BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #155127 przez pati-m
Witam dziewczynki!

Monika - śliczne zakupy! A pościel w serduszka rewelacja :)

gosia - zamawiałaś te dodatki do albumów na allegro? Jeśli tak, to czy mogłabyś polecić sprzedawcę, bo mi się już troszkę pokończyły i muszę domówić, żeby dalej robić album Kacpra :)

Ja dziś cały dzień przy kompie :angry: Pracę piszę, bo jakoś zawsze coś wypadało i odwlekałam to. Sesja zaliczona już dawno, więc zostało mi tylko dokończenie i wysłanie pracy podyplomowej do końca lipca, bo obronę mam koniec października, a nie chcę pisania zostawiać na wrzesień, bo przy małym to może być różnie :) Jeszcze nie przysiadłam do tego pisania, a już mi się nie chce :)

Miłego dnia brzuchalki :kiss:
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #155137 przez katy25
dzien dobry dziewczynki

monika ja tez zamawiam w tym tygodniu pościel i becik od tego użytkownika. Oni szyją z materiałów z IKEA i sa bardzo fajne te pościelinki. Mi nawet będa szyć zasłony do Ines pokoju bo mozna zamówić. Fajne łóżeczko, dla małej księżniczki.

pati-m zaraz połowa miesiąca a ja tez nie moge zabarac sie za pisanie pracy. Ja Chciałabym sie obronić jeszcze we wrześniu, ale wątpię że mi sie to uda. Mam już I rozdział :blink:

Wstałam rano, bo na to prześłuchanie jade na 12 i jeszcze sie nie denerwuję.. eh ale w drodze na pewno będę. Dziś chyba pójde kupic sobie jakąs książkę bo mam nieodparta chęć poczytania czegoś... kiedys to chłonęłam książki, a teraz??

Ja już tylko odliczam dni do przeprowadzki... po mału kończą.
zamówilismy już sofę do salonu i stół z krzesłami, ale wszystko będzie na koniec miesiąca.
Chciałabym już zacząć urządzać pokoik Samiego, ale to pewnie dopiero w sierpniu.

Wczoraj dzwoniłam do skarbówki i mój zwrot jest naznaczony do 4 sierpnia więc czekam z niecierpliwością, bo po ta komode chce jechać. Na wszytsko trzeba czekać. Niestety.
Miłego dnia kochane i trzymajcie za mnie kciuki!!
13 lata 5 miesiąc temu #155141 przez megi2501
Ale macie te brzuchole świetne!

Monia- pościel słodka :)

Jakie bierzecie żelazo?
Mam jeszcze jedno pytanko, czy myślicie, że jak pójdę rodzić z żelem na paznokciach to będzie w szpitalu problem? Bo ja całą ciąże robię sobie french na pazurkach. Są krótkie, ale chodź wyglądają świeżo.
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155143 przez pati-m
Katy - ja tez mam pierwszy rozdzial :) Ale jeszcze 2 zostały i taki mam zapał do pisania, ze ho ho :silly:

megi - szczerze to nie znam się na tym, ale słyszałam że podczas porodu nie można mieć pomalowanych paznokci, bo jeśli coś się dzieje z krążeniem to właśnie na płytce to się objawia i lekarz może zauważyć. No a jeśli lakier przykryje to będzie trudno. Nie wiem jednak czy to też dotyczy akrylu czy też żelu. Może zapytaj swojego gina :)
13 lata 5 miesiąc temu #155187 przez Marta M
Pati chodzi tylko o paznkokcie u rak czy u nog tez?? U nog to juz nie wiem jak wygladaja naturalnie bo zawsze mam lakier..

Megi ja biore Tardyferon-Fol, na ulotce jest napisane ze to specjalnie dla kobiet w ciazy majacycj niedokrwistosc...taki mi przepisala gin..i powiem moze cos nieapetcznego, ale odkad biore to zelazo zmienil sie kolor mojego kalu, na murzynsko czarny ;)
13 lata 5 miesiąc temu #155209 przez pati-m
Z tego co wiem to i u nóg i u rąk. Ja też mam zawsze pomalowane (obecnie na żółto) :) , ale pod koniec ciąży planuję zetrzeć.
Tu jest o tym wzmianka na forum forum.gazeta.pl/forum/w,548,79271598,792...w_czasie_porodu.html
13 lata 5 miesiąc temu #155232 przez Pyśkaaaa
hej:)
monia sliczne te zakupki
dziewczyny ja słyszalam ze tylko u rak nie można...
co do zelaza to ja biore sorbifer i te kupke mam czarną
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155236 przez Marta M
Dziekuje Pati :)

Ciekawa jestem wlasnie czy krew mi sie cos poprawila, bo zelazo biore od dwoch tygodni, w piatek ide na pobranie i zobaczymy...choc nie wiem czy to nie za krotki okres czasu..

Ale ze mnie gapa...mialam napisac wyzej: Monia piekne lozeczko i powiem szczerze ze podoba mi sie gust Twojego meza, tez bym wziela te kotki ;)

I ja wczoraj znow na zakupach bylam..w Tesco super przeceny i tak chcialam sie oblowic ale maz mi juz zakazal..powiedzial ze starczy tych ubranek co mamy a pieniazki nam trzeba na co innego..dobrze ze on jest i trzyma reke na pulsie..:) Zamiast ubranek kupilam Jelp i bede mogla wreszcie wyprac ubranka dla malej...no i te chusteczki pampersa 6pak za 26zl, wow..:)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155237 przez gosia2324
Pati ja kupowalam sporo z tych aukcji allegro.pl/panako-serduszka-z-falbanka-2...szt-i1698096003.html czekam jeszcze na przesylke.

Właśnie byłam z mężem w szpitalu, bo zawoził swoje CV i tak do mnie dotarło ze już NIEDŁUGO tu wroce :silly: :woohoo: :kiss:

A co do żelaza to tani jest Askofer !

Monia super posciel :)
13 lata 5 miesiąc temu #155239 przez Agusia83
Hejka dziewczynki, Wy takie ranne ptaszki a ja jakos nie moglam odkleic glowy od poduszki...wyslalam meza do pracy i poszlam dalej nynac...no i mnie glod obudzil :silly: ale na cos slodkiego...wybieram sie teraz do sklepu,to moze na cosik soie pozwole :lol:

Pati, sliczne ubranka a skarpetunie wymiataja...maluszek ciagle bedzie wierzgal nogami by slyszec te grzechotki :silly: reszta ciuszkow rowniez piekne..

Monia, lozeczko bradzo mi sie podoba, sliczna falbanka przy przescieradle....posciele rowniez cacane :lol: a jesli chodzi o wybor, to te kotki bardziej przypadly mi do gustu :silly:

Katy, a czemu skarbowka tak dlugo Ci trzyma zwrot?

Mysle, ze dostaniecie weny i napiszecie na 5 te prace :lol: przeciez dzieciaczki Wam pomoga...

Ja zazywam tylo femibion i odpukac mam bardzo dobre wyniki...a kupe czarna jak gornik :silly: mam od poczatku...hahah

Jesli chodzi o malowanie paznocki, to chyba w ogole nie mozna takowych miec przy porodzie...bo kolor plytki jest wazny...
13 lata 5 miesiąc temu #155240 przez Marta M
Agusia gdybym miala blizej do Ciebie to bym Ci przyniosla moje ciasto cappuccino..;)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155244 przez Agusia83
No kochana, ale robisz smaka.......ja mam jeszcze 2 kawalki swojego, bo robilam oliwkowca z borowkami...tzn ma je moj zoladek :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #155249 przez pati-m
Ciasto cappucciono... śliwkowiec z borówkami... Dziewczyny! Takimi pysznościami kucicie :)
Ja mam jeszcze biszkopt z bitą śmietaną i malinami - zostało kawałek z weekendowego świętowania urodzin :silly:

MartaM - też kupiłam te husteczki pampersa, naprawdę się opłaca :)

Gosia - dziękuję za linka :) Ja wcześniej zamawiałam od tego gościa allegro.pl/zestaw-dzieciecy-3-scrapbooki...016-i1705797322.html
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155251 przez slowiczek
Monia, mam taką samą pościel, tą w serduszka :) ale wczoraj znalazłam coś co totalnie chwyciło za moje serce :

zaraz biegnę do apteki odebrać moje zamówienie i do tesco po te chusteczki :) dobrze mieć takie informatorki :) :*
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #155252 przez pati-m
slowiczek - cudowna ta pościel! Gdybym miała dziewczynkę, to na pewno bym ją kupiła. Jest przepiękna! :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia