BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #155522 przez monika1984lodz
Pati dzieki :) to chyba to :) ja znalazlam jeszcze cos takiego www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326667.html

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #155523 przez Mała
Agusia ja dopiero w tamtym tygodniu się dowiedziałam, że na 200% córka, bo wstępnie mówili że chłopak. Z Kamilem miałam przeczucie, że syn i nikt mi nie przegadał, że nie. Tym razem też myślałam, że syn, a za to Kamil cały czas mówił, że będzie miał Zosię :)
W ogóle jest niesamowity odkrywa mi bluzkę, puka i woła Ota.

A z tymi krwawieniami z nosa i dziąseł to normalna sprawa, właśnie trzeba więcej witaminy C przyjmować, bo ona uszczelnia naczynia krwionośne.
13 lata 5 miesiąc temu #155528 przez megi2501
Mi też dziąsła krwawią i to normalne :) Zdążyłam się przyzwyczaić.

Dziś dostałam torbę ciuszków i ciągle je oglądam, jak szalona.
Dziewczynki Kochane, napiszcie co dokładnie zabieracie dla dziecka do szpitala. Bo nie wiem czy lepiej kaftanik + śpiochy, czy pajacyki. Ogólnie proszę o podpowiedź. Dokładnie, co i ile sztuk.
13 lata 5 miesiąc temu #155529 przez gosia2324
Dziewczyny ja pakuje torbę za ok 2 tygodnie :)

Juz mam wszystko kupione, jeszcze dziś dokupiłam 3 paczki zwykłych podpasek, zeby mi maz nie musiał biegać po aptekach jak już będę w domu,
kopiłam pastę, szczoteczkę , szampon itd.
Musze jeszcze kupić sobie jedna piżamę do szpitala.

łóżeczko rozłożymy myślę w połowie sierpnia.
A ubranka mam juz poprane i poukładane,
A te które mam zabrać do szpitala lezą w oddzielnej szufladzie :)

No i dalej nie mam wanienki ...:(
13 lata 5 miesiąc temu #155530 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Mi też dziąsła krwawią i to normalne :) Zdążyłam się przyzwyczaić.

Dziś dostałam torbę ciuszków i ciągle je oglądam, jak szalona.
Dziewczynki Kochane, napiszcie co dokładnie zabieracie dla dziecka do szpitala. Bo nie wiem czy lepiej kaftanik + śpiochy, czy pajacyki. Ogólnie proszę o podpowiedź. Dokładnie, co i ile sztuk.

Ja mam przygotowane 2 pary czapeczek ( bez troczkow )
skarpetki 2-3 pary.
body z kr rekawiem 4 sztuki
pajacyki 5 sztuk
pieluszki tetrowe 3 sztuki (u nas daje sie je do kapieli poloznym )
i ubranko na wyjscie, welurkowy pajacyk
13 lata 5 miesiąc temu #155531 przez mgielka22
Megi ja sobie tez przygotowalam ciuszki dla malucha po 4-5 par bo sadze ze dluzej niz 3,4 doby nie bede mam nadzieje. Pamietaj ze w szpitalu jest az za nadto goraco, a wiec:

5 par body z krotkim rekawem
4 pary niedrapki na raczki
4 pary skarpetek
2 kaftaniki
2 pajacyki (ala ogrodniczki)
5 pajacykow z dlugim rekawkiem
4 czapeczki
komplet (kaftanik, body, ogrodniczki) na wyjscie ze szpitala do tego welniany komplet sweterek z czapeczka + pol pajacyk
buciczki

No i w sumie tyle;) taki maluch sie nie brudzi wiec sadze ze wiecej nei bedzie trzeba;)
13 lata 5 miesiąc temu #155534 przez slowiczek
najpierw wklejam link do pościeli :
allegro.pl/3-ele-mega-hafty-90x120-produ...lux-i1695525599.html
nie jest ona zbyt tania ale w moim przypadku idealnie pasuje do pokoju Natalki bo ściany są dokładnie takie fioletowo-zielone !!! :D

co do materacyka ja kupuję z pianki termoelastycznej, co prawda to trochę droższa impreza, ale koło 200 zł można już coś znaleźć fajnego :) oczywiście te inne materacyki nie są złe ale ja to mam obsesję na punkcie spania i łóżka :P

byłam dziś w tesco i u mnie nie ma tych chusteczek pampersa w 6-pakach :( był tylko 4-pak za 26 zł a to średnia promocja bo na allegro można kupić duuuuużo taniej...byłam też w aptece, kupiłam sobie majtki siateczkowe, linomag i octenisept :D

co do krwotoków to że dziąsła krwawią to już się przyzwyczaiłam ale z jakiś miesiąc temu miałam też jednorazowe krwawienie z nosa ale olałam to bo to ponoć częsta przypadłość w ciąży :D

megi - pajacyki są moim zdaniem wygodniejsze :D jestem ich absolutna fanką...najgorszą opcją dla mnie są zwykłe śpiochy w połączeniu z kaftanikiem bo podwija się to cholerstwo :/

pati - u mnie też kalendarz chiński się sprawdza :D
13 lata 5 miesiąc temu #155536 przez kasia79
Pati u nie nie wyszło ten kalkulator mówi że to chłopiec :(
13 lata 5 miesiąc temu #155537 przez katy25
slowiczek śliczna ta pościel!
kurcze jeszcze nie zamówiłam tamtej i chyba wezme ta marynarską...
taki przewijak widziałam
ja mam pokoik małego bezu i magnolia ale wykonczenia chce niebieskie...
musze przemyslec:):):)
13 lata 5 miesiąc temu #155538 przez katy25
dziewczyny a jaki becik kupowałyście??
może macie jakies linki?
13 lata 5 miesiąc temu #155539 przez mYSZA
Heh- mi wyszła dziewcznka więc jakiś lipny ten kalkulator płci;P

mi właśnie teściowa dzowniła, że kupiła rożek... mam nadzieję, ze jakiś ładny;P

Janek z nami!
13 lata 5 miesiąc temu #155541 przez kasia79
szanse na prawidłowy wynik sz 50/50 więc duże prawdopodobieństwo że po prostu trafi...
13 lata 5 miesiąc temu #155542 przez pati-m
Loteria po prostu :) Ale sprawdzić z ciekawości nie zaszkodzi :)

katy - ja dostałam rożek w zestawie z pościelą allegro.pl/ala-i-as-mis-posciel-14el-100...-tk-i1707478819.html
13 lata 5 miesiąc temu #155547 przez katy25
ja chyba wezme ten tani becik z promon.
Jak dla mnie becik to tylk odo szpitala nie ma co kasy wydawac wole ta posciel ladniejsza kupic...
13 lata 5 miesiąc temu #155563 przez fanka
Cześć Mamuśki. Ja dziś jestem strasznie zmęczona alei strasznie zadowolona. Muszę się pochwalić, że dziś zaliczyłam ostatni egzamin i studia licencjackie zaliczone, a w czw obrona!!! Także mam 1,5 dnia na naukę!!!! Ale idę i zobaczymy co będzie, bo kolejny termin obrony mam na 9.09 więc nie bardzo chce to zostawiać, liczę, że się uda. W końcu będę mieć w brzuchu suflera :-)
uganiałam się dziś z tym egzaminem i później na szybcika składanie dokumentów do obrony i przede wszystkim proszenie żeby mi je przyjęli bo termin minimalny składania papierów to tydzień przed obroną ;-) ale widok takiego hipopotamika jak ja czyni cuda :-)udało się wszystko załatwić. A do tego wracam zmęczona do domu, a tu wózek czeka na mnie, dotarł wreszcie i oczywiście zamiast do nauki to ja do wózka, złożyliśmy go i jazda próbna po domu musiała się odbyć :-) wczoraj wysłałam kupon toto lotka na dziś- stwierdziłam, że dziś mam we wszystkim szczęście to może i coś dodatkowej kasy wpadnie, ale by się przydało !!! :-)
Dziewczyny któraś pisała o żelu na paznokciach, mnie położna powiedziała tak " paznokcie do porodu powinny być czyste bez lakierów itp ale jeśli u rąk coś będziemy mieć to u nóg również może sobie sprawdzić, jej to obojętne więc jeśli zaczniemy rodzić to żeby pierwszą rzeczą o której pomyślimy nie było nerwowe zmywanie paznokci :-)"
dobra uciekam bo mam bardzo mało czasu na nauczenie się do obrony a wogóle mi się nie chce. Ale wiecie co, jakoś mam wrażenie , że zdam, że nawet jak nie najlepiej odpowiem to mnie nie obleją ze względu na brzuszek i szczerze mówiąc mam zamiar wykorzystać mój stan bo jestem już naprawdę tą szkołą zmęczona i chce wreszcie wakacji!!!!!! a w październiku powrót na magisterkę :-( tak to jest jak się nie chciało odrazu na studia iść to teraz na stare lata trzeba się uczyć :-)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia