- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #72044 przez Pyśkaaaa
Ja ostatnie USG mialam tez dlugo robione i nie dosc ze musialam piastki pod pupe podlozyc to jeszcze potem ja uniesc dosc wysoko prawie mostek mu tam zrobilam hahaha ale to dla tego ze dzidzia jest wysoko polozona i trzeba jej szukac
Temat został zablokowany.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
- magdamagda1988
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #72060 przez magdamagda1988
Dziewczyny a to ugd genetyczne to to USG 3D???? ja dzis prawie spończyłam pisac prace licencjacka choc pewnie jeszcze bede mila multum do poprawy....
zastanawiam sie kiedy mi bedzie wreszcie brzuch widac bo juz bym chciala.. moja mama mowi ze ona do 6 mca nie mila brzucha a w ciazy przytyla tylko 6 kg w sumie tez tak chce ale chce tez juz brzuszek miec
zastanawiam sie kiedy mi bedzie wreszcie brzuch widac bo juz bym chciala.. moja mama mowi ze ona do 6 mca nie mila brzucha a w ciazy przytyla tylko 6 kg w sumie tez tak chce ale chce tez juz brzuszek miec
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #72165 przez bewipo
Dziewczyny jestem najszczęśliwszą mamusią na świecie
Moje usg trwało może z 15 min i miałam robione przez brzuch. Dzidziuś się wiercił, kręcił, a ja sobie leżałam cała szczęśliwa Pierwszy raz słyszałam serduszko, bo ta moja doktorka nigdy mi nie puściła na głos. Lekarka super miła. Sprawdziła mi przezierność karkową, kość nosową, zarysy tułowia, kończyn, główki, przepływ w przewodzie żylnym (też słyszałam) oraz wstępną ocenę serca. Wszyściutko prawidłowo. Ocena ryzyka Trisomii po usg 1/14956. Pytałam tez kiedy płeć można poznać to mówiła że za ok 5-6 tyg, bo jeszcze dziecko za małe. Aha no właśnie dzidziuś ma 51 mm, co odpowiada 11+6, a u mnie dzisiaj jest 11+4.
Później jeszcze dorzucę fotkę dzidziusia.
Ale jestem taka szczęśliwa
magdamagda na 3d to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, dzidzia musi być większa.
Dodaję fotkę.
Moje usg trwało może z 15 min i miałam robione przez brzuch. Dzidziuś się wiercił, kręcił, a ja sobie leżałam cała szczęśliwa Pierwszy raz słyszałam serduszko, bo ta moja doktorka nigdy mi nie puściła na głos. Lekarka super miła. Sprawdziła mi przezierność karkową, kość nosową, zarysy tułowia, kończyn, główki, przepływ w przewodzie żylnym (też słyszałam) oraz wstępną ocenę serca. Wszyściutko prawidłowo. Ocena ryzyka Trisomii po usg 1/14956. Pytałam tez kiedy płeć można poznać to mówiła że za ok 5-6 tyg, bo jeszcze dziecko za małe. Aha no właśnie dzidziuś ma 51 mm, co odpowiada 11+6, a u mnie dzisiaj jest 11+4.
Później jeszcze dorzucę fotkę dzidziusia.
Ale jestem taka szczęśliwa
magdamagda na 3d to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, dzidzia musi być większa.
Dodaję fotkę.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 10 miesiąc temu przez bewipo.
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
13 lata 10 miesiąc temu #72191 przez MagdaM
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
bewipo gratulacje!! Ogromnie sie ciesze, ze wszystko ok!! Piekne malenstwo
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 202
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Groszek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 9 miesiąc temu #72420 przez katy25
bewipo rewelacja!
ciesze sie, ze wszystko wporzadku!!
ja mam to USG dopiero za 3 tyg. kurcze ejszcze tyle czasu... eh
no ale mus to mus, zastanwiam sie bo moja lekarz dala mi skierowanie na USG ale nie wiem czy to bedzie pod katem genetycznym? pewnie jak lekarz zobaczy wiek plodu to tak mi zrobi, ale mysle ze zapisze sie do tego lekarza, o ktorym Wam pisalam kiedys. Z Ines bylam u niego 2 razy na 3d i byłam bardzo zadowolona.
Pierwsze USG 3d wykonuje sie miedzy 12 a 14 tygodniem ciąży.
Musze nad tym pomyslec, pewnie poczekam do tego mojego USG a potem ewentualnie zapisze sie na 3D jak bede niezadowolona...
fajnie, fajnie nie obejrzymy sie a zaraz bedziemy pakowac torby do szpitali! he he he
tymczasem wracam do pracy z mysla ze u mojego bebitka wszystko wporzadku... hmmm
pozdrawiam z rana
ciesze sie, ze wszystko wporzadku!!
ja mam to USG dopiero za 3 tyg. kurcze ejszcze tyle czasu... eh
no ale mus to mus, zastanwiam sie bo moja lekarz dala mi skierowanie na USG ale nie wiem czy to bedzie pod katem genetycznym? pewnie jak lekarz zobaczy wiek plodu to tak mi zrobi, ale mysle ze zapisze sie do tego lekarza, o ktorym Wam pisalam kiedys. Z Ines bylam u niego 2 razy na 3d i byłam bardzo zadowolona.
Pierwsze USG 3d wykonuje sie miedzy 12 a 14 tygodniem ciąży.
Musze nad tym pomyslec, pewnie poczekam do tego mojego USG a potem ewentualnie zapisze sie na 3D jak bede niezadowolona...
fajnie, fajnie nie obejrzymy sie a zaraz bedziemy pakowac torby do szpitali! he he he
tymczasem wracam do pracy z mysla ze u mojego bebitka wszystko wporzadku... hmmm
pozdrawiam z rana
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona