BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #224994 przez beti
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #225072 przez fanka
Cześć Dziewczynki, ale dziś fajna noc, wyspana i później jeszcze od 9 się zdrzemnęliśmy do 11 ;-)
mój młody wczoraj miał jakiś okropny dzień, nie mógł spać, padał już, podkowy pod oczami mu się zrobiły a nie mógł zasnąć co usnął to na kilka minut i się budził, jedynie wieczorem pospał 1,5 godz i tyle. Strasznie był marudny, płaczliwy przez to, po kąpieli to samo i padł dopiero o 24. Ale za to w nocy ładnie spał, później tak jak pisałam od 9-11 , i z pół godz temu znów zasnął w bujaczku i śpi! Odsypia wczorajszy dzień, a ja lecę dziś na 15:30 do gina. Nie mówiłam nic mężowi , że idę, on na 2 zmianie w pracy, mama zostanie z małym. Mam nadzieję, że dobre wieści będę mieć od lekarza bo chce mężowi niespodziankę w postaci swojej osoby zrobić ;-) bo biedak już cierpi katuszę hehe już o niczym innym nie mówi ..... ;-)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225113 przez Agusia83
Hej dziewczynki...i ja sie dzis melduje, po przespanej nocy...z racji tego, ze Emilka wczoraj bardzo duzo spala...jedynie od 2 do 4:45 byla pytomna :silly: wykapalam ja po 21...i bidulka zasnela o 22:30...co prawda marudzila i raz maz musial do niej pojsc i polulac...ale byla naprawde spokojna, a pozniej pobudka na papanko o 1,3 i 6...nad ranem troche pomarudzila, ale przed 8 zasnela i wylegiwalysmy sie w lozku do 11... :laugh:
Dziewczyny....chce takie noce zawsze.....
dzis od 11 do 13:30 musialam ja przetrzymac...co prawda zdarzaly jej sie dzremki, ale 5 minutowe...teraz padla na brzuszku...myslalam, ze pocwiczy podnoszenie glowki a ona zasnela :laugh: ...Zaraz musze ja obudzic bo na 15 jestesmy umowione na spacerek, na ktorym zawsze nyna...

Pyskaa, ale masz przystonjego synka :laugh: slodziak z niego...

Beti, fajne pomysly masz :laugh: i zakrecona mama z Ciebie... :silly:

Monia, idz do ginka, co jak co...ale ta wizyta jest bardzo wazna...

Ja sie wybieram w przyszlym tygodniu...ciekawe czy po swietach gabinet bedzie czynny...

Beti, a to lozeczko turystyczne co pokazalas jest sliczne
13 lata 2 miesiąc temu #225140 przez beti
Aguś to nie moje łóżeczko tylko przykładowe, nasze jest takie :D
allegro.pl/sb-lozeczko-turystyczne-pelna...row-i1896768628.html
niebiesko-zielono-czerwone z owieczkami :D
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225224 przez gosia2324
Witam,
wiecie ci ludzie sa PODLI!!!!
Jagoda wczoraj do 18 wyspala sie i po kapieli zasnela dopiero ok 24.00 przez caly czas marudzila, troche plakala, jadla , a moj poj... sasiad ok 35 lat walil piescia w sciane !!!!
Czujecie !
Jakby to byla moja wina :(
nie sluchalam muzyki na ful, tylko plakalo malutkie dziecko,

Brak slow. Wasi sasiedzi tez sa tacy do dupy!
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225226 przez gosia2324
Beti , wiec trzymam kcuki teraz za siostrzyczke dla Fifiego :)))
Kompletuj zestawy :*
13 lata 2 miesiąc temu #225273 przez gosia2324
13 lata 2 miesiąc temu #225302 przez megi2501
:angry: Gosiu niesamowite :ohmy: Jaki świnia :ohmy: To się w głowie nie mieści-brak słów :ohmy:
13 lata 2 miesiąc temu #225305 przez Jagodowamama
Gosiu, mam to samo,
nasza Jagódka nie lubi kąpieli, płacze z 10-15 minut, a sąsiad od razu traci cierpliwość i też słychać łupanie w ścianę :dry:
Nie wiem jak można się tak oburzać płaczem dziecka..
13 lata 2 miesiąc temu #225318 przez Marta M
Agus wczoraj mialam Ci napisac ze wspolczuje tych nocy bo nasze sa zawsze przespane, na spiaco je, ja przewijam i odkladam..ze w nocy nigdy nieplacze, nie marudzi..ale mysle: nie napisze bo pewnie sobie wykrakam...no i wykrakalam w myslach..:(

Nie wiem czy to drugi skok czy po tych szczepieniach ale to byl totalny koszmar, od 21 do 4 rano placz, ale taki przerazliwy, marudzenie, wiercenie, jak na nia patrzylam wygladala jak z jakims uposledzeniem, nieskordynowane ruchy, dzwieki i wogole..po 2ej dostala temperatury, dostala paracentamol i spalysmy wreszcie do 12 w poludnie..ale przez noc cala i dzien zjadla moze niecale 100ml, rzeznia jakas..

Takze Agus ta spokojna noc masz chyba od nas w prezencie..

Ooo..to chyba drugi skok bo na spaniu potrafi sie rozplakac, przestraszyc i nie wiadomo co jeszcze..

Beti i mamy starszych dzieci od Majki, zauwazylyscie objawy drugiego skoku??
13 lata 2 miesiąc temu #225345 przez Pyśkaaaa
hej :)
mnie dalej boli :( dziś tesciowa na stanowisku była... jutro moj w domu mam nadzieję że bedzie lepiej.
Megi Franek może byc twym zięciem :P

dziewczyny a wiecie że ja nawet nie zaiważyłam 1 skoku :unsure: :ohmy: nasz Franek jest naprawdę bardzo grzeczny płacze tylko jak jest głodny i jak mu głowe myjemy :ohmy: tfu tfu co by nie zapeszyć
13 lata 2 miesiąc temu #225370 przez megi2501
Pyśka to trzeba się spotkać, aby dzieci zapoznać :laugh:No i my wypijemy coś razem z tej okazji ;)

Matuś daj znać, jak kolejna noc. My mamy szczepienie w poniedziałek i też się boję, jak będzie po.
W razie gorączki dajesz paracetamol. Dziewczyny, Wy też polecacie paracetamol :unsure: Bo ja jeszcze nic nie kupiłam do domowej apteczki
13 lata 2 miesiąc temu #225375 przez monika1984lodz
podsumowanie dzisiejszego dnia :)

i nie bede ukrywala, niech wszyscy zobacza :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #225380 przez Mała
Gosia ja znam takich ludzi, co dzieci im we wszystkim przeszkadzają. Moja sąsiadka za to mnie pyta czy my mamy małe dziecko w domu, bo ona nawet nie słyszy jak płacze.
Marta ja myślę, że jak Maja przez sen się wzdryga i płacze to po prostu jest wystraszona po szpitalu. Nasz Kamil tak miał jak był mniejszy i byliśmy dłużej w szpitalu.
Agusia tak po cichutku, coby Emilka nie słyszała, gratuluję nocy i życzę kolejnych takich :)
Megi dla takich małych dzieci (do 3 m-ca) to na gorączkę tylko paracetamol, dopiero potem od 3 m-ca jest ibuprofen.
13 lata 2 miesiąc temu #225382 przez slowiczek
Marta, czym szczepilaś mala?
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży