BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #208562 przez monika1984lodz
jak tak patrze na wasze przyrosty wagi u dzodziolkow to moja mala naprawde malo przybiera :(

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208590 przez kasia79
WITAM, OBIECUJE ŻE JUTRO WEJDĘ NA DŁUŻEJ ALE DZISIAJ TYLKO POKAŻĘ NASZA NIUNIĘ.
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #208626 przez Mała
Kasia śliczna Amelcia.

Ja też byłam z Olką u lekarza, bo ma bardzo brzydką buźkę, dużo krosteczek i bardzo rozogniona, a do tego w nosku chrapocze, ale to to od Kamila podłapała. Dostała maść chłodzącą, ale taka buźka póki co może się zdarzyć. Moje szczęście waży 3700 g i przez 3 tyg. przybrała 1 kg :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: , a ja się martwiłam, że za długo śpi i może nie dojada.
13 lata 3 miesiąc temu #208631 przez Agusia83
Kasiu, sliczna masz kruszynke..a jak ladnie lezy juz w swoim lozeczku :laugh:

A my dzis probujemy leki, ktore zapisala dr....juz podalismy Emilce Delicol oraz wode koperkowa...a jak sie obudzi to damy jej viburcol w czopkach...ciekawe czy pomoze jej to na brzuszek a dla nas na sen? :laugh:
13 lata 3 miesiąc temu #208639 przez gosia2324
Agusia83 napisał:

Basiu, cieszymy sie, ze juz jestes z nami i ze masz malutkiego przy sobie...faktycznie olbrzym niesamowity i porod ciezki, ale najwazniejsze, ze sie udalo:)

A my bylismy dzis u lekarza...Emilka wazy juz 4410 :laugh: pani dr powiedziala, ze skoro od najnizszej wagi ze szpitala przytyla w ciagu 19 dni 620g, to naprawde sporo i widac, ze mleczko mamy bardzo lubi :laugh: Ucieszylam sie bo od ostatniego wazenia Emisia przybrala 200g, a to bylo 6 dni temu :laugh: Do tego corcia jest okazem zdrowia...dostalismy skierowanie do poradni audiologicznej i endokrynologicznej z racji mojej choroby tarczycy...ale miejmy nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze...

A ja zrobilam sobie wczoraj badania, morfologie i tsh...krew nadal kiepska...ale bardziej przerazil mnie poziom tsh...w ciazy mialam na poziomie 3... 3,6...a dzis? 0,131....chyba z niedoczynnosci wpadlam w nadczynnosc....zastanawiam sie czy odstawic euthyrox? Nie usmiecha mi sie wizyta u endo, bo znow moja kieszen uszczupli sie o 100...a tak, poczekam 3 tygodnie i pojde do ginki, ktora rowniez jest endo i cos doradzi,...

Agusia wynik TSH masz dobry!
Im mniejszy tym lepszy!Nie przestawaj brac lekow.
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208644 przez gosia2324
Mała napisał:

Kasia śliczna Amelcia.

Ja też byłam z Olką u lekarza, bo ma bardzo brzydką buźkę, dużo krosteczek i bardzo rozogniona, a do tego w nosku chrapocze, ale to to od Kamila podłapała. Dostała maść chłodzącą, ale taka buźka póki co może się zdarzyć. Moje szczęście waży 3700 g i przez 3 tyg. przybrała 1 kg :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: , a ja się martwiłam, że za długo śpi i może nie dojada.

KAsia i co Ola dostala na to charczenie w nosku, moja taz charczy, ale polozna powiedziala zeby nie isc do lekarza bo cos tam moze zlapac od dzieci, psikam jej do nosko wode morska i odciagam rano i wieczorem.

KAsia Amekla sliczna, napisz co tam u Was :)
A mi przyszla dzis sukieneczka na chrzest i robilismy przymiarke :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208653 przez monika1984lodz
Kasia sliczna corcia.
Nunka tez ma cala buziulke w krostach i wyglada to niezaladnie, ale jak lekarz to widzial to powiedzial, ze to normalne na tym etapie i powinno niedlugo zniknac. MAm taka nadzieje bo mam wrazenie, ze to ja swedzi :(

Gosia pokaz JAgodke w kreacji :)

A tu dzisiejsza Nunulka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #208664 przez gosia2324
Nuna pieknotko :* :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Jutro wstawie , bo musze odrobic nowe zdjecia
13 lata 3 miesiąc temu #208666 przez beti
Agusia83 napisał:

Kasiu, sliczna masz kruszynke..a jak ladnie lezy juz w swoim lozeczku :laugh:

A my dzis probujemy leki, ktore zapisala dr....juz podalismy Emilce Delicol oraz wode koperkowa...a jak sie obudzi to damy jej viburcol w czopkach...ciekawe czy pomoze jej to na brzuszek a dla nas na sen? :laugh:

Agusia a na co to wszystko??

Fifi ma od 2 dni okropne wzdęcia i strasznie się męczy i płacze przy tym, daję mu espumisan ale chyba nie pomaga :( Jakieś dobre rady??? HELP!!!
13 lata 3 miesiąc temu #208671 przez gosia2324
Beri pomasuj mu brzuszek i poprzyciskaj nozki do brzuszka, moze sie wypruka i berdzie mu lepiej.
13 lata 3 miesiąc temu #208674 przez beti
Robię tak kilka razy dziennie i jeszcze dodatkowo kładę na brzuszku, ale już nawet to nie pomaga...chyba się jutro na pediatrze skończy :(
13 lata 3 miesiąc temu #208675 przez gosia2324
Beti, a moze Filipek za duzo je, sproboj troche oszukac go smoczkiem, moze poczuje sie lepiej ?
13 lata 3 miesiąc temu #208679 przez madziaska
Beti nie mam doswiadczenia jeszcze w tych sprawach, ale kolezanka mowila, zeby przed karmieniem dac dziecku lyzeczke cieplej przegotowanej wody do wypicia... podobno slychac babelki w brzuszku i odpowietrzenie jelit, pozniej dopiero karmic...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #208697 przez monika1984lodz
Beti pieluche tetrowa rozgrzac zelazkiem i na brzuszku polozyc malenstwu:) na Nunulke dziala

Gosiu :*:*

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #208701 przez beti
Dzięki dziewczynki, kochane jesteście, popróbuję tych sposobów :kiss:
Gosia, Fifi je co 3 h po 10 min a pomiędzy karmieniami obrabia cały czas smoka, więc to chyba nie to...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia