BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 1 miesiąc temu #315001 przez aganio87
PolaL chwal sie dzidziolem od razu jak wrócisz, a biegunką sie nie przejmuj bo panuje jelitówka ta jedno(kilku)dniowa :) :)

madeleine czekamy też na Ciebie z tym zdjątkiem jutro :) :) :)

U nas Jest już kuzynka Hania, Wiktoria i Małgosia, Emilka a i bardzo mi sie podobało Oliwia ale mój brat sobie zabrał to imie dla swojej córki niestety :(

a co do chłopaków to też mamy Wiktora, Nikodema,

[*] 6.11.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315091 przez Stokrotka
Aganio moja obrączka zginęła na ślubie :laugh: Znalazła się zaraz po ślubie :) Nawet nie wiedziałam,że miałam na ręku obrączkę mojej siostry :laugh: Dobrze,ze mamy takie same palce, to się nie zorientowałam ani ja ani mąż :)
Anulka tak ja też wierzę ,że modlitaw ma ogromną moc. Pisałam tu o przypadkach kiedy modlitwa zdziałała cuda. Dzieci miały urodzić się chore a urodziły się zdrowe :) Ale o siebie też trzeba dbać "łaska działa na naturze" :) W czwartek idę na USG, to przy którym pierwszy raz ocenia się ryzyko wad. Mam stresa. Pomódl sie ;)
Dziewczyny nie martwcie się na razie nie stresuję sie za bardzo. Jak mnie bardzo uczniowie będą denerwować, to wtedy pomyślimy :)
O imionach jeszcze myślimy :)

13 lata 1 miesiąc temu #315455 przez patys
hej dziewczynki:) ja już od godziny nie śpię...mimo, że mogłabym bo przecież do pracy nie chodzę:)
miłego i spokojnego dnia dla wszystkich pracujących, niech wam szybko dzień mija :)

13 lata 1 miesiąc temu #315456 przez chłopek
hej Patys ja tez od godziny nie spie ale Ksawcio mi nie daje spac jeszcze przeziebiony jest

13 lata 1 miesiąc temu #315460 przez patys
a wiesz, że wczoraj zgadałam się ze swoją siostra bliźniaczką i ona cię zna:) z forum mamusie listopad 2011 :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315465 przez chłopek
no bo ja tam siedze fajnie dziewczyny sa tam i dlatego ja mam synka z listopada ale 2010
a która to twoja siostra?:)

13 lata 1 miesiąc temu #315473 przez Fk
Dzień dobry Paniom. Dzisiaj mam zamiar mieć pozytywne nastawienie, nie myśleć o złych możliwościach jakie mogą się wydarzyć i cieszyć dniem. Tyle, że w pracy nie chce mi się siedzieć, ale mam nadzieję, że minie szybko. Za dwa dni mąż wraca z delegacji i nie mogę się doczekać najbliższego weekendu. Miłego dnia!

13 lata 1 miesiąc temu #315490 przez patys
nie wiem jaki ma login ale na imie ma Emilka i urodziła córeczkę Natalię i mieszka w Walii :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #315492 przez Anulka
Witajcie Kochane :)
Ja dziś trochę sobie pospałam dłużej, jakoś ciężko było wynurzyć się z ramion Morfeusza :).

Stokrotko od dziś będę miała Ciebie i Twoje dzieciątko w swojej codziennej modlitwie, aby wszystko było dobrze. Ja ufam Panu Bogu i ofiaruję Mu każdy kolejny dzień, wtedy czuje się bezpiecznie.

Dziewczyny, mam pytanie do Was. Słyszałam już kilka razy głosy, że będąc w ciąży nie można myć okna i zawieszać firanki, zasłony. Ale nie rozumiem dlaczego? No rozumiem jak się ma już brzuszek duży i wtedy może rzeczywiście jest ciężko to robić i nawet niebezpieczne może być, ale jeśli nie jest się jeszcze w ciąży zaawansowanej i nie ma się problemów żadnych, to dlaczego nie można?

13 lata 1 miesiąc temu #315500 przez patys
może żeby nie spaść z drabiny :laugh: ale tak serio to jak sie powoli i spokojnie cos robi i nie przemęcza to wszystko można:) chyba :laugh:
Anulko masz rację najlepiej Mu zaufać i wierzyć, że Jego wola jest najwłaściwsza dla nas....

13 lata 1 miesiąc temu #315514 przez chłopek
anulka bo musisz rece do góry dawać i moze cie sie w głowie zakrecic, ja osobiscie wieszałam ale mąż zawsze na mnie krzyczał, a okna ja myłąm ale mam mało bo jak masz duzo okien w domku to to męczące jest

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315531 przez agnesssa
Hej dziewczęta :kiss: :kiss:

Pola gdzie się podziewasz :unsure: :unsure: Napisz szybciutko i pamiętajcie, że po wizycie trzeba szybki pisać co i jak bo ja się zamartwiam :huh: :kiss: :kiss:

Madeleine Ty również szybciutko po wizycie się chwal i zdjęcie wrzucaj :lol:

Stokrota Ja też się pomodlę za Ciebie i Twoje maleństwo, będzie dobrze :woohoo: :kiss:

Patys Chłopek podziwiam, ja wstałam tylko dlatego, że musiałam :ohmy:

Chłopek normalnie jaja sobie robisz z tym zdjęciem brzusia :silly: :silly: :kiss:

Anulka mi moje babcie też wiecznie powtażają, żebym tylko rąk do góry nie wyciągała, ale nie mówiły nigdy dlaczego, może mięśnie brzucha się za bardzo napinają :unsure: :huh:

Mam problemy ze snem :dry: Najlepiej mi się zasypia na prawym boku, ale tak bardzo mnie bolą plecy a dokładniej jak by kość ogonowa i całe lędźwie, że żadna pozycja nie jest odpowiednia, a do tego jak długo leżę na jednym boku to mi noga drętwieje i to jest dziwne, bo nigdy tak nie miałam :huh:
Wczoraj miałam kiepski dzień :dry: A wieczorem się poryszałam ze złości sama na siebie, że tak bardzo cieszę się tym, że jestem w wymarzonej ciąży, a ciągle brakuje mi chęci do wszytskiego i najchętniej nic bym nie robiła tylko leżała, i wydaje mi się, że za mało się uśmiecham, gdzie ja z natury jestem zawsze radosna, a ostatni tydzień to nic tylko mi jakoś źle :ohmy: :ohmy: Jak może być mi źle skoro jestem w błogosławionym stanie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Sama siebie nie rozumiem i to mnie frustruje :angry: :angry: No i wqrzam się jeszcze na to, że nie mam w ogóle ochoty jeść przez to, że po wszystkim wymiotuje, wchodzi mi tylko zwykła bułka z almette, nie jem za dużo warzyw, ani owoców staram się pić dużo soków owocowych, ale po wszystkim wymiotuje i obawiam się, że nie dostarczam odpowiedniej ilości witamin itd a obiad to dla mnie jakaś trauma, sama rozmowa o jedzeniu powoduje mdłości :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #315549 przez chłopek
agnessa no przykro mi co ja wam poradzę ze tel mi sie zepsół a na aparacie nie łądnie zdjecia wychodza
:(

kochana mdłości mina bedzie ok, ja z ksawciem tak miałam, lodówki nie otwierałam juz na meblach miałąm wyciagniete to co mam zjesc

13 lata 1 miesiąc temu #315596 przez 26joanna
Cześć mamuśki :)
No okien lepiej nie myc chyba ze masz nisko okna , żebyś nie musiała rak wyciągać wysoko. Zasłony i firanki lepiej niech mąż zawiesza. Po prostu kobieta w ciąży nie może za bardzo wyciągać rak ( dlatego biorąc coś z górnych polek , lepiej stanąć na krześle itp) ale słyszałam ze nie można się przeciągać rano ( mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi). Nie wiem czy to jakieś stare mity , ale tam wole nie ryzykować. Podobno jak kobieta trzyma za długo ręce w gorze skraca sie jej szyjka macicy :unsure: ( co może być prawda bo zazwyczaj kobiety myją okna w 9 miesiącu zeby przyspieszyc porod :ohmy:
Ja idę na USG dopiero 13 marca ale pocieszam się ze to tylko 3 tygodnie :) Dalej boli mnie podbrzusze i dziś nawet czuje ból w prawym jajniku :(

13 lata 1 miesiąc temu #315607 przez chłopek
joanna ja myłam okna podłogi na kolanach, i szyjka mi sie nie skróciła :) nawet trawe kosiłam a w 9 mesiacu drzewo rzucałąm do szopy zebyu poród przyspieszyc a i tak urodziłam 7 dni po terminie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka