BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #209705 przez beti
Pyśkaaaa napisał:

hej :)

malutkiemutez charczy w nosku i robie to samo co wy sol i odciąganie :)
dziewczyny ale macie duze śliczne dzidziolki :) nasz jescze taki kruszek malutki...
co do pologu to ze mnie leci jeszcze sporo ale w sumie to ja 1,5 tyg po cesarce
Beti co do porodu to masz racje pwoinnysmy se podac rece 12 godz meczarni i cesarka... a powiedz mi jak Twoja rana? bo moja juz prawie zagojona...:) nawet jeansy włoże i nie uciska za bardzo

a i jeszcze wam powiem ze zostało mi 5 kilo z 15 do zrzucenia :)

Nooo, tylko, że u mnie 20 h i CC :angry: :dry: :ohmy:

Rana już ok, ale wszystkie jeansy mnie wkurzają, bo mi ją drażnią, jest na takiej niefortunnej wysokości :(((
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #209706 przez kasia79
Wiesz co Gosiu, raczej Kacperek ciągle się garnie do pilnowania, myliłam się co do Natalki, bo myślałam, że chętnie mi będzie pomagała, a tu trzeba się prosić.
Ale nie ma się co dziwić ona ma już 14 lat i swój świat.
13 lata 3 miesiąc temu #209721 przez beti
Agusia83 napisał:

A w nocy sie przerazilam...oczywiscie od 2 do 4:30 miej]lismy sajgon, mala nie spala. Nic nie pomagalo, noszenie na rekach, lulanie, kladzenie na lozku, mowieni do niej, kamienie, przewijanie...ciagle plakala...a przeciez dostala leki na noc...az w koncu o 4:30 udalo mi sie ja uspic a o 5 nad ranem obudzil mnie przerazliwy krzyk...zerwalam sie na rowne nogi, wzielam kruszynke na rece...i sie okazalo, ze jest cala przemoczona...no to jak najszybciej ja rozebralam..ona zaczela sie zanosic placzem, wiec wzielam na raczki i zaczelam przytulac..w pokoju byl polmrok...no i zauwazylam na jej pleckach jakies wybroczyny, wystraszylam sie, ze to ropne krostki...zaswiecilam swiatlo...i sie okazalo, ze moja krolewna ma kupe na plecach :silly: ulzylo mi :lol: pierwszy raz Emilcia zrobila taka kupe, ze wyladowala na plecach :silly: mialyscie juz tak?

Taaaak, ja tej nocy :) tylko Fifi się załatwił aż po samą szyję :P :ohmy:

Ale to nic, poprzedniej nocy nasikał mi do oka!!!!!! :angry: :P :silly: :blush: :woohoo: :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #209723 przez beti
Gosia, Kasia...śliczne maluszki :)
13 lata 3 miesiąc temu #209725 przez Agusia83
Niezle wyczyny maja nasze dzieci...Emilke raz bolal brzuszek, polozna pokazala cwiczenie na wypuszczenie gazow i kupki z jelit...no i je wykonalam a po kilku sekundach cala fontanna kupy znalazla sie na mojej bluzce plus na przescieradle i lozku :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #209737 przez pati-m
Agusia - mogłabys proszę opisać to ćwiczenie?

gosia - Jagódka na modelkę :lol: Widzę, że lovi się przyjęły, też mam takie :)

A ja siedzę i czekam na męża, aż wróci z wyjazdu. Wszędzie kurcze korki, a on ma jeszcze ponad 100km do domku. Do tej pory mi się nie zdarzyło zostać samą w nocy z małym i póki co bym tego nie chciała :huh:

Dziewczynki mam pytanko - jak walczycie z rozstępami? Oczywiście to pytanie do tych, które je mają. Ja na brzuchu wyglądam jak zebra :( :ohmy:
13 lata 3 miesiąc temu #209741 przez pati-m
Oj i zapomniałam jeszcze o jednym! SYLWIA GRATULUJĘ SYNKA!!! :lol: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #209764 przez beti
pati-m napisał:

Agusia - mogłabys proszę opisać to ćwiczenie?

gosia - Jagódka na modelkę :lol: Widzę, że lovi się przyjęły, też mam takie :)

A ja siedzę i czekam na męża, aż wróci z wyjazdu. Wszędzie kurcze korki, a on ma jeszcze ponad 100km do domku. Do tej pory mi się nie zdarzyło zostać samą w nocy z małym i póki co bym tego nie chciała :huh:

Dziewczynki mam pytanko - jak walczycie z rozstępami? Oczywiście to pytanie do tych, które je mają. Ja na brzuchu wyglądam jak zebra :( :ohmy:

Pati, mój ma jeszcze ponad 350 km :dry:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #209767 przez Agusia83
Wlasnie, Sylwia, ogromne gratulacje :laugh: juz masz dzidzie przy sobie, cudownie :laugh:

Paletce tez chcialam pogratulowac, nie wiedzialam Kochana, ze urodzilas...

Pati, jak sciagniecie pieluszke, to przygnij nozki synka do brzuszka, ale w taki sposob by uniosla sie pupa...wowczas zobaczysz jak rozluznia sie odbyt i zacznie sie otwierac jesli maluszek bedzie chcial zrobic kupke...tylko przytrzymaj pieluszke, by strumien kupy polecial do pieluszki a nie na Ciebie :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #209818 przez pati-m
Dzień dobry :)

Agusia - dziękuję za instruktaż :) Widzę, że Ty nie zdążyłas podłożyć pieluszki :silly: Na mnie ostatnio Kacper zwymiotował, no i cóż - i tak kocham tego mojego szkraba :)

Mój bąbelek jadł po 7 i teraz śpi grzecznie na brzuszku, bo tak jest mu łatwiej bączki puszczać. A ja korzystam z chwili i piszę do Was, bo zjadłam już śniadanko i wstawiłam pranie, a zaraz biorę się za przygotowanie obiadu (jak zdążę) :)
Muszę Wam powiedzieć, że moja mama miała rację - mówiła, że przy dziecku człowiek uczy się niesamowitej organizacji i wykorzystywania każdej minuty dnia. Ja teraz mogę to potwierdzić. Dawniej potrafiłam się do czegoś zbierać poł dnia, rozwlekać wszystko, a teraz wszystko robię szybciej, bo trzeba wykorzystać te chwile kiedy Kacper śpi lub grzecznie sobie leży :)

Miłego weekendu kochane mamusie :)
13 lata 3 miesiąc temu #209905 przez Pyśkaaaa
Witam :)
moja maluch tfu tfu kolek nie ma tylko czesto wymiotuje wczoraj zarzygał tate dzisiaj mnie.. przyjdzie polozna to zapytam co i jak...
a my dzisiaj i jutro gościnnie:) dobrze ze mamy pomagaja cos zrobic do jedzonka. jutro się zwala cała rodzina chyba bym padła jak bym miała sama gotowac....

Gosia Jagodka cudowna ach ach...

dobra wracam do pisania reklamacji bo mi za duzy rachunek policzyli bezpodstawnie wrrr...
13 lata 3 miesiąc temu #209906 przez kasia79
Witam, ja tez dzisiaj nakarmiłam małą o 7.30 i pojechałam na targ zamówic meble, spieszyłam się strasznie zanim mała zgłodnieje, już 12 a mała spi słodko i nie myśli o jedzeniu :) szkoda że w nocy co 2 godz wstawała i pewnie najadła sie na zapas.

Agusia ale cie Emilka urządziła :)
13 lata 3 miesiąc temu #209918 przez beti
No i wszystko jasne :(

Fifi ma kolki :ohmy: :(
Cały wieczór przepłakany, w nocy jak się wybudzał to wrzask i nie dał się położyć...
A to przez to że się przejada.... waży już 5320g :ohmy:
Właśnie zamawiam sab simplex przez net :(
13 lata 3 miesiąc temu #209920 przez beti
Agusia, ale Cię Emisia urządziła :)
13 lata 3 miesiąc temu #209946 przez monika1984lodz
dzien dobry :)

Agus ale Cie Emi urzadzila hihi :P

Butelka jakby troche pomogla, Emi napewno lyka mniej powietrza, ale mimo wszystko nie uchronilo to nas przed kolka w 100%, jednak sa one krotsze.Wiec dziewczynki ta butelka jest naprawde dobra i ja polecam - jutro kupujemy jeszcze jedna :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży