BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #315608 przez Anulka
Agnesssiu,Kochana, nie przejmuj się tym, że masz gorszy humor i jesteś bardziej nerwowa, płaczesz. To wszystko hormony. Ja również tak miałam jeszcze kilka tygodni wstecz. Tak okropnie się czułam psychicznie że koszmar. Nic mnie nie cieszyło, non stop płakałam, wszystko widziałam w szarych kolorach, nic mnie nie cieszyło. Również tak jak Ty nie miałam ochoty aby coś zrobić, po prostu jakbym miała na sobie płytę betonową. Ale z drugiej strony wiedziałam, że to z powodu hormonów i że wszystko minie już niedługo i II trymestr będzie zupełnie inny. Więc nie przejmuj się i żyj dla siebie i dzidziusia którego nosisz pod serduszkiem. Jeszcze 2-3 tygodnie i poczujesz przypływ energii i odzyskasz uśmiech na buźce :).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #315628 przez aganio87
Hej kochane :) :) :)

Pola właśnie co sie dzieje że sie nie odzywasz?????

Stokrota napewno wszystko bedzie dobrze :)

Madeleine chociaż Ty nas nie narażaj na większe stresy i po wizycie od razu myk myk myk do kopmuterka i pisać i zdjęcie wrzucać :)

Chłopek weź od męża tel a jak nie to wrzuć chociaż to lekko zamazane normalnie z ciekawości umieram....

Agnesssa przykro mi że tak długo Cie męczą te mdłosci ale pewnie lada dzień miną....

Joanna też sie pocieszam że do USG coraz bliżej u mnie tylko 9 dni:)

A co do samopoczucia to sama nie wiem co sie ze mną dzieje wczoraj siedziałam i ryczałam nawet nie wiem z czego a 5 min póżniej miałam wszystkiego dość i mogłabtm krzyczeć ze złości... :(

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu #315648 przez agnesssa
Anulka Aganio czyli nie jestem osamotniona w tych dziwnych odczuciach :blush: Mam nadzieję, że faktycznie szybko przejdą. A mdłości faktycznie mam już dość, i mam też nadzieję, że mi przejdą do drugiego trymestru, bo w mojej rodzince nawet do 7 miesiąca się zdarzały :huh:
Fajnie, że jesteście i podniesiecie na duchu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu #315660 przez kasia7775
Cześć dziewczynki :laugh:

Nie wolno rąk do góry wyciągać za długo, z tego co słyszałam, bo nasze wiązadła są cały czas rozciągane przez ciążę, a przez to mogą się naciągnąć za mocno. I coś tam jeszcze ze skurczami macicy jest związane.

Ostatnio mnie brzuch boli jak na @, do tego lewy jajnik kłuje dość mocno, wczoraj no-spe musiałam wziąć :( A w sumie staram się nic nie robić, nie dźwigać... Większość dnia albo siedzę albo leżę. I najgorsze w tym wszystkim jest to, ze na nic nie mam ochoty...Najchętniej bym spala cały dzien... W weekend mam jechać na studia (pierwszy raz) i w ogóle mi się nie chce. :unsure: :ohmy: Mam nadzieję, ze to w końcu przejdzie, przecież wiosna nadchodzi :laugh: Już słyszę za oknem wiosenne trele ptaków.

13 lata 1 miesiąc temu #315671 przez Anulka
Aganio poprawiłaś swój suwaczek? Więc jesteś w 11 tc a nie 10?? :)

13 lata 1 miesiąc temu #315681 przez aganio87
Anulka on sam wariuje i raz tak pokazuje a raz inaczej... :P hehehe
3 marca sie okaże dokładnie co i jk może w wieku płodów coś już bedzie można powiedzieć :) :)

Agnesssa sama wiesz każda z nas do usług :) :) po to jesteśmy grupą wsparcia by podnosić sie na duchu w trudnych momentach :)

Kasia nie bierz tyle tabletek, mi lekaż zakazał jakich kolwiek nawet apapu...
dasz rade ja za tydzień ide na uczelnie i mi sie nie chce strasznie... :(

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315683 przez patys
kasia7775 na jakie wybierasz się studia??:)

dziewczyny ja też ciągle leżę albo siedzę :laugh: ale na razie aż tak bardzo zniechęcenie czy smutek mnie nie bierze, raczej poddenerwowanie ogólne :laugh:

A co do tych tabletek to moja kol prawie przez całą ciążę brała nospe, i apap podobno też można....

13 lata 1 miesiąc temu #315685 przez aganio87
patys leż póki możesz na razie :) :) hehehe ja też ciągle leże i siedze i leże.....

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu #315686 przez chłopek
dobra wstawiam brzuszek
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #315688 przez aganio87
Nooo i po co tyle krzyku było???? super brzusio :) :) :) już sie nie moge doczekać takiego swojego :) :)

[*] 6.11.2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315690 przez Anulka
Łaaaaaadny brzuszek :) Oj Ładny !!!! :) Taki zgrabny. :) Ja też chciałabym mieć taki zgrabny. Czasem kobitki mają naprawdę wielgachne brzuszki, aż czasem dziwie się jak dają radę chodzić. A ciekawe, co wpływa na wielkość brzuszka?

13 lata 1 miesiąc temu #315695 przez chłopek
a tu z Ksawciem
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #315702 przez Fk
Fajny brzuszek i śliczny synek.

Z jednej strony chciałabym już brzuszek, ale z drugiej wiem, że jeszcze będzie mi przeszkadzał. No i nie chcę, żeby współpracownicy się już dowiedzieli. Póki co mam wydęte brzucho, które staram się ukrywać pod luźnymi bluzeczkami i sweterkami.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315705 przez agnesssa
Kasia najważniejsze, żebyś się nie denerwowała :kiss: :kiss: Mam nadzieję, ze te bóle to właśnie te wiązadła i macica :kiss: :kiss:

Aganio aj też zauważyłam że te suwaczki z tej strony dziwnie pokazują :huh: Najdokładniejsze są te w których wpisuje się datę ostatniej miesiączki bo termin porodu jest tak na prawdę nam nie znany i w tedy mi głupoty wychodzą. A tak pokryw się z tym co gin mi wyliczyła :woohoo: A USG też nie oddaje rzeczywistości bo dzidzia raz urośnie szybciej a raz wolniej. Ja robiłam USG w 10t 1d (co de fakto oznacza że właśnie weszłam w 11 tydzień. A moja dzidzia była tak ładnie duża, że pokazywało mi na USG że jestem w 10t5d ;)

Chłopek cudny masz ten brzusio, ale na razie chyba nie rośnie już w takim tempie :unsure: a Ksawcio jak zawsze uroczy :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu #315706 przez aganio87
Ale Ksawcio już duży.... super
;) mama syn niedługo Cie przerośnie :)

[*] 6.11.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka