu nie chciał trzymać w buziaku bo się krztusił, ale kupiliśmy te lovi.pl/produkty,dynamiczny_smoczek_uspo...uEwqsCFQTwzAodhXTCsQ i po kłopocie :)

mam smoki Lovi, Nuka, aventu i Nuby ... I NIC :(
13 lata 3 miesiąc temu #203651 przez pati-m
gosia2324 napisał:

Pati w niedziele nasze maluchy przestaja byc noworodkami :)
Konczymy Miesiac !!!!
Troszke zal ze tak szybko rosna ...

Wiem :) Zleciało mi tak szybko, że aż się dziwię. Wydaje mi się, że jest u nas najwyżej tydzień a tu już prawie cały miesiąc :) Ale z drugiej strony się cieszę, bo kolejne etapy też będą cudne. Już teraz chodzę cała w skowronkach jak się Kacper uśmiechnie - wiem, że to nieświadomie robi ale i tak dumna jak paw jestem z niego, hihihi :lol: No i nauczył się sam przewracać z boczku na plecki i z brzuszka na plecki :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #203652 przez ewelinaa
witam w czwartek :)

Marta - no faktycznie pucata dziewczynka, ale do twarzy jej z tym :lol: :kiss: :kiss:

Gosiu - Jagódka to już duża dziewczynka, ślicznie razem wyglądacie :laugh: Ja swojej córce cały czas ubranka na 56 zakładam, ostatnio nawet dokupowałam coś w tym rozmiarze, bo wcześniej kupowałam wszystko na min. 62 - będzie na później

U nas ze spaniem w nocy nie ma problemu, mała budzi się przeważnie dwa razy, tylko je i od razu zasypia :woohoo: Także noce w miarę spokojne i mam nadzieję, że tak będzie cały czas :S

I zaklepałam już chrzciny, na 23 października, a 24 jest nasza druga rocznica ślubu. Więc dwie imprezy za jednym razem ;)
Znalazłam też sukieneczkę do chrztu www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=65&o=1960
13 lata 3 miesiąc temu #203655 przez pati-m
gosia2324 napisał:

pati-m napisał:

Może po prostu nie będzie ssała smoka. Mój brat jak był mały, to nie było siły żeby go zmusić do ssania smoczka i nigdy go nie miał. A czemu zależy Ci żeby Jagódka polubiła smoczka?
13 lata 3 miesiąc temu #203656 przez gosia2324
my chrzcimy 16 go.
A Sukieneczke licytuje :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203659 przez gosia2324
pati-m napisał:

gosia2324 napisał:

pati-m napisał:

Może po prostu nie będzie ssała smoka. Mój brat jak był mały, to nie było siły żeby go zmusić do ssania smoczka i nigdy go nie miał. A czemu zależy Ci żeby Jagódka polubiła smoczka?

Bo portafi tylko usnac przy piersi i nic innego ja nie jest w stanie uspokoic, a jak zostaje sama z mezem to koniec, placz i czeka az mama z cyckami sie zjawi :)
A poza tym za duzo je i ulewa a ze smokiem moze by przeczekala 15 min za nim dostanie 2go cycusia :)
Teraz tez, spala, zaczela marudzic, wzielam ja na rece, zlapala piers na 2 min i spi dalej. mozna juz ja odlozyc do wozka
13 lata 3 miesiąc temu #203660 przez ewelinaa
gosia2324 napisał:

my chrzcimy 16 go.

A jaką sukieneczkę licytujesz?

I jak ubieracie dzieciaczki na chrzest? Bo nie wiem ile "warstw" pod sukienkę założyć B)

Przed chwilą przyszedł listonosz i przyniósł zaproszenia na chrzest :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #203661 przez pati-m
No tak, teraz rozumiem i pewnie masz rację - tak by było dla niej lepiej i dla Was troszkę wygodniej :)
13 lata 3 miesiąc temu #203664 przez gosia2324
ewelinaa napisał:

gosia2324 napisał:

my chrzcimy 16 go.

I jak ubieracie dzieciaczki na chrzest? Bo nie wiem ile "warstw" pod sukienkę założyć B)

Ja ubieram biale body , rajtuzki i sukienke a na wierzch kombinezonik

allegro.pl/sliczna-sukienka-na-chrzest-d...rek-i1843565364.html , a zaproszenia allegro.pl/zaproszenia-chrzest-urodziny-...cja-i1809551800.html jakie Ty masz ? :)
13 lata 3 miesiąc temu #203665 przez pati-m
ewelinaa napisał:

gosia2324 napisał:

my chrzcimy 16 go.

ewelina - to pochwal się zaproszeniami :) Nie martw się, nie będziemy się wpraszać :silly:

Ja będę chrzciła Kacpra po Nowym Roku, bo zależy mi na tym, aby był troszkę większy i już siedział, więc jeszcze nic nie planuję, bo daleko do tego wydarzenia :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia