BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #223209 przez Mała
Witam.
Dzisiaj ciężki dzień, Ola po szczepieniach bardzo, bardzo płaczliwa i mega wystraszona, że tylko na rękach i to moich, bo tato też nie pasuje. Dopiero przed sekundą udało się ją do łóżeczka odłożyć, chyba padła z płaczu i zmęczenia. Boję się nocy :(
Ola jest uczulona na mleko i jego przetwory :(
Waży 4300g i przybrała od wyjścia ze szpitala 1500g.
Witam w klubie mamusiek z gwoździem, tylko ja do takiego wniosku to doszłam jak Kamil był malutki. :laugh:
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #223222 przez Marta M
Nie umiem do Was napisac poki nie przeczytam wszystkich postow...wiec czytam i zaraz Wam odpisze a potem Wam opisze nasz kolejny pobyt w szpitalu :(
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #223230 przez Marta M
Ja od poczatku karmie niecala godzine przed kapiela i Majka poprostu uwielbia kapiele, potem tez jest ok dopoki nie trzeba zalozyc rekawkow ;)

Monia i inne dziewczyny, co do pielegnacji tradzika nie smarujcie dziecka dodatkowo oliwkami po buzi a zwyklym kremem pielegnacyjnym, u nas pomoglo, a na sucha skore reszty cialka: parafina, wiem ze to srodek przeczyszczajacy ale w szpitalu tak polecili i po dwoch dniach ani sladu suchej skory :)

Co do pologu to ja bylam w poniedzialek u ginki i powiem Wam ze krzyczalam przy badaniu, nie poznaje siebie wewnatrz, wszystko mnie piecze i jest jakby na innym miejscu, mam jeszcze MIESIAC POSTU!!!! I dostalam globulki i zel na szybsze gojenie..pewnie to lyzeczkowanie mialo na mnie taki wplyw i pierwszy pobyt w szpitalu, jak Maja miala 10 dni musialam siedziec przy jej lozeczku przez ponad tydzien bo nie mialam lozka :(:(

Agus sprobuj jeszcze jak ja usypiasz przykryc jej czolko i oczka pieluszka, u nas skutkuje :)

Utknelam na stronie 975, a teraz mala sie wybudza i pewnie napisze juz jutro, albo calkiem w nocy..
13 lata 2 miesiąc temu #223246 przez monika1984lodz
MArtus ale sie was ten szpital uczepil... czekam na informacje...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #223282 przez Marta M
Jednak spi dalej, ja nadrobilam zalegl posty i juz Wam pisze..

Nasza Maja zaczela miec problemy z oddechem, brala wdechy ale nie robila wydechow, we wtorek az mi zesztywniala, musialam ja obrocic glowka do dolu i dzieki Bogu wrocila do normy, ale dziecko mi sie strasznie slinilo, co uwazalam za zly objaw, ale widze ze to norma jak piszecie, w kazdym badz razie chcielismy zamowic wizyte u lekarza co z tymi oddechami i ciaglym lykaniem: lyka 24 godziny na dobe jakby nonstop jadla..lekarz oczywiscie: SZPITAL i to czym predzej..

Wy piszecie o kluciach, szczepieniach i wybaczcie ale Wam zazdroszcze ze tylko Wasze dzieciatka tak kluja...ja z nia bylam w sumie ponad dwa tygodnie w szpitalu (liczac oba pobyty) i zawsze z nia wchodzilam do zabiegowki: jak byla odwodniona za jednym razem dostala 6 ukluc w glowke), ogolnie kluta byla ze 40 razy: jak policze ile mam kartek z jej wynikami badan..:( Ale najgorsze bylo to co teraz przeszlysmy:

Lekarze stwierdzili u niej refluks zoladka, tzn jedzenie jej sie cofa, przez co ona lyka i czasem nie nadaza, stad problemy z oddychaniem..I zrobili jej pHmetrie, wlozyli sonde przez nosek do zoladka: 17cm kabla na 24 godziny...zdajecie sobie sprawe?? Przy kazdym badaniu musze ja mocno trzymac, lzy mam w oczach bo nie umiem jej pomoc, jest taka mala a te ciagle badania, wklucia, dwa rentgeny juz...opadam z sil..

Wyszlysmy ze szpitala z zaleceniem ze przed kazdym karmieniem mam jej podawac Nutriton: zageszczacz, dzieki niemu widze poprawe :)

Mamy byc pod stala opieka gastrologa, poszlam ze skierowaniem i pani powiedziala ze na ten rok nie ma juz terminu: ROZUMIECIE??

Idzie zwariowac...
13 lata 2 miesiąc temu #223285 przez Marta M
A ja na nic nie mam czasu, chrzciny 6 listopada a nie zdazylam nawet znalezc restauracji, na szczepienie bylismy umowieni na zeszla srode ale przez szpital sie odwleklo, mamy isc jutro, mam nadzieje ze wreszcie sie uda...jak wspomne czas kiedy bylam w ciazy, zylam forum, zylam Wami, a teraz nie mam dla Was czasu..jednak nie chcialabym cofnac czasu bo mam cos najpiekniejszego, najcenniejszego...a dla Was mam nadzieje znajde czas jak Majce sie polepszy :):)
13 lata 2 miesiąc temu #223288 przez madziaska
Martusia trzymam kciuki za Majeczke :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #223290 przez Marta M
Aj madziaska, dla mnie czas sie inaczej teraz liczy..Ty juz w 36tc?? Jej, ale zlecialo :) A MagdaM juz pewnie urodzila, nie wiesz moze?? Ktora staraczka juz ma dzieciatko przy sobie, ja utknelam na naszych wrzesniowkach i juz o pazdziernikowych mamach nic nie wiem..:( A ktora zaciazyla??
13 lata 2 miesiąc temu #223302 przez gosia2324
Marta, jestes strasznie dzielna Maja tez!!!!
Wiem co czujesz!
Mi 2 tygodnie lemu tez karetka dziecko zabierala do szpitala z dusznoscia !!!!
TO BYLO STRASZNE!!!!!!
Oczywiscie to co innego, do Kuba ma 2 lata a Maja jest taka malenka ,
Bedzie dobrze MArta ! MUSI BYC!!!!!!
13 lata 2 miesiąc temu #223350 przez Mała
Marta strasznie szkoda Mai, ucałuj ją od nas. Będzie dobrze, musi być.
13 lata 2 miesiąc temu #223399 przez monika1984lodz
Martus wszystkie ciotki forumowe trzymaja kciuki za Was musi byc dobrze. calujemy mocno i przytulamy z Nunką :kiss: :kiss: :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 2 miesiąc temu #223458 przez bewipo
Martuś trzymam kciuki za Was. Oby Majeczka nie musiała więcej cierpieć.
13 lata 2 miesiąc temu #223485 przez beti
Marta, i my Ci wysyłamy pozytywne myśli, żeby wszystko było w porzadku...biedna Majeczka :(
13 lata 2 miesiąc temu #223553 przez megi2501
Martuś i my -mamy mocno kciuki :ohmy: :ohmy: :ohmy: Będzie dobrze, bo musi być :ohmy:
13 lata 2 miesiąc temu #223621 przez beti
Witamy i się chwalimy, że dziś kończymy 8 tygodni :D :ohmy:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży