BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217668 przez Agusia83
Ale mnie dawno tu nie bylo....ale mala nie dawla mi spokoju, byla marudna, a jak spala to mialam mnostwo rzeczy do zrobienia...dzis wrocilysmy ze spacerku i z zakupow, babcia pomogla przy obiedzie...ziemniaczki juz sie gotuja a Emilka spi, chociaz slysze jak sie kreci...chyba cos jej sie sni...
Dzisiejsza noc znow nie przespana..tyle, ze dzis Emila przeszla sama siebie...od 2 do 5 bujalam ja, nosilam na raczkach, przewijalam, karmilam, chyba z 10 razy i to naprawde nie przesadzam i non stop puszczalam jej kolysanki, przy ktorych usypiala, ale jak ja odkladalam do lozeczka, naszego lozka lub wozka, budzila sie...rece mi opadaly...nie wiedzialam co zrobic...po 5 troche pospala...pol godzinki a pozniej znow placz i tak do 8...pol godzinki spania a pozniej ryk...
Dlatego tez poszlam dzis do apteki i kupilam infacol, tak jak polecalyscie...mam nadzieje, ze chociaz to jej pomoze...bo mala je bardzo lapczywie i slysze, ze lyka mnostwo powietrza i przez to ja brzuszek pozniej boli...zal mi jej...wczoraj to juz razem plakalysmy... :( :( i wiecie, gdy Emisia zobaczyla moje lzy, tak jakos inaczej zaczela na mnie patrzec, a jak chcialam ja odlozyc do lozeczka, to kurczowo sie mnie trzymala...Jakby czula, ze zle sie czuje i ze trzeba mnie pocieszyc.....no albo juz mi ten jej placz w dekiel wali...

Mala, chcialam zlozyc Ci zyczenia...mam nadzieje, ze nie za pozno :laugh: Kochana, nic sie nie martw, Kamis bedzie bardzo dzielny...ja mialam wycinane migdaly i nie bylo tak zle :lol:

Gosia, ciesze sie, ze Kubus juz w domku...wierze, ze najedliscie sie strachu i tyle nerwow zjedliscie...ale teraz bedzie juz tylko lepiej...

A Natalka, to piekna modelka bedzie...ale tyczkarka?jakas sportsmenka? :laugh:

Monia, lacze sie z Toba w bolu...kolki sa straszne, a placz dzieci nie do opanowania...masakra, wiem, co przezywasz...pocieszam sie jedynie tym, ze czas leci szybko i juz za niedlugo Emisia z tego wyrosnie...Ty rowniez tak mysl :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #217670 przez Agusia83
Gosia, wooooooow, pieknie jagodka przybiera na wadze:) :laugh: :laugh:
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217698 przez slowiczek
łaaaaaaaa, Emilka ma rajstopki :D słodziutko :)

beti - na razie się mieści w wózku :P

Gosia - Jagódka rośnie jak na drozdzach :lol: !!!!!!! super :)

oto moja księżniczka :)

13 lata 2 miesiąc temu #217709 przez pati-m
Emilka jak laleczka! I te rajstopki :lol:

A Natalka to chyba na solarium była - taka opalona ślicznotka :) A o włoskach już nawet nie wspomnę :)

Same top model :lol: :lol: :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #217715 przez mgielka22
Hej a ja dzis po zakupach :) pisalyscie cos o skoku noworodkowym o co w tym chodzi??? Moja mala jesty non stop marudna potrafi jesc z cyca za chwile odwraca sie i zaczyna drzec i plakac nie wiedzac o co chodzi mimo ze ma sucho... jak sie obudzi o 6 tak potem nie chce zasnac i tez marudzi, placze i jej wszystko przeszkadza ledwo ja uciszyc i uspokoic mozna...czyzby to bylo to??? wczoraj 3 tyg juz skonczyla...
13 lata 2 miesiąc temu #217716 przez pati-m
mgielka- na 100% to nie jestem pewna, ale wg mnie to właśnie jest ten pierwszy skok rozwojowy, który dziecko przechodzi w 4-5tyg., a Twoja Lilianka właśnie weszła w 4tydz.
Poczytaj sobie tutaj na ten temat www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dzieck...cia-niemowlecia.html :)
13 lata 2 miesiąc temu #217719 przez monika1984lodz
My mamy butelke dr browna a sub simplex pomaga ale nie do konca eh... juz nie wiem co robic... moze byc tez tak , ze Emka miala poprostu gorszy dzien....

Slowiczku Natalka jest cudna i te wlosy ah.... cudo- nam sie zaczynaja wycierac.

Agusia gdzie Ty rajstopki takie male znalazlas?? ja mam najmniejsze na 68 .Emilka wyglada bosko w kiecusi i ta minka cudna :)

Beti system smokowo-smoczkowy super :P :D

Gosia to Jagodka pewnie z Filipem Beti miedzy posilakami jakies slodycze je hehhe :P :D

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217721 przez pati-m
monia - tu jest mnóstwo mniejszych rajstopek do wyboru, do koloru - ja kupowałam koleżance córci w prezencie :) allegro.pl/rajstopy-rozmiar-50-62-89411
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217722 przez monika1984lodz
no widzisz Pati heheh ja glupia nie wpadlam na pomysl alegro przeszukac hehehe

Mgielka jest juz nowy sezon Dextera :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217724 przez mgielka22
monika1984lodz napisał:

Mgielka jest juz nowy sezon Dextera :)

Wiem Kochana jestem na biezaco:D
13 lata 2 miesiąc temu #217725 przez pati-m
monika1984lodz napisał:

Od tego jest forum i my żeby pomóc jak któraś z nas ma chwilowe zaćmienie :silly:
Jak się zdecydujesz to koniecznie fotkę malutkiej w rajstopkach i sukienusi wstaw - chwal się córcią! :lol: Ja jeszcze do reszty nie oszalałam z zachwytu nad moim łobuziakiem i w sukienki go nie ubieram, ale uwielbiam oglądać w sklepie dziewczęce ubranka :) Oczywiście jak się napatrzę to sama sobie przypominam, że przecież ja mam synka, hihihi :silly:
13 lata 2 miesiąc temu #217727 przez monika1984lodz

Ja jeszcze do reszty nie oszalałam z zachwytu nad moim łobuziakiem i w sukienki go nie ubieram, ale uwielbiam oglądać w sklepie dziewczęce ubranka Oczywiście jak się napatrzę to sama sobie przypominam, że przecież ja mam synka, hihihi

sluchaj zawsze mozesz sie z mezem o corcie postarac hehhe.Ale w sukienki to KAcperka lepiej nie ubieraj :P hehhe

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217728 przez pati-m
monika1984lodz napisał:

Ja jeszcze do reszty nie oszalałam z zachwytu nad moim łobuziakiem i w sukienki go nie ubieram, ale uwielbiam oglądać w sklepie dziewczęce ubranka Oczywiście jak się napatrzę to sama sobie przypominam, że przecież ja mam synka, hihihi

sluchaj zawsze mozesz sie z mezem o corcie postarac hehhe.Ale w sukienki to KAcperka lepiej nie ubieraj :P hehhe

monia - baaaaaaaaaaardzo dziękuję za radę :) nie pomyśleliśmy o tym, hihihi :lol: :P
13 lata 2 miesiąc temu #217734 przez monika1984lodz
a nie ma za co hihi :P

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #217767 przez megi2501
Ja się witam :)

Słowiczku te włoski :side: Wygląda rewelacyjnie. Nie mogłam się napatrzeć na Twoją córkę :)

Mała będzie dobrze. Twój synek- nie takie zabiegi przechodził. Dzielny facet z niego, a Ty będziesz dzielną mamą, która go wspiera :ohmy:

Moja mała zaczyna lubić kąpiel, a tu dowód :P
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka