- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Gorla córeczka prześliczna. A jakie ma włoski czarne
Madzia myślę, ze skoro Natalka się nawet nie obudziła, to nie masz się o co martwic. Gdyby ja zabolało to na pewno nie siedziała by cicho
Anulka dobrze, że bebilon Pepti jest tylko mniej słodki niż zwykły nie chciałabyś Nutramigenu posmakować sam zapach już odrzuca, a Oli pije bez problemu 200 ml
Najważniejsze, że wysypka zniknęła - miał taką jakby kaszkę mannę, tzw. grudzik alergiczny na całym ciele, a najwięcej na buzi. Na policzkach ropne krostki się robiły. Do tego minęły ulewanie i kolki. Troszkę czasami ulewa po jedzeniu, ale zauważyłam, ze jak zje za dużo. Zaczęłam mu mniej dawać i też wystarcza
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Otrzymane podziękowania: 0
moje chłopaki już prawie zdrowe wiec mam czas na pisanie
Gorla córeczka prześliczna i urocza :*
Anulka dobrze że teraz wykryto kuzynka sie dowiedziała jak sym miał rok że skaza i cały czas sie męczyła a nikt nic nie wykrył z lekarzy.
Majka trzymam mocno kciuki za was
my tzn chłopaki dostają Zyrtec 3 kropelki dziennie bo niby na pierze uczuleni byli a teraz profilaktycznie im daje i jest ok
aaa i od 3 dni jemy kaszke bananową raz dziennie 180ml łyżeczką wcinają aż im sie uszy trzęsą hehehe niby jest od 4 miesiąca ale ja już daje, ostatnio nawet dałam jabłko ekologiczne z sadu od cioci do polizania i nawet im smakowało
co do pieluszek też tak mamy że po nocce tj 7 godz sucha a za 2 godz osikana na maxa
Ania moje chłopaki ostatnio tańcują przy "ona tańczy dla mnie"- weekend i " tak smakuje życie"-enej
aaa i w czwartek na kolejne szczepienie...
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
poniżej kilka zdań ode mnie na powyższe tematy, wiec jak ktoś ma inne zdanie niż ja to lepiej niech nie czyta
moja lekarka powtarzała, że jeśli dziecko ma czasem wysypkę to znaczy, że adaptuje się w świecie zewnętrznym, jeśli są doatkowo problemy z kupą a dziecko jest niespokojne to trzeba sprawdzić czy wszystko jest ok i podejść z tym do lekarza, jeśli nie to trzeba poczekać spokojnie i obserwowac dziecko
trądzik niemowlęcy bardzo często jest mylony z alergią bo wygląda podobnie a utrzymuje sie czasem dosć długo bo nawet miesiąc, matka niepotrzebnie odstawia nabiał i meczy sie przy tym, potem rezygnuje z karmienia, dziecko dostaje jakieś dziwne mieszanki, które podobno pomagają a okazuje sie po dłuższym czasei, że wcale nie było takiej potrzeby
więc proponuję podejść do wszystkiego spokojnie i nie szukać alergii na siłę, ale oczywiscie kazda z was zrobi jak uważa za stosowne i najlepsze dla dziecka
co do wprowadzania nowych pokarmów to ja sie lepiej nie bede wypowiadać, bo mam zgoła odmienne zdanie i uważam, że nie ma powodu, żeby się spieszyć z czymkolwiek... dzieci mają czas na wszystko szkoda ich delikatnych żołądków obciążać tym co nie jest im wcale póki co potrzebne, kaszki i kleiki to zwykłe zapychacze, po co tuczyć dziecko czymś takim? samo mleko jest dla dziecka wystarczające przez 4 miesiące w przypadku mm i przez 6 mies w przypadku karmienia piersią
Madziu jeśli dziecko sie uderzy w głowę to cokolwiek dzieje sie w godzinę od tego zdarzenia, jeśli nic sie nie działo tzn że wszystko jest ok poza tym jakby uderzyła sie mocno to by sie obudziła i zaczęła płakać a widocznie nawet tego nie poczuła więc spokojnie
Patys śliczne zdjęcia
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Wczoraj byłyśmy na pierwszym szczepieniu lekarz zadowolony mówi że b.ładnie przybiera na wadze - w sumie w 7 tyg. + 1560g karmienia tylko cycuszkiem.
Co do wprowadzania nowości w żywieniu to popieram Baby do 6 m-cy cycuś a potem powoli zaczniemy zabawe z warzywkami. Spraktykowane przy Szymku więc i teraz stawiem na to samo - nie przyśpieszamy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie
Mój Łysolek miał tez wysypkę na twarzy- już widzialam w tym AZS i spółkę (sama mam alergię kontaktową) i szczęsliwy traf sprawił, że zanim doczekalyśmy się wizyty u pediatry przyszły chłody i zaczęlam jej pysiolek tłustym kremem smarować - po 2 uzyciach jak reką odjął.I trzymam kciuki żeby jej zyreteców itp jak najdłużej zaoszczędzić- pewnie spalaby po tym swietnie (ja biorę w okresie pylenia traw i jestem wtedy totalnie nieprzytomna)ale już wole jak rozrabia.
W nocy mamy pobudke co 3 godziny- zmiana pieluszki+cycuś i spi kotek dalej. Nowych pokarmów, jeśli mleczka wystarczy, nie bedziemy testowac do 6 m-ca- raczej nie ma po co.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
No i też uważam za bezsens wprowadzać inne pokarmy jeżeli karmie piersią
My na szczepienie idziemy za tydzień w czwartek i zdecydowałam się na szczepienie na Nfz czyli 3 klucia, a baba co nas omawiała w przychodni spojrzała na mnie jak na wyrodną matkę po pierwsze nic jej do tego a po drugie uważam ze Maks jest na tyle mały ze nie będzie pamiętał szczepienia
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A po szczepieniu byłam zadowolona, że jednak było tych kłuć mniej, ponieważ Julianek tak bidulka płakał, tak się żalił mi, że sama miałam łzy w oczach.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Baby dziękuję jeszcze raz za te zabawy, bardzo nam się spodobały, codziennie postanowiłam wprowdzać jedną lub dwie, szczególnie spodobało się NAtalce to głaskanie piórkiem i pluszaczkami po nóżkach i rąckzach- leżała sobie rozanielona i kwiliła:) Chyba sobie zamówię tą ksiązkę, ba fajna:)
Dziewczyny, po co tak się spieszycie z tym wprowadzaniem pokarmów?
Czy znacie jakiś sposób na nauczenie dziecka, aby jadło z butelki? Moja Maleńka nie umie, przyzwyczaiła się do cyca i jak 2razy byłam u lekarza i na badaniu, a mąż dzwonił, że płącze z głodu, bo 2 godz. minęły, to biegłam co sił do domu, nerwicy można od tego dostać. 7 grudnia chemy iść do teatru i do tego czasu muszę nauczyć NAtkę jeść z butelki
Agnessa też mamy za tydz szczepienie, a tymi babami się nie przejmuj i rób swoje!
Patys, Majka ale macie z tymi alergiami, u Natki też podejrzewali nietolrancję laktozy i parę dni nie jadłam nabiału, ale to chyba nie od tego i teraz jem normalnie, ale tak bez przesady.
- Nan
- Wylogowany
- gaworzenie