- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- angie1713
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270879 przez angie1713
Witam się jako pierwsza 
Noc minęła spokojnie pobudki o 1.30 ,4:00 i 8:00 niestety już dalej nie poszła spać choć często zdarza jej się spać do 10 albo nawet do 11.
Jeśli chodzi o bioderka to my w ogóle nie miałyśmy żadnego badanie .Nasza pani pediatra ja tylko obejrzała i powiedziała że nie ma takiej potrzeby.Mam nadzieję że jest wszystko ok w szpitalu też nam nie dali żadnego skierowania.
Słyszałam że ciuszki z Tesco są bardzo fajne u nas w mieście mamy tesko ale tylko artykuły spożywcze bo to taki mały sklep
Galerii też żadnej nie mamy ale właśnie budują się dwie to na jakieś wyprzedaże będę w końcu polować bo specjalnie do łodzi to nie chce mi się jeździć zwłaszcza jak Nadia jest jeszcze taka mała.
Muszę mykać bo właśnie Nadia zrobiła wielką kupę
i trzeba ją przebrać.
Muszę się wybrać też na zakupy ale nie chcę mi się bo jak pomyślę że znowu mnie czeka marudzenie Nadii to mam dość.Ona bardzo nie lubi ostatnio jeździć w gondoli chyba już jej jest za ciasno i zastanawiam się kiedy można najwcześniej wsadzić dziecko do spacerówki na pół leżąco.Wy kiedy będziecie wkładać do spacerówki.
Czy wasze maluchy też się tak rwia do siedzenia ? Bo moja od jakiegoś czasu nie chce leżeć tylko najchętniej by siedziała ale przecież takie dzieci maja słabiutkie kręgosłupy.Ale się rozpisałam
beti pochwal się nowym wózkiem który zakupiłaś ?

Noc minęła spokojnie pobudki o 1.30 ,4:00 i 8:00 niestety już dalej nie poszła spać choć często zdarza jej się spać do 10 albo nawet do 11.
Jeśli chodzi o bioderka to my w ogóle nie miałyśmy żadnego badanie .Nasza pani pediatra ja tylko obejrzała i powiedziała że nie ma takiej potrzeby.Mam nadzieję że jest wszystko ok w szpitalu też nam nie dali żadnego skierowania.
Słyszałam że ciuszki z Tesco są bardzo fajne u nas w mieście mamy tesko ale tylko artykuły spożywcze bo to taki mały sklep

Galerii też żadnej nie mamy ale właśnie budują się dwie to na jakieś wyprzedaże będę w końcu polować bo specjalnie do łodzi to nie chce mi się jeździć zwłaszcza jak Nadia jest jeszcze taka mała.
Muszę mykać bo właśnie Nadia zrobiła wielką kupę

Muszę się wybrać też na zakupy ale nie chcę mi się bo jak pomyślę że znowu mnie czeka marudzenie Nadii to mam dość.Ona bardzo nie lubi ostatnio jeździć w gondoli chyba już jej jest za ciasno i zastanawiam się kiedy można najwcześniej wsadzić dziecko do spacerówki na pół leżąco.Wy kiedy będziecie wkładać do spacerówki.
Czy wasze maluchy też się tak rwia do siedzenia ? Bo moja od jakiegoś czasu nie chce leżeć tylko najchętniej by siedziała ale przecież takie dzieci maja słabiutkie kręgosłupy.Ale się rozpisałam

beti pochwal się nowym wózkiem który zakupiłaś ?
Temat został zablokowany.
- angie1713
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270880 przez angie1713
Aha a co do Oilatum soft krem rewelacja ja mojej zaleczyłam tym buzie po alergii inne maści się chowają .Teraz zakupiłam całą serie Emolium czyli emulsję do kąpieli ,szampon,balsam i krem specjalny zobaczymy jak się sprawdzi ale na razie wydaje mi się że jest fajny.

- fanka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270882 przez fanka
witam we wtorek.
Angie mój Dawid też się strasznie wkurza w gondoli i przez to trochę opuściliśmy się ze spacerami bo to istna wojna jest, on chce już widzieć , siedzieć a na leżąco jest wrzask. Mój 3 noc z rzędu spał jak zając, masakra, po kąpieli max 3 godz snu (zawsze było 5-6 h) , a później pobudki co 1,5 godziny. teraz kupa na dzień dobry, zmieniłam pieluchę, nakarmiłam i wskoczymy jeszcze do łóżka może się uda jeszcze zdrzemnąć ?
Angie mój Dawid też się strasznie wkurza w gondoli i przez to trochę opuściliśmy się ze spacerami bo to istna wojna jest, on chce już widzieć , siedzieć a na leżąco jest wrzask. Mój 3 noc z rzędu spał jak zając, masakra, po kąpieli max 3 godz snu (zawsze było 5-6 h) , a później pobudki co 1,5 godziny. teraz kupa na dzień dobry, zmieniłam pieluchę, nakarmiłam i wskoczymy jeszcze do łóżka może się uda jeszcze zdrzemnąć ?

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu #270884 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Witam i ja po ciezkiej nocy.
Emi caly czas na półśnie- bo nie wiem jak to nazwac.Miotało nia na wsszystkie mozliwe strony swiata
a co za tym idzie ani ona nie jest wyspana ani ja.Do tego strasznie kicha i kaszel jakis sie tez pryplatal.Z noska to jej takie cuda powyciagalam, ze szok normalnie eh...
A jak na zlosc nie moge sie do przychodni dodzwonic.
Teraz niby spi- ale przez sen piszczy i wogole
Emi caly czas na półśnie- bo nie wiem jak to nazwac.Miotało nia na wsszystkie mozliwe strony swiata

A jak na zlosc nie moge sie do przychodni dodzwonic.
Teraz niby spi- ale przez sen piszczy i wogole

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- angie1713
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270885 przez angie1713
fanka wydaje mi się że moja też by chciała wszystko widzieć i mam ochotę ja włożyć w spacerówkę na pół leżąco ale mój M uważa że jeszcze za wcześnie.
U mnie Nadia przebrana ale mowy o spaniu już nie ma właśnie buja się w huśtawce której zresztą tez nie lubi już zaczyna marudzić.Jej nic się nie podoba ani huśtawka ani mata ,karuzela nad łóżkiem tez tylko chwila ją zabawi ...musi mieć dobry dzień żeby dłużej posiedzieć .Bardzo lubi zabawki z dźwiękami na razie upatrzyła sobie szczeniaczka uczniaczka i kluczyki grające mam nadzieje że jej się szybko nie znudzą
U mnie Nadia przebrana ale mowy o spaniu już nie ma właśnie buja się w huśtawce której zresztą tez nie lubi już zaczyna marudzić.Jej nic się nie podoba ani huśtawka ani mata ,karuzela nad łóżkiem tez tylko chwila ją zabawi ...musi mieć dobry dzień żeby dłużej posiedzieć .Bardzo lubi zabawki z dźwiękami na razie upatrzyła sobie szczeniaczka uczniaczka i kluczyki grające mam nadzieje że jej się szybko nie znudzą

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270923 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
i dupa blada no. moj pediatra nie wrocil i raczej nie wroci do przychodn
zostalo mi babsko ktore odrazu przepisuja antybiotyk, albo babsko ktore ogolnie jest maloogarniete i strasznie powolne.
Powalcze dzisiaj jeszcze z tym katarem sama, a jak sie nie poprawi to jutro do lekarza i tyle, ale wezwe kogos na wizyte domowa.
Ogolnie dodzwonilam sie do przychodni po 2 godzinach :/

Powalcze dzisiaj jeszcze z tym katarem sama, a jak sie nie poprawi to jutro do lekarza i tyle, ale wezwe kogos na wizyte domowa.
Ogolnie dodzwonilam sie do przychodni po 2 godzinach :/

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270930 przez pati-m
Witam 
U mnie standardowo Kacpero spał do 6, potem wszamał 150ml i dalej poszedł spać do 9. Widzę, że od wczoraj przeszło mu to rozregulowanie świąteczne i wrócił do swojego rytmu.
A co do bioderek to my mieliśmy już raz i wszystko wyszło ok, a teraz mam 5 marca kontrolną.
beti - pochwal się wózeczkiem
I wcale nie fanaberia - stać Cię to kupujesz i super, a jeśli jeszcze jesteś do przodu z kasą to tylko pogratulować obrotności 
A scenariusz to piszę do przedszkola na przedstawienie - Euro 2012 w bajce dla dzieci. Muszę coś rymowanego stworzyć, dobrać piosenki itp. Mam już połowę
Ja właśnie zaraz zmykam na objazdówkę po lokalach bo chcę zamówić termin chrzcin. Czy tylko ja zostałam jeszcze z tą uroczystością do planowania? Wszystkie inne bąbelki już ochrzczone?
Monia - ja też bym zamówiła wizytę domową. Dużo zdrówka dla Nunki!
Miłego dnia

U mnie standardowo Kacpero spał do 6, potem wszamał 150ml i dalej poszedł spać do 9. Widzę, że od wczoraj przeszło mu to rozregulowanie świąteczne i wrócił do swojego rytmu.
A co do bioderek to my mieliśmy już raz i wszystko wyszło ok, a teraz mam 5 marca kontrolną.
beti - pochwal się wózeczkiem

A scenariusz to piszę do przedszkola na przedstawienie - Euro 2012 w bajce dla dzieci. Muszę coś rymowanego stworzyć, dobrać piosenki itp. Mam już połowę

Ja właśnie zaraz zmykam na objazdówkę po lokalach bo chcę zamówić termin chrzcin. Czy tylko ja zostałam jeszcze z tą uroczystością do planowania? Wszystkie inne bąbelki już ochrzczone?
Monia - ja też bym zamówiła wizytę domową. Dużo zdrówka dla Nunki!

Miłego dnia

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270937 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
PAti my chrzcimy w siwta wielkanocne

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270943 przez mgielka22
Witam Was
Ja bylam z mala z rana u pediatry bo zaczela mi mocno kaszlec i nos strasznie miala zatkany (zmienilam lekarza wiec tez badalam sytuacje) wiec pni pediatra bardzo dobrze sie mala zajela osluchala ja 3x
i powiedziala ze powoli infekcja na oskrzela sie przerzuca
wiec od razu zareagowala powiedziala ze nei da antybiotyku bo jeszcze nei ma sensu zazwyczaj przy bakteryjnych sie daje przepisala nam berodual w inhalacji syrop na kaszel wit c i spray do nosa. Juz malej zrobilam inhalacje oczywiscie musialam kupic inhalator
i mala byla zachwycona gadala w nim jak najeta 
w kazdym razie mam jeden problem ulozyla mala na brzucvhu a ta hyc na bok powiedziala ze narazie moze to byc przez infekcje bo powinna podniesc klatke i glowke do gory tak samo jak za raczki sie podnosi powinna uniesc juz glowke a ona ja ciagnie za soba... jesli po infekcji jak ja wylecze nie bedzie tego robila to musze isc z nia do neurologa
czy znacie jakies cwiczenia zeby podnosila ta glowke i wzmacniala te miesnie, wiem ze niektore z was chodzily na rehabilitacje a niestety u nas neurolog to sztuka znalezienia dobrego a na nfz nie ma takiej opcji!!!
Pati ja tez mam chrzciny 29 stycznai dopiero
Ja bylam z mala z rana u pediatry bo zaczela mi mocno kaszlec i nos strasznie miala zatkany (zmienilam lekarza wiec tez badalam sytuacje) wiec pni pediatra bardzo dobrze sie mala zajela osluchala ja 3x

w kazdym razie mam jeden problem ulozyla mala na brzucvhu a ta hyc na bok powiedziala ze narazie moze to byc przez infekcje bo powinna podniesc klatke i glowke do gory tak samo jak za raczki sie podnosi powinna uniesc juz glowke a ona ja ciagnie za soba... jesli po infekcji jak ja wylecze nie bedzie tego robila to musze isc z nia do neurologa

Pati ja tez mam chrzciny 29 stycznai dopiero

- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270946 przez iwonaNAVI
:)Witam sie
dopiero wstalysmy
zreszta u nas to standard do 10-11 
Beti pokaz wozek
ja tez sie zastanawialam nad innym bo niby mam lekki wozek ale wielkosc spacorowki jest duza chce jakis mniejszy taki szybko skladany do samochodu
u nas tez ostatnio ryk jak nie wiem co gdy wlozylam do wozka (dodam ze moja prawie nigdy nie placze wiec naprawe musi jej byc tam nie za wygodnie. moja gondola ma co prawda podnoszony zaglowek moze sprobuje ja troche wyzej moze cos da
Monia kurujcie sie polecam Oilbas kropelki mozna nimi robic inhalacje albo po prostu skropic lozeczko ubranka i lepiej sie oddycha a jak macie kararek to moge ci napisac nazwe kropli tylko musze je posukac

Beti pokaz wozek

u nas tez ostatnio ryk jak nie wiem co gdy wlozylam do wozka (dodam ze moja prawie nigdy nie placze wiec naprawe musi jej byc tam nie za wygodnie. moja gondola ma co prawda podnoszony zaglowek moze sprobuje ja troche wyzej moze cos da
Monia kurujcie sie polecam Oilbas kropelki mozna nimi robic inhalacje albo po prostu skropic lozeczko ubranka i lepiej sie oddycha a jak macie kararek to moge ci napisac nazwe kropli tylko musze je posukac
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270951 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Mgielka to mnie teraz wystraszylas
Anitka buziaczek
Iwonko poprosze o nazwe tych kropelek
Anitka buziaczek

Iwonko poprosze o nazwe tych kropelek

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- slowiczek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270955 przez slowiczek
hej dziewczynki 
mgiełka - a czy Lila nie leży na mało na brzuchu
bo z tego co kojarzę to pisałaś, że nienawidzi tego
jeśli nie leży na brzuchu to jak ma wzmacniać mięśnie ? a co do podciągania to ja np kilka razy dziennie po prostu chwytam za łapki Natalii i się podciągamy
niech zdrowieje malutka
, bo z oskrzelami u takiego maluszka to nie ma żartów 
Monia - zdrówka dla Nuneczki również
bida mała się umęczy
Beti - pokazuj wóz
Natalka teraz też tak średnio ze spacerami, zresztą wcale jej się nie dziwię, tak leżeć to nuuuuuuuda...już nie mogę się doczekać jak się przesiądziemy do spacerówki
ciekawe jak tam Gosiowy Kubulek

a co do chrzcin....Natalia jeszcze nieochrzczona i nie wiem kiedy to nastąpi.......mam kryzys wszystkiego, wiary w cokolwiek też.......

mgiełka - a czy Lila nie leży na mało na brzuchu

niech zdrowieje malutka

Monia - zdrówka dla Nuneczki również

Beti - pokazuj wóz

Natalka teraz też tak średnio ze spacerami, zresztą wcale jej się nie dziwię, tak leżeć to nuuuuuuuda...już nie mogę się doczekać jak się przesiądziemy do spacerówki

ciekawe jak tam Gosiowy Kubulek

a co do chrzcin....Natalia jeszcze nieochrzczona i nie wiem kiedy to nastąpi.......mam kryzys wszystkiego, wiary w cokolwiek też.......
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #270957 przez iwonaNAVI
Mgielka dobrze ze zmienilas lekarza i kurujcie sie tam 
a jak tam z mleczkiem?
Monia to Nasivin 0,01 wiem ze dziewczyny pisaly ze mialy 0,02 to zalezy jak mocny pewnie ten katar. Albo dopytaj w aptece u nas 0,01 pomogl ale trwalo okolo tydz nim katar calkiem zniknal ...no i oczywiscie jakas sol morska do nosa (ja mam marimer) no i frida frida i jeszcze raz frida!!

a jak tam z mleczkiem?
Monia to Nasivin 0,01 wiem ze dziewczyny pisaly ze mialy 0,02 to zalezy jak mocny pewnie ten katar. Albo dopytaj w aptece u nas 0,01 pomogl ale trwalo okolo tydz nim katar calkiem zniknal ...no i oczywiscie jakas sol morska do nosa (ja mam marimer) no i frida frida i jeszcze raz frida!!
Moderatorzy: ilona