BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 5 miesiąc temu #154840 przez mgielka22
no poza tym to tez biore zelazo i lacibios femina, no bede chyba musiala zadzwonic i zapytac bo to mi sie nie podoba:/ ale to nei glupi pomysl z tym asparginem chyab sprobuje bo nospy nie chce brac...
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #154860 przez kasia79
ja też często mam skurcze a w niedzielę wieczorem co 10 min mnie łapały nie takie jak zawsze tylko bolesne, wzięłam nospę, magnez i mi przeszło, dzisiaj z kolei skurczy nie mam ale za to ciągle mnie brzuch boli z prawej strony tak trochę od tyłu, tak myślę że nerka.
13 lata 5 miesiąc temu #154867 przez gosia2324
Mgielka, zażywaj magnez i nie leż na plecach, tylko na lewym boku,
Powinno przejść :)
A jak skurcze będą częstsze to dzwon do lekarza.

A ja dziś odebrałam badania, krew ,mocz i TSH.
Wszystkie są dobre :woohoo:
W a srode wizyta,
Juz dziś z tej okazje chciałam sie wziąć za moje stopy :silly:
Ale dałam rade tylko zmyć lakier, nowych juz nie zrobiłam, za bardzo sie zmęczyłam :P :silly: :blink:
Jutro reszta :)

Marta pewnie nie możesz doczekać sie soboty, będziesz jeździła wózkiem po calym domu :)
13 lata 5 miesiąc temu #154888 przez mgielka22
Dzieki Dziewczyny pewnie tak zrobie, ale ja tak nei lubie spac na tych bokach az normalnei odlezyn mozna dostac a na wznak uwielbiam i co tu zrobic...ahh

Gosiu dlatego ja poszlam zrobic bo ja nawet butow sobie zalozyc nie daje rady ostatnio 15min zakladalam:P a co dopiero zrobic caly pedix;P
13 lata 5 miesiąc temu #154892 przez Agusia83
Mgielka, ja tez zazywam femibion bo w nim naprawde duzo skladnikow...brzuch tez mi czasem twardnieje, ale wowczas staram sie polozyc na lewym boku....Nie lez na wznak bo to niewygodna pozycja...wowczas macica uciska Ci nerwy i dzidzius moze byc slabiej dotleniony, a poza tym mamy wtedy problemy z oddychaniem, bo przepona jest juz bardzo wysoko...na Twoim miejscu zadzwonila bym do lekarza, czy mozesz zazywac aspargin..tak jak dziewczyny pisza...jeszcze troszke nasze dzidzie musza wytrzymac w brzuszkach :laugh:

Kasiu, mialas bolace skurcze? Oj to niedobrze...a przypadkiem nie przemeczylas sie zakupami, porzadkami? Uwazaj na siebie...i duzo odpoczywaj...
13 lata 5 miesiąc temu #154906 przez kasia79
raczej nie robiłam więcej niż zawsze,na szczęście przeszło ale trochę się strachu najadłam.
13 lata 5 miesiąc temu #154908 przez Mała
Witam wieczornie.
Ja nawet nie miałam dzisiaj czasu, ani spsobności się odezwać.
Byłam na glukozie 75 g i na czczo 82, po 1h 139, po 2h 107, jak sobie mierzę w domu bez stosowania diety, tylko mniejsze porcje jem i tak co 2 godz. to mój najwyższy pomiar 114. Nawet po kawałku jabłecznika, kawałku rolady i kawy z cukrem nie miałam więcej jak 100. Chyba jest ok. Myślicie, że powinnam stosować dietę? Zastanawia mnie tylko dlaczego po 50 g wyszło mi po 1h 152?
Moja mama przywiozła ubranka po Kamilu. A mąż idzie w tygodniu na zakupy dla Oli, tzn. ubranka do szpitala i becik. Jakoś tak w końcu miło mi się zrobiło.
13 lata 5 miesiąc temu #154925 przez MagdaM
mgielka22 napisał:

Bewipo ja biore Femibion tam jest wszystko!!! Ale ja czuje macice twarda jak kamiec poprzekrecam sie pomacam i jak leze na boku to przechodzi...mam w domu aspargin ale nie wiem czy mozna go brac...

niestety niee... jest malo magnezu i zero zelaza. teraz sie na inne witaminki przerzucaja ciezarowki i tansze i bardzo polecane ;)
co do skurczy polecam Asmag Forte - magnez mocny. ja biore od poczatku w konskich dawkach i narazie luz. No i ostatnio Aspargin ale to ze wzgledu na skurcze nog.

monika1984lodz dziekuje bardzo :kiss: :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 5 miesiąc temu #154993 przez monika1984lodz
Łóżeczko i posciel zakupione teraz tylko czekam na kuriera :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155019 przez pati-m
Monia - no to teraz zostaje Ci radość oczekiwania na paczkę, a później jeszcze większa po dostarczeniu :)

Agusia - też zamówiłam sobie ten gorset :) Dziękuję za linka :)

A u mnie była siostra i tradycyjnie wpadła z prezentami dla małego :)
śliczne skarpetusie - grzechotki :lol:

napis mówi sam za siebie :)

Przepraszam za taką ilość zdjęć, ale nie mogłam się zdecydować, które wstawić :)
13 lata 5 miesiąc temu #155050 przez monika1984lodz
Pati same slicznosci :) a te skarpetusie poprostu bombowe !!!!

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 5 miesiąc temu #155051 przez slowiczek
ja to w ogóle przestałam brać takie ogólne witaminy, bo wyniki mam dobre a moja dieta jest naprawdę zróżnicowana i bogata we wszystko, nie ma sensu się paść sztucznymi witaminami bez potrzeby :) jednakże magnezu biorę 6 tabletek dziennie bo to święta rzecz :D

monia - pokaż co wybrałaś :D ja też czekam na kuriera z łóżeczkiem :D kupiłam co prawda 2 lipca ale wysyłka jest po ok 12 dniach roboczych więc pewnie będzie dopiero w przyszłym tygodniu..

brzusie macie śliczne :)
13 lata 5 miesiąc temu #155067 przez sylka
Diewczyny z zwitamin moge polecić vita miner pregna połowa tańszy niż Femibion a te same wartości składników (porównywałam skład) w ciązy brałam Femibion (dawniej Feminatal N) a teraz w okresie karmirnia piersią też bra łam femibion i zmieniłam na vita miner pregna(poleciła mi go farmaceutka) wyniki mam po nim idealne
13 lata 5 miesiąc temu #155103 przez gosia2324
Pati ubranka super !!!!
Monia pochwal sie zakupami :)

Ja tez nie biorę zadnych witamin dla mam w ciazy :)
Moj lekarz uważa,ze po tym dodatkowo sie tyje... nie wiem ile w tym prawdy :unsure:

A tak wogole to witam w pochmurny jak na razie wtorek :blink:
Mam nadzieje ze dzis listonosz mnie odwiedzi bo czekam na dodatki do robienia albumu dla Jagódki :)
Juz sie nie mogę doczekać :)
No i dziś wraca moja mama z Anglii i wiezie cala torbę ubranek dla malej :woohoo:
13 lata 5 miesiąc temu #155109 przez monika1984lodz
Dzien dobry :)

widze, ze nie tylko ja spac nie moge hihi.

oto moje wczorajsze zakupy :)

łożeczko z materacykiem 250 zl

posciel ta w serduszka wybrana przezemnie a ta w kotki przez tatusia :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży