BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #472035 przez Sandra85
Witam :)
Dziewczyny,dzieciaczki przesliczne :laugh: Teraz wyraznie widac jak sie zmienily przez ten czas,porownujac do fotek z zestawienia :) I co dzien to sliczniejsze sa :silly: Ja to sie nie moge napatrzec na mojego Skarba,a w 2miesiace ponad 2,5kilo przytyl :blink: grubasek :silly: A wczoraj mi pierwszy raz poszedl spac o 22-giej,bo tak to zawsze kolo polnocy :angry: I dzis pobudka o 8,a teraz mi usnal na raczkach :) a w nocy budzi sie raz na jedzonko tak kolo 4nad ranem,obojetnie czy jadl o 22 czy 24 :huh: Aganio fajne te foteliki,te co wstawila Baby tez super,no ale cena prawie drugie tyle...Ja tez spie bardzo czujnie i np. wczoraj w nocy od 1 juz nie spalam,bo malego meczyly gazy i sie wiercil,choc sie nie budzil i ja juz nie moglam zasnac tylko go obserwowalam :blush: Dlatego wieczorem juz padalam na pyszczek i udalo mi sie uspic mojego Szkrabka o dziesiatej juz :) Oj tak to juz bedzie,raz lepiej,raz gorzej,ale zawsze cudownie,bo przy naszym dzieciaczku :lol: Dziewczyny wychodzicie codzien na spacerki???Ja poki jest pogoda w miare to wychodze 2razy tak po godzince,no i pozniej nie mam czasu pisac :silly: Bo pranie,sprzatanie,spacery i tak schodzi...A przy karmieniu podczytuje :silly: Ogromne caluski dla wszystkich dzieciaczkow od forumowej ciotki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472044 przez baby_55
wpadam powiedzieć dzień dobry :)

młoda przy cycu, Adi ogląda Art Attack to mam chwilę na kompa ;)

ach zapomniłam Wam napisać że odkąd biorę tabletki lactinatal wspomagające laktację to młoda nie ma praktycznie problemów z brzuszkiem, w tabletkach jest dużo kopru i to ułatwia trawienie, zresztą mnie też pomaga ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472152 przez Anulka
Tak, jesienna aura i niewyspanie dają w kość, a do tego maluszki nasze, co przystosowują się do tego świata i czasem nie wiemy co im jest, a lęk o nie nas przepełnia do reszty.
Jak ja zazdroszczę mojej mamie, ona, gdy ja się urodziłam miała przy sobie pełno osób do pomocy - teściowa ( co była kobietą aniołem, dosłownie !!! ), swoich rodziców wraz ze swoim rodzeństwem ( 3 siostry i brat) no i męża. Kurcze, teraz widzę, jakie to fajnie, gdy dziecko wychowywane jest nie tylko przez rodziców a również resztę rodzinki też. Ja naprawdę miałam super dzieciństwo, pełno ludzi, zawsze coś się działo. I jest mi smutno, że nasz Julianek tak nie ma :( , kurcze, szczerzę mówiąc to chętnie wyjechała bym do rodziców, gdzie też mieszka reszta rodzinki, tak na przynajmniej 1-2 lata. Tylko męża mi szkoda, uschnął by bez nas z tęsknoty, zresztą, ja nie wyobrażam małżeństwa na odległość, dla nas to by było tragiczne przeżycie, kiedyś rozmawialiśmy o tym z mężem.
Julianek od kilku dni jest bardzo niespokojny, nie wiem czy to nie za przyczyną że teraz jest na Bebilon Pepti. Wczoraj płakał cały dzień, gdy tylko brałam go na ręce, moje dziecko zaczynało płakać jeszcze bardziej, najpierw myślałam, że jest zmęczony, ma gorszy dzień, ale wieczorem gdy go przebierałam, zaczął puszczać mnóstwo bączków, potem znowu płacz. Postanowiłam, że dam mu Sab Simplex, miałam trochę obawy, bo czytałam, że nie każdemu pomaga etc. Ale po nich, po pierwszej dawce, już płakał mniej, a gdy dodała do mleczka przy następnym karmieniu, już przestał całkowicie płakać, więc teraz dodaję do każdej butelki.
Julianek strasznie się grapie, ja mu obcinam te jego pazurki, dość często, ale i tak jest cały podrapany, więc niedrapki non -stop są u nas użyciu.
Nasz synuś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #472165 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Dzieciaczki wszystkie prześliczne i już takie mądre :D
Jasia usypiałam o 19 ale wstawał już o 20 i do 21 -21.30 siedział z nami i od dziś zmieniam taktykę , kąpiel dopiero o 19 i później do spania , zobaczymy co z tego wyjdzie :P Jasiek zasypia sam w łóżeczku , patrzy się na karuzele , pielucha przy policzku , smoczek w buzi ,kocykiem przykryty i śpi ładnie :D
Dziewczyny wiem że większość Was walczyła z katarkiem u dziecka , może powiecie mi jak go zwalczałyście , bo ja wyciągam mu sopelkiem ale cały czas ma :(
Ja okres dostałam po 5 tygodniach od porodu , czyli 2,5 tygodnia po ostatnim połogowym krwawieniu , więc jak zwykle płodność wróciła do mnie bardzo szybko :angry:
Baby mam nadzieje że otrzymałaś moja wiadomość smsem bo coś mi telefon szwankuje :lol: Ciekawe czy pogoda nam się utrzyma :) Mam nadzieje że jak najdłużej :D
A Jaś kończy dzisiaj 2 miesiące , mój kochany duży chłopczyk :* a 3 dni temu córcia skończyła 5 lat i jutro robię imprezkę podwójną , bo mąż wczoraj miał urodziny :P

12 lata 1 miesiąc temu #472170 przez Jussstyś
26joanna moja corcia tez dzis kończy dwa miesiące, więc razem możemy świętować :laugh: tylko ze Twój Jaś urodził się
rano a moja Julcia późnym popołudniem :-)

12 lata 1 miesiąc temu #472173 przez Ania14.09
Madziaz czasem trochę przyzwyczaisz się,a troche Natalka będzie rosła i coraz bardziej będzie kontaktowa, a takie dzieciaczki od roku, gdzieś do 4 lat są najsłodsze. Zaczynają chodzić , gadać, są bardzo śmieszne i te niewyspane noce odwdzięczają, tym, że są takie cudowne w dzień :laugh: Szkoda, tylko jak trzeba szybko wracać do pracy..... :(
Anulka też niedawno o tym myślałam, oddzielamy się od rodziny, a to niekoniecznie jest fajne zwłaszcza przy małym dziecku. Taka wielopokoleniowość w mieszkaniu może być fajna. Np. Włosi tak żyją. Zawsze też może ktoś wyręczyć nas w pilnowaniu dziecka i ono przyzwyczaja się do ludzi bardziej. Oczywiście przy zachowaniu zdrowych relacji.Mama i Tata na pierwszym miejscu. Bez zbytniego wtrącania się
Baby skorzystam z tych tabletek na laktacje.
Mój Filip ma niestety słaby układ trawienny. W zeszły weekend rodzice uraczyli nas gołąbkami. Ja zjadłam bez kapusty, niestety, miał przez dwa dni okropne wzdęcia. Nie chce mi się patrzeć jak tak cierpi. Zjadłam tylko farsz,ale sok z kapusty przesiąkł.
Oto masze szczęście. Bo widzę czas na sesje fotograficzne

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #472214 przez Marta M
Witajcie, jestem wrześniówką 2011, moja kuzynka pomaga mamie tej tak bardzo chorej dziewczynki i codziennie zbieramy głosy aby mogła wygrać konkurs blogów i pojechać w nagrodę na wakacje :) Jeśli dacie radę dodajcie do zakładek i klikajcie proszę raz dziennie do 15 grudnia. Bardzo Was o to proszę. Poczytajcie o niej na blogu. Możemy pomóc tym jednym kliknięciem..

tak mnie przejął jej los, proszę klikajcie...też mogę codziennie przypominać, tu jest link:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472232 przez siteczko
Witam!
Tak jak wczoraj wiele Was narzekało że nie mogło długo uśpić swoje maluchy... miałam pisać że nie mam takich problemów, przynajmniej z tym... ale to co wczoraj było, to przeszło wszystko :| tym razem my mieliśmy problem z uśpieniem... i tak jak spał tylko 1,5h w południe, a później usnęło mu się u taty od 19:30-20:30 jak się obudził było kąpanie [wyjątkowo i 1. raz tak późno, zazwyczaj kąpiemy po 19... no i później cyc... i nie spanie marudzenie do 00:45!! co mu się usnęło na rękach, kładąc do łóżeczka był krzyk :( dopiero za 4 razem zaskoczyło... no i co zasnął na 3h.. pobudka która trwała 1,5h po to by zasnął na 1,5h :( ale wystarczyło zmienić pieluszkę, przy cycu był 3 min i znowu zasnął na 1,5h... ale to był tak bardzo niespokojny sen... ciągle przez sen jakby płakał, jęczał, budził się...i to bardzo często przez całe spanie, nie wiem dlaczego? :|

Sandra85 Niestety codziennie nam się nie udaje wychodzić na spacerki, byliśmy w niedziele, wtorek, a w środę spał na balkonie...wczoraj była paskudna pogoda, więc się nie wybierałam nawet... po za tym jakoś od 2tyg Tymek nie śpi gdy wychodzimy na spacer, czy nawet jak jedziemy autem... nie wiem co mu się odmieniło, wcześniej od razu spał :) i teraz trochę w strachu wychodze z wózkiem, bo nie raz było ostatnio tak, że po jakimś czasie był wrzask nie wiadomo z jakiej przyczyny i ciężko uspokoić było, więc szybko trzeba było wracać :(

MADZIA7 Słodko Natalka wygląda w tej sukieneczce :) Na wiosne koniecznie musimy się spotkać na wspólnym spacerku :)

Kochane te nasze Wrześniowe maluchy :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472252 przez 26joanna
Ania14.09 mój synek też ma bardzo delikatny brzuszek , głupi cukierek z czekoladą i później płacze , nie wspominając o innych "szaleństwach" :( Dieta ścisła :P Nie ma tego złego ale niech to odbije się na tych zbędnych kilogramach :)
Baby nie mam gg , mężulek nie zgodził się na chustę ze względu na moje problemy z kręgosłupem więc teraz jak Jasiek ma " gorsze" dni mężulek czasami ma ekstra szybki obiad albo w ogóle , bo mi brakuje rąk :(

12 lata 1 miesiąc temu #472289 przez majka_166
dziewczyny moja prognoza sie sprawdzila ma skaze bialkowa. od wczoraj nie jem nic z mlekiem i pochodnym zwiazane i krostki zniknely . ale rewolucje z brzuszkiem sa dalej. mala kupy nie moze zrobic, stekala mi pol nocy dzis przez sen i zmienilam jej pampersa i jak samorwalam linomagiem to zrobila troche kupki, wytarlam chusteczka nzow zrocila. wystarczy dotknac lekko odbytu i robi kupy a sama nie moze:(((
te szczepionki to tragedia mala mi plakala ze nie wiem :( nastepnym razem biore ta paltna zeby tylko jedno klócie było chyba.. ta masc emla to na znieczulenie jest i fakt ukłócie nie bolaalo ale rozchodzenie sie szczepionki juz tak .ale mala spala mi prawei caly czas po tej szczepionce. w nocy troche miala goraca glowke i plakala, raczka souchla wiec dalam czopa przeciwbolowego. ja karmie mala , odbija mi pozniej smok w buzie , gasze swiatlo i spi:) wstaje o 2 i 5 mi :)

baby te tabletki drogie??

12 lata 1 miesiąc temu #472293 przez patys
ja wczoraj upiekłam rogaliki które mogę jesc:) wyszły pyszne:)
z marchewki mąki masła i cukru pudru i w srodku dzem wisniowy albo mus jabłkowy:)
zauważyłam ze mati ma ładniejsze kupki nie takie sluzowate jak kiedys bo ten lek co bierze tez jest na alergie a te luzne kupki mogły byc jej objawem
my wczoraj znowu musielismy małego budzic o 19 30 potem jedzonko i 20 30 spanko do 2 30:) a potem od 3 do 5 spanie i od 6 do 7 ale to ostanie juz z pojękiwaniem troszkę....

a dzis farbuje włoski zobaczymy jak pójdzie jeszcze koloru nie mam...

zauwazylismy z mężem ze mały usmiecha sie do nas nawet juz zanim do niego cos powiemy, usmiecha się na sam nasz uśmiech jak np rano się obudzi i go biorę przebrać i nachylę się nad nim i nic nie mówię to on się już do mnie uśmiecha:)

dzis na obiadek mam sałatkę z kurczaka ryzu i brzoskwin i do tego grzanki z bułeczki razowej:)
a jutro robie pierożki z kaszy gryczana indykiem i brokułami, takie które mogę jesc:)bo nie ma w nich jajka:)dobrze że znalazłam ta stronę gdzie sa przepisy dla mam na diecie bezmlecznej to mogę jeść coś innego...a wy co podjadacie na obiadki?:)

siteczkomój mały tez tak pojękuje czasami nad ranem zanim kupkę zrobi i się nastęka ale też go to do końca nie wybudza więc ja przeważnie wtedy też lekko śpię:)

a jeszcze wam napiszę że dziś pierwszy raz rano usnął ssąc smoczka bo wczesniej tego nie umiał i ciągle wypluwał, ale tak ssał kciuka i rękę że postanowiłam mu spróbować dawać smoczka i załapał i się nawet przy nim uspokaja....

12 lata 1 miesiąc temu #472298 przez patys
oto moje rogaliki, dodam tylko że jestem beztalenciem kulinarnym i to moje pierwsze rogaliki w życiu, w życiu upiekłam może ze 4 ciasta:)ale czego sie nie robi na diecie bezmlecznej:)

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #472302 przez patys
a to mój słodziak wczoraj na balkonie, bo po zapaleniu jeszcze nie bylismy na dworze...

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #472303 przez baby_55
Madzia, Siteczko zapraszam w kwietniu na spacerek na skałki twardowskiego albo mozemy sie wybrać do parku jordana :)

26joanna puściłam Ci teraz smska bo nic nie dostałam od Ciebie :(

jakie plany obiadowe na dziś? u nas będą kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym i żurek z wczoraj :)

12 lata 1 miesiąc temu #472304 przez chasiami
kurcze dziewczyny wy to rzeczywiście macie te nocki okropne. Ja już lepiej nie będę pisać o naszym dobrym spaniu, bo nie chce zapeszać.
My mamy taktykę, że ok 19-20 kąpiel, a później od razu do łóżeczka (smoczek musi być, to konieczność :) ), i Alicja tam sobie gaworzy, śmieje się i sama zasypia.

26joanna Ania14.09 A co do karmienia piersią to ja jem wszystko, nawet kapustę ostatnio jadłam (ale tylko łyżkę :blush: ) ale jadłam Alusia później troszke bardziej puszcza bączki, ale ani przy tym nie płacze, ani nie jest marudna.

26joanna ja w ogóle nie mam chusty, bo nie wiem czemu od pierwszych dni Alusia nie lubi być noszona. słyszałam, że dziecko powinno byc troszke zawsze ponoszone, bo wtedy ćwiczy mięśnie, ale nasza kruszynka 5 max 10 min i jest płacz, jak ją położę to się śmieje i gaworzy. Nawet teściowa mi powiedziała, że nawet poprzytulac jej nie można.

siteczko nasze kruszynki muszą miec lepsze i gorsze noce, ale powiem ci szczerze jeszcze będziesz miło wspominała takie noce :) (Albo wypominała, tak jak moi rodzice mi :blush: ja byłam okropnym dzieckiem :blush: )

Madzia7 Prześliczna ta twoja malutka w tej sukieneczce :)

Wogóle wszystkie dzidziusie piękne są :) A jak rosną w oczach :D

A i wszystkiego najlepszego dla Justyss i 26joanna z okazji ukończenia przez wasze maluszki 2 miesięcy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka