BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #209948 przez megi2501
Aga cóż za dzieło wykonane przez malca :) Też tego doświadczyłam, jak zmieniałam pieluchę. :laugh:

Gosiu- śliczna jest Jagódka!!!

Dziś była położna kolejny raz, mówi, że mała ma jeszcze żółtaczkę lekką na twarzy. W poniedziałek na badanie. :( Teraz zaczęłam bardzo się tym martwić :ohmy:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #209981 przez pati-m
megi - nie martw się kochana, bo nie ma powodu. Mój Kacper miał żółtaczkę i leżał w inkubatorze w szpitalu, ale potem poziom bilirubiny spadł na tyle, że mogliśmy wyjść do domu. Jednak to nie oznaczało, że już jej nie miał, bo też był żółciutki na buźce. Lekarz powiedział, że to normalne i mały sam musi ja wydalić z organizmu. Dużo go przepajaliśmy, aby dużo sikał i nie było żadnych kłopotów i teraz też jest wszystko ok, żółty kolorek zszedł i po żółtacce ani śladu.
Jeśli kazała Ci położna iść na badanie, to pewnie pobiorą małej krew do zmierzenia poziomu bilirubiny. Wszystko będzie dobrze megi :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #209989 przez Marta M
Megi mnie wczoraj pediatra powiedziala ze mala jeszcze ma sladowa zoltaczke, a ja myslalam ze ten kolorek na buzince to po marchewce ktorej troche zjadam..
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210057 przez gosia2324
przymiarka :)
:)
;
13 lata 3 miesiąc temu #210062 przez pati-m
gosia - matko ale z Jagódki słodziaczek! Prześliczna jest! :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #210070 przez gosia2324
pati-m napisał:

gosia - matko ale z Jagódki słodziaczek! Prześliczna jest! :lol:

Dziekuje Pati :*
Przymiarka przed chrzcielna :)
13 lata 3 miesiąc temu #210102 przez beti
Gosia, ale cudna Twoja Jagódka!!!! No śliczności po prostu...ehhh, szkoda, że chłopca nie można tak ślicznie ustroić ;)
13 lata 3 miesiąc temu #210118 przez pati-m
beti napisał:

Gosia, ale cudna Twoja Jagódka!!!! No śliczności po prostu...ehhh, szkoda, że chłopca nie można tak ślicznie ustroić ;)

W pełni się z Tobą zgadzam beti :lol: I choć uważam, że mój Kacperek jest najpiękniejszy na świecie, to jednak w taką cudną sukienuchę go nie wystroję :silly:

Gosia - dzięki Tobie wzrośnie przyrost naturalny dzieci, bo mamusie, które mają chłopców gdy się napatrzą na Jagódkę, to zaczną starać się o kolejne dziecko i to obowiązkowo dziewczynkę :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #210135 przez gosia2324
pati-m napisał:

beti napisał:

W pełni się z Tobą zgadzam beti :lol: I choć uważam, że mój Kacperek jest najpiękniejszy na świecie, to jednak w taką cudną sukienuchę go nie wystroję :silly:

Gosia - dzięki Tobie wzrośnie przyrost naturalny dzieci, bo mamusie, które mają chłopców gdy się napatrzą na Jagódkę, to zaczną starać się o kolejne dziecko i to obowiązkowo dziewczynkę :lol:

Pati kochana, az sie wzruszylam ... :kiss: :kiss: :kiss:
A o córeczki pewnie ze warto sie postarać :)
13 lata 3 miesiąc temu #210141 przez monika1984lodz
Gosia z Twjej Jagodki to naprawde modelka :)
chba tez zaczne myslec o chrzcinach...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #210143 przez gosia2324
monika1984lodz napisał:

Gosia z Twjej Jagodki to naprawde modelka :)
chba tez zaczne myslec o chrzcinach...

A ja zaczynam sie troche stresowac ...
Mam nadzieje ze w kościele nie bedzie chciała jeść :)
Dodrze ze polubiła smoka :)
A kiedy planujecie ochrzcic Nunke ?
13 lata 3 miesiąc temu #210151 przez klatina
cześć kochane mamuśki,
jak tylko uda mi się troszkę Was nadrobić, to nie mam czasu pisać. Teraz mała wisi na cycu, więc jest chwila :)
Widzę że maluchy dają czadu ;)
Na mnie już też kupa wystrzeliła i to trzy razy na jedno przebieranie...jak z karabinu :P
Córcia jest bardzo grzeczna. Na razie odpukać żadnych katarków, kolek i nieprzespanych nocy. Wstaje na cyca 2 razy w nocy i poza tym śpi jak aniołek. Smoka nie chce (2 dni się tylko nabierała) ale może muszę zmienić bo mam te z Aventu. Które polecacie?
Dziś jak się do mnie przyssała to nawet się wysikać nie mogę :silly:

Od kiedy dajecie wit D i K?
Ja idę dopiero w poniedziałek do lekarza, nie chciałam nic podawać na własną rękę.

13 lata 3 miesiąc temu #210155 przez gosia2324
klatina napisał:

cześć kochane mamuśki,
jak tylko uda mi się troszkę Was nadrobić, to nie mam czasu pisać. Teraz mała wisi na cycu, więc jest chwila :)
Widzę że maluchy dają czadu ;)
Na mnie już też kupa wystrzeliła i to trzy razy na jedno przebieranie...jak z karabinu :P
Córcia jest bardzo grzeczna. Na razie odpukać żadnych katarków, kolek i nieprzespanych nocy. Wstaje na cyca 2 razy w nocy i poza tym śpi jak aniołek. Smoka nie chce (2 dni się tylko nabierała) ale może muszę zmienić bo mam te z Aventu. Które polecacie?
Dziś jak się do mnie przyssała to nawet się wysikać nie mogę :silly:

Od kiedy dajecie wit D i K?
Ja idę dopiero w poniedziałek do lekarza, nie chciałam nic podawać na własną rękę.

Klatina wiekszosc z nas daje smoki n LOVI i postukaj w smoka jak mala bedzie iala go w buzi to zacznie go ssac, ja tak Jagodke przekonalam do smoka :)
Wit D podaje sie do konca 3 mies zycia a K do 2 roku zycia
13 lata 3 miesiąc temu #210173 przez klatina
dzięki Gosiu :)

13 lata 3 miesiąc temu #210175 przez gosia2324
klatina napisał:

dzięki Gosiu :)

Pomieszalam :) K do konca 3 mies a D do 2 rz :)
Przepraszam
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka