- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155522 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Pati dzieki to chyba to ja znalazlam jeszcze cos takiego www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326667.html
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 5 miesiąc temu #155523 przez Mała
Agusia ja dopiero w tamtym tygodniu się dowiedziałam, że na 200% córka, bo wstępnie mówili że chłopak. Z Kamilem miałam przeczucie, że syn i nikt mi nie przegadał, że nie. Tym razem też myślałam, że syn, a za to Kamil cały czas mówił, że będzie miał Zosię
W ogóle jest niesamowity odkrywa mi bluzkę, puka i woła Ota.
A z tymi krwawieniami z nosa i dziąseł to normalna sprawa, właśnie trzeba więcej witaminy C przyjmować, bo ona uszczelnia naczynia krwionośne.
W ogóle jest niesamowity odkrywa mi bluzkę, puka i woła Ota.
A z tymi krwawieniami z nosa i dziąseł to normalna sprawa, właśnie trzeba więcej witaminy C przyjmować, bo ona uszczelnia naczynia krwionośne.
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 5 miesiąc temu #155528 przez megi2501
Mi też dziąsła krwawią i to normalne Zdążyłam się przyzwyczaić.
Dziś dostałam torbę ciuszków i ciągle je oglądam, jak szalona.
Dziewczynki Kochane, napiszcie co dokładnie zabieracie dla dziecka do szpitala. Bo nie wiem czy lepiej kaftanik + śpiochy, czy pajacyki. Ogólnie proszę o podpowiedź. Dokładnie, co i ile sztuk.
Dziewczynki Kochane, napiszcie co dokładnie zabieracie dla dziecka do szpitala. Bo nie wiem czy lepiej kaftanik + śpiochy, czy pajacyki. Ogólnie proszę o podpowiedź. Dokładnie, co i ile sztuk.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155529 przez gosia2324
Dziewczyny ja pakuje torbę za ok 2 tygodnie
Juz mam wszystko kupione, jeszcze dziś dokupiłam 3 paczki zwykłych podpasek, zeby mi maz nie musiał biegać po aptekach jak już będę w domu,
kopiłam pastę, szczoteczkę , szampon itd.
Musze jeszcze kupić sobie jedna piżamę do szpitala.
łóżeczko rozłożymy myślę w połowie sierpnia.
A ubranka mam juz poprane i poukładane,
A te które mam zabrać do szpitala lezą w oddzielnej szufladzie
No i dalej nie mam wanienki ...
Juz mam wszystko kupione, jeszcze dziś dokupiłam 3 paczki zwykłych podpasek, zeby mi maz nie musiał biegać po aptekach jak już będę w domu,
kopiłam pastę, szczoteczkę , szampon itd.
Musze jeszcze kupić sobie jedna piżamę do szpitala.
łóżeczko rozłożymy myślę w połowie sierpnia.
A ubranka mam juz poprane i poukładane,
A te które mam zabrać do szpitala lezą w oddzielnej szufladzie
No i dalej nie mam wanienki ...
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155530 przez gosia2324
megi2501 napisał:
Ja mam przygotowane 2 pary czapeczek ( bez troczkow )
skarpetki 2-3 pary.
body z kr rekawiem 4 sztuki
pajacyki 5 sztuk
pieluszki tetrowe 3 sztuki (u nas daje sie je do kapieli poloznym )
i ubranko na wyjscie, welurkowy pajacyk
Mi też dziąsła krwawią i to normalne Zdążyłam się przyzwyczaić.
Ja mam przygotowane 2 pary czapeczek ( bez troczkow )
skarpetki 2-3 pary.
body z kr rekawiem 4 sztuki
pajacyki 5 sztuk
pieluszki tetrowe 3 sztuki (u nas daje sie je do kapieli poloznym )
i ubranko na wyjscie, welurkowy pajacyk
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155531 przez mgielka22
Megi ja sobie tez przygotowalam ciuszki dla malucha po 4-5 par bo sadze ze dluzej niz 3,4 doby nie bede mam nadzieje. Pamietaj ze w szpitalu jest az za nadto goraco, a wiec:
5 par body z krotkim rekawem
4 pary niedrapki na raczki
4 pary skarpetek
2 kaftaniki
2 pajacyki (ala ogrodniczki)
5 pajacykow z dlugim rekawkiem
4 czapeczki
komplet (kaftanik, body, ogrodniczki) na wyjscie ze szpitala do tego welniany komplet sweterek z czapeczka + pol pajacyk
buciczki
No i w sumie tyle;) taki maluch sie nie brudzi wiec sadze ze wiecej nei bedzie trzeba;)
5 par body z krotkim rekawem
4 pary niedrapki na raczki
4 pary skarpetek
2 kaftaniki
2 pajacyki (ala ogrodniczki)
5 pajacykow z dlugim rekawkiem
4 czapeczki
komplet (kaftanik, body, ogrodniczki) na wyjscie ze szpitala do tego welniany komplet sweterek z czapeczka + pol pajacyk
buciczki
No i w sumie tyle;) taki maluch sie nie brudzi wiec sadze ze wiecej nei bedzie trzeba;)
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155534 przez slowiczek
najpierw wklejam link do pościeli :
allegro.pl/3-ele-mega-hafty-90x120-produ...lux-i1695525599.html
nie jest ona zbyt tania ale w moim przypadku idealnie pasuje do pokoju Natalki bo ściany są dokładnie takie fioletowo-zielone !!!
co do materacyka ja kupuję z pianki termoelastycznej, co prawda to trochę droższa impreza, ale koło 200 zł można już coś znaleźć fajnego oczywiście te inne materacyki nie są złe ale ja to mam obsesję na punkcie spania i łóżka
byłam dziś w tesco i u mnie nie ma tych chusteczek pampersa w 6-pakach był tylko 4-pak za 26 zł a to średnia promocja bo na allegro można kupić duuuuużo taniej...byłam też w aptece, kupiłam sobie majtki siateczkowe, linomag i octenisept
co do krwotoków to że dziąsła krwawią to już się przyzwyczaiłam ale z jakiś miesiąc temu miałam też jednorazowe krwawienie z nosa ale olałam to bo to ponoć częsta przypadłość w ciąży
megi - pajacyki są moim zdaniem wygodniejsze jestem ich absolutna fanką...najgorszą opcją dla mnie są zwykłe śpiochy w połączeniu z kaftanikiem bo podwija się to cholerstwo :/
pati - u mnie też kalendarz chiński się sprawdza
allegro.pl/3-ele-mega-hafty-90x120-produ...lux-i1695525599.html
nie jest ona zbyt tania ale w moim przypadku idealnie pasuje do pokoju Natalki bo ściany są dokładnie takie fioletowo-zielone !!!
co do materacyka ja kupuję z pianki termoelastycznej, co prawda to trochę droższa impreza, ale koło 200 zł można już coś znaleźć fajnego oczywiście te inne materacyki nie są złe ale ja to mam obsesję na punkcie spania i łóżka
byłam dziś w tesco i u mnie nie ma tych chusteczek pampersa w 6-pakach był tylko 4-pak za 26 zł a to średnia promocja bo na allegro można kupić duuuuużo taniej...byłam też w aptece, kupiłam sobie majtki siateczkowe, linomag i octenisept
co do krwotoków to że dziąsła krwawią to już się przyzwyczaiłam ale z jakiś miesiąc temu miałam też jednorazowe krwawienie z nosa ale olałam to bo to ponoć częsta przypadłość w ciąży
megi - pajacyki są moim zdaniem wygodniejsze jestem ich absolutna fanką...najgorszą opcją dla mnie są zwykłe śpiochy w połączeniu z kaftanikiem bo podwija się to cholerstwo :/
pati - u mnie też kalendarz chiński się sprawdza
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155542 przez pati-m
Loteria po prostu Ale sprawdzić z ciekawości nie zaszkodzi
katy - ja dostałam rożek w zestawie z pościelą allegro.pl/ala-i-as-mis-posciel-14el-100...-tk-i1707478819.html
katy - ja dostałam rożek w zestawie z pościelą allegro.pl/ala-i-as-mis-posciel-14el-100...-tk-i1707478819.html
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #155563 przez fanka
Cześć Mamuśki. Ja dziś jestem strasznie zmęczona alei strasznie zadowolona. Muszę się pochwalić, że dziś zaliczyłam ostatni egzamin i studia licencjackie zaliczone, a w czw obrona!!! Także mam 1,5 dnia na naukę!!!! Ale idę i zobaczymy co będzie, bo kolejny termin obrony mam na 9.09 więc nie bardzo chce to zostawiać, liczę, że się uda. W końcu będę mieć w brzuchu suflera
uganiałam się dziś z tym egzaminem i później na szybcika składanie dokumentów do obrony i przede wszystkim proszenie żeby mi je przyjęli bo termin minimalny składania papierów to tydzień przed obroną ale widok takiego hipopotamika jak ja czyni cuda :-)udało się wszystko załatwić. A do tego wracam zmęczona do domu, a tu wózek czeka na mnie, dotarł wreszcie i oczywiście zamiast do nauki to ja do wózka, złożyliśmy go i jazda próbna po domu musiała się odbyć wczoraj wysłałam kupon toto lotka na dziś- stwierdziłam, że dziś mam we wszystkim szczęście to może i coś dodatkowej kasy wpadnie, ale by się przydało !!!
Dziewczyny któraś pisała o żelu na paznokciach, mnie położna powiedziała tak " paznokcie do porodu powinny być czyste bez lakierów itp ale jeśli u rąk coś będziemy mieć to u nóg również może sobie sprawdzić, jej to obojętne więc jeśli zaczniemy rodzić to żeby pierwszą rzeczą o której pomyślimy nie było nerwowe zmywanie paznokci "
dobra uciekam bo mam bardzo mało czasu na nauczenie się do obrony a wogóle mi się nie chce. Ale wiecie co, jakoś mam wrażenie , że zdam, że nawet jak nie najlepiej odpowiem to mnie nie obleją ze względu na brzuszek i szczerze mówiąc mam zamiar wykorzystać mój stan bo jestem już naprawdę tą szkołą zmęczona i chce wreszcie wakacji!!!!!! a w październiku powrót na magisterkę tak to jest jak się nie chciało odrazu na studia iść to teraz na stare lata trzeba się uczyć
uganiałam się dziś z tym egzaminem i później na szybcika składanie dokumentów do obrony i przede wszystkim proszenie żeby mi je przyjęli bo termin minimalny składania papierów to tydzień przed obroną ale widok takiego hipopotamika jak ja czyni cuda :-)udało się wszystko załatwić. A do tego wracam zmęczona do domu, a tu wózek czeka na mnie, dotarł wreszcie i oczywiście zamiast do nauki to ja do wózka, złożyliśmy go i jazda próbna po domu musiała się odbyć wczoraj wysłałam kupon toto lotka na dziś- stwierdziłam, że dziś mam we wszystkim szczęście to może i coś dodatkowej kasy wpadnie, ale by się przydało !!!
Dziewczyny któraś pisała o żelu na paznokciach, mnie położna powiedziała tak " paznokcie do porodu powinny być czyste bez lakierów itp ale jeśli u rąk coś będziemy mieć to u nóg również może sobie sprawdzić, jej to obojętne więc jeśli zaczniemy rodzić to żeby pierwszą rzeczą o której pomyślimy nie było nerwowe zmywanie paznokci "
dobra uciekam bo mam bardzo mało czasu na nauczenie się do obrony a wogóle mi się nie chce. Ale wiecie co, jakoś mam wrażenie , że zdam, że nawet jak nie najlepiej odpowiem to mnie nie obleją ze względu na brzuszek i szczerze mówiąc mam zamiar wykorzystać mój stan bo jestem już naprawdę tą szkołą zmęczona i chce wreszcie wakacji!!!!!! a w październiku powrót na magisterkę tak to jest jak się nie chciało odrazu na studia iść to teraz na stare lata trzeba się uczyć
Moderatorzy: ilona