- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203082 przez Agusia83
Marta, jak to dobrze, ze tak szybko sie zorientowaliscie, ze jest cos nie tak...jak juz pisalam Opatrznosc Boza nad Wami czuwa...teraz na pewno bedzie juz dobrze.
Dziewczyny moja Emilka ma tak gruba pepowine, ze nie wiem kiedy kikut jej odpadnie...przed chwila byla polozna...pepek malej luszczy sie jak skora weza i nadal przy samej skorze jest taka spora rurka pewnie bedziemy czekac jeszcze z 2 tygodnie...na szczescie w przyszly czwartek mamy wizyte u lekarza, moze on cos poradzi....
Rano dzownil kurier i chyba bedziemy miec dzis wozek chociaz z drugiej strony moze to tez byc moj stanik, ktory zakupilam wczoraj mam jednak nadzieje, ze dzwonil po to bysmy wiedzieli, ze przyjedzie z ciezka przesylka a nie z malutka paczuszka...
Ide sie teraz polozyc, bo maluszek zasnal....
Dziewczynki, nie denerwujcie sie, ze chca Wam zrobic cc....uwierzcie mi, ze to nie musi byc zly wybor...przynajmniej nie bedziecie tak cierpiec jak my.....
Dziewczyny moja Emilka ma tak gruba pepowine, ze nie wiem kiedy kikut jej odpadnie...przed chwila byla polozna...pepek malej luszczy sie jak skora weza i nadal przy samej skorze jest taka spora rurka pewnie bedziemy czekac jeszcze z 2 tygodnie...na szczescie w przyszly czwartek mamy wizyte u lekarza, moze on cos poradzi....
Rano dzownil kurier i chyba bedziemy miec dzis wozek chociaz z drugiej strony moze to tez byc moj stanik, ktory zakupilam wczoraj mam jednak nadzieje, ze dzwonil po to bysmy wiedzieli, ze przyjedzie z ciezka przesylka a nie z malutka paczuszka...
Ide sie teraz polozyc, bo maluszek zasnal....
Dziewczynki, nie denerwujcie sie, ze chca Wam zrobic cc....uwierzcie mi, ze to nie musi byc zly wybor...przynajmniej nie bedziecie tak cierpiec jak my.....
Temat został zablokowany.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 3 miesiąc temu #203098 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Martus jak sie ciesze, ze juz dobrzbe!! Wycaluj Majeczke
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 3 miesiąc temu #203134 przez Mała
Witam.
My po spacerku, Olka teraz śpi, Kamil ćwiczy z rehabilitantką, a ja mam chwilę, żeby do Was zajrzeć.
Marta jak ja dobrze wiem o czym ty piszesz. Krzesło przy łóżeczku szpitalnym na 2-3 dni jeszcze znośne, a jak my po 2-3 tygodnie siedzieliśmy w szpitalu i na krześle, nie na żadnym leżaku czy fotelu. Ale stwierdziłam, że wszystko zniosę byle by być z dzieckiem, a jak są szpitale, że dziecko na noc samo zostaje np. Centrum Zdrowia Dziecka, nie wyobrażam sobie tego.
Marta a z tym karmieniem przez 5 min. to coś przesadzili, przecież Maja się tylko napije, a potem tego treściwszego mleka już nie zdąży i znów będziecie mieć problem, że za mało przybiera na wadze. A może ze swoim pediatra porozmawiaj?
My po spacerku, Olka teraz śpi, Kamil ćwiczy z rehabilitantką, a ja mam chwilę, żeby do Was zajrzeć.
Marta jak ja dobrze wiem o czym ty piszesz. Krzesło przy łóżeczku szpitalnym na 2-3 dni jeszcze znośne, a jak my po 2-3 tygodnie siedzieliśmy w szpitalu i na krześle, nie na żadnym leżaku czy fotelu. Ale stwierdziłam, że wszystko zniosę byle by być z dzieckiem, a jak są szpitale, że dziecko na noc samo zostaje np. Centrum Zdrowia Dziecka, nie wyobrażam sobie tego.
Marta a z tym karmieniem przez 5 min. to coś przesadzili, przecież Maja się tylko napije, a potem tego treściwszego mleka już nie zdąży i znów będziecie mieć problem, że za mało przybiera na wadze. A może ze swoim pediatra porozmawiaj?
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 3 miesiąc temu #203281 przez Marta M
Mala, dokladnie..my mialysmy jeszcze 3 osobowa sale i przez caly nasz pobyt lezal w tej sali chlopczyk urodzony jak Majka 6 wrzesnia i tylko na dwie noce byl u niego tata, raz go na dwie godzinki odwiedzila babcia i wujek, reszte caly czas sam, ciagle plakal, pielegniarki owszem daly mu jesc, przebraly ale to tyle, biedak plakal do upadlego potem ze zmeczenia zasinal i od nowa..mnie nie pozwolili do niego podchodzic zeby nic nie przeniesc, a tak chcialam jemu tez ulzyc..w nocy znow mnie zloscil bo spac nie dawal i taka meczarnia..mimo wszystko: CO ZA RODZICE!! Zostawic dziecko bez opieki
Nam kikut odpadl w 13tej dobie
Sylwia, Magda, Anita juz niedlugo...i za kilka dni bedziecie z nami pisac juz o mleczku, kupkach i odbijaniu Poki co TRZYMAM ZA WAS KCIUKI
Nam kikut odpadl w 13tej dobie
Sylwia, Magda, Anita juz niedlugo...i za kilka dni bedziecie z nami pisac juz o mleczku, kupkach i odbijaniu Poki co TRZYMAM ZA WAS KCIUKI
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203285 przez angellika1
Marta Nikos tez ulewa my po kazdym karmieniu trzymamy go w pionie minimum 30 minut a w nocy ukladamy na prawym boczku na uniesionym materacyku. dodajemy do mleka zagęęszczacz NUTRIKON Bebilona a jezeli karmisz piersia to mozesz podac malej przed karmieniem. Ulewanie po tym jest mniejsze
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203287 przez pati-m
Witam wszystkich!
Wreszcie mam chwilkę żeby napisać kilka słów!
Gratuluję nowym mamusiom Oj niewiele brzuchalków zostało
No i witaj Marta z Majeczką! Jak dobrze, że już jesteście w domku i wszystko skończyło się dobrze. Majeczka - Bunia prześliczna
My byliśmy wczoraj na wizycie kontrolnej u pediatry i okazało się, że Kacper w tydzień przytył 500g Czyli teraz waży już 4250g
U nas kikut odpadł w 11 dniu, ale niestety okazało się, że zrobiła się ziarnina i dlatego co tydzień mamy wizyty kontrolne u lekarza, bo smaruję małemu pępuszek takim specjalnym płynem żeby to zniknęło. Na szczęście na chwilę obecną zmniejszyła się o połowę, więc póki co obędzie się bez interwencji chirurga.
My teraz żyjemy wg kalendarza wizyt, bo przez tą fototerapię w inkubatorze musimy przepowadzić szereg badań czy z Kacprem jest wszystko oki - m.in. okulista, USG stawów biodrowych, brzuszka, badanie słuchu itp. Za każdym razem przed badaniem idę do tego lekarza z duszą na ramieniu i czekam na to by mi powiedzieli, że wszystko jest dobrze a mój maluch rozwija się prawidłowo.
Sorki, że się tak rozpisałam, ale skorzystałam z tego że bąbel śpi
Całuję wszystkie mamusie - obecne i przyszłe
Wreszcie mam chwilkę żeby napisać kilka słów!
Gratuluję nowym mamusiom Oj niewiele brzuchalków zostało
No i witaj Marta z Majeczką! Jak dobrze, że już jesteście w domku i wszystko skończyło się dobrze. Majeczka - Bunia prześliczna
My byliśmy wczoraj na wizycie kontrolnej u pediatry i okazało się, że Kacper w tydzień przytył 500g Czyli teraz waży już 4250g
U nas kikut odpadł w 11 dniu, ale niestety okazało się, że zrobiła się ziarnina i dlatego co tydzień mamy wizyty kontrolne u lekarza, bo smaruję małemu pępuszek takim specjalnym płynem żeby to zniknęło. Na szczęście na chwilę obecną zmniejszyła się o połowę, więc póki co obędzie się bez interwencji chirurga.
My teraz żyjemy wg kalendarza wizyt, bo przez tą fototerapię w inkubatorze musimy przepowadzić szereg badań czy z Kacprem jest wszystko oki - m.in. okulista, USG stawów biodrowych, brzuszka, badanie słuchu itp. Za każdym razem przed badaniem idę do tego lekarza z duszą na ramieniu i czekam na to by mi powiedzieli, że wszystko jest dobrze a mój maluch rozwija się prawidłowo.
Sorki, że się tak rozpisałam, ale skorzystałam z tego że bąbel śpi
Całuję wszystkie mamusie - obecne i przyszłe
- LILY
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203322 przez LILY
Witam serdecznie po tygodniowej przerwie
Dnia 24.09 urodziłam "malutkiego" Jasia Stasia. W cudzysłowiu bo jak na niemowlęce standardy to duży chłop 4080g i 60cm
Czy Mgiełka już urodziła? I kto jeszcze przed porodem? Może uda mi się później co nieco nadrobić lektury ale po tygodniu to moze byc niemozliwe
Dnia 24.09 urodziłam "malutkiego" Jasia Stasia. W cudzysłowiu bo jak na niemowlęce standardy to duży chłop 4080g i 60cm
Czy Mgiełka już urodziła? I kto jeszcze przed porodem? Może uda mi się później co nieco nadrobić lektury ale po tygodniu to moze byc niemozliwe
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203374 przez Agusia83
Martus masz racje, z Mai to niezly pucus mleczko mamy jej sluzy...najwazniejsze, ze juz jestescie w domku i ze na dobre mozecie cieszyc sie swoja krolewna.
Nam kikut odpadnie pewnie za 3 tygodnie....taka gruba pepowina i do tego luszczy sie teraz jak waz...mam nadzieje, ze zaden chirurg nie bedzie potrzebny...
Do tego malej prawie w ogole sie nie beka, jesli juz to ulewa...i dlatego na noc klade ja na prawym boczku a glowka jest troszke wyzej od reszty cialka, by przy ulewaniu sie nie zakrztusila....Moj skarb juz spi...wiec mam chwilke czasu, ale chyba i ja pojde sie umyc i do spania bo nie wiadomo jaka noc szykuje dla nas Emilka
Nam kikut odpadnie pewnie za 3 tygodnie....taka gruba pepowina i do tego luszczy sie teraz jak waz...mam nadzieje, ze zaden chirurg nie bedzie potrzebny...
Do tego malej prawie w ogole sie nie beka, jesli juz to ulewa...i dlatego na noc klade ja na prawym boczku a glowka jest troszke wyzej od reszty cialka, by przy ulewaniu sie nie zakrztusila....Moj skarb juz spi...wiec mam chwilke czasu, ale chyba i ja pojde sie umyc i do spania bo nie wiadomo jaka noc szykuje dla nas Emilka
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #203482 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Martus Majeczce slicznie z tymi pucusiami hi