BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #138633 przez pati-m
Kreseczka jest i to już od dawna i do tego bardzo widoczna :)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #138634 przez mYSZA
Pati- wyglądasz jakbyś wciągnęła brzuch;P ładnie;)

ja luteinę dopochwowo i fakt- mam infekcję. Teraz mi przepisała globulki i zamiast Luteiny mam brać duphaston. Ale ceną jest różnią tak bardzo, że potem i tak wrócę do tej okropnej luteiny;/

co do dzieci w tym wieku- normalne, że mają własne zdanie- trzeba im zapewnić ramy co wolna a co nie- a one tak je wypróbowują. Nas też to czeka;P chyba, ze będziemy miały dzieci ugrzecznione, które jak dorosną z dużą możliwością trafią albo do mnie do gabinetu, albo do jakiegoś innego psychologa. lepiej mieć dzieci żywe niż lalkowate

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #138638 przez pati-m
Mysza - brzuchala to już od daaaawna wciągać się nie da :silly:
A ja zgadzam się z Tobą w zupełności - lepiej mieć tzw. żywe srebro niż :silly: cichą wystraszona myszkę. Ja ja mam w grupie przedszkolnej od 25 do 30 dzieciaczków, to z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że lepiej się pracuje z tymi rozrabiakami :)
I tak szczerze to nie ma złych dzieci, są tylko takie, którym nikt nigdy nie wytłumaczył czego nie wolno i stosował wobec nich niekonsekwentne wychowanie.
13 lata 8 miesiąc temu #138646 przez bewipo
Dziewczyny wszystkie wyglądacie super :)
Co do dzieci, myślę, że też trzeba umieć zająć dziecko jakąś fajną zabawą jak zaczyna za dużo broić. A zwłaszcza u kogoś. Myślę, że takie złośliwe zachowanie to też trochę z nudów. W końcu dziecko ma tyle energii, że cały czas coś musi robić, a jak nie ma innej zabawy niż psucie wszystkiego dookoła...
Ostatnio słyszałam "metodę wychowawczą", myslałam że padnę jak mamusia mówiła do takiego 4 latka: - Jak będziesz grzeczny to dostaniesz frytki z McDonalda... :D
13 lata 8 miesiąc temu #138648 przez pati-m
No piękna metoda na dziecko :ohmy: A jak nie będzie grzeczny, to tylko hamburgera? :huh: Ręce opadają jak się posłucha innych rodziców. Ja już nie raz oglądałam w przedszkolu sceny typu - mama lub inny dorosły skacze wokól dziecka w szatni, a ono zaczyna wrzeszczeć, a czasami nawet i bić rodzica, bo on za wolno go ubiera :angry:
13 lata 8 miesiąc temu #138652 przez mYSZA
dlatego ja uważam, że nie wszyscy powinni mieć dzieci.

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #138673 przez Agusia83
Brzucholki, witam Was srodowo :laugh: Troche mi zeszlo na czytaniu postow :silly:
Od rana mialam oczy na zapalkach...jak Wam wczoraj pisalam rano maluch byl bardzo leniwy, kopnal mnie moze 3,4 razy i tyle ale od godz 15 tak sie rozbrykal, ze ja o 2:30 jeszcze nie spalam...juz nawet nie pamietam, o ktorej zasnelam...a rano przyszla kolezanka (tez przyszla mama :laugh: ) no i plotkowalysmy, plotkowalysmy, a ze ona ma juz jedno dziecko, to musialam sie wsio dopytac i tak nam zlecialy 4h...haha...

Dziewczyny, macie przepiękne brzuszki...juz nie wymieniam po nicku, bo boje sie, ze o kktorejs zapomne,...wiec wybaczcie...
Moim zdaniem nie ma co sie przejmowac wypowiedziami ludzi odnosnie wielkosci brzucha. Przeciez wiadomo, ze wszystko jest sprawa indywidualna i nie mozna roztrzasac w granicach maly czy duzy brzuch....zreszta ludzie powinni byc swiadomi, ze nie wolno nas denerwowac, a niektorzy chyba to specjalnie robia...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Slowiczka i Basi :laugh: fotki poprosimy od razu po przyjsciu do domu :ohmy: :ohmy: :ohmy:

co do wychowania dzieci, zgadzam sie z Mysza, ze nie wszyscy powinni miec dzieci....znam nawet kilka takich....

No i tez sie Wam pochwale brzuchem...a moj to gigancior...mierzylam sie dzis w pepku, no i jak byk bylo 112cm :silly:
Stroj lazarkowo domowy :woohoo:
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #138681 przez Pyśkaaaa
ale sie urobiłam... mam jakiś napad czystości ostatnio a może to z nudów :P
macie rację te metody wychowawcze...masakra :)
a wiecie co robi moj brat jak chce coś słodkiego? przychodzi i mówi "mamuś może byśmy zjedli coś słodkiego? ja mogę iść i kupić jak masz ochotę :D"
Agusia ale okrąglusi :) naprawde każdej z nas brzuch jest inny ciekawe jakie bedą tuż przed porodem :P
13 lata 8 miesiąc temu #138688 przez pati-m
Agusia - brzuchalek super :) Ja aż poleciałam po centymetr - u mnie bez zmian 96cm, ale właściwie nie ma się z czego cieszyć, bo mały rośnie, a ja na razie nie i już mi się drobne rozstępy przez to na bokach brzucha zaczęły pojawiać :angry: No ale cóż, nic nie poradzę... Smaruje kremami i tyle tylko mogę zrobić :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #138698 przez Agusia83
Oczy mi sie zamykaja :( a musze zrobic placki ziemniaczane....robilyscie moze z nowych ziemniakow? Bo ja wlasnie nowe kupilam, pan sprzedawca mnie przekonal...teraz czekam az sie troche pomocza i bede skrobac...ale nie wiem czy dam rade...

Mam jeszcze jedno pytanko, nie boli Was czasem nadgarstek? Mnie od kilku dni i zastanawiam sie czy to przez to, ze na rekach sie podnosze, czy moze cosik zwiazane z ciaza?

Pati a mnie teraz szybko rozrasta sie brzuch...na szczescie nie mam rozstepow, ale chyba zakupie krem mustella, ktory polecala Bewipo....Smaruje sie 2 razy dziennie zwykla oliwka w zelu...
13 lata 8 miesiąc temu #138710 przez monika1984lodz
Agusia sliczny brzuszek :) a placuszki z mlodych ziemniaczkow sa przepyszne, ja osobiscie jak robie placki z mlodych to scieram je na duzych oczkach :) tak zeby byly paseczki :)
Ale mi ochoty narobilas hihi jutro beda placuszki :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #138717 przez bewipo
Agusia brzuszek super :) W sumie ja nie polecalam musteli, bo jej nie używałam, dałam tylko linka do stronki. Z musteli używam tylko krem do skóry atopowej i jest rewelacyjny.
13 lata 8 miesiąc temu #138720 przez monika1984lodz
Osoiscie smaruje brzuszek dwa razy dziennie kremikiem babydream z rossmana, jednak wiem, ze jezeli rozstepy maja sie pojawic to i tak sie pojawia niestety...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #138721 przez pati-m
Ja do tej pory używałam pharmaceris, ale mi się skończył, no i jak wspominałam lekkie rozstępy już są. I dlatego właśnie teraz zakupiłam sobie mustelę - zobaczymy czy pomoże.

Chwalę się nowym zakupem - spódniczka zakupiona na allegro :)
13 lata 8 miesiąc temu #138722 przez mYSZA
ja nadal używam samej oliwki i nie mam nic zupełnie..

superowa spódniczka... tak sobie teraz pomyślałam- nie mam co na obronę ubrać!

Janek z nami!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka