BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #226881 przez Marta M
slowiczku Maja juz raczej nie ma zoltaczki, zreszta gdyby cos bylo nie tak wyhaczyliby w szpitalu a na ten temat nic nie wspominali..jedynie nasz pediatra na pierwszej wizycie powiedzial ze jakis slad jest, ale to tyle..

nas nie pytali, powiedzielismy 5 w 1 i podali to co mieli, w ksiazeczce napisana nazwa PentaXim a czy jak mowisz lepsze gorsze, nie wiem, nie mialam okazji sie nad tym zastanowic..

Monia Nuna ma identyczny kombinezonik jak Maja, po kolorach teczy widze, kapturku i tym guziku zaczepce ;)

Patrzcie jestesmy na stronie 998 i ja mam 998 postow, ale jestem systematyczna, srednio jestem na kazdej stronie :D
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #226933 przez monika1984lodz
jeszcze troche i tysiak bedzie :P

MArtus no popatrz hi :D

Nunka dzisiaj caly dzien spi, budzi sie tylko na jedzenie- to chyba przez ta pogode...

strasznie mi jej szkoda bo po kazdym jedzeniu ja brzuszek boli- nie wiem czy znowu nie bedzie zmiany mleka- zobaczymy co lekarz na to powie.Tak bidulka krzyczy z bolu, ze mam ochote krzyczec razem z nia :( juz nie wiem co mam robic nawet sab simplex nie pomaga :(

Beti jak tam wycieczka??

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #226961 przez gosia2324
My juz po kapieli :) przetrzymalam Jagode do 18.00 i spac :)
Wczoraj jak zasnęła ok 19,00 to wstala o 1.00 potem o 5.00 i o 7.30 :)

Juz dzis bylam z Kuba i rodzicam na cmentarzu u dziadka, a maz zostal z mala w domu i dostal zadanie zajac sie dzieckie, pozmywac podloge i poprasowac,

Zalamal sie , ale podolal :)
13 lata 2 miesiąc temu #227061 przez slowiczek
gosia - podziwiam w takim razie Twojego mężczyznę :D mój twierdzi, że nie da się opiekować dzieckiem i jednocześnie posprzątać czy ugotować :P

żałuję, że wybudziłam Natalkę na kapiel bo zasypiała a ja jej nie pozwalałam i gadałam do niej a teraz po kąpieli jakoś nie może zasnąć :(
13 lata 2 miesiąc temu #227174 przez monika1984lodz
i kto najwiecej narzeka i marudzi, a ze placze , a ze ja brzuszek boli, a ze znowu pewnie zmiana mleka i kolki i wogole- oczywiscie ten co najmniej czasu z mala spedza M.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #227184 przez beti
Ech...faceci, Monia weź go do pionu postaw...

My już w domku, Fifi wykąpany i śpi :D
A było całkiem ok :D cały dzień na powietrzu i pojadłam grillka :D
13 lata 2 miesiąc temu #227193 przez beti
Gosia, mi się najbardziej biedronka podoba :) ale to chyba zabawka powyżej 3 lat? :)
13 lata 2 miesiąc temu #227328 przez beti
Laseczki, zagłosujecie na naszą fotkę??
Walczymy o sesję dla Filipka :)
www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=18831...87510&type=3&theater

Trzeba cały ten link skopiować, bo się inaczej nie chce wstawić...
13 lata 2 miesiąc temu #227414 przez slowiczek
beti - zagłosowałam :) w ogóle projekt 9m robi kawał świetnej roboty - Milenka, moja koleżaneczka z pracy się do ich zgłosiła na zdjęcia ciążowe i oto efekt :) projekt9m.pl/aktualnosci/35/i-po-sesji

przestawiłyście zegarki :P ?
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #227424 przez beti
Wow, ale zdjęcia!!!! Super!!!! :D
Co prawda chyba mam niewielkie sznase, patrząc na ilość głosów jaką mają inne uczestniczki, ale czemu by nie spróbować :)

Zaraz bede latać po domu i wszystkie przestawiać :D nie lubię tych zmian czasu...straszne zamieszanie...
13 lata 2 miesiąc temu #227478 przez klatina
Witajcie po długiej przerwie. Podczytuję Was nadal jak tylko mogę. Do naszych wiecznych remontów pojawił się jeszcze nowy lokator, więc nie mam kompletnie na nic czasu. Jak tylko wróciłam do domu po porodzie złapałam za miotłę. Jeszcze przez 1,5 tygodnia kręciła mi się po domu ekipa budowlana - koszmar!!!Co prawda panowie się spisali, przeszli z kwiatami dla mnie i dla maleńkiej :)
My jeszcze przed szczepieniami - idziemy po świętach. Zdecydowaliśmy się na płatne (nie pamiętam które) plus pneumo, meningo i rotawirusy. Nie miałam aż tak szaleć, ale jak pomyślę że się dzidzia może zarazić... lepiej nie myśleć
Kolek nie mamy, tylko przez 3 dni mała miała bóle brzuszka zanim bąka pościła.
Smoka żadnego za chiny nie chce. Pluje, dławi się i wyciąga rączkami ;) Mądrala nie da sie oszukać :woohoo:
W nocy spała ślicznie na początku w swoim łóżeczku, ostatnio nie jestem w stanie jej tam odłożyć. Budzi się natychmiast i marudzi, a potem płacze. Śpi razem z nami od kilku dni. Dzis sobie przysnęłam przy karmieniu i zalałam całe łóżko :silly: Hydraulika mi nawaliła i plama na pół metra średnicy gotowa :ohmy: Chyba ja potrzebuję ceraty na materac a nie moja mała. :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #227505 przez Agusia83
Hej dziewczynki i ja w koncu moge cos napisac...
Nie chce zapeszac,ale chyba Emisia powolutku przestawia sie...co prawda uwielbia spac w dzien, ale coraz dluzej czuwa..dzieki temu noce sa troszke lepsze..wczoraj np:nie spala przez prawie 4h... szkoda tylko, ze w godzinach porannych,..wolalabym by nie spala od 14 do 19...no, ale i tak jest lepiej :laugh:
Teraz sobie nyna...tylko godzinke czuwala...ale przynajmniej moglam zajac sie obiadem :silly: i w koncu umyc wlosy i posprzatac lazienke.....hmmm...a moglam sie tez polozyc razem z nia i przespac...a jednak wybralam porzadki :silly:

Monia, wspolczuje, Nuna faktycznie cierpi...moze to mleczko tez nie podeszlo jej zoladkowi...mam nadzieje, ze lekarz cos Wam poradzi...

Beti, ciesze sie, ze imprezka sie udala...tez bym zaglosowala, ale nie mam konta na fb...

Klatina, moja Emilka tez nie lubi smoka i ma takie same odruchy jak Twoje dziecie...

2 dni temu bylam z Emilka u lekarza, bo jak juz wczesniej wam pisalam, zaczela robic zielone, wodniste, sluzowate kupy....pani dr powiedziala, ze wyglada na zrowa dziewczynke,dostalysmy kropelki dicoflor, na polepszenie flory bakteryjnej w zoladku i jelitkach...jak narazie kupa stala sie znow jajecznicowata, lecz nadal zielona...strasznie sie o to martwie...bo taki kolor oznacza chyba zatrucie pokarmowe, ale ja naprawde nic dziwnego nie zjadlam by jej zaszkodzilo... :( :( :(
13 lata 2 miesiąc temu #227520 przez beti
Agusia, to nie zawsze oznacza zatrucie, przy karmieniu piersią moze się tak zdarzać a poza tym czasem kupa zielenieje jak jest dłużej w pieluszcze...utlenia się...
13 lata 2 miesiąc temu #227521 przez beti
Fifi, miał tak przez kilka dni a teraz jest już ok...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia