BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 tygodni temu #255979 przez LILY
iwonaNAVI napisał:

Kochane Oliwcia ma katar taki naprawde porzadny i do tego te zeby tak ja mecza ze bidulka caly dzien dzisiaj spi prawie. Ma takie zmeczone oczka i widac nie ma sily nawet glowki dzwigac ;( i do tego stan podgoraczkowy ;(

O jeju :( Szkoda dzieciątka. Jak widze jak mój zmęczony to mi się serce kraje ale zawsze myślę pozytywnie że mu szybciutko przejdzie :)

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
Temat został zablokowany.
13 lata 2 tygodni temu #255981 przez pati-m
iwonka - ja przerabiałam u Kacpra katar 2tyg. temu. Osobiście mogę Ci tylko doradzić abyś poszła do lekarza, żeby zbadał Oliwkę, bo nigdy nie wiadomo czy to tylko katar. My byliśmy u pediatry i dostaliśmy jakiś lek homeopatyczny (bo po cholerę od razu ładować w dziecko antybiotyk), to była taka granulka, którą rozpuszczało się w pół szklanki wody i podawało Kacprowi 2 łyżeczki raz dziennie. Miało to służyć rozpluchnieniu śluzówki nosa żeby katar zaczął wyciekać, a nie osadzać się w oskrzelach czy płucach. Po 1,5tyg. po katarku śladu nie było :) Dużo nawilżaj nosek (ja psikałam wodą morską dla dzieci) i odciągaj katar fridą. Wiem, że się martwisz ale idź do lekarza i wtedy będziesz spokojniejsza.
13 lata 2 tygodni temu #255989 przez basia89
hej dziewczyny.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dzieciaczki śliczne :kiss:
13 lata 2 tygodni temu #255991 przez iwonaNAVI
Pati to napewno tylko katarek malutka jak w niedziele byla z tata troszke z rana zmarzla mysle ze to od tego bo tesciowa mowila ze byla zmarznieta a tatus biedak nie pomyslal. Poki co psikam marimer odciagam duzo frida klade na brzuszku aby katarek zlecial no i olejek Oilbas zakraplam na pieluszke...najgorsze jest to ze te zabki z katarem sie nalozyly :( bidulka tylko je i zasypia od razu ... no i duzo pije co mnie cieszy ...jestem dobrej mysli... dzialamy...
13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #255995 przez LILY
basia89 napisał:

hej dziewczyny.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dzieciaczki śliczne :kiss:

Basiu, Basiu :) głowa do góry, nie martw się, może Ci się wydaje że sobie nie radzisz już Ci pisałam: ja też robię błędy, nie mam doświadczenia z maluszkami ale dlatego jest to forum, można zapytać innych dziewczyn :)

A to coś na poprawę humoru dla Ciebie i reszty apropos mikołaja

Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu #255998 przez LILY
I odnośnie Kevina :D

Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu #256000 przez basia89

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #256004 przez LILY
basia89 napisał:

13 lata 2 tygodni temu #256005 przez pati-m
Basia - jak to nie masz co?! A synuś?! Rośnie? Rośnie! Uśmiecha się? Na pewno tak! Sparwia Ci radość kazdego dnia? Nie wątpię! I widzisz ile tematów do pisania :) My tu się każdą drobnostką chwalimy jeśli chodzi o maluszków i żalimy gdy jest taka potrzeba. Jeśli najdą Cię smutki, to nie chowaj ich w sobie tylko wylej wszystko na forum :lol:
13 lata 2 tygodni temu #256007 przez katy25
czesc dziewczynki

odzywam sie po dłuższej chwili nieobecności. Jakoś mało ogarnięta jestem ostatnimi dniami...
Zdałam moją magisterkę i jakoś lekko mi sie na sercu zrobiło. Teraz czekam na recenenta i obronę.

Moje dzieciaki zdrowe na szczęście, ja pociągająca nosem i mam nadzieję, że na tym pozostanie.

U nas wczoraj też mikołaj był, a u Ines nawet dzisiaj w przedszkolu zawitał po raz drugi.

W Tesco jest 30% przeceny obkupiłam Samiczka, bo po nowym roku podnoszą ten VAT. W h&m są super bluzy polarowe dla maluszków po 15zł/przecenione z 30zł. Na zimę i wczesna wiosnę super! Polecam bo ja kupiłam dla swojego maluszka... To tak informacyjnie, bo pisałyście o ubrankach.

Ja chciałabym wybrać sie na zakupy dla siebie bo jakoś ostatnio czuję sie zaniedbana pod tym względem ale wybiorę sie dopiero po świętach. Mam strasznie duzo wydatkow w tym miesiącu...
A ostatnio nawet zauważyłam, że wole kupić dla dzieciaków niz dla siebie... to już niedobrze jak taki instynkt sie we mnie obudzil ;)

Kiedy ubieracie choinke?? ja dopiero po nd zamowie na allegro. I chyba jskoś w next week ubierzemy z Ines? Kupujemy sztuczna bo żywa padnie nam od kominka...
Wstawię Wam póżniej jakieś nowe foty moich maluchów:)

ps. Monia suknia piekna! ja nie mialam koscielnego ale miałam piekna suknie do cywilnego:)Przód miała wysadzany kamieniami:) wbiłam sie w nią na poczatku 5 mies ciąży. ;)
lece pranie powiesieć dopóki mały śpi:)

słowiczku a gdzie sie tak obkupiłaś?? bo Ty z Wawy jestes:)) dawaj znac jak sa jakies mega wyprzedaże:)
13 lata 2 tygodni temu #256009 przez katy25
acha chciałam Wam jeszcze powiedziec ze dzis dusilam jabłka na deser i dałam samiczkowi na czubku palca spróbować! Ależ sie oblizywał i jak makował! Ja czekam aż skończy 3 mce i zaczynam mu dawac jabłuszko... Ines tez dawałam od 3 mca i pamietam, że uwielbiała:)
13 lata 2 tygodni temu #256010 przez pati-m
katy - gratuluję oddania magisterki :) I czekamy na fotki twoich cukiereczków :)

Dziewczyny, co sądzicie o tej sukience? moda.allegro.pl/oryginalna-sukienka-zame...tis-i1965083757.html
13 lata 2 tygodni temu #256012 przez LILY
katy25 napisał:

czesc dziewczynki

odzywam sie po dłuższej chwili nieobecności. Jakoś mało ogarnięta jestem ostatnimi dniami...
Zdałam moją magisterkę i jakoś lekko mi sie na sercu zrobiło. Teraz czekam na recenenta i obronę.

Moje dzieciaki zdrowe na szczęście, ja pociągająca nosem i mam nadzieję, że na tym pozostanie.

U nas wczoraj też mikołaj był, a u Ines nawet dzisiaj w przedszkolu zawitał po raz drugi.

W Tesco jest 30% przeceny obkupiłam Samiczka, bo po nowym roku podnoszą ten VAT. W h&m są super bluzy polarowe dla maluszków po 15zł/przecenione z 30zł. Na zimę i wczesna wiosnę super! Polecam bo ja kupiłam dla swojego maluszka... To tak informacyjnie, bo pisałyście o ubrankach.

Ja chciałabym wybrać sie na zakupy dla siebie bo jakoś ostatnio czuję sie zaniedbana pod tym względem ale wybiorę sie dopiero po świętach. Mam strasznie duzo wydatkow w tym miesiącu...
A ostatnio nawet zauważyłam, że wole kupić dla dzieciaków niz dla siebie... to już niedobrze jak taki instynkt sie we mnie obudzil ;)

Kiedy ubieracie choinke?? ja dopiero po nd zamowie na allegro. I chyba jskoś w next week ubierzemy z Ines? Kupujemy sztuczna bo żywa padnie nam od kominka...
Wstawię Wam póżniej jakieś nowe foty moich maluchów:)

Ja na wyprzedaże ubranek poluje w H&M w Monachium bo tam są mega przeceny dla dzieci po 1, 3, 5 euro a teraz akurat będą :)

Ja bez przerwy coś dla Jaska kupuje. Uwielbiam te zakupy. Jemu kupuje a sobie nie :side:
Ale odbije to sobie jak mój wróci z roboty za półtora tygodnia i zabierze mnie na "dorosłe" zakupy :)

Choinkę też będę sztuczną kupować :)

13 lata 2 tygodni temu #256016 przez LILY
pati-m napisał:

katy - gratuluję oddania magisterki :) I czekamy na fotki twoich cukiereczków :)

Dziewczyny, co sądzicie o tej sukience? moda.allegro.pl/oryginalna-sukienka-zame...tis-i1965083757.html

Pati sukienka w moim stylu! Prostu krój ale dopasowana i do tego fajny kolor ( ja bym wzieła czerwony- bo kocham czerwony ). Cena dobra i materiał też ok. Miły w dotyku, nie jest śliski, akurat na zimę :) Fajny rękawek i zamki na wierzchu bardzo lubię. Ja szyję taką:

Załączniki:
13 lata 2 tygodni temu #256017 przez LILY
Z takim tyłem

Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama