- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Baby to ja też poproszę o tą książkę
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Otrzymane podziękowania: 0
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A jak się nie karmi piersią to prędzej czy później powinno się go dostac, chociaż mojej znajomej to dopiero po 2 miesiącach jak odstawiła od piersi dziecko, wiec każdy organizm jest inny.
majka a co to za maśc? bo pierwszy raz słysze o niej.
Dziewczyny te wasze maluszki są przecudne! Wszystkie razem i każde osobno piękne, wyjątkowe i każde inne (kiedyś nie widziałam różnicy w maluszkach wydawały mi się wszystkie jednakowe a teraz to zauważyłam ze każde dziecko jednak jest inne )
Ania no fakt, ze mną na porodówce leżała koleżanka i urodziła synka takiego słodkiego łysolka
Co do cwiczeń to ja wracam do mojej siatkówki, aż mi już tęskno za nią (trenuje od gimnazjum ) Uwielbiam grac i nie musze się zmuszac wtedy do brzuszków czy biegania
Nie mogłam grac całą ciąże, bo na początku bardzo wymiotowałam a później szyjka się skracała (nieznacznie ale miałam nakaz leżenia, zresztą pamiętacie tą historię )
Tylko szkoda ze lato mi przeleciało pod nosem bo bardziej lubię siatkówkę plażową
Co do nocek to Alusia śpi już 7-9 godzin (w nocy) wstaje na karmienie i śpi dalej ok 4 godzinki Więc powinnam byc wyspana ale szczerze jakoś nie umiem się wyspac. A i nie każda noc jest taka idealna zdarzają sie też gorsze noce.
Mówiłam wam dziewczynki ze mamy problem z kupkami, bo nie umie malutka jej zrobic sama, na początku był termometr, potem czopki a teraz wystarczy że nóżki podgięte są i samo idzie tak więc nawet nie wiecie jak się ciesze na widok kupki Mój mąż aż się śmieje ze mnie Robi raz dziennie albo co drugi dzień, więc nie jest tak źle
sorki że się tak rozpisałam ale jakoś czasu ostatnio nie było, a teraz malutką sprzedałam mamie na dół
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
chasiami maść i plastry emla są przeciwbólowe przez różnego rodzaju zastrzykami - szczepieniami też, dostępne bez recepty. Mój Oskar tylko trochę się skrzywił gdy był szczepiony na wzw przez plaster emla - a to bolesna szczepionka.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Czajusiątko no to super że już wszystko w porządku. Ja małą pieluszkowałam podwójnie z własnej inicjatywy (tak samo też przy Szymku)od urodzenia do wizyty u ortopedy. Zawsze to potem nie trzeba.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
za nami ciężka noc, usypialiśmy Małą od 19 po kąpieli do 23:30, a potem jak ją w nocy karmiłam też nie mogła zasnąć. Czy Wasze dzieci też mają poblem z zasypianiem, co wtedy robicie? Bo ja cyc, chusta i noszenie na zmianę - nie zawsze skutkuje. Śpię po 4-5 godz. na dobę i mnie to coraz bardziej wykańcza, w dodatku byłam wczoraj u lekarza i okazało się że mam anemię, mimo że łykam sporo żelaza i stan zapalny piersi (oda paru dni mam stan podgorączkowy i niw wiedziałam od czego). Ale czułam, że coś jest nie tak, bo mi się nieraz w głowie kręci jak noszę Małą. A maż pomaga mi ile może i doceniam to, tyle że na 2 etaty pracuje i włąściwie jestem prawie cały dzień sama i w niektóre weekendy też. To tyle biadolenia, musiałam się Wam wyżalić, ale już mi trochę lepiej, może dziś będzie lepszy dzionek...
Chasiami ale Ci fajnie z tym spaniem:) korzystaj, ja wstaję o 6 rano, żeby cokolwik w domu zobić. A co do sportu, to ja planowałam wrócić do zumby po porodzie, ale teraz widzę, że nieprędko to nastąpi...
Czajusiątko dobrze, że juz z bioderkami w porządku!
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
tak samo jak Ty-do 23.30 i nie wiem co jej bylo... Obudzila síe o 5 i juz wtedy po cycu ladnie zasnela
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
A tak poza tym zawsze po kąpieli moje dziecko rozbudza się i minimum trzy godziny nie śpi, nawet jak wcześniej był śpiący. Już kąpię go o 18 i wczoraj od 18 do północy....Trochę się bawił, trochę na rączkach w międzyczasie cyc,aż padłam z nim w łóżku
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Madzia myslę że każdy dzidzius jest inny każdy dzień albo nocka jest inna dla naszych maleństwa i chyba nie można się zniechęcać tylko przeczekać aż przyjdą lepsze dni np pod kątem zasypiania maluszka....
czajusiątko ja bym dziękowała na kolanach gdyby pozwolili mi tylko podwójnie pieluszkować i gdybym nie musiała Matiemu zakładac tych szelek ....my za dwa tyg na kontrolę ale na pewno jeszcze nie będzie dobrze, sprawdzamy tylko czy cokolwiek się polepszyło....
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja kąpię małą ok. 19-19:30 potem przygaszam światło, jak widzę że powoli odpływa to zgaszam całkowicie jak nie to mała się rozbudza i ogląda sobie pokój przy świetle. A jak zgaszę to nie marudzi tylko idzie spać. Z tym że w ciągu dnia jak ją kładę to nie przyciemniam pokoju roletami tylko śpi normalnie żeby wiedziała że to dzień.
Patys na pewno pomogą te szelki Matiemu - trzymamy kciuki
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
A dzisiaj Alusia pobiła nasz rekord spania Wieczorem o 17 nam zasneła, że musiałam ją budzic do kąpieli o 21 (myślałam ze sama się obudzi ale nic sie na to niezapowiadało) i po kąpieli i cycu zaraz padła i spała do 5.15 obudziła się na cyca, zasneła dalej i wstałyśmy o 9.30 aż sama się zdziwiłam
Co do testowania jedzienia, to 2 raz zjadłam jogurt i 2 raz ja po nim obsypało tak więc doszłam co może ją uczulac albo na co ma nietolerancje
Patys a może jendnak będzie lepiej? trzymamy kciuki
A co do okresu to jak w dzien karmię to jest go mniej, a w nocy to mnie zalewa. Jest to możliwe ze wpływa na to częstotliwośc karmienia? W nocy karmię tylko raz.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
chiasami a produkty gdzie jest białko jajka mozesz jesc? bo ja chyba nawet tego nie bo jadłam makaron no i takie ciasteczka z ciasta francuskiego i chyba po tym małemu troche krostek wyskoczyło,...za jogurt czy serek to sie nawet na razie nie zabieram...
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Powiedziała także ze bardzo zadko zdarza się u dzieci alergia (skaza białkowa) częściej jest nietolerancja na jakis produkt, ale ta nietolerancja z czasem ustępuje.
A i jeszcze jedna rzecz jak dziecko by miało skaze białkowe to by nie mogło byc karmione zwykłym mlekiem modyfikowanym ani HA bo by było całe obsypane, aż bordowe. A u nas tego właśnie nie ma i prędzej jest nietolerancja pokarmowa niż skaza
Mam nadzieje ze coś pomogłam