BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 3 miesiąc temu #416035 przez agnesssa
Kasia Współczuję tej opuchlizny :huh: Dobrze, że masz jutro wizytę, mam nadzieję, że gin Ci powie co i jak :woohoo:

A jeszcze przy okazji, proszę o głosy dla naszej forumowej księżniczki, na prawdę ma szansę wygrać :lol:
pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #416037 przez chłopek
Sebus
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416040 przez kasia7775
chłopek ale przystojniak z Sebusia :kiss: :lol: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416096 przez Marta M
Wiem że już kilka z Was rozpakowanych przed terminem i gratuluje ogromnie :)

A tym którym termin się zbliża życzę szybkiego porodu :) Czekają Was niezapomniane chwile, ja rodziłam 6 września ubiegłego roku i tym bardziej dopinguje wrześniówkom :):)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416107 przez Patka0308
siteczko śliczny brzuszek, taki malutki się wydaje i zgrabniutki :)
agnesssa zgrabniutki ten Twój brzuszek i taki do przodu bardzo, podobny jak u mnie ;) :) a co do snu to faktycznie dziwny, ale mówią że to jakaś bieda umrze, więc niby to dobrze, chociaż nie wiem okaże się jak to będzie faktycznie. Mam nadzieję że ta noc będzie spokojna, jutro rano mam się stawić na ktg to zobaczymy co tam u maluszka słychać;)

kasia7775 współczuje tej opuchlizny, mi nogi nie puchną wogóle. u mnie dolegliwość to zgaga, ale jakoś sobie z nią radzę :)

12 lata 3 miesiąc temu #416134 przez baby_55
Agnessa poszło :)

Kasia współczuję opuchlizny... zupełnie nic Ci nie pomaga? jakieś kąpiele czy okłady....

Chłopek słodziutki Sebuś :)

moje dolegliwości ustąpiły, tzn głównie zgaga bo poza tym, to jakos nie było źle, teraz tylko skurczyki jakieś, twardy brzuszek itp, ale to już wiecie, więc nie zanudzam ;) lecę do łóżka - znowu ;) już nie mam siły lezeć ale nie mam za bardzo wyjścia więc jak mus to mus...

buziaki dla wszystkich mamusiek, brzuszków i maluszków :kiss: :kiss: :kiss:
śpijcie dobrze :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #416187 przez PolaL
Baby_55 odpoczywaj kochana trzymam kciuki żebyś do czwartku wytrzymała :lol: zawsze będziesz spokojniejsza o małego

Kasiu jak już nic na tą opuchniznę nie pomaga to przejdź sie do lekarza bo to też nie za dobrze że ci się aż tyle wody zatrzymuje. Jak leżałam na podtrzymaniu to ciężarnej na opuchnięte nogi robili krzywą cukrową (chyba tak to się nazywa) ale potem przyszedł drugi lekarz i stwierdził ze ciężarne tak mają :unsure: i bądź mądra ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 3 miesiąc temu #416190 przez Anulka
Chłopek ładnego masz synusia Sebusia, już teraz widać, że skradnie w przyszłości nie jedno serce dziewcze :laugh: . Śliczny chlopcik :)

Ja dziś miała powtórkę z rozrywki, obudził mnie ból w krzyżu ok. 2 w nocy po jakiejś godzinie minął, ale ja już nie zdołałam zasnąć. Poszłam usiadłam w kuchni, włączyłam kompa i zaczęłam szperać w internecie. No i trafiłam na forum gdzie była dyskusja nt. el. niani i monitora oddechu. Już wcześniej kilka razy słyszałam od niektórych przyszłych mam, że chcą kupi, ale ja nigdy nie uważałam to za rzeczy dla mnie niezbędne, ani niani, ani monitora oddechu.Co innego gdybym miała wielki dom, no to może ta el niania przydałaby się, ale w 3 pokojowym mieszkaniu?? Wg. mnie to chwyt marketingowy. A monitor oddechu, też nie uważam za potrzebny i dodatkowo potwierdzenie dostałam na mamazone, gdzie lek. neonatolog powiedziała, że monitor oddechu zalecany jest do nabycia tylko w skrajnych przypadkach, gdy dziecko jest wcześniakiem i wykazywało już w szpitalu duże problemy z oddechem, miewało długi bezdech. A poza tym, powiedziała, że sam monitor to nie wszystko przy takim dziecko, bo trzeba jeszcze umieć zachować się w takiej sytuacji,gdy dziecko ma bezdech a to już trzeba przejść specjalne szkolenie. No i na forum też pisali, że są przypadki,gdy dziecko jest normalne zdrowe, ale rodzice są histerykami i nabywają takie gadżety i sami potem się wkręcają nerwicowo w to wszystko.
W każdym razie ja tych rzeczy nabywać nie mam zamiaru. A Wy?? Co myślicie na ten temat??

12 lata 3 miesiąc temu #416192 przez PolaL
Zapomniałam że zrobiłam dziś zdjęcie mojego nadbagażu :lol: :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 3 miesiąc temu #416194 przez PolaL
coś nie weszło :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #416195 przez PolaL
trzecia próba :P

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416197 przez PolaL
i przodek :blush:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #416198 przez Anulka
PolaL masz bardzo zgrabny brzuszek :)

12 lata 3 miesiąc temu #416199 przez PolaL
Anulka co do monitoru oddechu i niani to ja też jestem bardzo negatywnie nastawiona do tego sprzętu. Nie miałam go bo stwierdziłam że nie dość że przy pierwszym dziecku człowiek jest przewrażliwiony na wszystko to jeszcze nie daj ... sprzęt zaszwankuje a ty lecisz jak oszalała że coś sie dziecku stało. A ono sobie smacznie śpi. Nie to nie na moje nerwy. A babeczki właśnie opisywały tego typu historie, że traciły pokarm bo były zbyt zestresowane itp. Zresztą sama sie przekonasz jak maluch będzie z Tobą że sen będziesz miała bardzo lekki i wszystko usłyszysz :silly: Ja się o tym przekonałam na własnej skórze i naprawdę twierdzę że matka zawsze wyczuje jak jest coś nie tak.

12 lata 3 miesiąc temu #416224 przez czajusiątko
Witajcie Mamusie!
Widzę, ze przez weekend był wysyp zdjęć brzuszków :) wszystkie są śliczne i każdy ma swój urok :)
Gratulacje dla wszystkich noworozpakowanych mamuś :*
Odkąd pochwaliłam się tu na forum, że nie mam problemów ze spaniem to nie przespałam spokojnie ani jednej nocy...ciągle się budzę bo nie mogę się dobrze ułożyć, a potem nie mogę zasnąć. Dzisiaj na przykład nie śpię od 4 :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka