BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #416300 przez kasia7775
Dzień dobry :)

Monia gratulacje wielkie i wszystkiego co najlepsze dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

Justyś i P ola super brzuszki :)

patys łóżeczko bardzo ładne, misie są słodkie :kiss:

Anulka ja mam zamiar nianię kupić, bo mieszkam w domku i nie z każdego miejsca maluszka usłyszę. Wystarczy, że do ogrodu wyjdę :)

Wczoraj wieczorem siedzieliśmy jeszcze na ogrodzie, ja na boso oczywiście i dopiero tak po godzinie chodzenia po mokrej i zimnej trawie poczułam ulgę. :lol: Potem mi zimno było i pomyślałam sobie, że tylko teraz przeziębienia mi brakuje :huh:
Nocka koszmarna, nie mogłam zasnąć, chyba do 4 się męczyłam.
Też nasłuchuję każdych objawów porodu, tyle że u mnie nic :silly: a stracha też mam, chociaż już czas :lol: mały pewnie 4 kg przekroczył ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #416307 przez 26joanna
Moniab Gratulacje dla Was!!!!
Duze dzieci u nas się rodzą , ciekawe ile mój będzie ważył :) Ja dzisiaj wieczorem do położnej i spytam się o to klucie , zobaczymy co powie :P
Dziewczyny śliczne brzuszki , każdy inny a jakie ładne :lol:
baby_55 dobrze ze już lepiej , zaciskaj nogi do czwartku :kiss: Ja muszę czekać do niedzieli, wtedy wraca moja koleżanka z Polski , a ona ma zająć się Lusia na czas porodu bo sama tu jestem :(
Anulka ja tez uważam ze monitor oddechu i elek. niania jest to zbędny wydatek , ale nianie mam bo dostałam :) Ja mieszkam w domku piętrowym i myślę ze się przyda i to bardzo :)
patys śliczne łóżeczko i naklejki :)

12 lata 3 miesiąc temu #416311 przez magdalenamksiazek
Monia Serdeczne gratulacje :)

Kasia Ja miałam straszliwe obrzęki dłoni i stóp.. Nogi mieściłam tylko w klapki męża :laugh: Lekarz mi zalecił dużo pić (3 litry wody dziennie)...bo wtedy sie jej mniej odkłada w organizmie. I przepisał Potas do łykania. Metoda nie wiem na ile skuteczna bo teraz też są spuchnięte ale o wiele mniej bo przynajmniej paluszki sie zginają :laugh:

A ja dziś od rana sprzątam. Mogę juz wstawiać rzeczy do niektórych szafek w kuchni więc powoli sie rozpakowuje. Tym bardziej że mąż dziś poszedł do pracy po 2 tygodniowym urlopie i muszę się czymś zająć :)

12 lata 3 miesiąc temu #416374 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 3 miesiąc temu #416395 przez Anulka
Mi mój gin powiedział, że jedyną metodą aby nogi nie puchły jest całkowite wyeliminowanie z potraw soli, pieprzu, ostrej papryki etc, czyli ostrych przypraw. Zrobiłam tak i od 2 dni zero opuchniętych nóg i innych części ciała.

Siteczko uważaj na siebie, nie przemęczaj się tak.

Patka0308 a któż to wie :) tak naprawdę to większość z rozpakowanych to były niespodzianki :), więc nic nigdy nie wiadomo która będzie następna. :D
A może tak spróbujemy zrobić stawki ILE w tym tygodniu się rozpakuje? :laugh:

Np. ja stawiam, że DWIE z nas :) ( ale mnie nie będę w tej dwójce jeszcze :silly: )

12 lata 3 miesiąc temu #416405 przez baby_55
Anulka ja stawiam, że jeszcze 3 w tym tygodniu oczywiście liczy się do niedzieli do 24 :)

12 lata 3 miesiąc temu #416406 przez Patka0308
Anulka hm...dobra ja obstawiam ze łącznie 3 :D (a że jedna już rozpakowana dzisiaj to zostają też jeszcze 2 )ale mnie w tym też jeszcze nie będzie :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416419 przez aganio87
Ja obstawiam też 3 ale które to nie wiem :unsure: :unsure: :laugh: :laugh:

Pozdrowieni od chłopaków dla forumowych cioć :kiss: :kiss:

Ksawery

Kajetan

[*] 6.11.2011
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416421 przez agnesssa
Hehe ciekawe co wyjdzie z tego naszego obstawiania, ale i ja się dołączam, mi się również wydaje, że dwie się rozpakują w tym tygodniu ale łącznie z Monią :woohoo:

A ja właśnie byłam u fryzjera podciąć końcówki i od razu lepiej się czuję :lol: I o dziwno zapłaciłam tylko 20zł, wystarczy poprosić o podcięcie końcówek a nie strzyżenie w tedy by to kosztowało już 50zł przy długich włosach :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 3 miesiąc temu #416425 przez Anulka
A Kajetanek ?? Jeszcze śpi?? :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #416430 przez Patka0308
forumowe ciocie dziękują i również pozdrawiają i przesyłają buziaki chłopakom :kiss: :kiss: :kiss: :) :) :) :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416431 przez czajusiątko
Udało mi się teraz trochę odespać nockę... pospałam ponad 2 godziny :)
Monia ogromne gratulacje W ogóle większość Waszych dzieciaczków to takie Pućki po 4 kg, a mnie się wydaje, że tylko ja urodzę taką małą kruszynkę... ale w sumie czy waży 2 czy 5 kg to zawsze jest kochany Skarbek...
Moja Oliwia od paru dni jest bardzo aktywna, nawet wczoraj jak była u mnie koleżanka to się śmiała, że jak na mnie spojrzy to mi cały brzuch skacze :)
Mój mąż, jak mu mówie kiedy któraś z nas urodzi, to się śmieje, że większość naszych wrześniówek zostanie sierpniówkami :laugh: a co do obstawiania to ja stawiam na 2!
Ksawery nam nawet pomachał rączką :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416437 przez aganio87
A to byłby psikus jakby wszystkie sie rozpakowały w sierpniu :) :)

Ksawery kiwa a Kajetan pokazuje jakie ma kłopotki :) :laugh:

[*] 6.11.2011

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416444 przez baby_55
Aganio buziaki dla chłopaków :kiss: :kiss: :kiss:

Czajusiatko moja pewnie nie przekroczy 3kg więc spokojnie nie tylko u Ciebie będzie malutka córunia :) Adi urodził sie z wagą 2980g i młoda pewnie bedzie miała podobnie bo też trzyma sie dolnej granicy normy :)

uciekam leżeć bo młoda szaleje i nie chcę żeby za bardzo zaszalała ;)

12 lata 3 miesiąc temu #416445 przez Anulka
Oj Aganio, nie żartuj, :laugh: :laugh: to by był NAPARWDĘ nie zły numer, jakbyśmy zaczynając od dziś zaczęły rodzić, przecież sierpnia pozostało TYLKO 5 dni ( licząc z dzisiejszym) :lol: :lol: :lol: A nas ( tych aktywnych ) jest ok. 30 nie rozpakowanych to wychodzi że 6 dziennie musiałoby rodzić :lol: :lol: :lol: :lol: .

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka