- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #271307 przez megi2501
Właśnie jadłam śledzie w śmietanie
Pychota 
Moja, jak je to trzyma mnie za pierś lub za rękę, którą podtrzymuje i gładzi, czasem macha nóżkami. Ale, jak ją ciągnę za rączki to podnosi barki z główką i nie robi mostku.
Tak mnie zaraziłyście czytaniem, że dziś kupiłam jej baśnie na allegro i też zacznę czytać, jak tylko przyjdą
Moja śpi od godziny, a ja się uporałam ze stertą prasowania
Za to dziś moja znowu zaczęła strasznie krzyżować nóżki
A już tego nie robiła
Za to przestała mieć "drgawki" przed zasypianiem, albo ma ale już bardzo rzadko
Zawsze coś...

Moja, jak je to trzyma mnie za pierś lub za rękę, którą podtrzymuje i gładzi, czasem macha nóżkami. Ale, jak ją ciągnę za rączki to podnosi barki z główką i nie robi mostku.
Tak mnie zaraziłyście czytaniem, że dziś kupiłam jej baśnie na allegro i też zacznę czytać, jak tylko przyjdą

Moja śpi od godziny, a ja się uporałam ze stertą prasowania

Za to dziś moja znowu zaczęła strasznie krzyżować nóżki

Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez megi2501.
Temat został zablokowany.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #271308 przez gosia2324
maja1982 napisał:
My 11 go mamy 3 dawke,Moja tez sie na boki nie przekreca a jest tu jedna ze starszych, ale pediatra mowi ze z taka waga nie ma sie co dziwic
Kuba mial 5 mies i dopiero laskawie podniosl glowe tak jak Lilka na zdjecu, każde dziecko rozwija sie swoim rytmem,
Dziewczyny trzymajcie kciuki za dzisiejsza noc, jestem sama i boje sie jak byk o Kube ...
Mnie trochę martwi to ze Karolek nie przekręca sie na boczki
i jak leży na pleckach to czasami lezy jakby krzywo i dlatego idziemy w czwartek do neurologa, niech sprawdzi co i jak - to tak dla świętego spokoju!!
A powiedzcie która dawkę szczepionek miały wasze pociechy??bo my dopiero na 2 pójdziemy ale dopiero po wizycie u neurologa!
My 11 go mamy 3 dawke,Moja tez sie na boki nie przekreca a jest tu jedna ze starszych, ale pediatra mowi ze z taka waga nie ma sie co dziwic

Dziewczyny trzymajcie kciuki za dzisiejsza noc, jestem sama i boje sie jak byk o Kube ...
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez gosia2324.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #271311 przez Agusia83
I ja jestem...Emi zasnela o 19, wiec poszlam pod prysznic, jak to dobrze, ze szybko sie uwinelam bo byl placz i mama musiala dokarmic...nie poznaje mojego dziecka...o 17:30 zjadla 80ml mojego mleka, o 18 juz byla glodna to zjadla 60mm...o 18:45 70mm a o 19:20 60mm..wow, mam nadzieje, ze juz dojadla i ze bedzie dlugo spala.
Marta, moja przy piersi wierzga nozkami i czasem glowka...mysli, ze cycek jak butelka moze podarzac za jej buzia
a raczke trzyma mi na piersi i albo gladzi albo czasem szczypie...natomiast takowych mostkow nie robi...
Wasze dzieciaczki pieknie podnosza glowke..i co ja czytam, ze dzidziol lezy na brzuszku 15 minut to sie za glowe lapie, czy z moja Emilka wszystko ok?...Przeciez ona gora minute wytrzyma i jest krzyk...no i jest leniuszkiem...ale na raczkach w pionie oraz na samolocika pieknie trzyma glowke.
My 9 lutego idziemy na 3 dawke...tak pozno, bo 2 tygodnie mielismy opozniona 2 dawke z racji przeziebienia...
Ja tez mialam smaka...i wiecie? Wlasnie zjadlam kawalek ambasadora:Pwiem wiem...dupa mi nieziemsko urosnie
Tez sie zastanawiam nad czytaniem bajek...
Gosiu, trzymam kciuki za Kubusia...oby noc byla przespana i bez zadnych goraczkowych ekscesow
Marta, moja przy piersi wierzga nozkami i czasem glowka...mysli, ze cycek jak butelka moze podarzac za jej buzia

Wasze dzieciaczki pieknie podnosza glowke..i co ja czytam, ze dzidziol lezy na brzuszku 15 minut to sie za glowe lapie, czy z moja Emilka wszystko ok?...Przeciez ona gora minute wytrzyma i jest krzyk...no i jest leniuszkiem...ale na raczkach w pionie oraz na samolocika pieknie trzyma glowke.
My 9 lutego idziemy na 3 dawke...tak pozno, bo 2 tygodnie mielismy opozniona 2 dawke z racji przeziebienia...
Ja tez mialam smaka...i wiecie? Wlasnie zjadlam kawalek ambasadora:Pwiem wiem...dupa mi nieziemsko urosnie

Tez sie zastanawiam nad czytaniem bajek...
Gosiu, trzymam kciuki za Kubusia...oby noc byla przespana i bez zadnych goraczkowych ekscesow
Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez Agusia83.
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011
Mniej Więcej
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #271315 przez magda79
maja1982 napisał:
my idziemy w czwartek na drugą
8 tyg po pierwszej...
Mnie trochę martwi to ze Karolek nie przekręca sie na boczki
i jak leży na pleckach to czasami lezy jakby krzywo i dlatego idziemy w czwartek do neurologa, niech sprawdzi co i jak - to tak dla świętego spokoju!!
A powiedzcie która dawkę szczepionek miały wasze pociechy??bo my dopiero na 2 pójdziemy ale dopiero po wizycie u neurologa!
my idziemy w czwartek na drugą

- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 3 miesiąc temu #271316 przez Marta M
To Maja ma jak Lolek 
I Fifi 
Skoro to normalne na tym etapie to ok...nie jest w stanie usiasc bo tak wygieta, glowa w tyle, pupa w gorze i faktycznie jakby chciala na nogach stac...hehe
My po dwoch dawkach ale narazie mamy zakaz od neurologa, w poniedzialek idziemy do tej pani od rehabilitacji sprawdzic czy sa jakies postepy i po nowe zalecenia a za dwa tygodnie do neurologa po wynik eeg i wizyta...a 18 mielismy miec 3 dawke szczepien..
a moja ciagle teraz sie przewraca na bok, ale na boku lezy w luk bo caly czas patrzy ponad siebie, jak lezy na plecach tez lubi patrzec gdzies za czy ponad siebie...

My po dwoch dawkach ale narazie mamy zakaz od neurologa, w poniedzialek idziemy do tej pani od rehabilitacji sprawdzic czy sa jakies postepy i po nowe zalecenia a za dwa tygodnie do neurologa po wynik eeg i wizyta...a 18 mielismy miec 3 dawke szczepien..
a moja ciagle teraz sie przewraca na bok, ale na boku lezy w luk bo caly czas patrzy ponad siebie, jak lezy na plecach tez lubi patrzec gdzies za czy ponad siebie...
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #271327 przez maja1982
Agusia - późno my dopiero 2gą będziemy mieć bo u nas też sie poprzesuwało, zmieniliśmy przychodnie i czkaliśmy na kartę małego a potem był chory a teraz ten neurolog, ale to chyba nic złego ze to się tak opóźnia bo jakoś sie tak niepokoję o to 
gosia - spokojnej nocki,
teraz dopiero odkąd jestem mamą to rozumiem co to znaczy mieć chore dziecko
jak sie człowiek martwi, humoru nie ma!!!
a zmieniliśmy pieluchy tzn na noc pójda pampery bo te hugisy mnie wyprowadzają z równowagi, prawie co noc mały polany i sie wybudza!!a potem ja sie wkurzam ze on nie śpi - a potem mam wyrzuty że sie wkurzam
idę zmotać coś do jedzenia

gosia - spokojnej nocki,
teraz dopiero odkąd jestem mamą to rozumiem co to znaczy mieć chore dziecko

a zmieniliśmy pieluchy tzn na noc pójda pampery bo te hugisy mnie wyprowadzają z równowagi, prawie co noc mały polany i sie wybudza!!a potem ja sie wkurzam ze on nie śpi - a potem mam wyrzuty że sie wkurzam

idę zmotać coś do jedzenia

- maja1982
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #271330 przez maja1982
Wrrr znowu coś z tym forum nie tak, na szczęście już działa 
Ja już też zjadłam - zrobiłam sałatkę pt. "co masz w lodówce"
i wykorzystałam następujące składniki :
sałata lodowa, pomidorek, pieczona pierś kurczaka, kukurydza trochę oliwy z oliwek i ciut octu balsamicznego - pycha 
pisałam wam że jestem na odwyku słodyczowym a dzisiaj zjadłąm rogalika 7days, drożdżówkę (nie dobrą nawiasem mówiąc - ale zjadłam
, i 4 kawałki ciasta
no nie licząc tostów z dżemem na śniadanie - czy moge ten dzień zaliczyć do udanych jeśli chodzi o diete 

ale to i tak mniej niż w ostatnich miesiącach. Ciekawe jakbym wyglądała jakbym nie jadła tyle słodkiego jak już po 2 dniach po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą!!
teraz wpitalam paluszki

Ja już też zjadłam - zrobiłam sałatkę pt. "co masz w lodówce"

pisałam wam że jestem na odwyku słodyczowym a dzisiaj zjadłąm rogalika 7days, drożdżówkę (nie dobrą nawiasem mówiąc - ale zjadłam

ale to i tak mniej niż w ostatnich miesiącach. Ciekawe jakbym wyglądała jakbym nie jadła tyle słodkiego jak już po 2 dniach po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą!!
teraz wpitalam paluszki

- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #271332 przez magda79
Agusia wcale nie późno z tymi szczepionkami....
My teraz mamy drugą dawkę - w poniedz skończył 15 tyg więc pasuje...pierwszą - jak miał 8 i drugą teraz, więc wszystko w terminie jest....jak była położna u nas w domu na pierwszej wizycie to omawiała terminy i później jak byliśmy w przychodni na pierwszej wizycie u pediatry to wyznaczyła kiedy i czym.
a co do smaków to ja też przed chwila wszamałam agrestową chmurkę....mmmm pychota!!!!
ale Domi to ze mnie wyciągnie i już bym nie chciała więcej schudnąć...tylko flaka
się trzeba pozbyć
My teraz mamy drugą dawkę - w poniedz skończył 15 tyg więc pasuje...pierwszą - jak miał 8 i drugą teraz, więc wszystko w terminie jest....jak była położna u nas w domu na pierwszej wizycie to omawiała terminy i później jak byliśmy w przychodni na pierwszej wizycie u pediatry to wyznaczyła kiedy i czym.

a co do smaków to ja też przed chwila wszamałam agrestową chmurkę....mmmm pychota!!!!
ale Domi to ze mnie wyciągnie i już bym nie chciała więcej schudnąć...tylko flaka

- monika1984lodz
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #271334 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Dziewuszki przepraszam, ze dzisiaj malo aktywna jestem ale jakos tak nie mam sily.
Nunka juz lepiej- powiem Wam, ze kupilam masc majerankowa i pomoglo- pfu,pfu zeby nie zapeszyc.
Lece wypisywac zaproszenia.
Buziaki :*
Nunka juz lepiej- powiem Wam, ze kupilam masc majerankowa i pomoglo- pfu,pfu zeby nie zapeszyc.
Lece wypisywac zaproszenia.
Buziaki :*
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**